šiandien delfi perskaičiau straipsniuką atseit mūsų bažnyčia liberalėja ir daugėja priežasčių, dėl kurių įmanomos bažnytinės skyrybos... be įprastų priežasčių atsirado ne visiškas atsidavimas santuokai, psichologinis nebrandumas, nepakankamas pasirengimas santuokai, nesugebėjimas įsipareigoti, santuoka pabandymui ...
Sveikos,
mes irgi susituokę, na tiksliau tik susirašę, bet dabar mąstau apie šventę
norisi jos
tik niekaip dar nesugalvoju, kokia ji turi būti
Papildyta:
tai va, nors ir po kelerių metų ar daugiau, vis tiek norisi, jei dar nebuvai niekada ištekėjusi....
mes irgi susituokę, na tiksliau tik susirašę, bet dabar mąstau apie šventę
norisi jos
tik niekaip dar nesugalvoju, kokia ji turi būti
Papildyta:
QUOTE(auramba @ 2008 07 24, 18:05)
na tai žinoma reikia daryti tikrą balių, ir pačiai bus smagu dar kartą pabūti nuotaka balta suknele aš irgi taip norėčiau ir taip darysiu kada nors
tai va, nors ir po kelerių metų ar daugiau, vis tiek norisi, jei dar nebuvai niekada ištekėjusi....
Mano vyro pusbrolis vedė du kartus: pirmą kartą sudarė civilinę santuoką , o po poros metų (grįžęs iš armijos), - bažnytinę. Beje, abu kartus kėlė dideles vestuves (po 80 žmonių). Savo dukrai patarčiau tą patį (jeigu, tarkim, netikėtai pastotų) - pirma civilinė santuoka ir kukli vakarienė, o vėliau - bažnytinė santuoka ir vestuvinė puota. Manau, taip geriau, nei paskubomis organizuojamos vestuvės.
QUOTE(Alta @ 2008 08 30, 21:02)
Mano vyro pusbrolis vedė du kartus: pirmą kartą sudarė civilinę santuoką , o po poros metų (grįžęs iš armijos), - bažnytinę. Beje, abu kartus kėlė dideles vestuves (po 80 žmonių). Savo dukrai patarčiau tą patį (jeigu, tarkim, netikėtai pastotų) - pirma civilinė santuoka ir kukli vakarienė, o vėliau - bažnytinė santuoka ir vestuvinė puota. Manau, taip geriau, nei paskubomis organizuojamos vestuvės.
na, taip, paskui per tą skubėjimą visko nutinka...
QUOTE(Alta @ 2008 08 30, 21:02)
kaip gerai kad taip viskas pavyko
mes irgi planuojam kitais metais baznytine santuoka, bus geras baliukas bent jau taip noretusi
susikviesime tuos pacius kas buvo civilinej santuokoj, ir dar plius tu kuriu nepakvietem
Na mes gyvenam kartu 3 metus, siemet tyliai susiraseme (tik su liudytojais pazymejome), kad butu patogiau del biurakratiskumo, baznytine santuoka su artimais zmonemis planuojame po metu
QUOTE(mazojiR @ 2008 09 09, 15:47)
Na mes gyvenam kartu 3 metus, siemet tyliai susiraseme (tik su liudytojais pazymejome), kad butu patogiau del biurakratiskumo, baznytine santuoka su artimais zmonemis planuojame po metu
et praėjo tie metai, jau ir antri....bet kol kas dėl bažnytinės santuokos net idėjų neturiu..
šiemet krikštijom dukrą, ištekinom jos krikšto mamą-mano sesę, tai švenčių tikrai pakako.....
O aš girdėjau (ir mačiau) tokių dalykų, pvz žmonės susituokę ir zagse ir bažnyčioje ane, ir pragyvenę 10metų kartu vėl kelia vestuves, bet eina jau tik į bažnyčią ir daro puotą...Kaip į tai žiūrite?...Aš tai kažkaip gan teigiamai į tai žiūriu...Jei kišenė ir galimybės leidžia, tai kodėl gi ne... Bet ar galima taip daryti?.... ta prasme 2 kart bažnyčioj tuoktis...
