sveikutes,
jau arteja musu sutuoktuviu diena, maniskis jau karta buvo vedes ir baznycioje. Tad mums baznycioje susituokti negalima. Ta zinojau, pradzioje gal pergyvenau.. nes tikejau kad savo vyrui duosiu priesaika pries dieva :)naivuole na negalima tai negalima.. nenoriu akd vyras anuliuotu ta santuoka baznycioje-man tai nesvarbu, man net slykstu butu eiti tuos teismo kelius ir t.t. as zinau aks buvo ir joks kunigas manau neturi teises anuliouti-patys sake "ka dievas sujunge,zmogus teneiskiria".
Norejau tik gauti palaiminima kunigo.. Jo.. nemanaiu akd taip bus. Kai nuejom ir pasakem ko norim-kai nuo piktos dvasios zegnotis pradejo ne ne..vyskupija uzdraude, galiu parapija prarasti! ir t.t.
Kai namus,masinas laiminti neuzdraudzia.. o du zmones perzegnoti tai jau nuodeme.. nusikaltimas!
dar tikejau katalikybe (dieva tikiu iki siol), bet manaiu kad katalikybe tolerantiska ir nori salia saves islaikyti aveles savo
pasijutau atstumta ir baznyciai nereikalinga..
na man svarbesnis tikrai motinos palaiminimas.. manau dievas palaimins be tarpininko..
bet seip nezinau ar noresiu krikstyti vaikus katalikais.. nusivyliau .. norejau tik mazoje baznyteleje kad perzegnotu .. nemanau kad daug prasiau
pasidalinau savais isgyvenimais
QUOTE(wessta @ 2006 08 17, 10:09)
sveikutes,
jau arteja musu sutuoktuviu diena, maniskis jau karta buvo vedes ir baznycioje. Tad mums baznycioje susituokti negalima. Ta zinojau, pradzioje gal pergyvenau.. nes tikejau kad savo vyrui duosiu priesaika pries dieva :)naivuole na negalima tai negalima.. nenoriu akd vyras anuliuotu ta santuoka baznycioje-man tai nesvarbu, man net slykstu butu eiti tuos teismo kelius ir t.t. as zinau aks buvo ir joks kunigas manau neturi teises anuliouti-patys sake "ka dievas sujunge,zmogus teneiskiria".
Norejau tik gauti palaiminima kunigo.. Jo.. nemanaiu akd taip bus. Kai nuejom ir pasakem ko norim-kai nuo piktos dvasios zegnotis pradejo ne ne..vyskupija uzdraude, galiu parapija prarasti! ir t.t.
Kai namus,masinas laiminti neuzdraudzia.. o du zmones perzegnoti tai jau nuodeme.. nusikaltimas!
dar tikejau katalikybe (dieva tikiu iki siol), bet manaiu kad katalikybe tolerantiska ir nori salia saves islaikyti aveles savo
na man svarbesnis tikrai motinos palaiminimas.. manau dievas palaimins be tarpininko..
bet seip nezinau ar noresiu krikstyti vaikus katalikais.. nusivyliau .. norejau tik mazoje baznyteleje kad perzegnotu .. nemanau kad daug prasiau
Gal reikėjo prašyti, kad jus kiekvieną kaip žmogų palaimintų?
nors apie katalikų bažnyčią aš irgi turiu atskirą nuomonę... man didžiausias topas buvo, kai paauglys, krikštytas evangeliku liuteronu, dėl tam tikrų priežasčių norėjo pereiti į katalikybę. tai katalikų kunigas, prieš leisdamas eiti pirmosios komunijos, liepė persikrikštyti juk krikštas yra VIENAS!!!
vėlaiu apie tai domėjausi ir katalikų, ir evangelikų aušktų dvasininkų - visi iki vieno sakė, kad nereikia antro krikšto. o kažkoks nusibezdėjęs diedas savo tiesas skleidžia...
taip ir su santuokom - dievas yra vienas, nesvarbu, kurioje bažnyčioje tuokeisi. tik patys save apgaudinėjame, bandydami anuliuoti santuokas ar pan. tikrai abejoju, ar nors vienas/ viena vedė nepilno proto ir pan.
gal ir skaudi tiesa, bet ...
Esu maciusi reportaza per TV apie pirmuju santuoku anuliavima. Jis tikrai galimas, tik reikia daug popierizmo ir kantrybes, nes uztrunka labai ilgai - iki keleriu (jei ne desimties) metu...
