Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

rodyk rodyk! as irgi tokia ideja turiu ir jos griebsiuosi kai pabaigsiu improvizuot sita prakeikta tapke, kuria jau trecia karta permezgineju biggrin.gif (tikiuosi paskutini!)
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 11 15, 18:40)
sveikos wink.gif
kaip kepurytę-šalmą mašina numegzti? blush2.gif
vaikus suguldziusi bandysiu improvizuoti.jei gausis,parodysiu biggrin.gif

aš po ilgų bandymų va tokią numezgiau:
kepurė-šalmas
ten foto gana aiškiai matosi, kaip megzta. Apykaklę megzdama vis mažinau įtempimą(tamprumą) į viršų.
Dar labai pasiteisino tamprų siūlą (toks su gumytė viduj plonas) įverti į kraštelį atnaros, kuri eina aplink veiduką - geriau aptempia kepurytę, nors gal čia nuo siūlų irgi priklauso, man su merino minkštais siūliukais prireikė tokio 'pastiprinimo' tam kraščiukui. smile.gif
Atsakyti
357 perziurejau tavo darbu foto, norejau paklausti gal turi kokia chema ar koki nors paaiskinima kaip mezgi kombinezonus? ar cia tiesiog numezgi kelnytes ir tesi iki virsaus.?
Atsakyti
QUOTE(stora meska @ 2010 11 16, 15:16)
357 perziurejau tavo darbu foto, norejau paklausti gal turi kokia chema ar koki nors paaiskinima kaip mezgi kombinezonus?  ar cia tiesiog numezgi kelnytes ir tesi iki virsaus.?

čia pernai mezgiau, bet bandysiu prisiminti..
Mezgu viena kelnyčių klešnę, nuimu nuo mašinos, tada numezgu kitą, jos nuimu pusę akių ir šalia uždedu antros klešnės pusę, kad sujungus galėčiau toliau kartu nugarytę pretęsti megzti.
Paskui likusias tas po pusę nuimtų akių atskirai mezgu po pusę priekio įviršų.
Rankovės - reglanas.
Į klyniuką dar tas rombukas įsiuvamas labai pasiteisino thumbup.gif Gerai praplatina reikiamoj vietoj, ypač vaikiukams su sauskelnem. smile.gif
Ir užtrauktukas per visą priekį - liuks, labai patogu apvelkant/nuvelkant kombinezoniuką.
Tai čia aš savamoksliškai šitaip va dariau, jei kas turit paprastesnių metodų, nespauskit, pasidalinkit blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 357: 16 lapkričio 2010 - 15:50
QUOTE(357 @ 2010 11 16, 15:49)
čia pernai mezgiau, bet bandysiu prisiminti..
Mezgu viena kelnyčių klešnę, nuimu nuo mašinos, tada numezgu kitą, jos nuimu pusę akių ir šalia uždedu antros klešnės pusę, kad sujungus galėčiau toliau kartu nugarytę pretęsti megzti.
Paskui likusias tas po pusę nuimtų akių atskirai mezgu po pusę priekio įviršų.
Rankovės - reglanas.
Į klyniuką dar tas rombukas įsiuvamas labai pasiteisino  thumbup.gif Gerai praplatina reikiamoj vietoj, ypač vaikiukams su sauskelnem.  smile.gif
Ir užtrauktukas per visą priekį - liuks, labai patogu apvelkant/nuvelkant kombinezoniuką.
Tai čia aš savamoksliškai šitaip va dariau, jei kas turit paprastesnių metodų, nespauskit, pasidalinkit  blush2.gif  ax.gif

as paskaiciau ir kaip man pavyko mintyse susidet vaizda, tai atrodo, kad uzkabinus abi kelnyciu klesnes galima iskart megzti prieki ir nugara iki pazastu, tik ten jau atskirai.
Atsakyti
QUOTE(delfinyte @ 2010 11 16, 16:11)
as paskaiciau ir kaip man pavyko mintyse susidet vaizda, tai atrodo, kad uzkabinus abi kelnyciu klesnes galima iskart megzti prieki ir nugara iki pazastu, tik ten jau atskirai.

teisingai, bet aš pernai mezgiau dar ant senosios mešinos, tai man tokiu atveju adatinėj akių į plotį trūko viskam iškart 4u.gif
nors ir dabar tokio storio siūlams tokiu tankumu turbūt 'neišneštų' plotis g.gif
o jei siūlai storesni, tai TAIP smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

ir aš noriu prisijungti prie Jūsų smile.gif gavau dovanų mezgimo masina Brother KH 840 ax.gif jau kaip ir supratau esmę kaip susidėti, bet niekaip nežinau nuo ko pradėti megzti doh.gif kokio storio siūlai turi būti, kaip nusireguliuoti viska smile.gif

Padėkit, nes nežinau nuo ko pradėti doh.gif g.gif
Atsakyti
Ką tik pabaigiau
user posted image
Atsakyti
Zuzana, per kiek laiko numezgi tokią suknelę su visais paruošiamaisiai darbai (paskaičiavimai, siūlų prisivyniojimais ir t.t.)?

P.S. Aš merginos užvedžiau tą temą dėl mezgimo on-line, bet visiškai neturiu laiko mezgimui, nors galvoju kiekvieną dieną verysad.gif . Ir dabar dar darbe sėdžiu ir sėdėsiu iki ryto doh.gif .
Atsakyti
Jeigu galėčiau prisėsti ištisai kiaurą dieną, tai per dieną numezgu ruošinius. Daugiausiai laiką atima kitliavimas ir visa kita apdaila, ją reikia atlikti rankomis.
Atsakyti
~Lady Jo~ paieskok youtube - machine knitting - geriausi video yra Diana O'Sullivan from Texas, jos balsas toks raminantis...

zuzana: o kas yra kitliavimas ?
Atsakyti
Na jo, aš irgi galiu numegzti mezginį per porą dienų su pavyzdėlių paruošimais, o vat ketliavimas man užima kokias 4-5 dienas, nes irgi renku rankomis.

Jautiena, ketliavimas, tai mezginio susiuvimas ketline siūle (atrodo kaip grandinėlė ir aš siuvu su vašeliu).
Atsakyti