QUOTE(Afrodite69 @ 2008 07 22, 17:26)
1.Anuliavimas truko beveik metus.
2.Ne,liudininkus kvieciasi liudyti i tribunola notare
ir visa tai kainuoja.Kas del jusu buvusiu ex,jusu neistuoks tik del to kad charakteriai nesutapo.O tos neisvardintos priezastis gali buti faktai del ko santuoka laikys negaliojancia.Arba gali nuspresti santuoka laikuti negaliojancia su kazkokiais apribojimais.Na,zodziu as sakiau kad tai sudetingas ir skausmingas kelias.Reikia tam ryzto.Pas mane buvo viskas ka rasiau pries tai,pagal tuos kanonu istatymus man anuliavo santuoka.Dabar po savaites as tuokiuosi baznycioje su vyru,kuris tikrai yra tas,su kuriuo irgi pragyvenom drauge daug ka,kuris isbandytas ir bedoj,ir varge ir laimej.O dar pliusas ir tas kad man jau nebe 18metu (tada tuokiausi),esu jau galutinai subrendusi.
Ačiū už atsakymą.
Sėkmės šioje santuokoje - tikrumo ir nuoširdumo !!!
O aš susirašiau bei kalbėjausi su Tribunolo notare Alma, atsiuntė pvz kaip ieškinį pildyti. Maždaug išsakiau priežastis iširimo santuokų - tai smurtas ir neištikimybė - ne argumentas pasirodo pirmąsias bažnytines santuokas laikyti negaliojančiomis
Ji taip pasakė. Tai kai nustebus paklausiau tai kas tada argumentuotų - tai ji minėjo fizinę bei psichinę negalią, mirtį.... Na nežinau, vakar su vyru sėdėjome ir svarstėme, ar verta pradėti ... Priežastys ne kokios, ex'us kviesis, o dar po tris liudininkus irgi kviesis - na ką aš žinau, kas iš Klaipėdos į Panevėžį ar Telšius važinės... O jei neįtikinama bus ir "patampius" žmones, jei jie dar važiuotų kas, nebus teigiamo mums atsakymo - tai kam visa tai.... Manau kad net nepradėsiu
Bet savo dukrai tikrai paaiškinsiu kaip yra svarbu pajautus žmogų tik tada eiti į bažnyčią...
O įdomu, ar gali kunigas tik palaiminti porą???
Va nueiti į bažnyčią ir palaiminti buvimą kartu...