QUOTE(Rasma @ 2004 11 08, 19:27)
Mano mama anksčiau dėstė kanoninę (bažnytinę) teisę susiruošusiems susituokti Skaičiau aš visas tas tiesas
pvz. vyras ir žmona neturėjo lytinių santykių po santuokos sakramento priėmimo (pvz. impotencijos problema), jei buvo kažkokių nuslėptų ketinimų sudarant santuoką, nevyko laisva valia (pvz. giminės spaudimas, išskaičiavimas, būsena, neleidžianti suvokti, kad vyskta jungtuvės), taip pat dėl su kraujomaiša susijusių dalykų..ir dar n punktų su savom išlygom
Nebepamenu visko:P
Pirmiausia paduodamas "pareiškimas" su įvardintom priežastim, o pats galutinis žingsnis - popiežiaus "leidimas" skirtis Kaip man pasakojo mama, viena pora skyrybų laukė berods 18 metų Dalykas visai nelinksmas, jei esi tikintis
pvz. vyras ir žmona neturėjo lytinių santykių po santuokos sakramento priėmimo (pvz. impotencijos problema), jei buvo kažkokių nuslėptų ketinimų sudarant santuoką, nevyko laisva valia (pvz. giminės spaudimas, išskaičiavimas, būsena, neleidžianti suvokti, kad vyskta jungtuvės), taip pat dėl su kraujomaiša susijusių dalykų..ir dar n punktų su savom išlygom
Nebepamenu visko:P
Pirmiausia paduodamas "pareiškimas" su įvardintom priežastim, o pats galutinis žingsnis - popiežiaus "leidimas" skirtis Kaip man pasakojo mama, viena pora skyrybų laukė berods 18 metų Dalykas visai nelinksmas, jei esi tikintis
Visa, kas čia surašyta man kelia...juoką. Popiežius sprendžia su kuo kam gyventi ? net nepažinodamas šeimos... Na gerai gerai...bet popiežius ne Dievas Visa tai yra žmonių sukurtos taisyklės, o gyventi reikėtų pagal tai, kaip liepia širdis Meilė visagalė.
Aš galiu tuoktis bažnyčioje, MB su ex šliūbo neėme. Tačiau abejoju, kad taip darysime Iš esmės tai nieko nekeičia.
Pliusas tuoktis bažnyčioje - iškilminga aplinka, gražus kunigo palinkėjimas, kvapą gniaužianti priesaika vienas kitam. Santuokų rūmuose to nėra. Tačiau šiais laikais galima viską susiorganizuoti po savo altoriumi, gamtos prieglobstyje, pasakant tuos pačius priesaikos žodžius čiulbant paukščiams ir matant Dievui. Jis visur, ne tik bažnyčioje.