Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Labai džiaugiuosi gautais double ekspo rezultatais.... smagu buvo sudalyvauti smile.gif

QUOTE(sushi @ 2011 01 04, 15:43)
thumbup.gif
Kokia čia pas jus juostelė buvo? Labai fain spalvikės man pasirodė...

Kodak farbwelt berods smile.gif
Atsakyti
Kas cia per juosta?

Jau radau. Kitas GOLD vardas. As nesu spalvotos juostos zinovas ir gerbejas. Mano galva kodak profoto 100 uz 6 lt yra pats geriausias variantas iso100 ribose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 04 sausio 2011 - 21:07
QUOTE(_ms_ @ 2011 01 04, 14:46)
naudoji ta sivoboxa, kuris po lempa dedasi (pas mane jie du - siaurai ir placiai - tokie tusciaviduriai kubikai su viena matine plokstuma)? Dedu tik ji ir daugiau nieko smile.gif

Kai pasakei, įlindau į vidų pasižiūrėt ir radau. Radau ir plačiai tokį pat kubiką. Tik to, kuris įdėtas į vidų, išimt nesugebėjau neardęs galvos. Turiu instrukciją, kurią mielai man atsiuntė italai (jei nori, persiųsiu), bet apie sivobox ten nė žodžio. Prie maniškio dar yra eksponometrai spalvotai ir j/b, bet niekur nerandu info, kaip jais naudotis. Gal tu žinai?

Maniškis didintuvas su spalvota galva ir be kondensatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 01 04, 23:59)
Kai pasakei, įlindau į vidų pasižiūrėt ir radau. Radau ir plačiai tokį pat kubiką. Tik to, kuris įdėtas į vidų, išimt nesugebėjau neardęs galvos. Turiu instrukciją, kurią mielai man atsiuntė italai (jei nori, persiųsiu), bet apie sivobox ten nė žodžio. Prie maniškio dar yra eksponometrai spalvotai ir j/b, bet niekur nerandu info, kaip jais naudotis. Gal tu žinai?

Maniškis didintuvas su spalvota galva ir be kondensatoriaus.

kad isimti ta kubika nereikia nieko ardyti. Istrauki filtro stalciuka ir isimi. TIk isimdamas per virsu vos vos kampu paversk, kad issiimtu smile.gif

Apie eksponometrus nieko nezinau. Kam jie isvis reikalingi? gal patikrinti intensyvuma atitinkamuose plotuose? arba atskiras spalvas pamatuoti? smile.gif

aha.. instrukcija atsiusk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2011 01 05, 08:18)
kad isimti ta kubika nereikia nieko ardyti. Istrauki filtro stalciuka ir isimi. TIk isimdamas per virsu vos vos kampu paversk, kad issiimtu smile.gif

Apie eksponometrus nieko nezinau. Kam jie isvis reikalingi? gal patikrinti intensyvuma atitinkamuose plotuose? arba atskiras spalvas pamatuoti? smile.gif

aha.. instrukcija atsiusk smile.gif

Pabandysiu. Kraipiau visaip, niekaip nepavyko vakar.

Taip, eksponometrai butent tam reikalingi. Bandziau ir nesupratau, kaip vekia. Rodo tikrai ne islaikyma. Gal juos kazkaip kalibruot reikia. Teoriskai toks daiktas turetu sumazinti broko procenta, mat turetu duoti apytiksles islaikymu reiksmes.

Pasiunciau.
Atsakyti
as ilfordo eksponometru foto darymui irgi nesuprantu kaip naudotis. manualo neradau interne. bet padejus po didintuvu, kur popierius yra, rodo pieno riebuma, nes pabandzius pagal ji eksponuot ismesti 100 proc pereksponuotu foto reik g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2011 01 05, 10:17)
as ilfordo eksponometru foto darymui irgi nesuprantu kaip naudotis. manualo neradau interne. bet padejus po didintuvu, kur popierius yra, rodo pieno riebuma, nes pabandzius pagal ji eksponuot ismesti 100 proc pereksponuotu foto reik  g.gif

Ilfordo exponometra reikia kalibruot pagal savo popieriu. Kazkur buvau rades instrukcija ir pamenu, kad tai padaryti nera sudetinga. Susikalibruoji pagal savo didintuva ir popieriu, ir susidarai lentele arba grafika. Tipo jei jis rodo reiksme 4, tai eksponuoti reikia 12 sekundziu. Is to darau prielaida, kad maniskis irgi tuo paciu principu veikia, nes kaip ir ant ilfordo tera rankenele su skale ir 2 raudoni sviesos diodai. Primink, kaip ilfordas vadinasi. Gal rasiu metodika tau, kuri tiks ir man smile.gif
Atsakyti
Atrodo radau - Ilford EM10.

Cia aprasymas su kalibravimo ir naudojimo instrukcija http://www.ilfordpho.../page.asp?n=115

Cia instrukcija, is principo kartojanti informacija pirmoj nuorodoj - http://www.ilfordpho...21125512773.pdf

O cia siaip idomi diskusija. Jei atrasti ta pdf, apie kuri eina kalba, bet linkas neveikia, tai man rodos EM10 taptu svarbiausiu irankiu darkroome - http://www.apug.org/...mpressions.html
Papildyta:
P.S. Sansara, jei tau jis nereikalingas, mielai is taves ji nupirksiu smile.gif
Atsakyti
sillwio - ačiū.
jei išmokčiau juo naudotis, tai manau nė už ką nesiskirčiau su juo biggrin.gif kaip ir su fokusoskopu jau nebesiskirčiau ne už ką biggrin.gif jei jau nesusikalbėsiu su ilfordu galutinai, tada turėsiu galvoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Ievukis, atejo juostele 4u.gif
Atsakyti
clap.gif yahoo.gif pagaliau
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 01 05, 15:01)
clap.gif  yahoo.gif pagaliau

lotuliukas.gif nesuprantu ko toks vezlinis pastas si sezona ? g.gif niu dabar beliko sekmingai isryskint cool.gif
Atsakyti