Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Fainai, sillwio.
Kur man surasti tą jausmą, kai euforiją rauna galvą smile.gif

Beje, jei andriuskos įdėja neišsivadės, tai sillwio (ir ne tik) turi visas galimybes sudalyvauti parodoje. Nereikia laukti kažin kada būsiančios vasaros.
Atsakyti
atsitinka didelis š... procesas stabdosi ne tolygiai, o kažkokias sukuriais, bangom ir pan. (matyt priklausomai nuo to, kokios srovės susidaro). ir tai vyksta net po to, kai ryškale nuotrauką laikau 2-3 minutes (praktiškai iki pilno išryškinimo). ant atspaudų akivaizdžiai matosi kažkokios skirtingos zonos frontais arba tokie "pamorzinimai" (net pagalvojau, gal stiklas negatyvo laikyklyje išmurzintas, bet prisiminiau, kad spaudžiu tai aš iš viso be jokių stiklų). ir dar. beveik visose nuotraukose atsirado geltonos dėmės. ir iš karto. kai pamačiau, išpyliaus iš stop vonios fixą ir įpyliau vandenuką. viskas ėjo normaliai, bet nuotaikos jau nebeliko, tai ir suvyniojau meškeres.

dėl parodos. man neatšalo. bet paroda įpareigoja jai pasiruošti. įtariu, kad tas salonas (ar kas ten) neduoda rėmų ir paspartu. tai vat. o vieno derbo įrėminimas bent kiek normalus kainuos minimaliai 15 lt (čia jei imti pigiausią rėmą su paprastu stiklu ir paspartuoti). o rankų darbo su antireflexu 30x40 rėmas (foto apie A4 formato dydžio) kainuos 40-50 lt. aišku, po ekspozicijos kiekvienas turėsim kelis dovanų komlektus draugams cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 11 11, 13:45)

dėl parodos. man neatšalo. bet paroda įpareigoja jai pasiruošti. įtariu, kad tas salonas (ar kas ten) neduoda rėmų ir paspartu. tai vat. o vieno derbo įrėminimas bent kiek normalus kainuos minimaliai 15 lt (čia jei imti pigiausią rėmą su paprastu stiklu ir paspartuoti). o rankų darbo su antireflexu 30x40 rėmas (foto apie A4 formato dydžio) kainuos 40-50 lt. aišku, po ekspozicijos kiekvienas turėsim kelis dovanų komlektus draugams cool.gif

nu bet mūsų nemažai, po 10 darbų neišeitų kiekvienam, gal įmanoma būtų investuoti kažkiek? juk ir liks patiems viskas? aš investuočiau.
Atsakyti
investuot i paroda, o po to i kaziuka ar kur i muge viska smile.gif ar pardavimui kazkur biggrin.gif
tik galvoju, ar tureciau vertu to kadru doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 11 lapkričio 2010 - 15:24
O! štai tiesos akimirka. $$$ mano galva yra neblogas talento matas. bet galvoju, kad tikslas užsikalti šaibų neturi būti pirminis. ir ne tuom kriterijum reikia atrinkinti darbus. jei jau prakalbom apie sumanymą parodos formate, tai manau, kad reikia išsiaiškinti kiek darbų galima bus eksponuoti, kiek bus norinčių dalyvauti, nustatyti darbų kvotą (kurios neišnaudotą dalį bus galima perleisti kolegoms, turintiems daugiau kadrų ir netelpantiems į nustatytus rėmus). taip pat manau, kad paroda ne kaziukas, ir darbus turi vienyti kažkokia tema. vien "analoginė fotografija" kažin ar bus įdomi, kai bus pateikta "mišrainė".
Atsakyti
kokie grazus jusu planai smile.gif faina!

as siand fotkinau su leica.. o geriau nereikejo.. oi nereikejo biggrin.gif
Atsakyti
oi nereikėjo... smile.gif
Atsakyti
labas iš ryto,

kiek man teko matyti, tai 20 nuotraukų gali drąsiai kabėti. Dabar dar reikėtų susiskaičiuoti, kiek būtų norinčių dalyvauti. Dėl darbų paruošimo, pateikimo - nuotraukos eksponuojamos, mačiau, įvairiai. Kai kurios tik su paspartais, kai kurios - visai be. Bet jei turite norą ne tik parodyti, bet ir parduoti, tai ko gero rėminimas ir tiktų. Galvoju - paroda kad atrodytų ne makalynė, tai galbūt reiktų pasirinkti vienodo tipo rėmelius visiems, kžk. minimalius. Aš taip kai ir jūs - per daug investuoti nenoriu. Sunkiausiais momentas - tai tema. Kažką rasti tokio bendro visiems g.gif Ir norėtųsi, kad parodėlė neatrodytų kaip būrelio pasirodymas, ane? smile.gif
Atsakyti
manau iki investavimo etapo mes galime nemažai pasiruošti forfree. gal jau šiame etape nuslobs noras....reikia:
1. jei apsisprendžiam temą - jos pavadinimą išrinkti;
2. atrinkti darbus.