QUOTE(patrakusi @ 2008 09 23, 11:01)
O aš girdėjau (ir mačiau) tokių dalykų, pvz žmonės susituokę ir zagse ir bažnyčioje ane, ir pragyvenę 10metų kartu vėl kelia vestuves, bet eina jau tik į bažnyčią ir daro puotą...Kaip į tai žiūrite?...Aš tai kažkaip gan teigiamai į tai žiūriu...Jei kišenė ir galimybės leidžia, tai kodėl gi ne... Bet ar galima taip daryti?.... ta prasme 2 kart bažnyčioj tuoktis...
Žinoma, kad galima. Dar kartą bažnyčioje atnaujinti įžadus yra labai gražu. Dažnai tai daro sidabrinių, auksinių ar kt. vestuvių proga
sveikutes, mano irgi panasi situacija. susituokem tik CMB ir buvo normalios dideles vestuves, kadangi mes iki tol negyvenom kartu, tai buvo man tas tikrasis pirmasis kartas, kai nuotakos suknele, balius, nuotraukos. baznycioj nenorejau teketi is karto, nes norejau paziureti, ar mylesim vienas kita ir keletui metu praejus be to iki santuokos, mes su MB draugavom 7 metus (nuo paauglystes), tai buvo jis man truputi atsibodes, tai nebuvau tikra del to, kiek dar ilgai truks santykiai, bet tuokiausi, nes laukiausi.
gyvenant seimoj jausmai tik stiprejo ir praejus 7 metams, kai buvo musu 15-os susipazinimo metines (kaip tik ispuole sestadienis) nusprendem tai pazymeti baznytine santuoka, nes jau buvom tikri del to, kad galime pasizadeti vienas kitam iki gyvenimo pabaigos. tai baliaus nedarem, nes norejom tik tokios ale slaptos santuokos. pasikvietem liudininkus, 8 ryto pries misias susituokem mazoj jaukioj baznytelej ir isplaukem laivu kruizu i Nida visai dienai. tai ten restorane sventem, vakare buvo sokiai ir labai fainai buvo. vilkejau sampanine lengvute puosnia suknele, buvau palaidais plaukais su gelytemis sone... zodziu toks puosnus pajurio stilius, laive viskas plaikstosi vejyje, sampanas liejasi, tikrai labai fainai buvo. seima truputi isizeide liko, bet as nelabai kreipiau demesi. beje visiskai neturejom pinigu ,tai paprasem, kad tie musu liudininai vietoj dovanos mums, nusipirktu sau bilietus i ta kruiza, na restorane jau mes mokejom, o sekancia diena dar juos i saslykus nusivezem
Papildyta:
va taip atrodem
gyvenant seimoj jausmai tik stiprejo ir praejus 7 metams, kai buvo musu 15-os susipazinimo metines (kaip tik ispuole sestadienis) nusprendem tai pazymeti baznytine santuoka, nes jau buvom tikri del to, kad galime pasizadeti vienas kitam iki gyvenimo pabaigos. tai baliaus nedarem, nes norejom tik tokios ale slaptos santuokos. pasikvietem liudininkus, 8 ryto pries misias susituokem mazoj jaukioj baznytelej ir isplaukem laivu kruizu i Nida visai dienai. tai ten restorane sventem, vakare buvo sokiai ir labai fainai buvo. vilkejau sampanine lengvute puosnia suknele, buvau palaidais plaukais su gelytemis sone... zodziu toks puosnus pajurio stilius, laive viskas plaikstosi vejyje, sampanas liejasi, tikrai labai fainai buvo. seima truputi isizeide liko, bet as nelabai kreipiau demesi. beje visiskai neturejom pinigu ,tai paprasem, kad tie musu liudininai vietoj dovanos mums, nusipirktu sau bilietus i ta kruiza, na restorane jau mes mokejom, o sekancia diena dar juos i saslykus nusivezem
Papildyta:
va taip atrodem