Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 7 Tema

QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 22, 13:32)
Patys visus iš pradžių suvarė į tą DB kaip avių bandą dėl PSD, o dabar bando tą bandą išvaikyt biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2010 10 22, 12:17)
Na,as nesakau,kad visos blogos,turi but ir geru zmoniu,bet taip jau pastebeta,kad KAUNO darbo birzoj sedi atsiputusios ir negirdincios zmoniu unsure.gif

Zinokit ne visos,mano kaimyne eina jau antri metai, pas labai gera konsultante, sake gali ir anksciau ar veliau atvaziuoti nieko tokio, tokiu nesamoniu kaip siulymas bet kokio darbo nera, kad issiregistruoti irgi, ji turi aukstaji teisini issilavinima, per du metus sake nei vieno pasiulymo, tai dabar ka irgi kepykla siulys?Kiek domejausi tose kepyklose zmones kas menesi keiciasi, priima paskui isvaro, kaip konvejeris.O man geriausiai isvis buvo pasakyta (buvau atvaziavusi su vaiku),tai sako jus vaiku nesinaudokite kaip gailesciu, cia niekas nesigailes.Man tai buvo sokas, as su savo vaiku visur vazineju, ne tam kad gailesti kazkam kelti, o tam kad ji siuo metu neapsimoka niekur palikti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2010 10 22, 00:21)
Na si atveji tikrai zinau,nes pati konsultante man pakiso po nosim
biggrin.gif mama auginanti  mazamecius vaikus  turi lengvata ,kad jos kelione is darbo ir i darba negali trukti daugiau nei 2val.

Tai cia per abi puses 2val ar i viena puse? g.gif
Papildyta:
QUOTE(laumir @ 2010 10 22, 13:17)
Na,as nesakau,kad visos blogos,turi but ir geru zmoniu,bet taip jau pastebeta,kad KAUNO darbo birzoj sedi atsiputusios ir negirdincios zmoniu unsure.gif

Cia jau tikrai.As apie Kauno darbo birza ir kalbejau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusetelle: 22 spalio 2010 - 17:21
QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 22, 14:32)
Prievartinis darbas yra draudžiamas pagal LR Konstituciją  smile.gif
Žmogus yra laisvas pasirinkti jam tinkamą darbą ir neprivalo dirbti bet kokį jam prievarta įbruktą darbą.

būtent, kad siūlomas darbas nėra privalomas, žmogus turi teisę atsisakyti ir jei siūlomas netinka ieškotis pats. nieks specialiai jam tinkamos darbo vietos gi nesukurs biggrin.gif
QUOTE(Dusetelle @ 2010 10 22, 18:20)
Tai cia per abi puses 2val ar i viena puse?  g.gif

į abi puses. ši nuostata taikoma neįgaliems ir turintiems įsipareigojimų šeimai (mažamečių vaikų, slaugomų šeimos narių ir pan.), kitiems - 3 val.
Atsakyti
Sveiki.Gal nelabai i tema,bet gal kas nors zinosit ir atsakysit.Buvau reg.darbo birzoj,bet nenuejau laiku ir buvau isbraukta,dabar susirgau,i negaliu eiti pas gydytojus.Skaiciau,kad mamos auginancios vaikus iki 8 metu,gauna soc.draudima.Ar tai tiesa ar tik pletkai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DOMINUKE: 22 spalio 2010 - 19:28
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 10 22, 20:26)
Sveiki.Gal nelabai i tema,bet gal kas nors zinosit ir atsakysit.Buvau reg.darbo birzoj,bet nenuejau laiku ir buvau isbraukta,dabar susirgau,i negaliu eiti pas gydytojus.Skaiciau,kad mamos auginancios vaikus iki 8 metu,gauna soc.draudima.Ar tai tiesa ar tik pletkai?

Tiesa.Tik reikia keliauti į ligonių kasą su gimimo liudijimu berods 4u.gif Automatiškai nedraudžia.
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 10 22, 20:26)

taip tiesa, tik nieks telepatiškai nenustatys kad auginate mažametį, reikia susitvarkyti dokumentus smile.gif
Atsakyti
Dekui labai uz informacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 10 22, 12:49)
jei darbo reikėtų - dirbtų. jei sąlygos netinka niekas nedraudžia ieškoti kur tinka. kaip minėjau - db paskirtis siūlyti esamas, t.y. regsitruotas darbo vietas pagal specialybę, jei tokių nėra - bet kokias. jei žmogus atsisako, taip, laikoma kad darbas, taip papt ir db paslaugops jam nereikalingos. pagal žmonių poreikius db darbo vietų nekuria.

O jei du kartus atsisako o is trecio isidarbina, tada kaip? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Reginok @ 2010 10 21, 17:12)
Kazkaip neteisingai suprantate ideta istatymo straipsni. Vienas vaikas iki 8 m., du ir daugiau iki 18 m.

buvo užduotas klausimas ,ar esu drausta ,jei auginu du nepilnamečius vaikus,niekur nedirbu,tai atsakymą gavau tokį:

LR Sveikatos draudimo įstatymo 6 str. 4 d. 5 p. numatyta, kad vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų, laikomas apdraustuoju, kuris privalomuoju sveikatos draudimu yra draudžiamas valstybės lėšomis, nemokamai gauna PSDF biudžeto lėšomis apmokamas gydymo paslaugas.
nėi vienu žodžiu neužsiminta kad auginant du ir daugiau vaikų,vienas iš tėvų draudžiamas kol jauniausiam vaikui sueis 18metų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 10 23, 10:26)
buvo užduotas klausimas ,ar esu drausta ,jei auginu du nepilnamečius vaikus,niekur nedirbu,tai atsakymą gavau tokį:
LR Sveikatos draudimo įstatymo 6 str. 4 d. 5 p. numatyta, kad vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų, laikomas apdraustuoju, kuris privalomuoju sveikatos draudimu yra draudžiamas valstybės lėšomis, nemokamai gauna PSDF biudžeto lėšomis apmokamas gydymo paslaugas.
  nėi vienu žodžiu neužsiminta kad auginant du ir daugiau vaikų,vienas iš tėvų draudžiamas kol jauniausiam vaikui sueis 18metų.  g.gif

Ne jauniausiam- o 2 vaikai iki 18 m. . nesuprantu kas cia sudetingo doh.gif
Kol abu vaikai neturi 18 m.- tol jus drausta, kai nors vienas sulauks pilnametystes, o kitam jau daugiau nei 8 m.- viskas.
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 10 23, 09:26)
LR Sveikatos draudimo įstatymo 6 str. 4 d. 5 p. numatyta, kad vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), [B]auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų, laikomas apdraustuoju, kuris privalomuoju sveikatos draudimu yra draudžiamas valstybės lėšomis, nemokamai gauna PSDF biudžeto lėšomis apmokamas gydymo paslaugas.[/b]
  nėi vienu žodžiu neužsiminta kad auginant du ir daugiau vaikų,vienas iš tėvų draudžiamas kol jauniausiam vaikui sueis 18metų.  g.gif

auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų- si fraza ir reiskia auginantis du ir daugiau vaiku iki 18 metu,
kada vaikas yra nepilnametis, tada kai jam yra maziau negu 18 metu.
Pavyzdis: pas mane 3 vaikai 17m. 11m. 7m. - esu drausta kol 11m. sukaks 18m.
Atsakyti