Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

Sveikutes,
mes su busimu vyru labai noretume tuoktis bažnyčioje,bet deja jis jau yra tai dares pirmoje santuokoje.Bet tai ivyko kada jam buvo tik 17 metu,del vaikelio.
As užvedziau tema kad galima bažnytine santuoka anuliuoti,tai jis sutiko.
As pasiskambinau i savo parapijos kurija ir dave man notares telefona,tai truputi su ja aptareme ta tema.Manau viskas imano ,bet va kiek tai gali testis tai neaisku.Nezinau ar verta prasideti su siuo reikalu ar uzteks tik civilines santuokos g.gif ,kazkaip noris i baznycia ne del mados ,o todel kad tikinti esu.
Tai bandysiu tikriausiai....
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2006 11 03, 08:43)
Sveikutes,
  mes su busimu vyru labai noretume tuoktis bažnyčioje,bet deja jis jau yra tai dares pirmoje santuokoje.Bet tai ivyko kada jam buvo tik 17 metu,del vaikelio.
  As užvedziau tema kad galima  bažnytine santuoka anuliuoti,tai jis sutiko.
  As pasiskambinau i savo parapijos kurija ir dave man notares telefona,tai truputi su ja aptareme ta tema.Manau viskas imano ,bet va kiek tai gali testis tai neaisku.Nezinau ar verta prasideti su siuo reikalu ar uzteks tik civilines santuokos g.gif ,kazkaip noris i baznycia ne del mados ,o todel kad tikinti esu.

g.gif o tai tas jo vaikas iš pirmos santuokos liks benkartas, t.y. nesantuokinis? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2006 11 03, 07:43)
Sveikutes,
  As užvedziau tema kad galima  bažnytine santuoka anuliuoti,tai jis sutiko.

sveika,
pala, tai ar tu issituokusi ar tavo vyras? Pradzioje pasakojimo, lyg aisku, kad tavo vyras, o poto kalbi taip, lyg tau paciai viso to labiausiai reiketu g.gif
Nepyk, tiesiog, atrodytu, kad per nezinomybes bruzgynus skini kelia tu, o tavo vyras eina is paskos, o kaip suprantu, turetu but atvirksciai.
Viskas priklauso kokio sudetingumo yra byla. Jeigu ex bus geranoriska t.t. tai gal but ir greiciau viskas vyks. Juolab, kad yra labai daug bylu, o nagrinejanciu maza, todel patariu nusiteikti, kad visa tai gali trukti ilgiau nei metus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 11 03, 21:10)
g.gif o tai tas jo vaikas iš pirmos santuokos liks benkartas, t.y. nesantuokinis?  blink.gif

kalbėjau su tokiu diakonu apie tokį atvejį. sakė, kad tikrai vaikai liktų nesantuokiniais, todėl esant vaikų santuokų neanuliuoja. beje, kyšiai yra visur...
ir aš vis tiek lieku prie savo kategoriškos nuomonės, nors daugeliui ji nepatinka, - Dievo neapgausi, nors formaliai , prieš žmones, gal ir anuliuosi savo santuoką.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 11 26, 09:01)
kalbėjau su tokiu diakonu apie tokį atvejį. sakė, kad tikrai vaikai liktų nesantuokiniais, todėl esant vaikų santuokų neanuliuoja.

Reikia kalbėti su tais, kurie išmano, pvz. Kauno arkivyskupijos tribunole tau paaiškintų, kad vaikai bet kuriuo atveju nelieka benkartais, o santuokas anuliuoja net ir turint keturis vaikus...

beje, kyšiai yra visur...

kad ir kaip būtų gaila, sutinku...

ir aš vis tiek lieku prie savo kategoriškos nuomonės, nors daugeliui ji nepatinka, - Dievo neapgausi, nors formaliai , prieš žmones, gal ir anuliuosi savo santuoką.

O tu nepagalvojai, kad tai tą pirmą kartą buvo bandoma apgaut ir Dievą ir žmones, a???kad tai tą pirmą kartą buvo formalu....ir Dievo tikrai neapgausi...
Taip kad galvot reikia ką šneki, o ne vaidint kietuolę su nepajudinama nuomone...

