Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

QUOTE(tamasta @ 2006 06 28, 12:48)
Sveikos mergaitės..

pasiskaičius šią temą, supratau, kad neviena tokia aš esu.. na man dar net nepasipiršo mano mylimas žmogus.. bet yra kaip yra.. vis pamastai.. pasikalbi su juo... ir kažkaip šiandien per LRT buvo laida su kunigu ir jis užsiminė, kad bažnyčioje tuokiamasi tik vieną kartą.. mano mylimas žmogus susituokė kai jam buvo 20 metų.. liaudiškai tariant iš reikalo.. ilgai jie kartu negyveno, dabar jie išsiskyrę.. na ir ką.. tuokėsi tai jie bažnyčioje..

jeigu bus tokia šventė, kaip mūsų vestuvės, tai tikrai nesiruošiu eiti kryžiaus kelius, dėl santuokos bažnyčioje..

niekaip nesuprantu, kodėl taip sunku gauti ištuoką.. nejau geriau, kad žmonės kankintų save ir vaikus vien savo buvimu drauge? nejau nėra svarbu žmogaus laimė? vaikų laimė?

o kunigai tai tikriausiai iš to piktumo (dėl celibato) nenori suteikti žmonėms antro šanso būti laimingais su Dievo palaiminimu..

atsiprašau jeigu kanors įžeidžiau..

Sutinku 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nepykit, jei ka izeisiu ax.gif bet, jei JUms svarbus Dievo palaiminimas, tai juk turetumet ir suprasti kodel Santuokos Sakramentas sudaromas tik viena karta gyvenime...
Bet jei Jus tikrai norite palaiminimo antrajai Santuokai, tai pabandykit nueiti i vyskupija ir parasyti prasyma, kad norite pirmaja santuoka paskelbti negaliojancia. TAi nera isskyrimas, tiesiog paskelbimas santuokos negaliojima. Tuo labiau, jei tuokesis "is reikalo", tai yra savotiskas spaudimas... unsure.gif
Atsiprasau, jei kam skaudziai kalbu... ax.gif
Atsakyti
bažnytinę santuoką išskiria itin retai schmoll.gif beveik nėr šansų
Atsakyti
Vakar kaip tik buvom pas kunigėli ir šnekėjom įvairiom temom. Tai ir šitą palietėm. Kunigėlis sakė kad įmanoma bažnytinę santuoka nutraukti įrodžius neištikimybę, irodžius kad rieš vestuves kažką nuslėpė, kaip pvz pateikė: jei žino kad negali turėt vaikų, bet nuslepia nuo sutuoktinio. ir dar vardino visokiausių priežasčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumėnė @ 2006 07 14, 10:12)
Vakar kaip tik buvom pas kunigėli ir šnekėjom įvairiom temom. Tai ir šitą palietėm. Kunigėlis sakė kad įmanoma bažnytinę santuoka nutraukti įrodžius neištikimybę, irodžius kad rieš vestuves kažką nuslėpė, kaip pvz pateikė: jei žino kad negali turėt vaikų, bet nuslepia nuo sutuoktinio. ir dar vardino visokiausių priežasčių  ax.gif

Mes irgi jau lyg ir suderinome su kunigu vilniuje 4u.gif Bet kaip tu gali irodyti neistikimybe kazkaip keista g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2006 07 14, 21:57)
Mes irgi jau lyg ir suderinome su kunigu vilniuje 4u.gif  Bet kaip tu gali irodyti neistikimybe kazkaip keista g.gif

MAn irgi atrodo neimanoma irodyti neistikimybe schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Primadona-A @ 2006 07 14, 22:22)

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Primadona-A @ 2006 07 14, 22:22)

