Ruošėsi... bet aš pati jį ir atkalbėjau... Todėl, kad priežastis santuokos anuliavimui reiktų išgalvoti ir primeluoti, o aš nenorėjau kurti mūsų šeimos ant melo pamatų... Be to jam tuomet tektų susitikti su buvusiąja, o to tai aš TIKRAI nenoriu!!! Ir dar, aš tikiu, kad Dievas jį nuo duotos priesaikos atleido, ir mudviejų santuoką palaimino, ir bažnyčios patvirtinimo man nebereikia.
QUOTE(jurg_ita @ 2007 10 18, 12:28)
Ruošėsi... bet aš pati jį ir atkalbėjau... Todėl, kad priežastis santuokos anuliavimui reiktų išgalvoti ir primeluoti, o aš nenorėjau kurti mūsų šeimos ant melo pamatų... Be to jam tuomet tektų susitikti su buvusiąja, o to tai aš TIKRAI nenoriu!!! Ir dar, aš tikiu, kad Dievas jį nuo duotos priesaikos atleido, ir mudviejų santuoką palaimino, ir bažnyčios patvirtinimo man nebereikia.
o is kur tu zinai, kad butu reikeje isgalvoti? studijavai Baznytine teise?
Kodel jam butu reikeje susitikti su ex? nebutu visiskai
QUOTE(mjk @ 2007 10 19, 11:47)
o is kur tu zinai, kad butu reikeje isgalvoti? studijavai Baznytine teise?
Ne, Bažnytinės teisės studijuoti neteko, ir vis dėlto teko tikrai rimtai domėtis šiuo klausimu. Ir kai kuriuos Dievo tarnus pažįstu tikrai ne iš nuogirdų... Nu negali santuoka būti pripažinta negaliojančia, jei du laisvi pilnamečiai krikštyti asmenys laisva valia priima santuokos sakramentą, dalyvaujant liudininkams. O visa kita yra lyrika... man susidarė įspūdis, kad bažnyčia atlaidžiai žiūri net į meilės nebuvimą... pagrindinis santuokos motyvas bažnyčios požiūriu yra laisvas apsisprendimas sukurti tvirtą krikščionišką šeimą...
Ir vis dėlto gausios piniginės aukos (geriausiai tiesiai vyskupijos kurijai), puikūs buvusių sutuoktinių bei jų liudininkų aktoriniai sugebėjimai gali daryti stebuklus... Va todėl ir atkalbėjau savo žmogų nuo tų nesąmonių, daug kas gyvenime išsisprendžia savaime, neforsuojant įvykių...
O dėl to ar būtų reikėję susitikti su ex... nežinau, į pačią procedūrą aš nesigilinau, bet žinau, kad procesas retai yra vykdomas už akių... Ir jei reikia rinktis tarp jie nesusitiks ir jie galbūt nesusitiks, aš renkuosi pirmąjį variantą... ramiau man taip...
QUOTE(jurg_ita @ 2007 10 24, 08:48)
Ne, Bažnytinės teisės studijuoti neteko, ir vis dėlto teko tikrai rimtai domėtis šiuo klausimu. Ir kai kuriuos Dievo tarnus pažįstu tikrai ne iš nuogirdų... Nu negali santuoka būti pripažinta negaliojančia, jei du laisvi pilnamečiai krikštyti asmenys laisva valia priima santuokos sakramentą, dalyvaujant liudininkams. O dėl to ar būtų reikėję susitikti su ex... nežinau, į pačią procedūrą aš nesigilinau, bet žinau, kad procesas retai yra vykdomas už akių... Ir jei reikia rinktis tarp jie nesusitiks ir jie galbūt nesusitiks, aš renkuosi pirmąjį variantą... ramiau man taip...
ne tik kad laisva valia, bet ir, kaip sakoma, svieku protu suvokiant pasekmes ir t.t.
Proceduroje pacioje, ne vienas liudininkas koridoriuose nesusitinka.
visko buna tam gyvenime, kiekvienas renkames pagal save....Stiprybes ir sekmes tavo seimai
liabukas,gal kas zinote kiek trunka baznytines santuokos nutraukimas?gal kas galite pasidalinti savo patirtimi?kur reiketu kreiptis?kokiu dokumentu reikia?
panasi tema jau yra sukurta, paieskoki atidziau
o siaip labai daug atsakymu sia tema yra psl. www.lcn.lt skyriuje "klausimai-atsakymai"
Sekmes
o siaip labai daug atsakymu sia tema yra psl. www.lcn.lt skyriuje "klausimai-atsakymai"
Sekmes
na jai kam aktuolu tai baznytines santuokos nurauimas vyksta metus laiko mazdaug.
QUOTE(svedyjona @ 2008 03 07, 12:01)
na jai kam aktuolu tai baznytines santuokos nurauimas vyksta metus laiko mazdaug.
cia geriausiu atveju tiek trunka
Yra nemazai pavyzdziu, kai zmones sprendimo laukia po 2 ar daugiau metu
eiles tvarka sake pats kunigelis.....!tai tikrai gali buti kad ir daugiau nei 2 metus!nu as vistiek neprarandu vilties KADA NORsusituokti baznycioja su mylimu vyru