Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 17:08)
tada, mano nuomone, tai reiškia, kad jie patys dar vaikai, jei leidžia tėvams ar kam kitam reguliuoti savo gyvenimą, neturi atsakomybės jausmo irnesakyk.gif

Dažniausiai jauni žmonės tiesiog tuo metu neturi kito pasirinkimo.. Ir negali jų smerkti schmoll.gif Kartais tėvams tenka už juos priimti sprendimą, nes būna išlaikytojai unsure.gif

QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 18:05)
**aha... norima anuliuoti santuoką, kad būtų galima duoti priesaiką... vėl ir vėl... vėl ir vėl... juk vėlgi, nežinai, kaip gyvenimas pasisuks, ir baisiai nusivils tas antrasis, tai kai pasirodys trečioji puselė, reikės ir su anuo prašyt santuoką anuoliuot unsure.gif

Niekas nekalba apie tokius atvejus, kai kada norima ir ją anuliuojama, dėl šiaip smagumo.. Dėl to ir yra dideli svarstymai, liudininkų kvietimai, popierų tvarkymai ne tik pas kunigą, bet ir aukščiau.. Ji anuliuojama, kai tikrai žmonės nusprendžia kad jiems nepakelyje gyvenime, dėl tikrai svarių priežaščių nebenori ar nebegali būti kartu... Juk ne kartą buvo minėta, kai tai ilgai užtrunkantis atvejas, manau ne kiekvienas ir jam ryžtasi, ir gyvena su priesaika, bet išsiskyrę...

Nes manau visokių tikrai atvejų yra, ir negali numatyti kokis patiems gyvenimas bus.. Negi ilgai kentėtum su priesaika, jei tavo vyras visą laiką gertų, muštų tave bei vaikus, nebūtų pagarbos, tave prievartautų, verstų vaikus kaip nors elgtis baisiai... schmoll.gif (tfu tfu tfu, čia tik baisus pavyzdys)...

Kai mes prisiekėme, galvojam visada kad vieninteliam, bet nežinai kas tavęs gali laukti po 10 metų...
Atsakyti
QUOTE(BaMbiZe @ 2009 07 23, 22:34)
Kartais tėvams tenka už juos priimti sprendimą, nes būna išlaikytojai  unsure.gif 

Juk ne kartą buvo minėta, kai tai ilgai užtrunkantis atvejas, manau ne kiekvienas ir jam ryžtasi, ir gyvena su priesaika, bet išsiskyrę...

Negi ilgai kentėtum su priesaika, jei tavo vyras visą laiką gertų, muštų tave bei vaikus, nebūtų pagarbos, tave prievartautų, verstų vaikus kaip nors elgtis baisiai...  schmoll.gif  (tfu tfu tfu, čia tik baisus pavyzdys)...

Kai mes prisiekėme, galvojam visada kad vieninteliam, bet nežinai kas tavęs gali laukti po 10 metų...

tai aš ir sakau - vaikai, neturintys atsakomybės jausmo... pasitratina kur nors, užneštėja ir tėvai spaudžia ženytis, maža to - imti šliubą... nesmerkiu jų, gaila man tokių ir tėvų ir vaikų...

aišku, kad nekentėčiau, išsiskirtume, bet, kaip jau rašiau, kitam žmogui to paties, ką anam prisiekiau, nebekartočiau...

tas pats gali būti ir su kitu dar po 10 metų... ar kur nors parašyta, kad priesaika du kartus jau riba? mastau.gif

