Labutis, gal gali kuri mamyte parasyti ka mamytei ir vaikuciui sioje ligonineje duoda, o ka reikia butinai tureti savo?
Kazkaip vis atidelioju atidelioju, bet manau jau butu laikas pradetis krautis tasyte
Is anksto labai dekoju uz pagalba ir informacija
QUOTE(..Virginija.. @ 2011 05 02, 10:17)
Labutis, gal gali kuri mamyte parasyti ka mamytei ir vaikuciui sioje ligonineje duoda, o ka reikia butinai tureti savo?
Kazkaip vis atidelioju atidelioju, bet manau jau butu laikas pradetis krautis tasyte
Kai gimdžiau prieš metus, tai visus rūbelius, sauskelnes ir palutes (žodžiu visko ko prireiktų kūdikiui vežiausi į lig. ) Bet tuo atveju jei neturėtume rūbelių, manau, kad aprengtų ligoninės rūbiukais iš higienos priemonių leliui, reikia tik pampių, servetėlių, muilo, rakšluostuko. Kiekvieną rytą ateina sesutės ir vaikelį nuvalo. Rubeliu turėkite 4-5 komplektus, nes gali laikyti ir 4 paras, tai kiekvienai skirtingi, ir vieni atsargai jei išsiteptų.
Sau reikia higienos priemonių, paketų po gimdymo kas be ko.. chalato, naktiniu (bet jei neturesit savo tai duos ligonines ) , tai pat palučių, lb gerai nakčiai ant paklodės pasidėt..
O šiaip paskaitykit kelis psl. atgal, mamytės ne kartą ir ne du smulkiai aprašė ką reikia vežtis
QUOTE(Milinga @ 2011 03 17, 21:36)
nereikia registruotis, paskaitos nemokamos.
Sveikos, rašot, kad 2-oje ligoninėjė vyksta paskaitėlės, kada jos būna ir kaip į jas nueiti ar reik su kazkuo susitart ir panašiai. Ir kur tiksliai jos būna, nuo kurio nėštumo mėnesio rekomnduojama į paskaitėles pradėt vaiksčioti?
Dėkui už info
Beje ar galima eit į paskaitėles 2-oje ligoninėje nors joje nesilankai neštumo metu ir tave prižiūri kita gydytoja?
QUOTE(Tobi @ 2011 05 08, 12:41)
Sveikos, rašot, kad 2-oje ligoninėjė vyksta paskaitėlės, kada jos būna ir kaip į jas nueiti ar reik su kazkuo susitart ir panašiai. Ir kur tiksliai jos būna, nuo kurio nėštumo mėnesio rekomnduojama į paskaitėles pradėt vaiksčioti?
Dėkui už info
Beje ar galima eit į paskaitėles 2-oje ligoninėje nors joje nesilankai neštumo metu ir tave prižiūri kita gydytoja?
Dėkui už info
vyksta ketvirtadieniais 12 val. lyg 234 kab. nueini ir viskas, registruotis iš anksto nereikia. Nėštumo metu ten manęs neprižiūrėjo, o gimdžiau ten
QUOTE(Haiku333 @ 2011 05 09, 10:07)
Sveikos, norejau pasiteirauti gimdziusiu sioje ligonineje, kiek laiko jums ant pilvelio gulejo gimes mazylis ir po kiek laiko nukirpo virkstele? Pati esu gimdziusi sioje ligonineje, bet man viskas vyko taip greitai, kad idomu ar gali buti kitaip, ar cia standartas..
Laba
Nesenai gimdziau,tai ant manes princese pagulejo kelias minuteles,ir virkstele tuo metu buvo perkirpta...
QUOTE(Linuute @ 2011 05 09, 12:11)
Laba
Nesenai gimdziau,tai ant manes princese pagulejo kelias minuteles,ir virkstele tuo metu buvo perkirpta...
o man gulėjo geras 15 minučių ,kol mane siuvo bet kada virkštelę nukirpo nepastebėjau vyras sako kad pirmiau nukirpo o po to uždėjo
QUOTE(Milinga @ 2011 05 09, 11:58)
vyksta ketvirtadieniais 12 val. lyg 234 kab. nueini ir viskas, registruotis iš anksto nereikia. Nėštumo metu ten manęs neprižiūrėjo, o gimdžiau ten
Jei negaila pasidalinkit savo įspūdžiais. Kaip personalas, koks mandagumo "lygis" ir panašiai. Kaip gimdyklos ar jauku ir po gimdymo gyvenimas ar viena palatoje ir kaip po gimdymo priežiūra? Jei nenorit viešai laukiu komentarų AŽ. Nes esu pasimetusi ir nežinau kokius gimdymo namus pasirinkti.
