Įkraunama...
Įkraunama...

Antroji santuoka

Gal kas nors zino daugiau informacijos apie apie Baznytines istuokos pazymas...Girdejau kad lietuvoje jau galima tai pasiimti is Baznycios kurioje tuokiesi jaunieji g.gif Ar tai tiesa? Siuo atveju vienas is musu jau buvo vedes baznycioje ir issiskyres po labai trumpo laiko. Mes norime tuoktis baznycioje( nors musu civiline santuoka jau iforminta uzsienija jau beveik 2 metai blink.gif wub.gif ) bet zinau pagal istatymus baznytine santuoka gali buti viena g.gif Gal jau kas pasikeite? Dekui is anksto uz komentarus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Lengviau panaikina bažnytinę santuoką, jeigu nėra vaikų arba miręs sutuoktinis. Geriausia būtų nueiti pas kokį kaimo kunigėlį (nes miestuose labai jau jie išpuikię būna) ir viską išsiaškinti. Turi būti kažkos kunigų teismas ir jie priima nutarimą panaikinti pirmiau sudarytą santuoką bažnyčioje. Sėkmės. Ir aš ruošiuosi tokiai procedūrai.
Atsakyti
Reikia kreiptis į vyskupiją. Ten sudaromos kažkokios kunigų komisijos. Mus tuokęs kunigas paminėjo tokius santuokos anuliavimo varijantus:
- jei buvo tuokiamasi iš išskaičiavimo
- jei buvo verčiama tuoktis
- jei nesuvokė ką daro
Tikrai nedaug tų priežasčių tam yra. O jei anuliuos, argi kas nors pasikeis? Manau tai sprendžia Dievas, o ne kunigai g.gif
Atsakyti
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 06 23, 12:44)
Reikia kreiptis į vyskupiją. Ten sudaromos kažkokios kunigų komisijos. Mus tuokęs kunigas paminėjo tokius santuokos anuliavimo varijantus:
- jei buvo tuokiamasi iš išskaičiavimo
- jei buvo verčiama tuoktis
- jei nesuvokė ką daro
Tikrai nedaug tų priežasčių tam yra. O jei anuliuos, argi kas nors pasikeis? Manau tai sprendžia Dievas, o ne kunigai  g.gif

Dekui uz info 4u.gif ...Visi mes esame zmones ir kartais musu sprendimai buna neapgalvoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikė @ 2006 06 23, 23:09)
Lengviau panaikina bažnytinę santuoką, jeigu nėra vaikų arba miręs sutuoktinis. Geriausia būtų nueiti pas kokį kaimo kunigėlį (nes miestuose labai jau jie išpuikię būna) ir viską išsiaškinti. Turi būti kažkos kunigų teismas ir jie priima nutarimą panaikinti pirmiau sudarytą santuoką bažnyčioje. Sėkmės. Ir aš ruošiuosi tokiai procedūrai.

jei sutuoktinis miręs, nėra ką naikinti.
Papildyta:
beje, per daug skubama į tą bažnyčią. mada tokia? g.gif
mano nuomone, tokie lakstymai parodo nesubrendimą, netikėjimą ir pan. ir nereikia lialiakint apie tai, kad visi klaidų daro rolleyes.gif prieš tuokiantis bažnyčioje, reikia apgalvoti. kitus gal ir apgausit savo anuliavimais, o Dievo - niekaip.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 06 25, 13:42)
Papildyta:
beje, per daug skubama į tą bažnyčią. mada tokia?  g.gif
mano nuomone, tokie lakstymai parodo nesubrendimą, netikėjimą ir pan. ir nereikia lialiakint apie tai, kad visi klaidų daro  rolleyes.gif prieš tuokiantis bažnyčioje, reikia apgalvoti. kitus gal ir apgausit savo anuliavimais, o Dievo - niekaip.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
labai daug gali pasiskaityti www.lcn.lt/klausimai ir atsakymai
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 06 25, 03:42)
Papildyta:
beje, per daug skubama į tą bažnyčią. mada tokia?  g.gif
mano nuomone, tokie lakstymai parodo nesubrendimą, netikėjimą ir pan. ir nereikia lialiakint apie tai, kad visi klaidų daro  rolleyes.gif prieš tuokiantis bažnyčioje, reikia apgalvoti. kitus gal ir apgausit savo anuliavimais, o Dievo - niekaip.

