Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

QUOTE(vilmauskiene @ 2005 08 29, 14:46)
Mergaitės,pas mane panaši situacija.Man pirma santuoka,mano vyrui antra ir tuokėsi jis bažnyčioj. Dabar aišku į bažnyčią keliai užkirsti.su kunigu mes sutarėm dėl žiedų palaiminimo.atrodo kaip ir nėra blogai,bet tas visuomenės požiūris ir bažnyčios taisyklės varo į neviltį: to daryti negalima,to irgi negaima.juk jei žmonės nori gyventi kartu ir kad ir po tarkim klaidos surado savo antrą pusę,tai kam juos atskirti ir palikti kaip nusikaltėlius.aš pati tikinti ir iš vienos pusės atrodo, ai juk svarbu būti su mylimu žmogum, o iš kitos pusės kartais taip liūdna pasidaro,atrodo kad kažką iš manęs atima.ar jums taip nebūna.pasidalinkit mintimis.
ačiū.

Aha, mane irgi tokios mintys užpuola. Dar galvoju - kokia netaisybė, kad dėl jo kažkada padarytų klaidų turiu kentėti ir aš. Kita vertus kartais pagauna pyktis žinant, kad tie visi bažnytiniai įsakymai po kiek laiko gali pasikeisti (nes paima bažnyčia gi ir pergalvoja, kad tas kas iki šiol buvo bloga, dabar bus gera blink.gif ), o tu liksi nuskriaustas tik dėl to kad ne tam dešimtmetyje gyvenai (juk kažkada ir moteris kaip raganas ant laužo degino, o dabar patys savo veiksmus smerkia). Iš kitos pusės, jei esi tikintis žmogus, tai norisi priklausyti tai bendruomenei, tik kažkodėl ji tave, dėl tuo laikotarpiu egzistuojančių kvailų nuostatų, atmeta schmoll.gif
Atsakyti
Gal kas zinot g.gif ar galima tuoktis baznycioje, jei pirma santuoka buvo iregistruota tik civilines metrikacijos biure? ( aisku jau skyrybos ivyke)
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2005 09 13, 16:57)
Gal kas zinot  g.gif  ar galima tuoktis baznycioje, jei pirma santuoka buvo iregistruota tik civilines metrikacijos biure? ( aisku jau skyrybos ivyke)

taip galima
Atsakyti
Mes irgi negalime tuoktis bažnyčioje nes mano vyrui tai būtų antra santuoka. Skambinome vyskupui ir klausėme ką daryti mums jei norime tuoktis bažnyčioje, žodžiu sakė reikia parašyti prašymą vyskupui ir išdėstyti laiške: kaip draugavote su pirma žmona, kaip susituokėte, kodėl išsiskyrėte, ir t.t. paskui vyks bažnytinis teismas ir svarstys ar yra pagrindas svarstyti tą prašymą jei yra tuomet nagrinės visas aplinkybes žiūrės ar verta anuliuoti pirmąją santuoką. Visa tai užtrunka apie 2 metus, nes šiuo metu norinčių yra labai daug. Svarbiausios aplinkybės yra jei vienas iš besituokiančių jau suplanavęs buvo skyrybas ar impotentas ar serga kokia liga ar dar kas nors. Žodžiu ilgai ir nuobodžiai visa tai trunka.....Bet mes rankų nenuleisim susituoksim civil.metr. ir lauksim kol anuliuos vyro pirmąją santuoką
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 09 13, 17:23)
taip galima

na jei galima tuoktis baznycioje vedus tik metrikacijos biure viena karta, tai gerai, o kazin reikia kokius nors prasymus rasyti irgi i vyskupija? Tikiuos tai neuztruks 2 metus??? blink.gif
Atsakyti
jei bažnyčioje nesituokėte nei vienas tai tuomet prašymų jokių rašyt nereikia, svarbu kad metrikacijos biure būtumėt išsiskyrę ir tai užtrunka tiek kiek visiem nesituokusiem
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2005 09 28, 10:49)
jei bažnyčioje nesituokėte nei vienas tai tuomet prašymų jokių rašyt nereikia, svarbu kad metrikacijos biure būtumėt išsiskyrę ir tai užtrunka tiek kiek visiem nesituokusiem

aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2005 09 27, 12:45)
Mes irgi negalime tuoktis bažnyčioje nes mano vyrui tai būtų antra santuoka. Skambinome vyskupui ir klausėme ką daryti mums jei norime tuoktis bažnyčioje, žodžiu sakė reikia parašyti prašymą vyskupui ir išdėstyti laiške: kaip draugavote su pirma žmona, kaip susituokėte, kodėl išsiskyrėte, ir t.t. paskui vyks bažnytinis teismas ir svarstys ar yra pagrindas svarstyti tą prašymą jei yra tuomet nagrinės visas aplinkybes žiūrės ar verta anuliuoti pirmąją santuoką. Visa tai užtrunka apie 2 metus, nes šiuo metu norinčių yra labai daug. Svarbiausios aplinkybės yra jei vienas iš besituokiančių jau suplanavęs buvo skyrybas ar impotentas ar serga kokia liga ar dar kas nors. Žodžiu ilgai ir nuobodžiai visa tai trunka.....Bet mes rankų nenuleisim susituoksim civil.metr. ir lauksim kol anuliuos vyro pirmąją santuoką

sveikute! noreciau pasidalint savo patirtim.man irgi buvo antra santuoka,bet praeita savaitgali gavome ziedu palaiminima,buvo tokia grazi ceremonija,kad daugelis sedejusiu baznycioje mano draugu net nesuprato kad tai nebuvo sliubas.smile.gif taigi galima pasirinkti toki varianta,o veliau jau anuliavus pirmaja santuoka priimti ir sliuba smile.gif
Atsakyti
Sveikutes! 4u.gif
Man iskylo toks klausimas, ar imanoma issiskirti po baznytines santokos?
Zinau, kad vieno draugo mama tekejo baznycioje du kartus, nes po pirmu skirybu ji kreipesi i kuniga ir juos isskire, taip ji galejo teketi dar karta(beje vaikas jau buvo). Gal kas zinote kokiais atvejais kunigas isskyria ir duoda leidima kitai santuokai?
Atsakyti
Tikrai yra tokia galimybė išsiskirti ir tekėti antrą kartą bažnyčioje. Yra bažnytinis teismas, kuris nusprendžia ar skyrybų priežastis yra rimta. Tada duoda "bažnytines" skyrybas, su galimybe tuoktis antrą kartą Dievo akivaizdoje.
Nors man tai atrodo juokingai ax.gif
Atsakyti
Gal zinote, ar gali buti forminama baznytine santuoka kai jaunasis yra nekrikstas ? Ir klausimas ar jis nores priimti kataliku tikejima ?
Viena diena vienas kunigas sake kad galima, o siandien jau kitas kunigas sako kad negalima. Kaip istikruju ? blink.gif
Atsakyti
Nekrikštytam šliubas bažnyčioj? g.gif g.gif g.gif
Nu neteko, tikrai neteko girdėt blink.gif
Atsakyti