QUOTE(Tobi @ 2011 05 11, 20:32)
Jei negaila pasidalinkit savo įspūdžiais. Kaip personalas, koks mandagumo "lygis" ir panašiai. Kaip gimdyklos ar jauku ir po gimdymo gyvenimas ar viena palatoje ir kaip po gimdymo priežiūra? Jei nenorit viešai laukiu komentarų AŽ. Nes esu pasimetusi ir nežinau kokius gimdymo namus pasirinkti.
Ir aš buvau pasimetusi, bet nesigailiu pasirinkus II ligoninę, personalas malonus, atvažiavau gimdyti naktį, niekas nė neburbtelėjo keitėsi pamaina, darė epidūrą, ir anesteziologės Po gimdymo gauni palata, guli viena, gali už 15 lt nakčiai nakvoti ir vyras. Maistas prastas, labai..na bent man tai labai neskanu buvo Po gimdymo personalas keitesi kasdien, tai visokiu buvo ir labai malonių ir pusė bėdos, bet po gimdymo jau nebelabai svarbu Visumoj labai gerai, vėl važiuočiau ten
QUOTE(Tobi @ 2011 05 11, 20:32)
gimdziau 2 kartus sioje ligonineje, jei tektu dar karta gimdyti, vel rinkciausi II ligonine tikrai, akuseres tiesiog nuostabios, pas gydytoja pas kuria lankiausi, pas ja ir gimdziau ( abu kartus pas skirtingas), tai buvau jau prie ju pripratusi, nu tikrai nieko blogo negaliu pasakyti, o tik gero...aisku galbut jau reiktu ligoninei kosmetinio remonto, nu bet ne i viesbuti gi atvaziuoji Gimdyklos jaukios, ir pirma karta ir antra karta gimdykloje tyliai muzikyte isijungeme, mane tai veikia raminanciai, o siaip pastovus klausimas, gal ko reikia, ar viskas gerai, nu nezinau, sakau negaliu ne vieno blogo zodzio pasakyti. Dar po gimdymo jaunute sesele atejo, tai su ja pasikalbejome, sako anksciau as dirbau klinikose Kauno, tai sako nera ka lyginti, sako man cia paciai dirbti zymiai maloniau, sako labai gerai kaip darbuotojai tarpusavyje sugyvename, tai ne klinikose....
Man asmeniskai su tokia ramybe asocijuojasi si ligonine
apie gimdymą šioje ligooninėje, teko paguleti ir patologiniam ir po gimdymo be abejo akušerinaims skyriuose tai atsiliepimai apie personalą tik labai geri, prieš gimdymą buvo negerai man, tai akušerė davė savo mob. tel. numeri, kad jei ką kad skambinčiau juk nestovės prie manęs visą naktį. Nesitariau su niekuom, todėl apturejau net tris ginekologus ir tikrai visi liuks, kaip jie visi rūpinosi manimi begiojo net i kitus lig pastatus vaistų ieškoti kažkokių man nakti, žodziu likau nesupratus kaip gydytojai akuseres, sesutes ir net valytojos yra taip motyvuoti, anestezologe irgi buvo labai gera, ateidavo vis pažiūrėt (po gimdymo) kaip mano nugara laikosi:) maistas ne pats skaniausias, bet... ne restorano atvažiavau ieškot, palatos prašosi remonto bet...nesvarbu labai buvo. buvo palatoje sienine lempa, kuri švietė labiau nei ant lubų pakabintos tai biski nervino, bet... o štai naujagimių skyriui tai reikia kaili gerai labai gerai išperti, nepatiko visai man reikalų su juo turėt ( ko paklausi to negausi palatoje buvo atskira palatos dalis priklausanti nauajagimių skyriui, tai kaip atvažiavom radom dulkių sluoksnį tai nei karto niekas ten nei valė nei žiurejo, žodziu cia didžiausias minusas.
