Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 7 Tema

Laba diena, norėčiau jūsų pasiklausti, aš dabr esu ant biuletenio iki antradienio, ir tuo pačiu metu parašiau prašymą išeiti iš darbo, ir sakė mano atleidimas bus nuo pirmadienio.Tai kaip dabar bus?Mane atleis, bet aš vis dar būsiu ant biuletenio unsure.gif Tai man tada antradienį jau eiti į biržą registruotis ar kaip?Nebesuprantu niekaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2011 01 09, 10:54)
Laba diena, norėčiau jūsų pasiklausti, aš dabr esu ant biuletenio iki antradienio, ir tuo pačiu metu parašiau prašymą išeiti iš darbo, ir sakė mano atleidimas bus nuo pirmadienio.Tai kaip dabar bus?Mane atleis, bet aš vis dar būsiu ant biuletenio unsure.gif Tai man tada antradienį jau eiti į biržą registruotis ar kaip?Nebesuprantu niekaip doh.gif

nu kad negali atsleisti esant "ant biliutenio"...
133 straipsnis. Garantijos sergantiems ir sužalotiems darbe darbuotojams

1. Darbuotojams, netekusiems darbingumo dėl sužalojimo darbe arba profesinės ligos, darbo vieta ir pareigos paliekamos, kol bus atgautas darbingumas arba nustatytas invalidumas. Su darbuotoju, kuriam nustatytas invalidumas, darbo sutartis gali būti nutraukiama laikantis šio skirsnio nuostatų.

2. Darbuotojams, tapusiems laikinai nedarbingiems ne dėl šio straipsnio 1 dalyje nustatytų priežasčių, darbo vieta ir pareigos paliekamos, jeigu jie dėl laikinojo nedarbingumo neatvyksta į darbą ne daugiau kaip šimtą dvidešimt dienų iš eilės arba ne daugiau kaip šimtą keturiasdešimt dienų per paskutinius dvylika mėnesių, jei įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai nenustato, kad tam tikros ligos atveju darbo vieta ir pareigos paliekamos ilgesnį laiką.

3. Į šio straipsnio 2 dalyje nustatytus laikotarpius neįskaitomas laikas, per kurį darbuotojas gavo valstybinio socialinio draudimo pašalpą šeimos nariui slaugyti arba pašalpą epideminių situacijų atvejais

Papildyta:
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2011 01 09, 10:42)
ne viskas taip paprasta,kaip man buvo liepe iseiti ir viskas gavau atostoginius o jokiu ismoku daugiau ne,ir jai darbdavys sumokes birza nemokes tada

drinks_cheers.gif situacija ir pas mane identiska buvo, gavau tik atostoginius. niekas nenori moketi. o jei gausit iseitine, tai birza siek tiek veliau prades Jums moketi, priklausomai nuo iseitines dydzio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2011 01 09, 11:42)
ne viskas taip paprasta,kaip man buvo liepe iseiti ir viskas gavau atostoginius o jokiu ismoku daugiau ne,ir jai darbdavys sumokes birza nemokes tada

Birza nemoketu tiek menesiu uz kiek jus gautumete kompensacija.
Papildyta:
QUOTE(Oksiukas @ 2011 01 09, 11:54)

Jusu negali atleisti kol jus biliuteni turit,tik tada kai baigsis jisai.Antradieni po atleidimo galit eit i birza stot.
Atsakyti
Sveikos, noreciau paklausti, Darbo birzoje stoviu 2 menesius, pasalpa gaunu, nuo sausio 17 dienos pradedu dirbti 0,5 etato. Kiek man zinoma dirbant 0,5 etato galima stoveti ir darbo birzoje, bet pasalpa man nebebus mokama? Jeigu issiregistruociau is darbo birzos ar man bus sumoketa uz gruodzio menesi? Labai Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amazing... @ 2011 01 09, 17:13)
Sveikos, noreciau paklausti, Darbo birzoje stoviu 2 menesius, pasalpa gaunu, nuo sausio 17 dienos pradedu dirbti 0,5 etato. Kiek man zinoma dirbant 0,5 etato galima stoveti ir darbo birzoje, bet pasalpa man nebebus mokama? Jeigu issiregistruociau is darbo birzos ar man bus sumoketa uz gruodzio menesi? Labai Aciu  4u.gif

