Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

357: mano galva pramusta tuo mezgimu. po darbo tik per namu duris ir iskart prie masinos biggrin.gif

spygliai mezgasi taip pat kaip ir kojines kulnas, is pradziu mazinam akis, o paskui vel didinam iki pradinio skaiciaus. nzn kaip lietuviskai mezgejos vadina, bet angliskai tai yra 'short rowing'.
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2010 11 10, 19:15)

QUOTE(delfinyte @ 2010 12 10, 20:11)
pavartyk temute, neseniai as klausiau kaip rankiniu budu piesinukus megzt, tai man merginos buvo idejusios kelias nuorodas video, kaip tai daryt.

tikrai skaitau temele, bet nei trupucio neaiskiau kaip ismegzti piesinuka su neva5, suprantu, kad mano masina nieko ipatinga, bet tikrai galima kaledini briedi su ja ismegzti. Gal atsilieps kuri nors mezgejele, kuri mezga su neva5.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 12 11, 19:04)
tikrai skaitau temele, bet nei trupucio neaiskiau kaip ismegzti piesinuka su neva5, suprantu, kad mano masina nieko ipatinga, bet tikrai galima kaledini briedi su ja ismegzti. Gal atsilieps kuri nors mezgejele, kuri mezga su neva5.

Aš mezgu su Neva 5
Ten "idėja" tame, su tais paveiksliukais, kad mezgama su adatom kurios visiškai ištrauktos ir kurios darbinėje padėtyje. Ir dar reikia tuos "jungiklius" ant karietos atitinkamai junginėti.
Tai va - pagrindiniu ("fono") siūlus mezgama adatomis, kurios yra darbinėje padėtyje, o jau briedžius megsti reikia kita spalva tom adatom, kurios yra visiškai ištrauktos. Taigi: ištraukiam adatas, kurios megs kita spalva, į priekinę nedarbinę padėtį ir ant karietos perjungiam B jungiklius taip, kad tų ištrauktųjų nemegztų (berods ten rutuliukas toks ženklas - pas mane nusitrynę ir nesimato), tada pravažiuojam su karieta į vieną pusę.
Po to išimam iš karietos pagrindinį siūlą ir įveriam tą, kuriuo briedžius megsim. Ant karietos įjungiam apatinius jungiklius B (berods ant trikampių) kad megztų tas ištrauktas adatas ir ir išjungiam viršutinius jungiklius A, kad nemegztų darbinės padėties akių. Pravažiuojam su karieta.
Dabar vėl išstumiam adatas iki galo į priekį, pagal mezgamą paveiksliuką (jau antrą eilę megsim), tik dabar jau "fono" spalvai. Išjungiam jungiklius B ir įjungiam jungiklius A. Važiuojam su karieta į kitą pusę.
Pakeičiam siūlą į "fono" spalvą. Jungiklius B įjungiam, jungiklius A išjungiam. Važiuojam su karieta į kitą pusę.
Tokiu būdu išmezgam dvi paveiksliuko eiles. Toliau vėl nuo pradžios smile.gif