Pries beveik 2 metus gimdziau II ligoninej su niekuo nesitarusi, su tuo paciu nestumu buvo teke guleti ir patologiniam sk. Pagalbinis personalas malonus, daznai ateidavo pasidometi. Gimdziau gyd. Kalvinsko pamainoje, malonus vyriskis-seneliukas pasirode Saremiai prasidejo nakti, buvau beveik nemiegojus, ipusejus gimdymo veiklai paprasiau epiduro, tai tuo metu dirbusi naktineje pamainoje gydytoja mane iskoliojo "kokia as mama busiu jei pati savo vaiko isgimdyti negaliu" o as buvau pervargusi, nemiegojusi beveik para, bijojau kad pritruks jegu isgimdyti paciai, lb nenorejau CP (nestumo metu su mane priziurincia ginekologe buvau aptarusi epiduro +ir -). Na zodz paskui pasikeite pamaina, atejo gyd. Kalvinskas. Ateidavo paziureti tai gydytojas tai akusere, kaip einasi viskas, paskui jau pries pat gala buvo sis gydytojas siek tiek stresiuko ivares pasakydamas "as dabar iseinu skubaus Cezario daryt, bet... tureciau spet grizt" bet negaliu skustis, nebuvau palikta be prieziuros, iskart buvo iskviesta gydytoja is Patologinio sk ir is greitosios (ar priemimo), o kai jau prasidejo pats gimdymas atleke ir pats gyd. Kalvinskas - tai finale pagimdziau prie 3 gydytoju, 3 akuseriu, anesteziologo ir dar keliu sesuciu
As tokia lb jautruole siaip esu, tai gal apziura grubesne lyginant su mano ginekologe (kuri cackindavosi su manim), gal pasakymai gali pasirodyt grieztoki, bet visi gydytojai yra skirtingi, o gimdymo metu kaip tik manau reikia kad destytu viska trumpai ir aiskiai, ner gi kada malonybem zarstytis. Pagrindini darba atliko akusere Montviliene (Jurate berods), lb fainas ir siltas zmogutis, lb man padejo ir zindyti mokino.
Aplinka gimdykloj jauki (kiek maciau nuotraukose kai vyras prifotkino, nes pati mazai ka atsimenu, ne tas galvoj buvo), palatos sovietines, bet irgi ne interjeru atvaziavus buvau grozetis, maistas kaip ligoninej visai normalus. Po gimdymo skyriaus gydytoja buvau patenkinta, negailejo liaudisku patarimu, vaiku gydytoja pasirode siek tiek abejinga, bet as pati buvau atkakli, lindau i aki, klausinejau visko, tai ka norejau ta gavau Ne karta ir gimdyme dalyvavusi akusere atejo i palata, ir ta gydytoja kuri buvo iskviesta is patologinio. Zodz as patenkinta
Dabar tuoj jau gimdysiu antra leliuka, vel vaziuosiu i sia ligonine, tik va dar neapsisprendziu ar tartis su kazkuo.
As tokia lb jautruole siaip esu, tai gal apziura grubesne lyginant su mano ginekologe (kuri cackindavosi su manim), gal pasakymai gali pasirodyt grieztoki, bet visi gydytojai yra skirtingi, o gimdymo metu kaip tik manau reikia kad destytu viska trumpai ir aiskiai, ner gi kada malonybem zarstytis. Pagrindini darba atliko akusere Montviliene (Jurate berods), lb fainas ir siltas zmogutis, lb man padejo ir zindyti mokino.
Aplinka gimdykloj jauki (kiek maciau nuotraukose kai vyras prifotkino, nes pati mazai ka atsimenu, ne tas galvoj buvo), palatos sovietines, bet irgi ne interjeru atvaziavus buvau grozetis, maistas kaip ligoninej visai normalus. Po gimdymo skyriaus gydytoja buvau patenkinta, negailejo liaudisku patarimu, vaiku gydytoja pasirode siek tiek abejinga, bet as pati buvau atkakli, lindau i aki, klausinejau visko, tai ka norejau ta gavau Ne karta ir gimdyme dalyvavusi akusere atejo i palata, ir ta gydytoja kuri buvo iskviesta is patologinio. Zodz as patenkinta
Dabar tuoj jau gimdysiu antra leliuka, vel vaziuosiu i sia ligonine, tik va dar neapsisprendziu ar tartis su kazkuo.