Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2010 11 08, 21:48)
sansara, tu spalvotas spaudi?  blink.gif  smile.gif

ne. smile.gif bet jos nuo popieriaus skanuotos irgi smile.gif todel ir parasiau, kad popierine airija smile.gif
as neturiu negatyvu skanerio biggrin.gif
Atsakyti
tai nuo 3 sek. mažam formatui yra normalu. tu sakei, kad 0,8 sek. tada tai jau sakiau, kad nenormalu.

gerai, kad apie spausdinimą prabilom. man šįryt tokia idėja. jei jau yra kadrų, kuriuos žmonės vagia, gal jie ir pirktų? tai ir pagalvojau, o ką, jei atsirinkti geriausius kadrus, juos rankelėmis atspausti ir Kaziuko mugėje paprekiauti? ne tiek dėl pajamų, kiek dėl pramogos. pasidarysime kokį kampelį, karšto vynelio. bus ir nytas, ir prekyba, ir paplepėsim, pafotografuosim. save parodysim ir į kitus pažiūrėsim?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 11 09, 11:58)
tai nuo 3 sek. mažam formatui yra normalu. tu sakei, kad 0,8 sek. tada tai jau sakiau, kad nenormalu.

gerai, kad apie spausdinimą prabilom. man šįryt tokia idėja. jei jau yra kadrų, kuriuos žmonės vagia, gal jie ir pirktų? tai ir pagalvojau, o ką, jei atsirinkti geriausius kadrus, juos rankelėmis atspausti ir Kaziuko mugėje paprekiauti? ne tiek dėl pajamų, kiek dėl pramogos. pasidarysime kokį kampelį, karšto vynelio. bus ir nytas, ir prekyba, ir paplepėsim, pafotografuosim. save parodysim ir į kitus pažiūrėsim?

Kaziuko mugej nepaprekiausi, nes vieta daug kainuoja, neapsimokes...o kampuky neatsistosi, nes neilgai stovet gausis smile.gif I galerijas, interjero salonus nest reikia smile.gif
Atsakyti
o kaip del pvz paemimo "Flash" fotostudijos 3 val uz dyka visam musu bureliui ir ten pasidarymo meeto. smile.gif

as asmeniskai ieskau modelio, kad paimti ir pasizaisti su apsvietimu vienai. kelias stock foto pasidaryt. apziuret apsvietima.

ten sios PR vienintele salyga, po to ant tos studijos profilio FB paskelbti nuotraukas kelias is tos fotosesijos g.gif

ar butu norinciu ir galinciu? biggrin.gif juostine aisku foto nera tokia operatyvi su skelbimu ant profilio sienos, bet jus visi turit skanerius blush2.gif

andriuska, mano islaikymai buvo apie 5 sek. bet koreguodavau sekundes dalimis biggrin.gif na reikejo diafragma priverti - zinau biggrin.gif dabar jau viskas ok
del kaziuko - ms teisus. as ne pries savo foto prakisti kam nors ir bet kam biggrin.gif bet leidimas ten kainuoja apie 300 lt, o dar reik entuziazmo stoveti kovo saltyje kelias dienas smile.gif geriau kokia paroda susiorganizuokim kokiam prekybcentryje/istaigoje/salone biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 09 lapkričio 2010 - 11:24
prekybcentrio kolidoriuje nepagersi cool.gif

o kituose miestuose nevyksta? gal ten leidimai mažiau kainuoja? aš gi sakiau, kad ne biznio prasme man ti įdomu, o šiaip, šventė tam tikra. biznio tai tikrai nematau iš to, vien nuostolius. ale pramoga. vėl gi žinios apie analoginį procesą skleidimas. aš vat esu matęs užsienyje ne vieną žmogelį, kuris parduoda miesto vaizdus BW atspaustus kaip atvirutes (rankom spaustus, ne printeriais kokiais). turi šarmo. gal kas kokius menininkus pažįsta, kurie irgi turi minčių apie Kaziuką, tai "ant karporo" galėtume palapinę kokią paimti. čia šiaip idėja. ateičiai. galima ją dabar nukilinti, o galima ir pafantazuoti. gal kas ir išsigeneruos.

