Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

QUOTE(lotute @ 2005 04 23, 17:21)
bažnytinę santuoką paskelbti negaliojančia nėra taip paprasta, ir tai gali užtrukti kelerius metus, taip kad prieš susituokiant bažnyčioje reikia labai rimtai pamąstyti kam visa tai:)

tai ir taip suprantama ir aisku. as klabejau apie tai, kad amzinaji atilsi popiezius Jonas Paulius II, parenge beipatvirtino pataisymus santokos anuliavimo kodekse. Dabar be tu 13, yra prideda bendros(kaip as suprantu) psichologines priezastys ax.gif
Atsakyti
Nu va - vėl grįžtu prie šitos temos ir iškapstau ją iš po žemių, nes vėl noriu atgaivinti diskusijas šia tema. smile.gif Gal bus naujų žinių, naujų minčių, naujos informacijos ax.gif Kadangi apsisprendžiau,kad nepaisant to kad mano būsimasis ėmęs "šliūbą", vis tiek žūt būt pateksiu į bažnyčią per vestuves, tai pradėjau rinkti visą info tongue.gif Neseniai mes visos kalbėjome apie žiedų palaiminimą, tačiau, kai paklausiau internetiniame puslapyje www.religija.lt konsultuojančių žmonių, gavau atsakymą, kad prieš metus kardinolas griežtai uždraudė bet kokią bažnytinės santuokos imitaciją, kad ir kaip ją vadintum. g.gif
Bet visada būna išimčių tongue.gif Žinau, kad kunigai irgi žmonės ir kai kurie vis tiek sutuokia bažnyčioje (net gi ne tik palaimina).P.S. Kita vertus labai kvaila kai pagalvoju, kad tai dažniausiai priklauso nuo šalies kardinolo, nes yra šalių kur katalikų kunigai tuokia ir antrą kartą blink.gif Taip taip- ne šiaip krikščionių, o katalikų thumbup.gif Tai va, čia viskas iki absurdo subjektyvu - vieną dieną tokie bažnyčios įstatymai, o kitą žiūrėk jau pasikeitė valdžia keičiasi ir jie sad.gif Galima pagalvot, kad Dievas keičiasi, o Dievas tai gi toks pats, tai kuo tarkim aš kalta, kad gimiau ne po tarkim 50 metų, kai jau greičiausiai ir pas mus visi sėkmingai antrą kartą tuoks blink.gif
Sorry, nuklydau į lankas. Ką aš norėjau pasakyt - yra galimybė tuokstis liuteronų bažnyčioje smile.gif Tik nesigąsdinkit - čia ne kitas tikėjimas, tik kai kurios bažnytinės ceremonijos kiriasi. Buvau įlindusi į liuteronų tinklalapį www. liuteronai.lt , tai mačiau, kad net ir maldos visos tos pačios ir popiežiuic tam pačiam pavaldūs. Ir netgi krikštas tas pats galioja thumbup.gif Taigi, jei nerasiu normalaus kunigo katalikų bažnyčioje, sakiau varysiu į liuteronų ( nors gal ir taip varysiu, nes pas juos ten tokių visokių absurdiškų nesąmonių nėra, kažkaip protingiau tvarkosi).

Bet jeigu ką - parašykit kokie ten kunigėliai biškį pamokėjus sutiktų sutuokti, ar bent palaiminti 4u.gif Gal kas kur girdėjo ar susidūrė? Žinau,k ad tikrai Mikutavičius ir Stalislovas antrąkart tuokdavo, bet jiems jau amžiną atilisį... tai ką padarysi sad.gif Gal ir daugiau tokių yra?
Atsakyti
Aš apie tai šiek tiek žinau....

Santuokos sakramentas, jeigu priklausai katalikų bažnyčiai, imamas vieną kartą gyvenime. Jeigu jau išsiskyrei, tai tam, kad gautum jį antrą kartą- turi kreiptis į bažnytinį tribunolą ir jis svarsto (tai užtrunka apie metus, dvejus) ir gali porą išskirti (aišku priežastys turi būti rimtos). Tada santuokos sakramentas suteikiamas antrą kartą.

Gal ir galima kur su kunigu susitarti (arba susiveikti kaip notrs pažymas,kad nebuvo santyuokos sakramento), kad antrą kartą sutuoktų, bet ką tokiu atveju bandysi apgauti? Save? Dievą? Tėvus? Gimines?

