Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

Asmeniskai man visai priimtina ir sveikintina, Ypac kai baznytine santuoka sudaroma praejus daugiau laiko. Santykaii jau kaip ir "apslifuoti", tad galima eiti ir prie altoriaus, duoti amzinaja priesaika, o ne po metu-kitu issivaiksciot i skirtingas puses. O ka zmones kalbes... Gal ir paguzcios peciais, bet is esmes gi turetu dziaugtis kad dar karta vestuves, o ne skyrybos smile.gif
Atsakyti
Manau turit tokia teise,juolab jei is pradziu buvo tik kuklus susirasimas ir pan. zinoma visokiu nuomoniu isgirsit is sveciu bet manau daugelis tik pasidziaugs uz jus wub.gif as taip pat nuosirdziai uz jus dziaugiuosi kad norit prisiekti amzina meile vienas kitam Dievo akivaizdoje wub.gif
Atsakyti
Na o mes su saviškiu dar nesusituokę ir kažkaip dar neplanuojam, nors jau 5 metai gyvenam kartu, bet gaila dar pinigėlių. Dabar juos geriau investuojam i savo būstą smile.gif Taigi esam pagalvoję, kad jeigu pradėčiau lauktis, tai pasidarytume mažą šventę sau, tik susirašytume. O tikras vestuves su bažnyčia iškeltumėm vėliau, po metų ar dviejų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2008 07 21, 19:48)
Na o mes su saviškiu dar nesusituokę ir kažkaip dar neplanuojam, nors jau 5 metai gyvenam kartu, bet gaila dar pinigėlių. Dabar juos geriau investuojam i savo būstą  smile.gif  Taigi esam pagalvoję, kad jeigu pradėčiau lauktis, tai pasidarytume mažą šventę sau, tik susirašytume. O tikras vestuves su bažnyčia iškeltumėm vėliau, po metų ar dviejų  mirksiukas.gif

faina , taip ir darykit drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes irgi taip darysim, tad jūsų idėja šauni mirksiukas.gif Šįmet einam į zaksą, o po kelių metelių ir į bažnyčią, taip jau susiklostė aplinkybės ir nusprendėm pasidaryti antras vestuves kada nors biggrin.gif
Atsakyti
O nuo ko pradėti norint bažnytinę santuoką laikyti negaliojančia???
Esu ištekėjusi antrą kartą, mano vyrui irgi tai antroji santuoka. Abu norime laikyti negaliojančiomis pirmąsias bažnytine sir susituokti dar kartą. Patarkite - nuo ko pradėti. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 22, 11:41)
O nuo ko pradėti norint bažnytinę santuoką laikyti negaliojančia???
Esu ištekėjusi antrą kartą, mano vyrui irgi tai antroji santuoka. Abu norime laikyti negaliojančiomis pirmąsias bažnytine sir susituokti dar kartą. Patarkite - nuo ko pradėti. Ačiū.

Sveikute.As visai neseniai gavau Dekreta,kad mano santuoka pirmoji yra negaliojanti.Tiesiog reikia kreiptis i jusu miesto tribunola,ten papasakojat kodel manot kad baznytine santuoka turetu buti laikytina negaliojancia.Procesas nera lengvas (tenka ilgai laukt),o ir pakankamai skausmingas jei gyvenimas aisku nebuvo superinis.
Preizasciu yra tikrai labai daug,ne tik tokios kaip jis buvo impotentas,sirgo psichine liga ir nuslepe ir t.t.Tai gali buti del vyro neistikimybes,seksualines,smurtines ir psichologines prievartos,nesirupinimo seimos gerove,vaiko auklejimu,nepagarba tikejimui ir antrai pusei.Dar jeigu jusu santuoka buvo misri (skirtingu tikejimu)ir nebuvo gautas Ordinaro leidimas tai irgi vienas is faktu.
Beje,bus apklausiami tiek tavo tiek tavo ex liudininkai.Na,o daugiau gali suzinoti paskaicius Kanonus,pvz 1103, 1101,1095,1056,1136-tai tik keli.
Na,tikiuosi aiskiai isdesciau mintis ir mane supratai mirksiukas.gif
Atsakyti
mes ir jau norim vaikelio, norim susituokti, bet pinigeliu nera... norim isirengti busta.

