Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

QUOTE(Afrodite69 @ 2008 07 22, 18:26)
1.Anuliavimas truko beveik metus.

Mano atveju truko šešerius metus.
Atsakyti
kiek zinau eiles tvarka skiria 4u.gif
Atsakyti
Mes ir susituokem tik CMB smile.gif baznytine santuoka atidejom velesniam laikui... kai dvasiskai subresim ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tofifi: 23 liepos 2008 - 20:00
QUOTE(svedyjona @ 2008 07 23, 20:08)
kiek zinau eiles tvarka skiria 4u.gif

Ne visai taip. Labai daug priklauso nuo bylos sudėtingumo.
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2008 07 22, 17:26)
1.Anuliavimas truko beveik metus.
2.Ne,liudininkus kvieciasi liudyti i tribunola notare
ir visa tai kainuoja.Kas del jusu buvusiu ex,jusu neistuoks tik del to kad charakteriai nesutapo.O tos neisvardintos priezastis gali buti faktai del ko santuoka laikys negaliojancia.Arba gali nuspresti santuoka laikuti negaliojancia su kazkokiais apribojimais.Na,zodziu as sakiau kad tai sudetingas ir skausmingas kelias.Reikia tam ryzto.Pas mane buvo viskas ka rasiau pries tai,pagal tuos kanonu istatymus man anuliavo santuoka.Dabar po savaites as tuokiuosi baznycioje su vyru,kuris tikrai yra tas,su kuriuo irgi pragyvenom drauge daug ka,kuris isbandytas ir bedoj,ir varge ir laimej.O dar pliusas ir tas kad man jau nebe 18metu (tada tuokiausi),esu jau galutinai subrendusi.

Ačiū už atsakymą. 4u.gif 4u.gif Sėkmės šioje santuokoje - tikrumo ir nuoširdumo !!!

O aš susirašiau bei kalbėjausi su Tribunolo notare Alma, atsiuntė pvz kaip ieškinį pildyti. Maždaug išsakiau priežastis iširimo santuokų - tai smurtas ir neištikimybė - ne argumentas pasirodo pirmąsias bažnytines santuokas laikyti negaliojančiomis doh.gif Ji taip pasakė. Tai kai nustebus paklausiau tai kas tada argumentuotų - tai ji minėjo fizinę bei psichinę negalią, mirtį.... Na nežinau, vakar su vyru sėdėjome ir svarstėme, ar verta pradėti ... Priežastys ne kokios, ex'us kviesis, o dar po tris liudininkus irgi kviesis - na ką aš žinau, kas iš Klaipėdos į Panevėžį ar Telšius važinės... O jei neįtikinama bus ir "patampius" žmones, jei jie dar važiuotų kas, nebus teigiamo mums atsakymo - tai kam visa tai.... Manau kad net nepradėsiu verysad.gif Bet savo dukrai tikrai paaiškinsiu kaip yra svarbu pajautus žmogų tik tada eiti į bažnyčią...

O įdomu, ar gali kunigas tik palaiminti porą??? g.gif Va nueiti į bažnyčią ir palaiminti buvimą kartu... g.gif
Atsakyti
o labai idomu,jei susituokiat CMB, ar puosiates, darot kokia vakariene ar pan., ar tik keturiese nueinat ir viskas? ax.gif
Atsakyti
Prieš kelerius metus susituokėme CMB - su baliumi, etc., nes buvome tikri, kad tai bus vienintelės mūsų vestuvės. Dabar atsirado galimybė tuoktis ir bažnyčioje, taigi, periodiškai pasišaipome, kad rengsiuos baltą tortinę suknelę, tuoksimės bažnyčioje ir vėl darysime puotą - kad linksmiau artimiesiems būtų. Pvz. per penktąsias civilinės santuokos metines mastau.gif

Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 24, 09:46)
O įdomu, ar gali kunigas tik palaiminti porą???  g.gif  Va nueiti į bažnyčią ir palaiminti buvimą kartu...  g.gif

Palaiminti negali, nes pagal bažnyčios nuostatus jūs esatę vedę civiliniu požiūriu buvusius sutuoktinius.

