Tai jeigu kalbat apie santuoka bažnyčioje, tai jau turėjai ir išsiaiškint ar norės būt krikštytas
O jei nori būt pakrikštytas, tai jokių problemų
Visas paklydusias aveles priima
Visas paklydusias aveles priima
QUOTE(Ramacka @ 2006 01 03, 15:58)
Sveikutes!
Man iskylo toks klausimas, ar imanoma issiskirti po baznytines santokos?
Man iskylo toks klausimas, ar imanoma issiskirti po baznytines santokos?
Išsiskirti negalima. Išoriškai panašus dalykas Bažnyčioje vadinamas buvusios santuokos paskelbimu negaliojančia. T.y. kai bažnytinio proceso metu įrodoma, kad santuoka buvo sudaryta negaliojančiai, taigi kaip tokia realiai nė neegzistavo.
Nemažai apie tai mamos kalba šioje temoje Skyrybos ir bažnyčia. Kai kurios ir perėję per šį procesą. Laisvos
QUOTE(Taya @ 2006 01 04, 19:23)
Gal zinote, ar gali buti forminama baznytine santuoka kai jaunasis yra nekrikstas ?
Rods galima, tik tam reikia gauti vyskupo dispensą. Ir jaunikio sutikimą, kad leis vaikus auklėt katalikiškai. Na ir požiūris į santuoką neturėtų būt radikaliai priešingas. Pasitikslinti gali uždavus klausimą . Tiesa, kalbant sąvokomis reikalas kiek kitaip atrodo čia
QUOTE(mickute7 @ 2006 01 04, 19:51)
Suaugusių avelių taip viens du nekrikštija Tam dar pasiruošt reikia
Išskirti- tiksliau, santuoką paskelbti negaliojančia, gali bažnytinis teismas, tačiau jis tai padaro tik keliais atvejais. Pavyzdžiui, įrodžius, kad santuoka buvo sudaryta apgaule, ne savo valia- t.y. privertus ir pan. Beje gali išskirti dar vienu atveju, jei paaiškėja, kad vyras neįgalus lytine prasme ir tai buvo nuslėpęs nuo būsimosios žmonos. Tačiau moters frigidiškumas arba nevaisingumas pagrindo santuokos anuliavimui neduoda bet kokiu atveju, tai ilgas procesas. Mano asmenine nuomone, jei jau pasiryžai tuoktis prieš Dievą, tai jokių minčių apie santuokos anuliavimą ir būti negali. O jei jų yra, tai kam tada išvis tuoktis bažnyčioje? vien dėl mados ir gražių nuotraukų?
Musu kunigeliai gali viska , nereikia sukti galvos, krikstytas, nekrikstytas. Duok pinigu tai ir pakrikstys ir sliuba duos ir isskirs be skandalo. Taip kalbu todel, kad zinau tokia situacija, kai sliubas buvo duodamas antra karta. Kunigas zinojo, kad tas zmogus buvo susituokes baznycioje ir vistiek jam dave sliuba. Ir netgi pasirupino tuo, kad pirma to zmogaus baznytine santuoka isnyktu is dokumentu. Va taip. As dalyvavau to zmogaus ir pirmose vestuvese ir antrose. Buvo labai man sunku. Sirdyje viskas susijauke. Staiga pajunti, kad tai kas buvo sventa netenka prasmes.
Kaip gyventi tokioe santuokoja? nezinau. Beje jiems labai gerai sekasi. Nieks gyvenimo negadina
Beje tas kunigas, kuris padare tokia baise nuodeme yra gerai zinomas Lietuvoje. Jus visos ji gerai zinote.
Taip, kad jus retas pro reta pasitikrinkite, ar baznytine santuoka vis dar galioja, ar kas is blogos valios nepanaikino jos (cia juokas)
Kaip gyventi tokioe santuokoja? nezinau. Beje jiems labai gerai sekasi. Nieks gyvenimo negadina
Beje tas kunigas, kuris padare tokia baise nuodeme yra gerai zinomas Lietuvoje. Jus visos ji gerai zinote.
Taip, kad jus retas pro reta pasitikrinkite, ar baznytine santuoka vis dar galioja, ar kas is blogos valios nepanaikino jos (cia juokas)
Rods galima, tik tam reikia gauti vyskupo dispensą. Ir jaunikio sutikimą, kad leis vaikus auklėt katalikiškai. Na ir požiūris į santuoką neturėtų būt radikaliai priešingas. Pasitikslinti gali uždavus klausimą čia
[/quote]
Vyskupo dispensa- leidimą ir jaunikio pasižadėjimą,kad leis žmonai išpažinti katalikų tikėjimą ir vaikus auklės katalikiškai galima gauti tik kai jaunikis yra kito tikėjimo. Nekrikšto arba ateisto atveju, tai būtų gana sudėtinga. Tokiu atveju, yra du keliai arba nesituokti bažnyčioje, arba gavus vyro sutikimą galima palaiminti tik vieną žmoną Visas šias subtilybes Jums turėjo paaiškinti kunigai, į kuriuos kreipėtės
QUOTE(Vaiduze @ 2006 01 07, 11:10)
Vyskupo dispensa- leidimą ir jaunikio pasižadėjimą,kad leis žmonai išpažinti katalikų tikėjimą ir vaikus auklės katalikiškai galima gauti tik kai jaunikis yra kito tikėjimo. Nekrikšto arba ateisto atveju, tai būtų gana sudėtinga.
