Nu va - vėl grįžtu prie šitos temos ir iškapstau ją iš po žemių, nes vėl noriu atgaivinti diskusijas šia tema.
Gal bus naujų žinių, naujų minčių, naujos informacijos
Kadangi apsisprendžiau,kad nepaisant to kad mano būsimasis ėmęs "šliūbą", vis tiek žūt būt pateksiu į bažnyčią per vestuves, tai pradėjau rinkti visą info
Neseniai mes visos kalbėjome apie žiedų palaiminimą, tačiau, kai paklausiau internetiniame puslapyje www.religija.lt konsultuojančių žmonių, gavau atsakymą, kad prieš metus kardinolas griežtai uždraudė bet kokią bažnytinės santuokos imitaciją, kad ir kaip ją vadintum.
Bet visada būna išimčių
Žinau, kad kunigai irgi žmonės ir kai kurie vis tiek sutuokia bažnyčioje (net gi ne tik palaimina).P.S. Kita vertus labai kvaila kai pagalvoju, kad tai dažniausiai priklauso nuo šalies kardinolo, nes yra šalių kur katalikų kunigai tuokia ir antrą kartą
Taip taip- ne šiaip krikščionių, o katalikų
Tai va, čia viskas iki absurdo subjektyvu - vieną dieną tokie bažnyčios įstatymai, o kitą žiūrėk jau pasikeitė valdžia keičiasi ir jie
Galima pagalvot, kad Dievas keičiasi, o Dievas tai gi toks pats, tai kuo tarkim aš kalta, kad gimiau ne po tarkim 50 metų, kai jau greičiausiai ir pas mus visi sėkmingai antrą kartą tuoks
Sorry, nuklydau į lankas. Ką aš norėjau pasakyt - yra galimybė tuokstis liuteronų bažnyčioje
Tik nesigąsdinkit - čia ne kitas tikėjimas, tik kai kurios bažnytinės ceremonijos kiriasi. Buvau įlindusi į liuteronų tinklalapį www. liuteronai.lt , tai mačiau, kad net ir maldos visos tos pačios ir popiežiuic tam pačiam pavaldūs. Ir netgi krikštas tas pats galioja
Taigi, jei nerasiu normalaus kunigo katalikų bažnyčioje, sakiau varysiu į liuteronų ( nors gal ir taip varysiu, nes pas juos ten tokių visokių absurdiškų nesąmonių nėra, kažkaip protingiau tvarkosi).
Bet jeigu ką - parašykit kokie ten kunigėliai biškį pamokėjus sutiktų sutuokti, ar bent palaiminti
Gal kas kur girdėjo ar susidūrė? Žinau,k ad tikrai Mikutavičius ir Stalislovas antrąkart tuokdavo, bet jiems jau amžiną atilisį... tai ką padarysi
Gal ir daugiau tokių yra?