QUOTE(ruzava @ 2009 03 15, 11:50)
Labutis visoms
mes, kai ėjome kursus, mums kunigas išaiškino visas tiesas, kuriomis remdamiesi sudarome bažnytinę santuoką, o ne tik civilinę. nesame davatkos, bet prisiekti prieš Dievą ir vienas kitam- mums tai ne tas pats, kaip pas kokią moterytę civilinės metrikacijos biure.
todėl ir reikia apgalvoti, kad tai ne tik graži ceremonija, o tik vieną kartą duodama tokia priesaika. ir jei jau būtų lemta išsiskirti- susitaikyti su tuo, kad kitos santuokos taip sudaryti negalima. tokios yra bažnytinės nuostatos ir, jei kreipiamės į juos, kad mus sutuoktų, tai reikia priimti ir jų taisykles. Kaip sakoma- kiekvienoj smėlio dėžėj savos žaidimo taisyklės
o išpažinties, priimt komunijos tikrai galima eiti... nu gal dar nuo kunigų priklauso, kol kas nesutikome savo kely "senų krienų"
Kadangi tuoksimės tik bažnyčioje, tai su MB dabar pajuokaujame, kad tegu lieka kažkas naujo (civilinės santuokos sudarymas) antram kartui
per mociutes laiduotuves ejau ispazinties kaime baznycioj... klebonas man neleido eit komunijos ir sake tu negali eit ispazinties... tipo ciuozk is cia slidininke... nesigilino... jei jau gyveni laiminga be melo be neistikimybes ir augini taip trokstama vaika... bet ne su tuo,kuriuo patikejai,kuris apgavo net kuniga,kad priims po vestuviu sutvirtinimo sakramenta,bet to ir nepadare per 10metu... aisku,gal tik pataikiau pas toki griezta pikta kuniga,bet esu labai nusivylus ir man pikta...
QUOTE(boruzele_adeliuke @ 2009 03 15, 13:30)
Pritariu....
Bet šiaip iš kitos pusės pagalvojus, jei moteris teka pirmą, o vyras antrą kartą, arba atvirkščiai ir nori bažnytinės santuokos?
mano vyras buvo vedes,bet ne baznycioj...
QUOTE(AgVi @ 2009 03 16, 14:31)
Na taip...prieš einant prisiekt prieš Dievą reikia gerai apgalvoti... Reikia sugebėt suprasti, ką sako tie priesaikos žodžiai. O juk ne viena pora ten eina tik todėl, kad papročiai tokie, kad gražu... Žinoma, dabar yra kursai, galbūt jų metu ir išaiškinama viskas... Bet pvz kai aš tekėjau - nelankėm kursų (nes kunigas - vyro pažįstamas, praleido ir be jų). Galiu pasakyt - jauna buvau ir net nesigilinau labai į viską
. Ėjau prie altoriaus, nes to labai norėjo exvyro mama, nes taip visi daro...Kai pamąstau dabar - be reikalo... dabar su tokiu vyru neičiau prisiekinėt prieš Dievą... Bet šaukštai po pietų.
Iš tolimesnės mano istorijos: išsiskyriau prieš 3 metus. O prieš gerus metus, prieš Kalėdas ėjau išpažinties ir pats kunigas man pasiule kreiptis į bažnytinį teismą, susitvarkyt šį reikalą nedelsiant, nes gyvenimas eina, nesustoja... Ir aš pritariu tam, kad Bažnyčia suteiktų antrą šansą. Tik jau antrą kartą jei teks tuo šansu pasinaudoti - labai gerai pagalvočiau
. Žnoma, kas siekia antrą kartą susituokt bažnyčioj vien todėl, kad tai gražiau negu CMB ir nesusimąsto vėlgi apie prasmę...ir paskui jei nepasiseka - ir vėl eina į bažnytinį teismą - tokiems atvejams tikrai nepritariu
bet as isivaizduoju,kad labai sudetinga ir beveik neimanoma...
QUOTE(aridax @ 2009 03 17, 11:30)
Pirma, jei vyras neištikimas, melagis ir nenori turet vaiku - tai jau yra pakankamai svari priežastis kreiptis i auksciausia baznycios vadovybe su prasymu panaikint baznytine santuoka. Antra - ispazintis, komunija - visiskai nesusije dalykai su tuo, kad dabartine santuoka sudaryta tik civilinej metrikacijoj
na cia gal nuo kunigo priklauso.... gal ir laidot neleistu su trubais ir baznycia...