Žiedai yra laiminami. Ir be jokių problemų. Ir tai vadinama santuokos palaiminimu. Tai daroma oficialiai, be jokių didelių maldavimų... ceremonija aišku trumpesnė, nesakoma priesaika ir etc.
Nedidelėje bažnytėlėje ar kuri nėra labai populiari tarp jaunavedžių laikomos dar ir šventos mišios (na, kad ilgiau tas santuokos/žiedų laiminimas užtruktų)...
Atsakyti
QUOTE(maza:) @ 2005 08 26, 08:45)
Žiedai yra laiminami. Ir be jokių problemų. Ir tai vadinama santuokos palaiminimu. Tai daroma oficialiai, be jokių didelių maldavimų... ceremonija aišku trumpesnė, nesakoma priesaika ir etc.
Nedidelėje bažnytėlėje ar kuri nėra labai populiari tarp jaunavedžių laikomos dar ir šventos mišios (na, kad ilgiau tas santuokos/žiedų laiminimas užtruktų)...

Tai tą aš irgi žinojau, bet kai jau minėtame internetiniame puslapyje uždaviau klausimą apie santuokos ar tai žiedų palaiminimą, be priesaikos (būtent taip ir parašiau), man į e-mail'ą atsliuntė tokį atsakymą (cituoju):

"Sveiki.
Kataliku baznycioje negalima jokiais budais imituoti santuokos. Anksciau kai
kurie kunigai tai praktikuodavo, bet mazdaug pries metus Kardinolas
griezciausiai uzdraude tokias praktikas.
Pagarbiai,
br. Arunas OFM"

Tai aš taip supratau, kad tą palaiminimą ir uždraudė. Todėl ir klausiu čia visų, gal šiais metais vis dėlto ką nors taip palaimino, o gal jau niekur taip nebedaro blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pievu_ragane @ 2005 08 26, 08:58)
Tai tą aš irgi žinojau, bet kai jau minėtame internetiniame puslapyje uždaviau klausimą apie santuokos ar tai žiedų palaiminimą, be priesaikos (būtent taip ir parašiau), man į e-mail'ą atsliuntė tokį atsakymą (cituoju):

"Sveiki.
Kataliku baznycioje negalima jokiais budais imituoti santuokos. Anksciau kai
kurie kunigai tai praktikuodavo, bet mazdaug pries metus Kardinolas
griezciausiai uzdraude tokias praktikas.
Pagarbiai,
br. Arunas OFM"

Tai aš taip supratau, kad tą palaiminimą ir uždraudė. Todėl ir klausiu čia visų, gal šiais metais vis dėlto  ką nors taip palaimino, o gal jau niekur taip nebedaro  blink.gif

Aišku negaliu tau 100 proc. teigti, kad taip tikrai darys... t.y. laimins...
Bet manau šis atsakymas skiriasi nuo realybės, kuri vyksta bažnyčioje... Pasiskaityk apie Vytauto bažnyčią, temoje, kiek aukojate bažnyčiai... pasižiūrėk ką ten forumietės pasakoja apie kunigą...
Oficialus atsakymas apie auką bažnyčiai manau irgi labai skirtusi nuo realybės ax.gif smile.gif
Atsakyti
Mano baznytines santuokos anuliavimas trunka jau 2 metus ir pabaigos dar nesimato. Priezasciu, del kuriu anuliuojama santuoka gali buti daug: tribunole apie tai daugiau papasakotu. Psichologija isties yra vienas is veiksniu, leidzianciu svarstyti santuokos anuliavima.

Bet. Jeigu yra vaiku, sansu anuliuoti santuoka beveik nelieka. Jeigu kartu isgyventa keletas metu - taip pat.

Toms, kurios labai nori patekti i baznycia bet kokia kaina siulau susimastyti: ar jus norite gyvenima nugyventi su savo zmogumi, priimdamos ji su visa jo praeitimi, ar jums svarbiausia isteketi baznycioje kaip filmuose rodo?

