Norejau paklausti del pasalpos. Mano vyras stovi DB jau kokius puse metu, pirmus 2 menesius gavo 650 lt pasalpa, po to 2 menesius 320 lt, dabar vel pradejo gauti daugiau virs penkiu simtu, kaip cia moka nelabai suprantu? Nes DB sake, kad mokes 3menesius 650, po to 3 menesius maziau. Aciu uz atsakyma.
QUOTE(Agnieskaaa3 @ 2010 10 21, 09:05)
Norejau paklausti del pasalpos. Mano vyras stovi DB jau kokius puse metu, pirmus 2 menesius gavo 650 lt pasalpa, po to 2 menesius 320 lt, dabar vel pradejo gauti daugiau virs penkiu simtu, kaip cia moka nelabai suprantu? Nes DB sake, kad mokes 3menesius 650, po to 3 menesius maziau. Aciu uz atsakyma.
tai gal tiesiog liko 1 menesis moket o kito uz puse menesio ir kartu i viena sudejo paskutinis turbut mokejimas.
QUOTE(l'eau @ 2010 10 21, 08:12)
stotelė vadinas arba lukšio arba šiaurės miestelis. arba šatrija.
čia žemėlapis.
adresas žukausko 15.
neskaitykit verčiau, tik susipainiosit, ten gi 5 metų senumo byla, kai ir dk be pakeitimų ir visai šviežias buvo. o kalba ir ten ir klausime ėjo apie terminuotą sutartį. esmė tokia kad terminuotą galima nutraukti mėnuo po dekreto. nutraukus priklausantys pinigai vistiek mokami. jei nenutraukiama - darbuotojui iš to lygiai nulis naudos, išmokos mokamos, nutraukiama tada jam grįžus iš vpa. byloje kalabama apie tai, kad terminui suėjus sutartis nutraukta nebuvo. tokiais atvejais ji tampa neterminuota ir terminai įspėjimo, nutraukimo visai kitokie.
čia žemėlapis.
adresas žukausko 15.
neskaitykit verčiau, tik susipainiosit, ten gi 5 metų senumo byla, kai ir dk be pakeitimų ir visai šviežias buvo. o kalba ir ten ir klausime ėjo apie terminuotą sutartį. esmė tokia kad terminuotą galima nutraukti mėnuo po dekreto. nutraukus priklausantys pinigai vistiek mokami. jei nenutraukiama - darbuotojui iš to lygiai nulis naudos, išmokos mokamos, nutraukiama tada jam grįžus iš vpa. byloje kalabama apie tai, kad terminui suėjus sutartis nutraukta nebuvo. tokiais atvejais ji tampa neterminuota ir terminai įspėjimo, nutraukimo visai kitokie.
Ne toj vietoj pazimejei zemelapi birza kur randasi.
QUOTE(l'eau @ 2010 10 21, 10:02)
iš pradžių siūlo jei yra tokių darbų pagal specialybę, po tam tikro laiko gal;i siūlyti bet ką. jei žmogus dirbti nenori, taip jis braukiamas iš bedarbių sąrašų.
Supratau,aciu uz atsakyma
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 10 21, 10:24)
Ne toj vietoj pazimejei zemelapi birza kur randasi.
aš nežymėjau kur "randasi", įdėjau žemėlapį ir parašiau adresą. kas moka skaityti - suprato.
QUOTE(*Madmozela* @ 2010 10 21, 10:12)
tai gal tiesiog liko 1 menesis moket o kito uz puse menesio ir kartu i viena sudejo paskutinis turbut mokejimas.