tai ir nusprendem pirmiau susirasyti zakse, o po keliu metu baznycioje.. siaip jau busim pazine geriau vienas kita ir galesim prisiekti meile jau pries Dieva. Taip pat pasitaupysime pinigeliu jau didesnei sventei tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2008 07 22, 10:55)
Sveikute.As visai neseniai gavau Dekreta,kad mano santuoka pirmoji yra negaliojanti.Tiesiog reikia kreiptis i jusu miesto tribunola,ten papasakojat kodel manot kad baznytine santuoka turetu buti laikytina negaliojancia.Procesas nera lengvas (tenka ilgai laukt),o ir pakankamai skausmingas jei gyvenimas aisku nebuvo superinis.
Preizasciu yra tikrai labai daug,ne tik tokios kaip jis buvo impotentas,sirgo psichine liga ir nuslepe ir t.t.Tai gali buti del vyro neistikimybes,seksualines,smurtines ir psichologines prievartos,nesirupinimo seimos gerove,vaiko auklejimu,nepagarba tikejimui ir antrai pusei.Dar jeigu jusu santuoka buvo misri (skirtingu tikejimu)ir nebuvo gautas Ordinaro leidimas tai irgi vienas is faktu.
Beje,bus apklausiami tiek tavo tiek tavo ex liudininkai.Na,o daugiau gali suzinoti paskaicius Kanonus,pvz 1103, 1101,1095,1056,1136-tai tik keli.
Na,tikiuosi aiskiai isdesciau mintis ir mane supratai mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymą.
Keletas dar klausimų :
1. kiek laiko truko anuliavimas?
2. kur kviečiasi liudininkus - pagal gyvenamąją vietą?

Na o ką mes su vyru dabartiniu galim pasakyti apie savo ex - abu išsiskyrę esame abipusius susitarimu dėl nesutapimo. Na mano šeimoje buvo smurto, jo šeimoje - neištikimybės. Bet tai tokius dalykus liūdyti - ką aš žinau... Įdomu ar mums duotų anuliavimą...

Tiesiog labai norim bažnytinės santuokos, nes jaučiamės visai kitaip nei pirmosiose santuokose. Tuoj švesim 5-metį, tai norim kai bus 10 metų pragyventa, manau pragyvensime, susituokti bažnyčioje. wub.gif Laiko turim dar 5 metus.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 07 22, 15:44)
Ačiū už atsakymą.
Keletas dar klausimų :
1. kiek laiko truko anuliavimas?
2. kur kviečiasi liudininkus - pagal gyvenamąją vietą?

Na o ką mes su vyru dabartiniu galim pasakyti apie savo ex - abu išsiskyrę esame abipusius susitarimu dėl nesutapimo. Na mano šeimoje buvo smurto, jo šeimoje - neištikimybės. Bet tai tokius dalykus liūdyti - ką aš žinau... Įdomu ar mums duotų anuliavimą...

Tiesiog labai norim bažnytinės santuokos, nes jaučiamės visai kitaip nei pirmosiose santuokose. Tuoj švesim 5-metį, tai norim kai bus 10 metų pragyventa, manau pragyvensime, susituokti bažnyčioje.  wub.gif Laiko turim dar 5 metus.

1.Anuliavimas truko beveik metus.
2.Ne,liudininkus kvieciasi liudyti i tribunola notare
ir visa tai kainuoja.Kas del jusu buvusiu ex,jusu neistuoks tik del to kad charakteriai nesutapo.O tos neisvardintos priezastis gali buti faktai del ko santuoka laikys negaliojancia.Arba gali nuspresti santuoka laikuti negaliojancia su kazkokiais apribojimais.Na,zodziu as sakiau kad tai sudetingas ir skausmingas kelias.Reikia tam ryzto.Pas mane buvo viskas ka rasiau pries tai,pagal tuos kanonu istatymus man anuliavo santuoka.Dabar po savaites as tuokiuosi baznycioje su vyru,kuris tikrai yra tas,su kuriuo irgi pragyvenom drauge daug ka,kuris isbandytas ir bedoj,ir varge ir laimej.O dar pliusas ir tas kad man jau nebe 18metu (tada tuokiausi),esu jau galutinai subrendusi.
Atsakyti
Manau, kad bažnyčioje susituokti ir galima tik tada, kai tikrai žinai, jog po metų santuoka neiširs. Nes priesaika bažnyčioje yra amžina, kaip sakoma dievas sujungė amžiams smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
teorija musu drauge, mes taip noretumem mirksiukas.gif na o praktiskai taip padariusiu yra ? g.gif
Atsakyti