QUOTE(bagiriukas @ 2006 07 30, 17:18)
pritariu  drinks_cheers.gif

manau, jei antra puse irgi turedama ketinimu susituokti baznycioje antra karta paliudija, kad buvo neistikima, tuomet gal galima sakyti, kad irodyta... gal tada tokiu atveju anuliuoja baznytine santuoka... bet argi del tokio dalyko anuliuoja? tada daugiau nei puse lietuvos galetu ne paprasciausiai issiskirt, o anuliuot baznytine santuoka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(helen @ 2006 05 30, 20:09)
turiu klausimėlį apie santuoką bažnyčioje, tačiau temų šiuo klausimu nedaug, taigi rašau čia, gal kas pažiūrės ir atsakys. 4u.gif
reikia jūsų nuomonės, ar verta tuoktis bažnyčioje? Mano manymu tai gražu. angel.gif  ar čia visam laikui- nežinia, bet  juk kai įsimyli negalvoji apie blogus dalykus. aš rizikuosiu, ir prieš Dievą  ir visus pasakysiu, kad mylėsiu laimėje ir nelaimėje, kol mirtis mus išskirs (net baisu pasidarė). bet vat klausimas, kokioje bažnyčioje tuoktis? nesinori pas visai senų pažiūrų kunigą, smerkiantį, kad tu ne skaisti, arba klaupti valandą - dvi ir klausytis visų maldų iš biblijos. beje, aš šiek tiek bijau apalpti, ot būtų gėdą blush2.gif 
pernai buvau draugės vestuvėse šv. Onos bažnyčioje. visi mes sedėjome kaip žmonės (jaunieji irgi) ir klausėmės anekdotų (įsivaizduojate?) gaila dabar neprisimenu kokių.  rolleyes.gif
ir dar ar girdėjote apie naują įstatymą, ar kaip jį pavadinti, kad reikia tuoktis tik savo parapijos bažnyčioje arba gauti leidimą tuoktis kitur? nesąmonė kažkokia. jeigu taip ir bus, tai manau dar labiau sumažės norinčių imti šliubą

pasidalinkite su manim savo nuomone  ax.gif

na, jei tuokiesi baznycioje tik todel, kad grazu, tai tikrai neverta... jei nesi tikra, kad su tuo zmogum praleisi visa gyvenima (aisku, visko buna, net jei ir galvoji, kad praleisit kartu visa gyvenima, kartais taip ir nesusiklosto, bet jei jau net negalvoji, kad tai tas zmogus, su kuriuo NORETUM praleisti visa gyvenima...), tai gal geriau ir nerizikuoti.. unsure.gif o jei veliau gailesiesi tokio savo sprendimo? mums, kai buvom suzadetiniu kursuose, kunigas pasake, kad jei nors kiek abejoji, geriau baznycioje nesituokti. sudarykit geriau civiline santuoka, o veliau, kai (ar jei) busit tikri del savo pasirinkimo, galesit susituokt ir baznycioj smile.gif geriau per ispazinti pasakyt, kad keleta metu gyvenot susituoke tik civiline santuoka, nei po to negalet is viso baznycioje tuoktis. tai, ka prisidirbi, per ispazinti galima panaikinti, o baznytine santuoka panaikinti ne taip jau ir lengva...
taip pat eit i baznycia tuoktis tik del mados... schmoll.gif nono.gif kam vaidinti?
Papildyta:
ai, girdejau, kad galima santuokos sakramenta galima priimti ir vienam... g.gif cia sovietiniais laikais, mano mociutes pussesere, jos vyras niekaip nenorejo tuoktis baznycioj, tai ji viena nuejo... g.gif man cia labai keista, nes santuokos sakramenta teikia vienas kitam jaunieji, gal ten buvo tik siaip koks palaiminimas?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 08 01, 08:31)
na, jei tuokiesi baznycioje tik todel, kad grazu, tai tikrai neverta...
taip pat eit i baznycia tuoktis tik del mados... schmoll.gif  nono.gif kam vaidinti?
[

As nemanau kad kazkas del mados tuoktusi baznycioje....bet aisku visokiu zmoniu buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2006 08 02, 22:44)
As nemanau kad kazkas  del mados tuoktusi baznycioje....bet aisku visokiu zmoniu buna g.gif

oi buna... pazistu tokiu, kurie mano, kad ir i misias eiti madinga, todel eina tik del to...
yra daug tokiu, kuriems baznycia nieko nereiskia, bet tik del grazumo tuokiasi joje... schmoll.gif nesuprantu tokiu zmoniu g.gif juk kam daryti tai, kas tau yra netikra? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saule123 @ 2006 06 29, 17:12)
Muminukas kiek tau metu? Ziuriu tokius komentarus skeli ne i tema? O apskritai ir tu nesi apsaugota nuo nieko? Ir tau gali taip atsitikti...

o kuris ne į temą komentaras?
Man jau yra atsitikę - esu ištekėjusi antrą kartą. Ir žinau, kad nesu apsaugota nuo skyrybų. Bet trečią kartą tikrai netekėsiu, juo labiau nebandysiu naikinti bažnytinės santuokos cool.gif
Atsakyti