Sansara - diafragmą verti reikia tikrai per kokius 3 stopus. su atvira kažin ar kas spaudžia, net ir su topiniais objektyvais.

fotostudija gerai. modelių paieškoti gali berods bangoje (banga.lt). ten didelis skyrelis yra. ir efoto atrodo yra. norintys deda savo nuotraukas, gali išsirinkti. ir su sąlygom TFP (time for print) manau daugelis sutiks.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 11 09, 11:50)

o kituose miestuose nevyksta?

mūsų kaime vyksta ax.gif ir mokėti dar nei karto nereikėjo. didžiaja dalim ten dalyvauja moksleiviai, bet aš, pvz, prisitrindavau su vilnoniais žaisliukais. ir nieks nesikabindavo. ir šiaip daug vietinių su savo rankdarbiais būna. tai gal ir fotkės tiktų, tik vat publika g.gif ar jai įdomu, ir ar pirktų g.gif
be to pas mus veiksmo vieta priklausoma nuo oro - jei gražu - miestelio centre, aikštėj. tai viskas OK. o jei ne koks oras, nukiš kur į kultūrnamį ar mokyklą, tai interesantų vienas kitas, praktiškai tik dalyviai ir trinasi..

bet vyno išgerti tai galima biggrin.gif
Atsakyti
o drinks_cheers.gif vat vieną vietą turime. ir gan strateginę (kauno/vilniaus prasme). vat tik kad norinčių ir noro būtų. jei bus daugiau palaikančių, tai siūlau pagalvoti apie tai, kokios temos foto (kažkokią vieną bendrą temą, ar tiesiog po kelias pačias gražiausias ir tinkančias pardavimui (juk iš asmeninio albumo kažin ar tinka?) atsirinkti), kaip apipavidalinti (tiesiog lapus ar kažkokius paspartukus pasidaryti), formatą ir kt.

aš galiu apisiimti jas atspausdinti. galime net susitikimą padaryti AFD ir bendrai atspausdinti (praėjusį kartą 50 lt kainavo 4 valandos). kas buvo - patvirtins, kad ten labai gera vieta, tinkanti susitikti ir foto daryti.

vat nežinau, šovė man ryte tokia mintis. tiesiog galima sakyti ją "gyvai" pamačiau kaip vaizdinį galvoje. ir neradau jėgų atsisakyti ja pasidalinti ( tingiu, nieko neišeis ir kiti tokia proga tinkantys argumentai nepadėjo nugalėti norą pasidalinti smile.gif )
Atsakyti
Šiaip ir aš turiu tokią smagią vietą nuotraukoms eksponuoti. http://www.interjero...3f53d327b8a7a04

Jeigu rimtai organizuojam, tai aš pasidomėsiu, kada atsirastų vietos, nes ten karts nuo karto vyksta nuotraukų ar dailės darbų parodos. Aišku, kad geriausia būtų pasirinkti kažkokią temą mūsų parodai.
Už vietą mokėti nereiks.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 11 09, 11:22)
o kaip del pvz paemimo "Flash" fotostudijos 3 val uz dyka visam musu bureliui ir ten pasidarymo meeto. smile.gif

as asmeniskai ieskau modelio, kad paimti ir pasizaisti su apsvietimu vienai. kelias stock foto pasidaryt. apziuret apsvietima.

