QUOTE(mamkaa @ 2010 12 11, 19:04)
tikrai skaitau temele, bet nei trupucio neaiskiau kaip ismegzti piesinuka su neva5, suprantu, kad mano masina nieko ipatinga, bet tikrai galima kaledini briedi su ja ismegzti. Gal atsilieps kuri nors mezgejele, kuri mezga su neva5.
Aš mezgu su Neva 5
Ten "idėja" tame, su tais paveiksliukais, kad mezgama su adatom kurios visiškai ištrauktos ir kurios darbinėje padėtyje. Ir dar reikia tuos "jungiklius" ant karietos atitinkamai junginėti.
Tai va - pagrindiniu ("fono") siūlus mezgama adatomis, kurios yra darbinėje padėtyje, o jau briedžius megsti reikia kita spalva tom adatom, kurios yra visiškai ištrauktos. Taigi: ištraukiam adatas, kurios megs kita spalva, į priekinę nedarbinę padėtį ir ant karietos perjungiam B jungiklius taip, kad tų ištrauktųjų nemegztų (berods ten rutuliukas toks ženklas - pas mane nusitrynę ir nesimato), tada pravažiuojam su karieta į vieną pusę.
Po to išimam iš karietos pagrindinį siūlą ir įveriam tą, kuriuo briedžius megsim. Ant karietos įjungiam apatinius jungiklius B (berods ant trikampių) kad megztų tas ištrauktas adatas ir ir išjungiam viršutinius jungiklius A, kad nemegztų darbinės padėties akių. Pravažiuojam su karieta.
Dabar vėl išstumiam adatas iki galo į priekį, pagal mezgamą paveiksliuką (jau antrą eilę megsim), tik dabar jau "fono" spalvai. Išjungiam jungiklius B ir įjungiam jungiklius A. Važiuojam su karieta į kitą pusę.
Pakeičiam siūlą į "fono" spalvą. Jungiklius B įjungiam, jungiklius A išjungiam. Važiuojam su karieta į kitą pusę.
Tokiu būdu išmezgam dvi paveiksliuko eiles. Toliau vėl nuo pradžios
Nežinau ar padėjau. Aš iš rusiškos instrukcijos taip išmokau.
Va čia yra