temos man banalios galvon lenda, nes žmogus aš tiesmuko ir primityvaus mąstymo. o antruoju klausimu siūlau:
- apsispręsti ar kaip nors atrenkam darbus ar tieiog autoriaus nuožiūra be jokios cenzūros leidžiam pasirinkti;
- jei vis tik renkam, tai darom tam "chudsovetą" (meninę tarybą, tipo komisiją kažkokią) ar visi balsuojam kažkokiu būdu (pvz. reitinguojam balais nuo 1 iki 15 ar 15, po to sudarom darbų reitingą ir nuo topo einam žemyn laikydamiesi (arba ne) vienam autoriui nustatytos kvotos).
- siūlau tai daryti anonimiškai (aišku, gerus darbus mes turbūt visi prisimename, bet gal į temą bus tokių, kurie nebuvo rodyti dar ar sukurti specialiai), panašiai, kaip kažkada darėm su namų darbais. taip bus papildomo atraktyvumo.

vat čia mano tokios penktadieninės mintys. morališkai ruošiuosi visus savaitgalius leisti bažnyčioje. dukrai reikia eiti į "katechijos susirinkimus" (taip berods tie pirmos komunijos kursai vadinasi) ir į sekmadienines mišias. man, kaip ateistui iki kaulų smegenų, tai ir juokinga, ir graudu. bet, kaip pasakė prašymą priėmusi ponia (matyt čia tos, kur davatkėlėm vadina ar šeimininkutėm, net nežinau kas ji) gal aš atrasiu tikėjimą cool.gif iš to matau tik vieną naudą, kad gal iki pavasario rasis pas mane kokia nors sakralinė tema, bo mišios, bažnyčia, šarvojimo salės, kapinės - viskas tai tiesiog negali nebūti puiki medžiaga serijai...
Atsakyti
klausyk, ateistas, pasinaudok padėtimi ir man kaip ateistei ir dargi apostatei, pramink kelius į kokią vienuoliją..biggrin.gif
Atsakyti
apie paroda smile.gif

kai mes organizuojam tai paprastai buna tema kazkokia - pvz " moters momentai" ( pazodziu vertimas).. kiekvienas pristate po 3 nuotraukas.. galejo eit kaip serija, galejo but po viena..
paskui visai neseniai buvo "azija" - visi ir gi po 3 foto pristate..

dar organizuojama kiekvienais metais portfoglio paroda - ten kiekvienas fotografas pristato po dvi foto susijusias tarpusavy.. nera butina kad butu serija, bet kad jas kazkas vienitu smile.gif portfoglio buvo nutarta neimt temos, nes kai daug fotografu, stiliai ir pomegiai kitokie sunkoka butu..

visada nuotraukas "suvienodina" remeliai..

cia siaip jums pamastymams.. gal kokiu minciu nauju kils smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 12 lapkričio 2010 - 20:07
QUOTE(antajo @ 2010 11 12, 22:03)
apie paroda smile.gif

kai mes organizuojam tai paprastai buna tema kazkokia - pvz " moters momentai" ( pazodziu vertimas).. kiekvienas pristate po 3 nuotraukas.. galejo eit kaip serija, galejo but po viena..
paskui visai neseniai buvo "azija" - visi ir gi po 3 foto pristate..

dar organizuojama kiekvienais metais portfoglio paroda - ten kiekvienas fotografas pristato po dvi foto susijusias tarpusavy.. nera butina kad butu serija, bet kad jas kazkas vienitu smile.gif portfoglio buvo nutarta neimt temos, nes kai daug fotografu, stiliai ir pomegiai kitokie sunkoka butu..

visada nuotraukas "suvienodina" remeliai..

cia siaip jums pamastymams.. gal kokiu minciu nauju kils smile.gif

(...) portfoGlio??? (...) vienItu? kas cia per zodziai? lotuliukas.gif

jo... aciu, kad sukelei mums pamastyma.. chebra davaj darom "azerbaidziano sonetai" su vienodais remeliais? smile.gif
Atsakyti