Vyskupo bet kuriuo atveju reikia. Kad ir sudėtinga. Nepabandęs nežinosi, net jei sąvoka ir ne ta (minėtą subtilybę taip pat žinau)
Ir skirtumus dėl kito tikėjimo ir apskritai netikinčio stovio šiek tiek žinau, bet atsakymą palieku "praktikams" - t.y. kunigams "Turėjo paaiškinti" ir "paaiškino" ne visada tas pats. Tiksliau "paaiškino" - vienas taip, kitas kitaip Todėl ir nurodžiau adresą, kuriuo nuoseklų atsakymą sužinoti galima neišėjus iš namų. Atsako vyskupas arba koks kitas Kauno kurijos atstovas.
Pasikartosiu, kad temos nesidubliuotų. Išsamiai "skyrybų" klausimu jau diskutuota temoje Skyrybos ir bažnyčia
Labai smalsu, ar yra kam teke susidurti su tokiu dalyku - maniskis jau karta buvo vedes, turi sunu, jam 12 metu. Mes kartu gyvename jau 4 metus bet su vaiku neturiu jokio noro bendrauti, o jis man atrodo ir gi taip pat. Kaip maniskis susitinka su vaiku, as stengiuosi kur nors islekti, kad nereiktu su juo matytis. Vaikas gal yra nuteiktas ex pries mane, nzn...
QUOTE(Mergaiciuke_25 @ 2006 05 03, 13:55)
Labai smalsu, ar yra kam teke susidurti su tokiu dalyku - maniskis jau karta buvo vedes, turi sunu, jam 12 metu. Mes kartu gyvename jau 4 metus bet su vaiku neturiu jokio noro bendrauti, o jis man atrodo ir gi taip pat. Kaip maniskis susitinka su vaiku, as stengiuosi kur nors islekti, kad nereiktu su juo matytis. Vaikas gal yra nuteiktas ex pries mane, nzn...
Na turbut daznai buna, kad vaikai is pradziu maistauja pries naujaja tevo zmono, drauge...juk tai yra normalu manau, o tuo labiau kad jis paauglys...tai tai ir daug ka nusako, bet manau bent kazkoki, susidomejima juo galetai parodyti...juk jis tavo mylimo zmogaus vaikas...ir tavo vyrui manau, kad butu malonu, kad nebutai abejinga jo vaikui...nes jei jis mato is tavo puses nusistatyma jo vaiko atzvilgui tarsi ir jaucia psichologini pasidalinima, tarp vaiko kuri jis myli ir taves... bent pradek nuo linkejimu perdavimo jam, ar pakvietimo apsilankyti pas jus namuose, na aisku nors ir zinai kad jis neateis, bet tai bent zinos, kad jis nera kazkoks svetimas jusu namuose...na cia mano nuomone...atsiprasau jei kazka ne taip parasiau...
O del santuokos, jei jusu vyras buvo susituokes baznycioje bet isiskyre, o jus tuoksites pirma karta visa laika yra galimybe, santuokos sakramenta ir priesaika pries Dieva duoti vienai baznycioje, tokios apeigos yra...kad zmona dievo akivaizdoje prisiekia Dievui myleti ir gerbti savo isrinktaji...aisku ne visos nori vienos stoveti baznycioje ir priimti tokiu budu sakramenta, bet taip galima...
turiu klausimėlį apie santuoką bažnyčioje, tačiau temų šiuo klausimu nedaug, taigi rašau čia, gal kas pažiūrės ir atsakys.
reikia jūsų nuomonės, ar verta tuoktis bažnyčioje? Mano manymu tai gražu. ar čia visam laikui- nežinia, bet juk kai įsimyli negalvoji apie blogus dalykus. aš rizikuosiu, ir prieš Dievą ir visus pasakysiu, kad mylėsiu laimėje ir nelaimėje, kol mirtis mus išskirs (net baisu pasidarė). bet vat klausimas, kokioje bažnyčioje tuoktis? nesinori pas visai senų pažiūrų kunigą, smerkiantį, kad tu ne skaisti, arba klaupti valandą - dvi ir klausytis visų maldų iš biblijos. beje, aš šiek tiek bijau apalpti, ot būtų gėdą
pernai buvau draugės vestuvėse šv. Onos bažnyčioje. visi mes sedėjome kaip žmonės (jaunieji irgi) ir klausėmės anekdotų (įsivaizduojate?) gaila dabar neprisimenu kokių.
ir dar ar girdėjote apie naują įstatymą, ar kaip jį pavadinti, kad reikia tuoktis tik savo parapijos bažnyčioje arba gauti leidimą tuoktis kitur? nesąmonė kažkokia. jeigu taip ir bus, tai manau dar labiau sumažės norinčių imti šliubą
pasidalinkite su manim savo nuomone
reikia jūsų nuomonės, ar verta tuoktis bažnyčioje? Mano manymu tai gražu. ar čia visam laikui- nežinia, bet juk kai įsimyli negalvoji apie blogus dalykus. aš rizikuosiu, ir prieš Dievą ir visus pasakysiu, kad mylėsiu laimėje ir nelaimėje, kol mirtis mus išskirs (net baisu pasidarė). bet vat klausimas, kokioje bažnyčioje tuoktis? nesinori pas visai senų pažiūrų kunigą, smerkiantį, kad tu ne skaisti, arba klaupti valandą - dvi ir klausytis visų maldų iš biblijos. beje, aš šiek tiek bijau apalpti, ot būtų gėdą
pernai buvau draugės vestuvėse šv. Onos bažnyčioje. visi mes sedėjome kaip žmonės (jaunieji irgi) ir klausėmės anekdotų (įsivaizduojate?) gaila dabar neprisimenu kokių.
ir dar ar girdėjote apie naują įstatymą, ar kaip jį pavadinti, kad reikia tuoktis tik savo parapijos bažnyčioje arba gauti leidimą tuoktis kitur? nesąmonė kažkokia. jeigu taip ir bus, tai manau dar labiau sumažės norinčių imti šliubą
pasidalinkite su manim savo nuomone