rodyk rodyk! as irgi tokia ideja turiu ir jos griebsiuosi kai pabaigsiu improvizuot sita prakeikta tapke, kuria jau trecia karta permezgineju (tikiuosi paskutini!)
QUOTE(Olaiva @ 2010 11 15, 18:40)
sveikos
kaip kepurytę-šalmą mašina numegzti?
vaikus suguldziusi bandysiu improvizuoti.jei gausis,parodysiu
kaip kepurytę-šalmą mašina numegzti?
vaikus suguldziusi bandysiu improvizuoti.jei gausis,parodysiu
aš po ilgų bandymų va tokią numezgiau:
kepurė-šalmas
ten foto gana aiškiai matosi, kaip megzta. Apykaklę megzdama vis mažinau įtempimą(tamprumą) į viršų.
Dar labai pasiteisino tamprų siūlą (toks su gumytė viduj plonas) įverti į kraštelį atnaros, kuri eina aplink veiduką - geriau aptempia kepurytę, nors gal čia nuo siūlų irgi priklauso, man su merino minkštais siūliukais prireikė tokio 'pastiprinimo' tam kraščiukui.
QUOTE(stora meska @ 2010 11 16, 15:16)
357 perziurejau tavo darbu foto, norejau paklausti gal turi kokia chema ar koki nors paaiskinima kaip mezgi kombinezonus? ar cia tiesiog numezgi kelnytes ir tesi iki virsaus.?
čia pernai mezgiau, bet bandysiu prisiminti..
Mezgu viena kelnyčių klešnę, nuimu nuo mašinos, tada numezgu kitą, jos nuimu pusę akių ir šalia uždedu antros klešnės pusę, kad sujungus galėčiau toliau kartu nugarytę pretęsti megzti.
Paskui likusias tas po pusę nuimtų akių atskirai mezgu po pusę priekio įviršų.
Rankovės - reglanas.
Į klyniuką dar tas rombukas įsiuvamas labai pasiteisino Gerai praplatina reikiamoj vietoj, ypač vaikiukams su sauskelnem.
Ir užtrauktukas per visą priekį - liuks, labai patogu apvelkant/nuvelkant kombinezoniuką.
Tai čia aš savamoksliškai šitaip va dariau, jei kas turit paprastesnių metodų, nespauskit, pasidalinkit
QUOTE(357 @ 2010 11 16, 15:49)
čia pernai mezgiau, bet bandysiu prisiminti..
Mezgu viena kelnyčių klešnę, nuimu nuo mašinos, tada numezgu kitą, jos nuimu pusę akių ir šalia uždedu antros klešnės pusę, kad sujungus galėčiau toliau kartu nugarytę pretęsti megzti.
Rankovės - reglanas.
Į klyniuką dar tas rombukas įsiuvamas labai pasiteisino Gerai praplatina reikiamoj vietoj, ypač vaikiukams su sauskelnem.
Ir užtrauktukas per visą priekį - liuks, labai patogu apvelkant/nuvelkant kombinezoniuką.
Tai čia aš savamoksliškai šitaip va dariau, jei kas turit paprastesnių metodų, nespauskit, pasidalinkit
Rankovės - reglanas.
as paskaiciau ir kaip man pavyko mintyse susidet vaizda, tai atrodo, kad uzkabinus abi kelnyciu klesnes galima iskart megzti prieki ir nugara iki pazastu, tik ten jau atskirai.
QUOTE(delfinyte @ 2010 11 16, 16:11)
as paskaiciau ir kaip man pavyko mintyse susidet vaizda, tai atrodo, kad uzkabinus abi kelnyciu klesnes galima iskart megzti prieki ir nugara iki pazastu, tik ten jau atskirai.
teisingai, bet aš pernai mezgiau dar ant senosios mešinos, tai man tokiu atveju adatinėj akių į plotį trūko viskam iškart
nors ir dabar tokio storio siūlams tokiu tankumu turbūt 'neišneštų' plotis
o jei siūlai storesni, tai TAIP
Laba diena,
ir aš noriu prisijungti prie Jūsų gavau dovanų mezgimo masina Brother KH 840 jau kaip ir supratau esmę kaip susidėti, bet niekaip nežinau nuo ko pradėti megzti kokio storio siūlai turi būti, kaip nusireguliuoti viska
Padėkit, nes nežinau nuo ko pradėti
ir aš noriu prisijungti prie Jūsų gavau dovanų mezgimo masina Brother KH 840 jau kaip ir supratau esmę kaip susidėti, bet niekaip nežinau nuo ko pradėti megzti kokio storio siūlai turi būti, kaip nusireguliuoti viska
Padėkit, nes nežinau nuo ko pradėti
Zuzana, per kiek laiko numezgi tokią suknelę su visais paruošiamaisiai darbai (paskaičiavimai, siūlų prisivyniojimais ir t.t.)?
P.S. Aš merginos užvedžiau tą temą dėl mezgimo on-line, bet visiškai neturiu laiko mezgimui, nors galvoju kiekvieną dieną . Ir dabar dar darbe sėdžiu ir sėdėsiu iki ryto .
P.S. Aš merginos užvedžiau tą temą dėl mezgimo on-line, bet visiškai neturiu laiko mezgimui, nors galvoju kiekvieną dieną . Ir dabar dar darbe sėdžiu ir sėdėsiu iki ryto .
Jeigu galėčiau prisėsti ištisai kiaurą dieną, tai per dieną numezgu ruošinius. Daugiausiai laiką atima kitliavimas ir visa kita apdaila, ją reikia atlikti rankomis.
~Lady Jo~ paieskok youtube - machine knitting - geriausi video yra Diana O'Sullivan from Texas, jos balsas toks raminantis...
zuzana: o kas yra kitliavimas ?
zuzana: o kas yra kitliavimas ?
Na jo, aš irgi galiu numegzti mezginį per porą dienų su pavyzdėlių paruošimais, o vat ketliavimas man užima kokias 4-5 dienas, nes irgi renku rankomis.
Jautiena, ketliavimas, tai mezginio susiuvimas ketline siūle (atrodo kaip grandinėlė ir aš siuvu su vašeliu).
Jautiena, ketliavimas, tai mezginio susiuvimas ketline siūle (atrodo kaip grandinėlė ir aš siuvu su vašeliu).