Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

na ne visiems patinka kai svieciasi apatiniai tiesiog cia blykste papokstavo unsure.gif nuo toliau kur foto nesimato nieko bet nebuvo kaip parodyt kad kaklas lyg kapisonas uzsideda smile.gif

aciu perduosiu ir zvirblei mirksiukas.gif
Atsakyti
sakykit mergaitės, kaip kovojat su tuo mezginio kraštų raitymusi? Nu, kai mezgama ant vienpusės mašinos (arba be riberio) ir mezginio kraštelis riečiasi į vieną kurią nors pusę? unsure.gif
Tais atvejais, kai susisiuva ta detalė ir rietimasis trukdo tik siuvant, tai dzin, bet va, pvz., pleduką numezgiau ir nežinau, kaip jį priversti nustoti raitytis doh.gif verysad.gif

Kažkas čia berods klausė dėl kepurės-šalmo?
Ar jau išmokau ir mašina numegzti pagaliau thumbup.gif Kepurė-šalmas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 357: 02 lapkričio 2010 - 15:00
as labai gerai islyginu. tiesiog tiek atgarinu kad neber kur suktis....

Atsakyti
Freke, čia ir mano vienintelis žinomas 'priešnuodis', bet, kadangi daugiausiai mezgu iš vilnos (arba pusvilnės), bijau perdaug įsismaginti su lygintuvu unsure.gif
Atsakyti
Merginos, gal turite kokių įdėjų sijonų kompiuteriuose ax.gif Man, kad tiktų vienpusei mašiniukei. Pas mane paprasta, be kortų blush2.gif Bučiau labai dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif . O tai dabar žinau, kad noriu sijono megzto, ale kokio tiksliai tai nea schmoll.gif Jeigu surandu kokį grožį, tai misija neįmanoma su mašina unsure.gif
Atsakyti
turiu klausimeli: kodel mezgant platesni gamini, mezginio galuose karieta sunkiai vaiksto...kartais net pastringa...gal cia ka sutepti reikia? ar gal itempima siulo reguliuoti? pvz. jei mezgu 6 tamprumu, tai koki siulo itempima daryti... g.gif
Atsakyti
Aš dar vieną klausimėlį turiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Jei ant siūlų parašyta, kad megzti su 3-3,5 virbalais, tai kokį tankumą uždėti?
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2010 11 03, 09:13)
Aš dar vieną klausimėlį turiu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Jei ant siūlų parašyta, kad megzti su 3-3,5 virbalais, tai kokį tankumą uždėti?

jau apie 10 normalu tankuma (normaliai 4,5mm adatinei) bet taviske mezga man rodos iki 13 numerio virbalu g.gif

pra o negali svorio ant galo trukti? nes kazkaip tai keistokai man atrodo kad stigtu mezginio krastai g.gif
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2010 11 03, 09:01)
turiu klausimeli: kodel mezgant platesni gamini, mezginio galuose karieta sunkiai vaiksto...kartais net pastringa...gal cia ka sutepti reikia? ar gal itempima siulo reguliuoti? pvz. jei mezgu 6 tamprumu, tai koki siulo itempima daryti... g.gif

sakyčiau, gal šoninės adatos rečiau naudojamos padžiūvę, pamėginčiau jas sutepti g.gif

QUOTE(laguna @ 2010 11 03, 09:13)
  Jei ant siūlų parašyta, kad megzti su 3-3,5 virbalais, tai kokį tankumą uždėti?

aš kaskart darau bandomą mezgimą, o šiaip tai nuo mašinos labai priklauso, manau.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 11 03, 10:13)
jau apie 10 normalu tankuma (normaliai 4,5mm adatinei) bet taviske mezga man rodos iki 13 numerio virbalu g.gif

Taip, pas mane 13, tai ant jo ir mezti? Bandysiu ant 10.

Dėkui visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laguna: 03 lapkričio 2010 - 10:38
QUOTE(pra @ 2010 11 03, 10:01)

Nežinau kokia pas tave mašina, bet mano senutei Neva 5 taip būdavo, kol nepriveržiau varžtų ant "bėgių", per kurios karieta važinėja. Jie man kažkaip išsikraipę truputuką buvo matyt. Ir dar sutept pabandyk karietą ir bėgius tuos šik tiek - aš vazelinu patepu.
Be to, gali taip būti ir kaip Frekė sakė - uždėk papildomo svorio mezginio šonuose.

QUOTE(laguna @ 2010 11 03, 10:13)
Aš dar vieną klausimėlį turiu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Jei ant siūlų parašyta, kad megzti su 3-3,5 virbalais, tai kokį tankumą uždėti?

Kaip minėjau - mezgu su Neva 5. Nežinau koks ten atstumas tarp adatų... wink.gif
Manau čia dar nuo siūlų priklauso - jei kokia nelabai pūkuota mochera, tai ir 4 mezga, O šiaip jei vilna ar pusvilnė, tai mano ir 8 mezga. kai perku siūlus, tai žinau, kad maniškė 4 nr virbalams skirtus dar pamezga 10 tankumu

Freke, o būna mašinų kurios ir 13 nr virbalams skirtus mezga? blink.gif virvė gi ten, ne siūlas lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu , merginos, uz atsakymus...is tikruju, tos adatos tikrai reciau naudojamos... bet bijau tepti, nes nezinau kur... o svorio...na, lyg ir dedu, pabandysiu daugiau... 4u.gif

ir dar klausimelis...o kur perkat siuliukus mezgimo masinoms? Klaipedoje nesugebu rasti, tik viename kioske radau, bet tikrai nera is ko rinktis... gal internetu kas prekiauja? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pra: 03 lapkričio 2010 - 11:19