Atsakyti
QUOTE(žirniukas @ 2006 11 27, 09:00)
Taip kad galvot reikia ką šneki, o ne vaidint kietuolę su nepajudinama nuomone...

o ir kas man uždraus? didis.gif tongue.gif

beje, nelieka logikos, jei vaikai benkartais netampa: jie nėra gimę santuokoje, jei ta santuoka anuliuota.

tie patys kunigai tarpusavyje nesutaria - į vieną klausimą Kauno arkivyskupija atsakė vienaip, o labai jau protingas kunigas - kitaip, priešingai. ir ką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 27 lapkričio 2006 - 18:50
QUOTE(muminukas @ 2006 11 27, 18:45)
tie patys kunigai tarpusavyje nesutaria - į vieną klausimą Kauno arkivyskupija atsakė vienaip, o labai jau protingas kunigas - kitaip, priešingai. ir ką?

esme yra ta, ka sako Baznycia. Ja sudaro visi zmones, tame tarpe ir kunigai, kuriu nuomones gali but ir buna ivairiausios tais paciais klausimais.
Kiekvienas renkasi kuriai nuomonei pritarti ar nepritarti. Jeigu tu manai, kad ten tas kunigas yra super duper protingas, tai valio, laisve pritarti jo issakomoms mintimis.
o, kai kalba eina apie santuokos anuliavima, tai nera kalbama jau apie dvieju zmoniu sajungoje gimusius vaikus. Jie negali but benkartais jau vien tik todel, kad tie zmones savo santykius buna iteisine CMB.
Nuomones kategoriskumas, ne visada rodo asmens kompetencija ar ziniu bagaza....
Atsakyti
va, būtent - toks įspūdis, kad tikime Bažnyčią, o ne Dievą g.gif

o klausiau kompetentingų kunigų - dėstytojų, stažavusiųsių Vatikane. tai va.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 11 29, 18:40)
va, būtent - toks įspūdis, kad tikime Bažnyčią, o ne Dievą  g.gif

o klausiau kompetentingų kunigų - dėstytojų, stažavusiųsių Vatikane. tai va.

tai va, kad ne taip supratai ax.gif Mes sudarome gyvaja Baznycia, kurios vadovas yra Dievas.
tai labai gerai, taciau tai velgi, nemanau, kad galima aklai ta nuomone tiketi. Stazuote vatikane, ar kur tai pasaulio kraste, manau dar nera irodymas.
Atsakyti
ok.gif
anyway, sutinku, kad visko gyvenime pasitaiko. ir aš nenoriu pasakyti, kad apskritai reiktų uždrausti santuokų anuliavimą ar pan. tačiau norėjau pasakyti, kad šiais laikais iš bažnyčios daro šou. neseniai viename žurnale rašė, kad va: toks ir anokia abu jau buvo susituokę katalikų bažnyioje, tai nuėjo į cerkvę. tai ar čia normalu? ne, nenormalu.

Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 11 29, 20:27)
tačiau norėjau pasakyti, kad šiais laikais iš bažnyčios daro šou. neseniai viename žurnale rašė, kad va: toks ir anokia abu jau buvo susituokę katalikų bažnyioje, tai nuėjo į cerkvę. tai ar čia normalu? ne, nenormalu.

kam ta baznycia buta nebuta, tikejimas n-tojoje vietje, tai ir sou nera sunku padaryti....susituoke su su alimentais, tai ir anuliuot santuka taip pat ne ka maziau begama...
Bet velgi, to paties kurpalio visiems pritaikyti negali.
jeigu kas perbega i kita tikejima, tia jau cia ju reikalas, o numatomos priezastys del ko jie ta daro t.t. tai jau kita tema.
Atsakyti
QUOTE(mjk @ 2006 11 30, 13:33)
jeigu kas perbega i  kita tikejima, tia jau cia ju reikalas, o numatomos priezastys del ko jie ta daro t.t. tai jau kita tema.

niu, sakyčiau, ir katalikai, ir ortodoksai, ir provoslavai tą patį dievą tiki, tik tikėjimo išraiška skiriasi. o šiaip visi krikščionys.
beje, pasiprašiau to paties žirniuko nuvertinto diakono surasti, kokios tiksliai priežastys gb santuokai anuliuoti. žadėjo paieškoti ir kateizme, ir šv. rašte.
Atsakyti