Is tikruju labai gaila, kai vienas jau yra tuokesis baznycioje, o kitas negali to padaryti del pirmojo nutrauktos santuokos.
Kita vertus, juk antra karta tuokiamasi santuoku rumuose, bet kad ten kaip koks santuoku kepimo fabrikelis - 10 minuciu ir psiuo... Praktiskai nematau prasmes net balta suknele vilktis. Kazkaip be baznycios tas iskilmingumas dingsta... ech...
Is tikruju labai gaila, kai vienas jau yra tuokesis baznycioje, o kitas negali to padaryti del pirmojo nutrauktos santuokos.
Kita vertus, juk antra karta tuokiamasi santuoku rumuose, bet kad ten kaip koks santuoku kepimo fabrikelis - 10 minuciu ir psiuo... Praktiskai nematau prasmes net balta suknele vilktis. Kazkaip be baznycios tas iskilmingumas dingsta... ech...
QUOTE(wessta @ 2006 08 17, 10:09)
as zinau aks buvo ir joks kunigas manau neturi teises anuliouti-patys sake "ka dievas sujunge,zmogus teneiskiria".
Neįsižeisk, bet iš esmės viskas, ką daro kunigas teikiant Santuokos Sakramentą, ir tėra palaiminimas... Kitaip tariant, negi tikėjaisi, kad kunigas jus slapta sutuoks, žinodamas, jog ši santuoka negalima?
QUOTE(wessta @ 2006 08 17, 09:09)
sveikutes,
siaip girdejau, kad bent paprasta palaiminima turetu teikt.. cia, aisku, nuo kunigo priklauso, koks jo poziuris i tai. pameginkit kitur. arba kitaip daryt: surenkit grazia ceremonija gamtoje, palaiminti galetu jusu tevai, butu tikrai graziau ir prasmingiau nei santuoku rumuose
baznyciai esi reikalinga ne tiktai tu, bet ir tavo busimas vyras, ir jusu busimi vaikai. tik beda, kad ir baznycia yra sudaryta is zmoniu, kurie daznai klysta. Kristus mus myli tokius, kokie esame, su visomis musu ydomis ir nedorybemis, Jis atejo tam, kad mus isgelbetu (jei Jam nerupetume, nebutu varginesis...).
bandziau paguosti...
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 08 22, 18:31)
Neįsižeisk, bet iš esmės viskas, ką daro kunigas teikiant Santuokos Sakramentą, ir tėra palaiminimas... Kitaip tariant, negi tikėjaisi, kad kunigas jus slapta sutuoks, žinodamas, jog ši santuoka negalima?
sveikutes, aciu uz paguoda.As jau nebe pikta nekreipiu demesio-man tieosg to nereikia (nenori nereikia). Siltu jausmu baznyciai jau neisgimdyciau..
man viena mergina iz az parase - patiko zodziai (kaip ji sake pasakyto pacio kunigo) "kad dievas auksciau uz baznycia ir jos pacios nustatyta tvarka. O meile is vis auksciau uz viska".
Man tevai didesni autoritetai.. (as cia kalbu apie baznycios taisykles o ne apie dieva ).
Na kad ne, *smalsute*, santuokos teikimas ir palaiminimas visai kas kita. Kunigas laimina visus po kiekveinu misiu, ateina i namus namus laiminti, masinas,laivus!
O yra septyni sakramentai (jei neklystu) ir ju priemimas yra visi kas kita nei palaiminimas...
Palaiminant mes negauname "isrisimo" nuo 'svetimoteriavimo", svetivyriavimo" nuodemes , mes neduodame pazadu. Mes tik parsom palaiminti: perzegnoti
Kazkaip ilgus metus laimino,o nuo kovo menesio uzdraude..
Na nesvarbu jau atsigavau nuo siokio tokio shoko Aciu uz palaikyma
QUOTE(Primadona-A @ 2006 06 29, 21:04)
Bet jei Jus tikrai norite palaiminimo antrajai Santuokai, tai pabandykit nueiti i vyskupija ir parasyti prasyma, kad norite pirmaja santuoka paskelbti negaliojancia. TAi nera isskyrimas, tiesiog paskelbimas santuokos negaliojima. Tuo labiau, jei tuokesis "is reikalo", tai yra savotiskas spaudimas... Atsiprasau, jei kam
butent Visi kas nori, kad ju sudayta santuoka butu paskelbta negaliojancia, turi kreiptis i savo miesto kurija (pvz, Vln, Kauno, Telsiu, Panevezio ir t.t.) mazesniu miesteliu gyv. i dideliu miestu kurijas, arba i savo parapijos klebona. Parasyti prasyma, surinkti reikiamus dokumentus ir laukti pirmojo etapo pabaigos, tai yra, arba prasyma priima arba is kart atmeta.