Dievo niekas apgaudineti nesiruosia doh.gif Cia buvo pateiktas klausymas , jai zinote ka nors rasykit jai ne savo buku supratimu nekiskite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2006 06 25, 21:33)
Dievo niekas apgaudineti nesiruosia doh.gif  Cia buvo pateiktas klausymas , jai zinote ka nors rasykit jai ne savo buku supratimu nekiskite mirksiukas.gif

Teisybė akis bado? o kam dėkojai už komentarus? manau, kad kiekvienas rimtas kunigas pasakys kažką panašaus, kaip ir aš. nors ir kunigų tarpe visokių yra, taigi galit bandyti apgauti žmones, bet Dievo tikrai neapgausit. negi virve surištą prie altoriaus vedė?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 06 26, 01:40)
Teisybė akis bado? o kam dėkojai už komentarus? manau, kad kiekvienas rimtas kunigas pasakys kažką panašaus, kaip ir aš. nors ir kunigų tarpe visokių yra, taigi galit bandyti apgauti žmones, bet Dievo tikrai neapgausit. negi virve surištą prie altoriaus vedė?

Dekot tau nedekojau blink.gif O teisybe akiu visiskai nebado...Jai tau nepasiseke kazkas gyvenime nera cia ko ant kitu issilieti, o gincytis su tavim net nesiruosiu pradet victory.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės..

pasiskaičius šią temą, supratau, kad neviena tokia aš esu.. na man dar net nepasipiršo mano mylimas žmogus.. bet yra kaip yra.. vis pamastai.. pasikalbi su juo... ir kažkaip šiandien per LRT buvo laida su kunigu ir jis užsiminė, kad bažnyčioje tuokiamasi tik vieną kartą.. mano mylimas žmogus susituokė kai jam buvo 20 metų.. liaudiškai tariant iš reikalo.. ilgai jie kartu negyveno, dabar jie išsiskyrę.. na ir ką.. tuokėsi tai jie bažnyčioje..

jeigu bus tokia šventė, kaip mūsų vestuvės, tai tikrai nesiruošiu eiti kryžiaus kelius, dėl santuokos bažnyčioje..

niekaip nesuprantu, kodėl taip sunku gauti ištuoką.. nejau geriau, kad žmonės kankintų save ir vaikus vien savo buvimu drauge? nejau nėra svarbu žmogaus laimė? vaikų laimė?

o kunigai tai tikriausiai iš to piktumo (dėl celibato) nenori suteikti žmonėms antro šanso būti laimingais su Dievo palaiminimu..

atsiprašau jeigu kanors įžeidžiau..
Atsakyti
Man asmeniškai nedėkojai, bet dėkojai visiems už komantarus, taigi ir man tongue.gif
O dėl santuokos - atvirkščiai, man pasisekė - į bažnyčią nuėjau gerai apgalvojusi ir niekieno neverčiama cool.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2006 06 29, 14:26)
Man asmeniškai nedėkojai, bet dėkojai visiems už komantarus, taigi ir man  tongue.gif
O dėl santuokos - atvirkščiai, man pasisekė - į bažnyčią nuėjau gerai apgalvojusi ir niekieno neverčiama  cool.gif

Muminukas kiek tau metu? Ziuriu tokius komentarus skeli ne i tema? O apskritai ir tu nesi apsaugota nuo nieko? Ir tau gali taip atsitikti...
Atsakyti