mano mama per 30 metų buvo ištekėjusi du kartus, su mano tėvu bažnyčioj, nes tada taip reikėjo, išsiskyrė, su patėviu tik susirašė metrikacijoj (nors turėjo didelę galimybę anuliuoti aną santuoką), ir su anuo išsiskyrė, dabar tiesiog turi draugą, sako užtenka man tų santuokų... tai gal vis dėlto būkim atsargesni su priesaikom mirksiukas.gif
Atsakyti
o as tai niekaip negaliu suprasti, kodel baznycios nuomone nuzudyti zmogu yra lengvesne klaida gyvenime nei suklysti pasirenkant zmogu gyvenimui...
Atsakyti
QUOTE(juratux88 @ 2009 04 13, 18:15)
sveikos na man ir si tame aktuali 4u.gif man bus pirma santuoka o MB jau antroji,ir jis pirma karta tuokesi baznycioje nes seniau juk buvo priimtina tevai spausdavo ir t.t.mes negalesim eit i baznycia verysad.gif sugalvojau gal galeciau ta musu diena paprasyt kunigo kad tik palaimintu,nereikia kad jis mus sujungtu pries dieva nes negalim to padaryt.jei musu tikejimo kunigas nesutiks reikes prasyt kitu,aisku liudna kia papuoli ant tokiu kunigu kur jiems net sunku palaiminti verysad.gif ir as pritarciau eit i baznycia lb gerai pagalvojus ne del grozio,gal po keliu metu kartu gyvenimo g.gif

palaimina žiedus tokioj situacijoj, deja būna kunigų, kurie atsisako unsure.gif ... nors negelėt... geriausiai tokiais atvejais kreiptis į vienuolius... nes neteko girdėt, kad atsakytų 4u.gif

o dėl bažnytinės santuokos anuliavimo, tam ir yra numatyti atvejai, kai galima ir net patariama anuliuot... nes pagal bažnytines normas tokia santuoka neturi ateities... gaila tik, kad dauguma nupleška bažnyčion nesuvokdami ką daro...dėl gražesnių nuotraukų - dažniausiai girdimas pasiteisinimas blink.gif ...
beje tėvų spaudimas gali būti traktuojamas kaip prievarta ... o tai vienas iš numatytųjų atvejų anuliuoti santuoką 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 13:02)
*nugi būtent, kad santuoką bigsmile.gif

**tai vadinasi "kai vargas suspaus"...

***aš turbūt kiniečių kalba rašau unsure.gif neakcentuoju anuliavimo, akcentuoju priesaiką, kurią pati duodu... pati, žmogui, sau, dėl savęs... kaip aš galiu prisiekti vieną vienam, o paskui tą patį kitam... aš negalėčiau... jei jus galit, tai valio... man tai nepriimtina

kaip ten buvo prieš 20 metų, kas ir ką ten vertė tuoktis... man nesvarbu, kalbu apie dabartį

jūs neteisi... anuliuojama ne ik santuoka, bet ir priesaika kitam žmogui...
yra tam tikros "vargo kategorijos", kurios ir bažnyčioje traktuojamos kaip neleistinos...
šaunu, kad jūsų gyvenime niekas neapgavo ir jums nereikėjo pasigailėt dėl savo priesaikų ir pažadų 4u.gif
o turėtų jei diskutuojat apie bažnytinės santuokos anuliavimą... nes labai atsižvelgiama būtent priesaikos metu buvusia situaciją...
Papildyta:
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 04 17, 21:21)
mano šiek tiek kitokia situacija, mano būsimasis yra tribunolo išskirtas, o aš niekada netekėjusi, tai ir svarstome, ką daryti
jis labiau praktikuojantis katalikas, negu aš, jam tai svarbiau, bažnytinės skyrybos buvo jo ex iniciatyva

tai ir nežinau, kaip čia geriau elgtis...

paaiškinčiau būsimam sutuoktiniui savo jausmus ir nesituokčiau bažnyčioje, kol nejaučiu, kad man to reikia...
mūsų situacijoj buvo atvirkščiai... bet esmė panaši, MB nusivylęs kunigais, dėl asmeninių priežaščių... ilgam buvo nusisukęs nuo bažnyčios... nors jo artimieji spaudė tuoktis bažnyčioje... aš pati norėjau, bet gerbiau jo jausmus, galų gale nenorėjau vaidinti bažnyčioje... juk žinojau, kad jam ta priesaika tuo metu nieko nereiškus būtų... tai ir esmės bažnytinės santuokos nebūtų...
prisiekėm po 9 metų... 4u.gif
Atsakyti
o as turiu visai kitoki klausima.
Ar baznytinei santuokai reikalingi liudininkai?
Norisi padaryt visiems nedidele staigmena per krikstynas blush2.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 04 07, 17:03-->
QUOTE(Snieguole smile.gif @ 2010 04 07, 17:03)
o as turiu visai kitoki klausima.
Ar baznytinei santuokai reikalingi liudininkai?
Norisi padaryt visiems nedidele staigmena per krikstynas  blush2.gif