Tai as taip is pat pradziu galvojau, bet sake, kad dar 2 mokejimai liko, tai nieko nesuprantu kiek tos pasalpos turi gauti
QUOTE(laumir @ 2010 10 13, 13:05)
mergyckos,o jus man paaiskinkit,kaip man elgtis
nuo rugsejo 8 d,paskirta BP spalio 12 buvau(bet dar pasalpos negavau)kaip atsisakyt ir irodyt(tokia ozka konc.pasitaike)
kad as su 3 vaikais negaliu eiti i pamaininy darba ar bent jau darba kur prasideda 7 ar 8 val
as jai aiskinu situacija,o ji man vis rekia,kad N.....mamu ateina,tai ka man su jom daryt
+darba siulo, kur turiu 15 metu patirti,bet ne spec,
ir jis man netinkamas,nes jau jo nebenoriu
+moka vos minimuma uz 9 val intenyvaus darbo,
+darbas visuomet buna pamainom ar anksti ryte
konkret.-siuvimas
kiek kart galima atsisakyt ir neprarast pasalpos,nes ji mame jauciu uzspaus su tais pasiulimai,sios spec labai daug reik,nes nieko nemoka
nuo rugsejo 8 d,paskirta BP spalio 12 buvau(bet dar pasalpos negavau)kaip atsisakyt ir irodyt(tokia ozka konc.pasitaike)
kad as su 3 vaikais negaliu eiti i pamaininy darba ar bent jau darba kur prasideda 7 ar 8 val
as jai aiskinu situacija,o ji man vis rekia,kad N.....mamu ateina,tai ka man su jom daryt
+darba siulo, kur turiu 15 metu patirti,bet ne spec,
ir jis man netinkamas,nes jau jo nebenoriu
+moka vos minimuma uz 9 val intenyvaus darbo,
+darbas visuomet buna pamainom ar anksti ryte
konkret.-siuvimas
kiek kart galima atsisakyt ir neprarast pasalpos,nes ji mame jauciu uzspaus su tais pasiulimai,sios spec labai daug reik,nes nieko nemoka
QUOTE(saulelydis:) @ 2010 10 21, 08:13)
Norejau paklausti, gal kas galit suteikti info.Darbo birzoje stoviu jau metai, per ta laika keleta pasiulymu gavau,buvau nuvykusi, bet.....Dabar man konsultante pasake kad jau pagal mano specialybe darbo neieskos as negaliu daugiau stoveti,sake darbins bet kur, nesvarbu kad kauno raj. gyvenu.Liepe per menesi paciai isidarbinti arba reiks eiti i kepykla, kur neatitinka mano specialybes, dirbti uz min. ,sake jau niekas neziuri kiek tu nori gauti, eisi dirbti ir viskas.Man toks darbas nepatinka, nenoriu eiti dabar apsimokyti ir dirbti kepykloje uz min.kur dazniausiai yra isnaudojami zmones, ir kas menesi atleidziami(sita esu girdejusi),juo labiau ten reikia naktimis dirbti.Man kaip kauno raj.yra per toli vazineti, susisiekimas sunkus.Konsultante sake jei atsisakysiu iskart brauks is birzos,kazkokia nesamone tai ka dabar visiems bedarbiams siulys viska is eiles, jei atisakai braukia. ?Ir dar gal kas galir pasakyti ,ar gyvenant kauno raj.gali birza siusti viesuju darbu Kaune, kiek esu girdejusi kad ne,bet ar tai tiesa nezinau.Vienu zodziu konsultante , patare issibraukti is birzos, nes mano mergaitei dar 4 m.ir visoa soc.draudima as gauciau,bet man yra aktualu ir darzelis nemokamas ir nemokamas maitinimas.
kaskas panasaus i mano varianta,gal pas ta pacia ......... konsultante einam.nesamone,kad zmogus negirdi ka jam sakai,kiek esu aptarus savo pokalbi su moterimis,visos sako eiti pas virsininkus ir sakyti,kad zmogus nemoka bendrauti su zmonem,stebisi kaip taip gali dirbt zmogus
Ir man liepe darbo ieskotis belekokio. Sakua gi mazas vaikas nu negaliu dirbti pamainom,arba vazineti kasdien po 25km iki darbo vietos ir atgal. Tai gavau pasiepianti atsakyma,kad niekas dabar i tai neziuri.Pasiulys,nesutiksi ir viso gero.
