Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

QUOTE(errachka @ 2009 07 23, 09:18)
Puiku, kad turite savo nuomone.

Bet pati  pakliuvus i analogiska situacija, kai tai jus paliestu asmeniskai, ka tada sakytumet?

čia buvo ne nuomonė, o samprotavimai rolleyes.gif

o štai ir nuomonė - pati nesu katalikė, bet tuokėmes bažnyčioj (MB praktikuojantis katalikas) ir jei, ne duok D, gyvenime taip nutiktų, kad tektų pasukti skirtingais keliais, į bažnyčią antrąkart (gal kam nors būna ir eilinįkart bigsmile.gif) tikrai nesiveržčiau, nes jau vieną kartą pasirinkau ir, kas svarbiausia, prisiekiau, kas yra iki gyvenimo pabaigos, nesvarbu, kad bažnyčia ne mano, tikėjimas ne tas ir panašiai... kokie dar anuliavimai... būtų taip, kaip yra, ir jei atsirastų kitas žmogus, turėtų suprasti, kad jam aš neprisieksiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(errachka @ 2009 07 23, 09:18)
baznytinis kanonas leidzia

ir dar smile.gif paskaičius čia, pastebėjau, kad labai dažnai minimas žodžių junginys "nuo kunigo priklauso" ir panašiai... tai truputį vėlgi juokinga - eini į bažnyčią ir galvoji leis neleis, duos neduos.. loterija kažkokia hihihi.gif tai dar kartą patvirtina, kad kunigas yra tik žmogus... niekada nesupratau, kaip jis gali atleisti nuodemes unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 liepos 2009 - 08:49
QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 09:46)

o štai ir nuomonė - pati nesu katalikė, bet tuokėmes bažnyčioj (MB praktikuojantis katalikas) ir jei, ne duok D, gyvenime taip nutiktų, kad tektų pasukti skirtingais keliais, į bažnyčią antrąkart (gal kam nors būna ir eilinįkart bigsmile.gif) tikrai nesiveržčiau, nes jau vieną kartą pasirinkau ir, kas svarbiausia, prisiekiau, kas yra iki gyvenimo pabaigos, nesvarbu, kad bažnyčia ne mano, tikėjimas ne tas ir panašiai... kokie dar anuliavimai... būtų taip, kaip yra, ir jei atsirastų kitas žmogus, turėtų suprasti, kad jam aš neprisieksiu mirksiukas.gif
Papildyta:
ir dar smile.gif paskaičius čia, pastebėjau, kad labai dažnai minimas žodžių junginys "nuo kunigo priklauso" ir panašiai... tai truputį vėlgi juokinga - eini į bažnyčią ir galvoji leis neleis, duos neduos.. loterija kažkokia hihihi.gif tai dar kartą patvirtina, kad kunigas yra tik žmogus... niekada nesupratau, kaip jis gali atleisti nuodemes unsure.gif

Visgi yra baznytines normos, kurios leidzia isskirti mirksiukas.gif todel gali ir zmogus isskirti. kadangi santuoka kuriama seimos pagrindu, kurioje butu auginami vaikai... cia raktas i ivairias interpretacijas... (nevaisingumas, neinformavimas sutuoktinio pries santuoka, dar ten kazkas yra...)
Siaip niekam nelinkeciau juo pasinaudoti, bet buna taip, kad prireikia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RenataJ.: 23 liepos 2009 - 11:55
QUOTE(RenataJ. @ 2009 07 23, 12:54)
Visgi yra baznytines normos, kurios leidzia isskirti  mirksiukas.gif

netgi bažnyčia čia ne prie ko, juk ne ji prisiekia, o tu g.gif bažnyčia negali išskirti, tik Dievas, taigi, gali ta bažnyčia anuliuot tiek, kas kiek nori irnesakyk.gif dar yra išsireiškimas - santuoką paskelbia negaliojančia... o priesaiką vienas kitam???

buvo laikai, kai nuodemių atleidimą oficialiai pirkdavo už pinigus (turiu omeny indulgencijas) ir tai buvo bažnyčios norma....
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 09:46)

Papildyta:

kaip pavadinsi nepagadinsi.
galit galvot kaip jums priimtina.
Tas jusu ivardintas"atleidimas" priklauso nuo salygu, kurias sukele irgi ..tik zmogus.

