Įkraunama...
Įkraunama...

Varškytė ir jogurtai

Sveiki,norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie gausybę įvairių varškyčių,jogurtų ir sūrelių pasirinkimą mūsų parduotuvėse.Mums 1,5 metukų ir nežinome kuriuos geriau pasirinkti,kurie patikimesni.Su kuo tenka pasidalinti šiomis žiniomis,tai daugelis vaikučių tai nuo vienų,tai nuo kitų gaminių vemia ir viduriuoja.Ačiū
Atsakyti
Varškės, sūrelių mažiems vaikams negalima duoti daug, nes tai yra baltymo koncentratas,o didelis baltymo kiekis kenkia inkstams bei kepenims. Pasirenkant šiuos produktus,reikia skaityti etiketes ir rinktis tokius, kuriuose yra mažiausias baltymo kiekis. Be to svarbu, kad juose ir riebalų būtų mažai, nes per didelis kiekis gyvulinės kilmės riebalų, besikaupdamas vaiko organizme, gali provokuoti ketoneminius vėmimus.
Be to, renkantis šiuos produktus labai svarbu, kad juose nebūtų konservantų, dirbtinių dažomųjų, kvapiųjų medžagų, tirštiklių, emulsiklių ir t.t. Todėl pati sveikiausia paprasta varškė (liesa, kurioje nedaug baltymo) ir būtų paruošta su vaisine tyrele, o ne įvairūs varškės sūreliai, varškės desertai bei grūdėtos varškės.
Jogurtui reikalavimai panašūs, tik jogurte ir šiaip baltymo kiekis nėra didelis, todėl juos reikia rinktis kuo liesesnius ir be minėtų medžiagų.
Svarbu ir šių produktų kiekis- vaikas neturėtų gauti per dieną daugiau kaip 50g varškės ir 100g jogurto. O varškę kasdien galima ir neduoti.
Atsakyti