Liudininkai, tuokiantis bažnyčioje, BŪTINAI reikalingi.
Atsakyti
o mane domina toks dalykas. Jei susituoki baznycioje, bet nenunesi jokio popierelio i civiline metrikacija, tai pries valstybe santuokos nebus? Tarkim, yra noras susituokt tik baznycioje, o civiliai - ir visuose dokumentuose, nenorim, jog matytusi, kad esam susituoke (pvz. einant i banka del paskolos ir t.t., nerodytu, kad esam sheima). Ar imanomas toks variantas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skristi: 08 balandžio 2010 - 12:44
QUOTE(skristi @ 2010 04 08, 14:43)
o mane domina toks dalykas. Jei susituoki baznycioje, bet nenunesi jokio popierelio i civiline metrikacija, tai pries valstybe santuokos nebus? Tarkim, yra noras susituokt tik baznycioje, o civiliai - ir visuose dokumentuose, nenorim, jog matytusi, kad esam susituoke (pvz. einant i banka del paskolos ir t.t., nerodytu, kad esam sheima). Ar imanomas toks variantas?

Cia tai geras klausimas... g.gif

Baznycioje Jus busit sutuokti ir irasai apie tai bus saugomi, tai i metrikacija tuomet nebutina ir eiti tikriausiai...bet kaip tada su pavarde?.... dar klausimas, ar baznycia neprivalo kazkokiam valstybiniam registre tokiu duomenu fiksuoti...juk kaip bebutu - tai ir juridinis aktas g.gif

Atsakyti
siuo atveju pavarde visiskai neaktualu schmoll.gif
man irgi idomu, kas butu, jei pazyma nebutu nunesta i civiline metrikacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(skristi @ 2010 04 08, 18:42)
siuo atveju pavarde visiskai neaktualu schmoll.gif
man irgi idomu, kas butu, jei pazyma nebutu nunesta i civiline metrikacija g.gif

Radau smile.gif

CK 3.304 straipsnis imperatyviai nurodo, kad bažnyčios įgaliotas asmuo PRIVALO per 10 dienu nuo santuokos sudarymo pateikti civilines metrikacijos istaigai pranesima apie santuokos iregistravima.

Vadinasi, pasirinkimo nera - baznycia istatymiskai yra ipareigota pranesti metrikacijai. O igalioja tai padaryti dazniausiai viena is sutuoktiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Et_cetera: 09 balandžio 2010 - 11:47
Sveikos,
turiu tokia problema - teku antra karta - vestuves planuojame dvare netoli Vilniaus, kadangi pirmoji santuoka buvo baznycioje - antra karta ten eiti negalima. Esu girdejusi, kad galima kad atvyktu kunigas ir palaimintu ziedus vietoje, kokia prakalba pasakytu. gal kas esate taip dare ar girdejote i ka galima kreiptis? buciau labai dekinga uz info.
Atsakyti
QUOTE(laimushka22 @ 2010 05 04, 21:15)
Sveikos,
turiu tokia problema - teku antra karta - vestuves planuojame dvare netoli Vilniaus, kadangi pirmoji santuoka buvo baznycioje - antra karta ten eiti negalima. Esu girdejusi, kad galima kad atvyktu kunigas ir palaimintu ziedus vietoje, kokia prakalba pasakytu. gal kas esate taip dare ar girdejote i ka galima kreiptis? buciau labai dekinga uz info.

jungiuosi ir as man irgi idomu isgirsti 4u.gif
Atsakyti