Jums kaip netikinciai - priimti santuokos sakramenta - kodel is vis tai daret, is dideles meiles savajam vyriskiui? g.gif
O dar kalbat apie anuliavimo nesamoninga, kai pati netikedama padaret tai ka padaret schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(errachka @ 2009 07 23, 13:43)
Jums kaip netikinciai - priimti santuokos sakramenta - kodel is vis tai daret, is dideles meiles savajam vyriskiui? g.gif

O dar kalbat apie anuliavimo nesamoninga, kai pati netikedama padaret tai ka padaret  schmoll.gif

dar kartą įsitikinu, kaip čia, SM, prigalvoja apie žmogu nebūtų dalykų biggrin.gif

iš kur ištraukėt, kad aš netikinti?? ar taip rašiau?? žmogus visada kažkuo tiki... mūsų atveju, priklausom skirtingom bažnyčiom, bet juk reikėjo vieną pasirinkti... negaliu tiksliai pasakyt, ar priėmiau santuokos sakramentą, nes juk esu ne katalikė, bet dabar kas kaip sugalvoja, tas taip ir daro, ane?? bigsmile.gif kunigai kiekvienas pagal save interpetuoja bažnyčios mokymą, tuo jau įsitikinom visi, ne veltui čia minima "nuo kunigo priklauso" hihihi.gif

kaip matau, jus visiškai manęs nesupratot biggrin.gif

man buvo nesvarbu kur tuoktis ar bažnyčioj, ar metrikacijoj, ar pievoj... man buvo svarbu prisiekti... į bažnyčią ėjau tuoktis, nes MB buvo dar ir ji svarbu, galit tai vadinti "iš didelės meilės savo vyriškiui"...

na ir dar kartą pasikartosiu, gal suprasit - bažnyčia gali skelbti santuoką negaliojančia, anuoliuoti santuoką... bet ne priesaiką, kurią tu davei kitam žmogui... ne dėl bažnyčios, dėl savęs tai turi būti svabu... todėl man juokingi tokie patys prisiekimai dar kartą, o gal ir dar kartą, kitam žmogui... todėl ir sakau, kad asmeniškai aš antrąkart to paties kitam neprisieksiu
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 13:05)
netgi bažnyčia čia ne prie ko, juk ne ji prisiekia, o tu g.gif bažnyčia negali išskirti, tik Dievas, taigi, gali ta bažnyčia anuliuot tiek, kas kiek nori irnesakyk.gif dar yra išsireiškimas - santuoką paskelbia negaliojančia... o priesaiką vienas kitam???

Bet tą priesaiką dažniausiai atliekame bažnyčioje su kunigo pagalba.. Tai su kunigo pagalba bažnytinę santuoką gali ir anuliuoti.. unsure.gif
Visokių dalykų įvyksta gyvenime, kaip jau ir minėjo. Tėvų spaudimas, kai jaunuoliai laukia atsibeldžiant atžalos, kai kurių dalykų nuslėpimas nuo būsimo sutuoktinio (nevaisingumas, užkrečiama liga, priklausomybė). Būna kad ir žmonės pasikeičia po kiek metų, kuris nors pasuka į kairę pusę.. Negi ir tuo metu reikia kaip minėjote "visą gyvenimą mylėti ir gerbti". Kur meilė ir pagarba tokiu momentu??
Gal po kiek metų sutiksite tokį žmogų, kuris jums taps brangus ir norėsite jam prisiekti savo meile?
Juk anuliuojama santuoka ne taip lengvai, kaip jau merginos minėjo nuo 1,5 - 3 metų, kartais visai neanuliuojama.. Vistiek tikrinamos visos aplinkybės ir t.t wink.gif
Atsakyti
QUOTE(BaMbiZe @ 2009 07 23, 14:38)
*Bet tą priesaiką dažniausiai atliekame bažnyčioje su kunigo pagalba.. Tai su kunigo pagalba bažnytinę santuoką gali ir anuliuoti..  unsure.gif

**nevaisingumas, užkrečiama liga, priklausomybė... Negi ir tuo metu reikia kaip minėjote "visą gyvenimą mylėti ir gerbti"

***Gal po kiek metų sutiksite tokį žmogų, kuris jums taps brangus ir norėsite jam prisiekti savo meile?
Juk anuliuojama santuoka ne taip lengvai

*nugi būtent, kad santuoką bigsmile.gif

**tai vadinasi "kai vargas suspaus"...

***aš turbūt kiniečių kalba rašau unsure.gif neakcentuoju anuliavimo, akcentuoju priesaiką, kurią pati duodu... pati, žmogui, sau, dėl savęs... kaip aš galiu prisiekti vieną vienam, o paskui tą patį kitam... aš negalėčiau... jei jus galit, tai valio... man tai nepriimtina

kaip ten buvo prieš 20 metų, kas ir ką ten vertė tuoktis... man nesvarbu, kalbu apie dabartį
Atsakyti
Suprantu kai vargas suspaudžia, kai gyveni šeimoje ir atsitinka nelaimė.. Bet jei tai buvo nuslėpta prieš kuriant šeimą? unsure.gif Manau nei vienas nebūtų patenkintas ir jaustūsi išduotas unsure.gif
Nereikia nei 20 metų atgalios ir šiuo metu žinau ne vieną porą, kur tuokėsi bažnyčioje, verčiami tėvų ir kalbų.. Tik baisu kad tos šeimos ilgiau 3-5 metų neišgyvena kartu... schmoll.gif
Mes dauguma tą dieną jaučiamės dažniausiai patys laimingiausi ir prisiekiame viskuom, bet gi nežinai kas gali nutikti po keletos metų...
Atsakyti
QUOTE(BaMbiZe @ 2009 07 23, 15:17)
Mes dauguma tą dieną jaučiamės  dažniausiai patys laimingiausi ir prisiekiame viskuom, bet gi nežinai kas gali nutikti po keletos metų...

jei apie tai galvojama, tai tada nėra ko ir prisiekinėt...

