Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno II klinikinė ligoninė

QUOTE(luzere @ 2011 03 15, 12:53)
Sveikos, mamytes, gal zinote ar duoda rubelius vaikuciui?
Gimdykloje savo naktinius reikia tureti ar duoda?
Beje, gal kuri emete mokama palata, ta, kur parai 100 lt, ar verta, kas joje geriau?
Labai dekinga buciau uz atsakymus:)

Aš neseniai paskaitoje pas juos buvau, tai buvo toks klausimas iškeltas. Sakė, kad vaikui rūbelių neduoda, o pati gali savo atsivežt, arba naudotis valdiškais - kaip nori smile.gif O ta mokama palata tai "geresnė" tuo, kad joje yra atskiras "asmeninis" dušas ir dar telikas stovi - juokavo, kad tėvas pasilikęs turėtų ką veikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuute @ 2011 03 14, 20:47)
Sveikutes

Ka vezetes i ligonine?
Ko prireike vaikuciui?
Ko sau?

vaikučiui prireikė sauskelnių ir rūbelių. Kol bambytė neužgijus geriausia marškinėliai. Turėk jų 3-4 poras + šliaužtų tiek pat smile.gif dar kojinytės vilnonės būtinos. Kepurytę dėjau tik kelioms valandoms. Muiliuką leliaus užpakaliukui praust turėk, rankšluostėlį smile.gif kremuką nuo iššutimų gausi dovanų smile.gif o šiaip per tris dienas neįsivaizduoju ką daryt reikia, kad iššustų.. Neperšlampami paklotai, merliukai, flanelės gabaliukai ( atpylinėjimams ir šiaip po galvyte dėt ) tai tiek vaikeliui.

Sau : Šukos, gumytė plaukams, vazelinas, rankų kremas (labai išsausės nuo rankų plovimo ), higienos priemonės, pižama, liemenėlė maitinačiom, chalatas, šlepetės sau ir vyrui(jei bus kartu) , tinklinės kelnaitės, įklotai, man labai patogu buvo sauskelnės suaugusiems nakčiai, nebijojau, kad galiu ištept patalynę, spenelius tepiau bepanthen, man tiko, fotoaparatas, aš pasiėmiau naktinę lemputę, buvo labai gerai, nes mažoji palatos lempa neveikė, tai naktim kai reikdavo maitint tą mažą įsijungdavau ir liuks būdavo. Dar dėl atsargos nepakenktų mikro klizmutės, man labai pasitarnavo blush2.gif ir dar koks treningiukas, ar kažkokie patogūs rūbai, jei nenorėsi tik su chalatu visas dienas vaikščiot smile.gif
Dar jei ne pirmas vaikelis tai kitos mamos pataria turėt nuskausminamųjų, nes gimda lb skaudžiai susitraukinėja.

Dar vienas patarimas : paimti ligoninės chalatą ir naktinius, nes jie tikrai išsiteps.. o po gimdymo nusiprausuios galėsit savo užsidėt mirksiukas.gif

Ir dar į temą, aš kiek pamenu visas naktis ir dienas mažylę guldžiausi su savim, buvo daug patogiau maitint, ir rami buvo, neverkė tiek daug kiek kiti vaikiukai, be to girdėjau, kad tų lovyčių, kuriuose guldo mažiukus čiužinys lyg iš klijonkės, kurie skleidžia šaltį.. O ir šiaip pagalvokit juk visus 9 mėn. mažiukai gyveno su jumis, ir staigiai juos "atima" kur negirdi nei mamos širdies plakimo, nei šilumos nejaučia. ax.gif

O gimdžiau aš jau beveik prieš metus.. ech wub.gif va šitoj gimdykloj , lyg 5nr:

user posted image

dušo taip ir neišbandžiau..
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2011 03 15, 11:53)
Sveikos, mamytes, gal zinote ar duoda rubelius vaikuciui?
Gimdykloje savo naktinius reikia tureti ar duoda?
Beje, gal kuri emete mokama palata, ta, kur parai 100 lt, ar verta, kas joje geriau?
Labai dekinga buciau uz atsakymus:)

į gimdyklą naktinius duoda 4u.gif
Atsakyti
Gimdžiau šiuose gimdymo namuose, tikrai šilti prisiminimai 4u.gif
Atsakyti
Nu o aš dabar pasimečiau dėl rūbelių vaikiukui... Esu jau kažkiek nusipirkusi. Vienoj vietoj pirkau - dydis "newborn" ir 53-ias. Kitoj vietoj jau man paaiškino, kad reikia bent jau kokio 58-o, nes mažesnius tik neišnešiotukams perka. Dabar tokiam lankstinuke paskaičiau, kad reikia 62-o, jei nori būt garantuota, kad bus ne per mažas... Tai koks, po galais, tas dydis turi būti..? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2011 03 15, 15:41)
Nu o aš dabar pasimečiau dėl rūbelių vaikiukui... Esu jau kažkiek nusipirkusi. Vienoj vietoj pirkau - dydis "newborn" ir 53-ias. Kitoj vietoj jau man paaiškino, kad reikia bent jau kokio 58-o, nes mažesnius tik neišnešiotukams perka. Dabar tokiam lankstinuke paskaičiau, kad reikia 62-o, jei nori būt garantuota, kad bus ne per mažas... Tai koks, po galais, tas dydis turi būti..?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

man atrodo mažiau sukit galvą ax.gif Dydžiai irgi neatitinka, aš pirkau ir 56 ir 62, o paskui palyginau ir praktiskai abu vienodo dydzio buvo doh.gif
Atsakyti
Na su tais rūbelių dydžiais,tai reikalingi tokie,koks vaikutis gims biggrin.gif Čia jau loterija. Jeigu lelius gims 49cm,tai tuose 62cm rūbukuose žiauriai skęs.Bet jeigu tarkim 58cm gims,tai bus super tas 62cm.
Šiaip aš su antra dukra "atradau",kad UK yra toks dydis 0-3mėn. Super tinka nuo gimimo visą pirmą mėnesį.Bet mano vaikai 58cm gimė,tai man lengva pasakyt dabar.
Atsakyti
del rubelio dydzio, tai siulyciau pirkt 60-62 dydzio.Dabar daznai vaikiukai didesni gimsta, geriau jau didesni rubeliai nei per mazi.Labai greit auga mazyliai:) mano pupa gime 52 cm, bet 54 d buvo per mazas.
Atsakyti
Gal zinot ar i paskaiteles 2ligoninej reik registruotis is anksto ir ar jos yra mokamos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(agatyte @ 2011 03 17, 18:56)
Gal zinot ar i paskaiteles 2ligoninej reik registruotis is anksto ir ar jos yra mokamos?  g.gif

nereikia registruotis, paskaitos nemokamos. ax.gif
Atsakyti
Gal kas gimdet pas Jievaltiene?
Atsakyti
QUOTE(nmalas2004 @ 2011 03 24, 10:59)
Gal kas gimdet pas Jievaltiene?

Ji gimdymų nepriiminėja. Daro nebent tik CP.
Atsakyti