ten sios PR vienintele salyga, po to ant tos studijos profilio FB paskelbti nuotraukas kelias is tos fotosesijos  g.gif

ar butu norinciu ir galinciu? biggrin.gif juostine aisku foto nera tokia operatyvi su skelbimu ant profilio sienos, bet jus visi turit skanerius  blush2.gif

aš už smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2010 11 09, 11:57)
mūsų kaime vyksta  ax.gif ir mokėti dar nei karto nereikėjo. didžiaja dalim ten dalyvauja moksleiviai, bet aš, pvz, prisitrindavau su vilnoniais žaisliukais. ir nieks nesikabindavo. ir šiaip daug vietinių su savo rankdarbiais būna. tai gal ir fotkės tiktų, tik vat publika  g.gif ar jai įdomu, ir ar pirktų  g.gif
be to pas mus veiksmo vieta priklausoma nuo oro - jei gražu - miestelio centre, aikštėj. tai viskas OK. o jei ne koks oras, nukiš kur į kultūrnamį ar mokyklą, tai interesantų vienas kitas, praktiškai tik dalyviai ir trinasi..

bet vyno išgerti tai galima biggrin.gif

aš labai už, tikrai padalyvaučiau tinkamai pasiruošus smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2010 11 09, 12:08)
o drinks_cheers.gif vat vieną vietą turime. ir gan strateginę (kauno/vilniaus prasme). vat tik kad norinčių ir noro būtų. jei bus daugiau palaikančių, tai siūlau pagalvoti apie tai, kokios temos foto (kažkokią vieną bendrą temą, ar tiesiog po kelias pačias gražiausias ir tinkančias pardavimui (juk iš asmeninio albumo kažin ar tinka?) atsirinkti), kaip apipavidalinti (tiesiog lapus ar kažkokius paspartukus pasidaryti), formatą ir kt.

aš galiu apisiimti jas atspausdinti. galime net susitikimą padaryti AFD ir bendrai atspausdinti (praėjusį kartą 50 lt kainavo 4 valandos). kas buvo - patvirtins, kad ten labai gera vieta, tinkanti susitikti ir foto daryti.

vat nežinau, šovė man ryte tokia mintis. tiesiog galima sakyti ją "gyvai" pamačiau kaip vaizdinį galvoje. ir neradau jėgų atsisakyti ja pasidalinti ( tingiu, nieko neišeis ir kiti tokia proga tinkantys argumentai nepadėjo nugalėti norą pasidalinti smile.gif )

smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2010 11 09, 12:40)
Šiaip ir aš turiu tokią smagią vietą nuotraukoms eksponuoti.  http://www.interjero...3f53d327b8a7a04

Jeigu rimtai organizuojam, tai aš pasidomėsiu, kada atsirastų vietos, nes ten karts nuo karto vyksta nuotraukų ar dailės darbų parodos. Aišku, kad geriausia būtų pasirinkti kažkokią temą mūsų parodai.
Už vietą mokėti nereiks.

irgi UŽ.

aš už viską. už draugystę, taiką ir meilę smile.gif nesišaipau, jei ką. man reikia išsijudint, todėl visur dalyvausiu..smile.gif
Atsakyti
Aš, jei galima, visas kaziukines-parodines-mytines idėjas morališkai palaikysiu būdama kitam pasaulio gale drinks_cheers.gif
Atsakyti
kaip jums pasisekė, kad galite mokytis iš svetimų klaidų cool.gif

darydami nuotraukas šlapiai (tradiciniu būdu), stop voniai naudokite tik vandenį (galima su actu ar citrinos rūgštim). nenaudokite jai seno fiksažo galvodami, kad jis gerai sustabdys procesą, neutralizuos ryškalą ir tausos fixažą fixažo vonelėje...jei taip darysite bus šit hepn nestuke.gif
Atsakyti
Kas nutiks, Andriuska? Idomu.

Noreciau ir as sudalyvaut su jumis, ale matyt teks laukti vasaros sad.gif

As pagaliau perziurejau skaidres ant sienos, kaip ir priklauso. Spavlos, detalizacija ir kazkokia bendra euforija nurove galva smile.gif Nutariau, kad atostogas fotografuosiu tik i skaidre. Joks skanas neprilygs tikram pozityviniam vaizdui is velvijos.
Atsakyti