įsivaizduokim, kad jis ir ji prisiekia vienas kitam amžina meile ne bažnyčioj, bet ant aukšto aukšto kalno viršūnės (čia kad būtų romantiškiau)... yra skirtumas tarp šitos priesaikos ir priesaikos bažnyčioje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 liepos 2009 - 15:43
QUOTE(BaMbiZe @ 2009 07 23, 15:17)
šiuo metu žinau ne vieną porą, kur tuokėsi bažnyčioje, verčiami tėvų ir kalbų..

tada, mano nuomone, tai reiškia, kad jie patys dar vaikai, jei leidžia tėvams ar kam kitam reguliuoti savo gyvenimą, neturi atsakomybės jausmo irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 14:01)
dar kartą įsitikinu, kaip čia, SM, prigalvoja apie žmogu nebūtų dalykų biggrin.gif

iš kur ištraukėt, kad aš netikinti?? ar taip rašiau?? žmogus visada kažkuo tiki... mūsų atveju, priklausom skirtingom bažnyčiom, bet juk reikėjo vieną pasirinkti... negaliu tiksliai pasakyt, ar priėmiau santuokos sakramentą, nes juk esu ne katalikė, bet dabar kas kaip sugalvoja, tas taip ir daro, ane?? bigsmile.gif kunigai kiekvienas pagal save interpetuoja bažnyčios mokymą, tuo jau įsitikinom visi, ne veltui čia minima "nuo kunigo priklauso" hihihi.gif

kaip matau, jus visiškai manęs nesupratot biggrin.gif

man buvo nesvarbu kur tuoktis ar bažnyčioj, ar metrikacijoj, ar pievoj... man buvo svarbu prisiekti... į bažnyčią ėjau tuoktis, nes MB buvo dar ir ji svarbu, galit tai vadinti "iš didelės meilės savo vyriškiui"...

na ir dar kartą pasikartosiu, gal suprasit - bažnyčia gali skelbti santuoką negaliojančia, anuoliuoti santuoką... bet ne priesaiką, kurią tu davei kitam žmogui... ne dėl bažnyčios, dėl savęs tai turi būti svabu... todėl man juokingi tokie patys prisiekimai dar kartą, o gal ir dar kartą, kitam žmogui... todėl ir sakau, kad asmeniškai aš antrąkart to paties kitam neprisieksiu

kaip matau esat megeja kabintis prie zodziu reiksmes.
Esme neiskeicia.
Is visu pasakymu matyt - jums svarbu priesaika.
O kalba eina apie anuliavima.
Tai skirtingi dalykai.

Bet pasikartosiu - kiekvienas turi savo nuomone.

Jei jus galvojat TAIP , O NE KITAIP - let it be.
Bet ivardinti juokingais priesaiku davimai antra kart - man nera juokinga.

Taip kad siulau - pasilikt prie savu nuomoniu 4u.gif

Kad tik geriau kiekvienam is musu butu - kuo mes ten tiketume biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(errachka @ 2009 07 23, 17:49)
*kaip matau esat megeja kabintis prie zodziu reiksmes.

**Is visu pasakymu matyt - jums svarbu priesaika.
O kalba eina apie anuliavima.

***Bet ivardinti juokingais priesaiku davimai antra kart - man nera juokinga.

****Taip kad siulau  - pasilikt prie savu nuomoniu  4u.gif

*ir kur aš čia prie ko prisikabinau mastau.gif

**aha... norima anuliuoti santuoką, kad būtų galima duoti priesaiką... vėl ir vėl... vėl ir vėl... juk vėlgi, nežinai, kaip gyvenimas pasisuks, ir baisiai nusivils tas antrasis, tai kai pasirodys trečioji puselė, reikės ir su anuo prašyt santuoką anuoliuot unsure.gif

***o man dar ir veidmainiška... čia tik apie tuos, kurie "tą dieną jaučiasi dažniausiai patys laimingiausi ir prisiekia viskuom" ir laisva valia ėjo ir rinkosi...

**** drinks_cheers.gif niekam savo nuomonės neperšu mirksiukas.gif temos autorė kvietė padiskutuot, tą ir darau...
Atsakyti