Toliau jau visos kitos proceduros
kaip tik dabar studijuoju bažnytinę teisę. šiaip gal iš jos ne daug naudos, bet apie santuokos nutraukimą daug sužinojau. pats dėstytojas sakė, kad žmonės nesinaudoja santuokos panaikinimu, turiu omenyje bažnytinės, kadangi nelabai tiki, kad bažnyčia tokius dalykus daro. jo žodžiais tariant, bandyti verta. tik reikia, mano manymu, kad buvę sutuoktiniai iškart susitartų, geriau kai abiem aktualu tą santuoką panaikinti. Lt veikia 7 kurijos, kiek žinau Kauno kurijoj gal ir išskirtų. pačiai šitas kls labai aktualus, nes maniškis jau tuokėsi bažnyčioj...
QUOTE(ingutera @ 2006 10 05, 14:39)
kaip tik dabar studijuoju bažnytinę teisę. šiaip gal iš jos ne daug naudos, bet apie santuokos nutraukimą daug sužinojau. pats dėstytojas sakė, kad žmonės nesinaudoja santuokos panaikinimu, turiu omenyje bažnytinės, kadangi nelabai tiki, kad bažnyčia tokius dalykus daro. jo žodžiais tariant, bandyti verta. tik reikia, mano manymu, kad buvę sutuoktiniai iškart susitartų, geriau kai abiem aktualu tą santuoką panaikinti.
zinai, sudetinga cia tuo klausimu. Vienas eina naikinti todel,adk tiesigo mano, kad ji nuo pradziu del kuriu tia preizasciu buvo negaliojanti, o kitas neina ir visaip trukdo tik todel, kad ne tik nesuvokia is tiedu kas yra ta sntuoka, betir nenori pairodyti pries zmones...juk ka zmones pasakys ir t.t.... O beto dar leika ir daug uzsleptu ir neissakytu skauduliu, kersto troskimas ir t.t.
O tavo vyras gal jau padaves prasyma? ar sis klausimas,tau kaip suinteresuotai pusei, svarbesnis, nei kad jam?
Sveikos, as vakar buvau pas savo klebona Pagaliau subrendau pries du metus issiskyriau su vyru ir norių, kad pripažintų bažnytine santuoka negaliojančia. Klebonas musu jaunas, sako dar tokio reikalo netvarkes tai liepe eiti i priemima pas gerb.Tunaiti. Gal kas zino nuo ko pradeti. Kaip rašyti prašyma ir t.t.
būtų įdomu, kodėl inguteros vyras ir Lin* nori panaikinti savo bažnytines santuokas? negi dabartinis kartas iki mirtis jus išskirs? neįsižeiskite, bet čia man kvepia spekuliacija: nuėjau vieną kartą tuoktis į bažnyčią, paskui anuliavau tą santuoką ir taip be galo be krašto. juk pirmą kartą tikriausiai irgi buvo galvojama, kad gyvens ilgai ir laimingai.
QUOTE(Lin* @ 2006 10 06, 10:15)
. Klebonas musu jaunas, sako dar tokio reikalo netvarkes tai liepe eiti i priemima pas gerb.Tunaiti. Gal kas zino nuo ko pradeti. Kaip rašyti prašyma ir t.t.
O kur tu cia gyveni,tiksliau kokia parapija,miestas?
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2006 10 06, 11:07)
būtų įdomu, kodėl inguteros vyras ir Lin* nori panaikinti savo bažnytines santuokas?
kas buvo galvojama cia jau mes nepasakysim. Ir manau tikrai ne visad yra galvojama apie gyvenima iki gyvenimo galo, paprasciausiai toki dalyka sunku isivaizduoti ir isijausti, tiesiog sunku projektuoti savo jausmus taip toli.
Beto, manau si klausima reiktu formuluoti kitaip - kas paskatino jas issiaiskinti sudaryta ju santuoka buvo teisingai (nelabai tinkamas cia zodis) ar ne?
Is kitos puses, muminukas, suprantu ka tu nori pasakyt, bet vistik labai lengva teisti ir aiskinti kaip kas turi but...tiesiog sunku ka tai kalbeti kai neesi to zmogaus batuose.