O darbo birzoj tai baisu kaip elgiasi su zmonem,paskutini karta kai buvau,tai girdejau kaip kita konsultante moteriai pasiule persikraustyti i kita gyvenamaja vieta,kadangi nera aplink juos jokio darbo. Visiskas pasityciojimas.Tai turi suprasti,kad kaime zmones nebegali gyvent,visi turi eiti i miesta.
O darbo birzoj tai baisu kaip elgiasi su zmonem,paskutini karta kai buvau,tai girdejau kaip kita konsultante moteriai pasiule persikraustyti i kita gyvenamaja vieta,kadangi nera aplink juos jokio darbo. Visiskas pasityciojimas.Tai turi suprasti,kad kaime zmones nebegali gyvent,visi turi eiti i miesta.
QUOTE(laumir @ 2010 10 21, 15:44)
kaskas panasaus i mano varianta,gal pas ta pacia ......... konsultante einam.nesamone,kad zmogus negirdi ka jam sakai,kiek esu aptarus savo pokalbi su moterimis,visos sako eiti pas virsininkus ir sakyti,kad zmogus nemoka bendrauti su zmonem,stebisi kaip taip gali dirbt zmogus
tai eikit gi pačios dirbt, juk puikiai išmanot kas ir kaip, nors ir lietuviškai rašyt nemokat ir dirbančius savo darbą ožkom vadinant (aišku kuo pats smirdi norisi ir kitą tept) gi taip jau yra - nėra darbų pagal specialybę - siūlo bet kur, nes preziumuojama kad jei žmogus db, jam reikia darbo. darbo pagal specialybę siūlyt labai paparastai negali, nes siūlomi tik užregistruoti darbai. netikit - pasiskaitykit įstatymą. nepatinka jis - kreipkitės seiman ir siūlykit pakeitimus. aišku kažin ar taip padarysit, gi lengviausia užuot darbo ieškojus sėdėt forume ir kolioti savo darbą dirbančius, o pačiam tikėtis kad svajonių darbą pasiūlys už gražias akis ar ieškant pasiteisinimo vaikuose ieškoti priežasčių nedirbti siūlomo darbo bet ir pačiam neieškoti
QUOTE(pumpocka @ 2010 10 21, 16:05)
kaip kita konsultante moteriai pasiule persikraustyti i kita gyvenamaja vieta,kadangi nera aplink juos jokio darbo. Visiskas pasityciojimas.Tai turi suprasti,kad kaime zmones nebegali gyvent,visi turi eiti i miesta.
teritoriniai projektai rengiami tik esant tam tikram nedarbo procentui. dėl vieno ar kelių žmonių niekas specialiai darbo vietų kaime tikrai nesteigs. yra galimybė vystyti savo verslą, netgi gauti tam valstybės paramą.
o ką jūs tokiam žmogui pasiūlytumėt?
QUOTE(l'eau @ 2010 10 21, 15:17)
teritoriniai projektai rengiami tik esant tam tikram nedarbo procentui. dėl vieno ar kelių žmonių niekas specialiai darbo vietų kaime tikrai nesteigs. yra galimybė vystyti savo verslą, netgi gauti tam valstybės paramą.
o ką jūs tokiam žmogui pasiūlytumėt?
Nieko nesiulau,ir nesiulysiu. Per grieztai cia man sakot. Neturiu jokio noro uzsiimti kitu bedom. Taciau besiklausant,net nenorom,baisu ir klausytis. atrodo,kad jau zmogus gyvenantis kaime,be pabaigto vidurinio,be specialybes,nevertas gyventi . Ai...kam ir sneket be reikalo...nieks nesikeis...
QUOTE(l'eau @ 2010 10 21, 15:17)
as jusu neizeidineju,tad noreciau ,kad ir jus taip elgtumetes
siuveju darbo pilni laikrasciai,nereiktu ir DB
kreipiausi i db ,kad negaliu jo dirbt ir ieskausi kitokio pobudzio , nesidengiu vaikais,bet jum (pagal parasa)to nesuprast