Nežinau ar padėjau. Aš iš rusiškos instrukcijos taip išmokau. Va čia yra
Atsakyti
ir vel rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Jautiena, o kaip tu mezgi tas kepures ir riesines apvaliai kaip kojines ar susiuvi?
Pavydziu as jums merginos, kad mokat tokius praktiskus dalykelius megzt ir kepures, ir kojines ir riesines... thumbup.gif Turiu du berniukus padauziukus tai kaip gerai butu jiems visko primegzt ax.gif Kazi ar cia labai sudetinga apvaliai megzt? O kaip gi rastas mezgasi?...
Parodysiu ir as savo viena is paskutiniu kalediniu darbeliu suknele mazai sniego karalienei smile.gif
user posted image
Atsakyti
o tu jautiena turi ta foto kad galetu isididinti ir is arciau tuos spyglius pamatyti
Atsakyti
QUOTE(_Smilga_ @ 2010 12 11, 19:31)
Aš mezgu su Neva 5
Ten "idėja" tame, su tais paveiksliukais, kad mezgama su adatom kurios visiškai ištrauktos ir kurios darbinėje padėtyje. Ir dar reikia tuos "jungiklius" ant karietos atitinkamai junginėti.
Tai va - pagrindiniu ("fono") siūlus mezgama adatomis, kurios yra darbinėje padėtyje, o jau briedžius megsti reikia kita spalva tom adatom, kurios yra visiškai ištrauktos. Taigi: ištraukiam adatas, kurios megs kita spalva, į priekinę nedarbinę padėtį ir ant karietos perjungiam B jungiklius taip, kad tų ištrauktųjų nemegztų (berods ten rutuliukas toks ženklas - pas mane nusitrynę ir nesimato), tada pravažiuojam su karieta į vieną pusę.
Po to išimam iš karietos pagrindinį siūlą ir įveriam tą, kuriuo briedžius megsim. Ant karietos įjungiam apatinius jungiklius B (berods ant trikampių) kad megztų tas ištrauktas adatas ir ir išjungiam viršutinius jungiklius A, kad nemegztų darbinės padėties akių. Pravažiuojam su karieta.
Dabar vėl išstumiam adatas iki galo į priekį, pagal mezgamą paveiksliuką (jau antrą eilę megsim), tik dabar jau "fono" spalvai.  Išjungiam jungiklius B ir įjungiam jungiklius A. Važiuojam su karieta į kitą pusę.
Pakeičiam siūlą į "fono" spalvą. Jungiklius B įjungiam, jungiklius A išjungiam. Važiuojam su karieta į kitą pusę.
Tokiu būdu išmezgam dvi paveiksliuko eiles. Toliau vėl nuo pradžios  smile.gif

Nežinau ar padėjau. Aš iš rusiškos instrukcijos taip išmokau. Va čia yra

Didelis ACIU. Bandysiu ryt megzti.

Papildyta:
QUOTE(mezgejyte @ 2010 12 11, 20:47)
ir vel  rolleyes.gif

ir vel briedziai. erzinates. Kaip man jie grazu, tokie kalediski.
Atsakyti
aha, geri mezgejytes briedziai. as taip pagalvojau, kokius motyvus megsime kai kaledos praeis? snaiges, briedziai ir elniai jau nebetiks!

Diinna: mezgu ploksciai ir siuvu.

o kepuriukas, tai as tik is delfi linka pakopinau, kokio dydzio ten, toks ir cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 12 gruodžio 2010 - 20:30
pabandziau isgauti kazka panasaus i ta armani kepuriuko rasteli... na ja darbo visai dienai, o gal net dviem...

user posted image

mb pamates pareiske: - o! papukai...
Atsakyti
ten manau ta kepure daryta ploniem siulam. Dar maciau viena buda kazkur kaip su kapeikem isgauna forma , ty iskilusius apskritimus. Nes manau kad kojines mezgimo budu nelabai dailiai gausis. Arba ne standartinemis masinomis. Nz taip manau. Pabandysiu paziuresiu kas gausis. Del to norejau foto padidintos
Papildyta:
radau jautiena ta kepure ir dar viena foto ten yra kur labai gerai matosi. Na jei vaikas leis pabandysiu ir as zesim kas gausis. Idomu pabandyti
Atsakyti
nu jau ta sniego karaliene tai bigsmile.gif thumbup.gif

nepavydekit ax.gif , man jau tie briedziai pabodo, bet....

dar vieni blush2.gif
JAI ir JAM
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Diinna @ 2010 12 12, 07:47)
Parodysiu ir as savo viena is paskutiniu kalediniu darbeliu suknele mazai sniego karalienei  smile.gif
user posted image

o kaip ta toki platu sijona mezgate? is daliu ir susiuvat? gal ir kvailas klausimas, bet as dar nieko didesnio uz kepure nesu mezgusi, tai nezinau... blush2.gif
Papildyta:
mezgejyte: labai simpatiski salikuciai smile.gif
Atsakyti