Atsakyti
O as isvis nesuprantu kam jau istekejus ta santuoka baznycioje is vis anuliuoti, jei jeu tekejai tai turejai apsvarstyti skyrybu galimybes (vyrai taip pat). Labai gerai ir be baznycios, nera ji butina
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 08 28, 14:28)
O as isvis nesuprantu kam jau istekejus ta santuoka baznycioje is vis anuliuoti, jei jeu tekejai tai turejai apsvarstyti skyrybu galimybes (vyrai taip pat). Labai gerai ir be baznycios, nera ji butina

ne visi tuokdamiesi pirma karta is karto masto apie skyrybas.
visada norejau baznytines santuokos ir net nebuvo kilusiu klausimu, kai sutikau savo vyra is kart abu supratom kad abu norim to paties tai net klausimu nekilo. smile.gif susituokem baznycioje
Atsakyti
vertetu visiems pamastyti
Atsakyti
nezinau, kaip mano draugei pavyko, bet jos situacija buvo tokia: susituokusi su pirmu vyru pragyveno puse metu tik ir veliau issiskyre, gal po metu laiko oficialiai. kai sutiko savo gyvenimo meile, norejo su juo susituokti ir baznycioje, todel kreipesi is pradziu pas savo baznycios klebona del baznytines santuokos su pirmuoju vyru anuliavimo. jis nusiunte juos pas arkivyskupa Tamkeviciu (kaunas). kadangi ji pradejo tvarkyt tuos reikalus, tai ji ir ejo pas ji. o priezasti tiesa sakant pasake visai ne ta, kad nori su antruoju baznycioj tuoktis, o pasake, kad jie buvo tik draugai, ir ji laimejo zalia korta, todel abu susituoke tam, kad ir jis patektu i amerika. is dalies tai buvo tiesa, nes ji su pirmu vyru tikrai skubino vestuves del zalios kortos, kai buvo laimejus, bet jie ir taip butu tuokesi. tik arkivyskupui nepasake, kad tarp ju nors kokie jausmai buvo, aisku, pripasakojo, kad buvo kvaila, jauna, neivertino baznytines santuokos vertes, o dabar viska apgalvojusi ir tt.. po to arkivyskupas atskirai kvietesi kalbetis jos pirmaji vyra. jie pries tai susitare, kad kalbes ta pati, todel ir tas viska taip pat kalbejo. ir nezinau, ar tas arkivyskupas siunte popieziui ar dar kam kazka, ar ne, bet jie gal per koki menesi gavo pranesima, kad ju santuoka leidziama anuliuoti ar anuliuojama. tai apsidziauge, kad gales su antru vyru tuoktis baznycioje thumbup.gif ir suzinojo netrukus, kad laukiasi, tai kol susiorganizavo vestuves, ji jau astunta menesi buvo nestuke.gif tai taip ir nenuejo i baznycia bash.gif dabar ji jau soske.gif ir galvoja eiti tuoktis i baznycia krikstijant dukryte. bet vestuvine suknele baznycios grindimis nesivilks, ir ziedlapiais niekas nebarstys ju galvu sad.gif del ko taip stengesi, vistiek nepavyko igyvendinti doh.gif galbut taip kazkas is auksciau nubaude uz ne visa arkivyskupui pasakyta tiesa, nezinau... bet tikslas taip ir liko jai nepasiektas.
o santuoka tikrai kaune bent pas arkivyskupa tamkeviciu anuliavo gal per menesi, na, gal truputeli ilgiau, as nelabai susekiau blush2.gif bet tikrai jai nereikejo laukti metus ar dvejus, gal kiekvienam skirtingai nuo priezasties issakytos priklauso... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 08 28, 11:33)
Toms, kurios labai nori patekti i baznycia bet kokia kaina siulau susimastyti: ar jus norite gyvenima nugyventi su savo zmogumi, priimdamos ji su visa jo praeitimi, ar jums svarbiausia isteketi baznycioje kaip filmuose rodo?

Kodėl kaip filmuose rodo blink.gif Aš gi tikinti ir tikrai netekėčiau bažnyčioje jei nebūčiau įsitikinusi jog noriu duoti priesaiką.
Atsakyti
Mergaitės,pas mane panaši situacija.Man pirma santuoka,mano vyrui antra ir tuokėsi jis bažnyčioj. Dabar aišku į bažnyčią keliai užkirsti.su kunigu mes sutarėm dėl žiedų palaiminimo.atrodo kaip ir nėra blogai,bet tas visuomenės požiūris ir bažnyčios taisyklės varo į neviltį: to daryti negalima,to irgi negaima.juk jei žmonės nori gyventi kartu ir kad ir po tarkim klaidos surado savo antrą pusę,tai kam juos atskirti ir palikti kaip nusikaltėlius.aš pati tikinti ir iš vienos pusės atrodo, ai juk svarbu būti su mylimu žmogum, o iš kitos pusės kartais taip liūdna pasidaro,atrodo kad kažką iš manęs atima.ar jums taip nebūna.pasidalinkit mintimis.
ačiū.
Atsakyti