Kaip tik visai neseniai susitaikiusi su bažnyčia pasakysiu taip: geriau jau gyvenkite laimingą santuokinį gyvenimą be bažnyčios palaiminimo ir džiaukitės, kad pasisekė sutikti teisingą žmogų - gyventi santuoka kiekvieną dieną yra kur kas svarbiau nei vieną kartą prisiekti prie altoriaus.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 24, 09:46)
Ačiū už atsakymą.  4u.gif  4u.gif  Sėkmės šioje santuokoje - tikrumo ir nuoširdumo !!!
O aš susirašiau bei kalbėjausi su Tribunolo notare Alma, atsiuntė pvz kaip ieškinį pildyti. Maždaug išsakiau priežastis iširimo santuokų - tai smurtas ir neištikimybė - ne argumentas pasirodo pirmąsias bažnytines santuokas laikyti negaliojančiomis  doh.gif  Ji taip pasakė. Tai kai nustebus paklausiau tai kas tada argumentuotų - tai ji minėjo fizinę bei psichinę negalią, mirtį.... Na nežinau, vakar su vyru sėdėjome ir svarstėme, ar verta pradėti ... Priežastys ne kokios, ex'us kviesis, o dar po tris liudininkus irgi kviesis - na ką aš žinau, kas iš Klaipėdos į Panevėžį ar Telšius važinės... O jei neįtikinama bus ir "patampius" žmones, jei jie dar važiuotų kas, nebus teigiamo mums atsakymo - tai kam visa tai.... Manau kad net nepradėsiu  verysad.gif  Bet savo dukrai tikrai paaiškinsiu kaip yra svarbu pajautus žmogų tik tada eiti į bažnyčią...

Aciukas uz sekme 4u.gif Hm..keista kad tau notare pasake kad smurtas ir neistikimybe ne pagrindas g.gif Nes pas mane raste butent sios priezastys paminetos kaip vienos is pagrindiniu.Na,o visa kita teisingai..mano liudininkus irgi kviete ir ex bei jo liudininkus.Na,mano ieskini prieme notare is Kauno Siauliu vyskupijoje,paskui Kaune svarste vyskupai ir paskelbe ja negaliojancia.Butent pagal anksciau mano isvardintus punktus 4u.gif
Bet manau teisingai pasake Minerva drinks_cheers.gif As seniai norejau anuliuoti baznytini santuoka,nes mano ex buvo net ne katalikas,vaiku nesirupina ir nera mates jau 7 metus,net nepasveikina jos su gimtadieniu,tiesiog maniau nesazininga mano,mano vaiko ir mano atzvilgiu...norejau viska nutraukti,istrinti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 07 24, 15:16)
Prieš kelerius metus susituokėme CMB - su baliumi, etc., nes buvome tikri, kad tai bus vienintelės mūsų vestuvės. Dabar atsirado galimybė tuoktis ir bažnyčioje, taigi, periodiškai pasišaipome, kad rengsiuos baltą tortinę suknelę, tuoksimės bažnyčioje ir vėl darysime puotą - kad linksmiau artimiesiems būtų. Pvz. per penktąsias civilinės santuokos metines mastau.gif

na tai žinoma reikia daryti tikrą balių, ir pačiai bus smagu dar kartą pabūti nuotaka balta suknele thumbup.gif aš irgi taip norėčiau ir taip darysiu drinks_cheers.gif kada nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 07 24, 14:22)
Palaiminti negali, nes pagal bažnyčios nuostatus jūs esatę vedę civiliniu požiūriu buvusius sutuoktinius.

o kaip dėl kapeliono palaiminimo? g.gif Jie liberaliau į tai žiūri....
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 25, 11:24)
o kaip dėl kapeliono palaiminimo?  g.gif Jie liberaliau į tai žiūri....

Kapelionas irgi katalikų kunigas visų pirma. O katalikų bažnyčios požiūriu jūs esate vedę kitus žmones.

Na, kam jums to fiktyvaus palaiminimo? - bažnyčios akyse jūsų statusas nuo to nepasikeis, o civiliame gyvenime švenčių galima ir be fiktyvumo pasidaryti smile.gif
Atsakyti