Kiek zinau,tai jei alga bus didesne nei pasalpa,tai nemokes pasalpos.O jei iseisit is birzos,tai gausit uz gruodi ir uz sausi 17 dienu.
Atsakyti
Labas, gal kas susiduret,jei birzoj esam abu registruoti,vienas nuo 01.03,ar reikia praejusiu metu pajamu norint gauti maisto paketus ?Nora ne i tema cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2011 01 09, 19:49)
Labas, gal kas susiduret,jei birzoj esam abu registruoti,vienas nuo 01.03,ar reikia praejusiu  metu pajamu norint gauti maisto paketus ?Nora ne i tema cia  4u.gif

ne visu metu,o 3 paskutiniu men. pajamas,ka is birzos ir is sodros gaunat,jie matys,jei dirbot,tai reikes pazymos is darbo.
Atsakyti
sveikos, neradau niekur panašios temos. trumpai pabandau nupiešt situaciją, gal kuri susidūrusi.. tai va merginai 25 metai, dieninių studijų studentė dalinai finansuojamoje vietoje. jokių pajamų iš niekur negauna. ar gali taip būti? blink.gif ..seniūnijoj pasakė, kad nepriklauso pašalpa, nes nestovi darbo biržoj..stipendija nepriklauso, nes moka už mokslą. negali gaut socialines stipendijos, nes negauna pasalpos jokios.

žodžiu negauna nieko, nes negauna iš niekur doh.gif ..kame čia šaknys, kur logika..ar ji nepriklauso kuriai nors gyventojų grupei kuriai priklausytų minimalus pragyvenimo lygis..

???

o kaip su stojimu į darbo biržą dieninių studijų studentams?
Atsakyti
QUOTE(motinyte @ 2011 01 10, 10:02)
sveikos, neradau niekur panašios temos. trumpai pabandau nupiešt situaciją, gal kuri susidūrusi.. tai va merginai 25 metai, dieninių studijų studentė dalinai finansuojamoje vietoje. jokių pajamų iš niekur negauna. ar gali taip būti? blink.gif ..seniūnijoj pasakė, kad nepriklauso pašalpa, nes nestovi darbo biržoj..stipendija nepriklauso, nes moka už mokslą. negali gaut socialines stipendijos, nes negauna pasalpos jokios.

žodžiu negauna nieko, nes negauna iš niekur doh.gif ..kame čia šaknys, kur logika..ar ji nepriklauso kuriai nors gyventojų grupei kuriai priklausytų minimalus pragyvenimo lygis..

???

o kaip su stojimu į darbo biržą dieninių studijų studentams?

tai dar ziurint ar viena gyvena, ar seima sukurusi.... o socialine stipendija is mokymo istaigos tai nematau uz ka galetu priklausyti, kiekviena mokymo istaiga turi savo nuostatus pagal ka ja skiria" pvz vienas auginantis vaika; gyvena seimoje kuriai priklauso socialine parama; ir kt.

turetumet placiau aprasyt. nes jeigu ji susituokusi, vyras gerai uzdirba, tai ju seimos pajamos matomai virsija nustatyta minimalia suma ir niekas nepriklauso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(137 @ 2011 01 06, 11:15)
Dar kaip žiuri,pas mumis paimta paskola būstui.Tai pareikalavo pažima iš banko,ir apskaiciuojant bendro turto verte skaičioja ir būtą,ir paskolą.Mes irgi esam per daug turtingi,kompensacija šyldimui mums nepriklauso smile.gif

Galėčiau ginčytis iki nukritimo, kad nežiūri lotuliukas.gif Nelabai suprantu kam ta pažyma iš banko, gi kai tikrina turimą turtą, pvz mašinas, tuo pačiu pažiūri ir nekilnojamąjį turtą. Jokių papildomu pažymų pristatyt nereikėjo. Netgi pasakė, kiek šiai dienai mano, t.y. banko, buto rinkos vertė yra. Taip kad negaliu sakyt, kad nematė paskolos. Vat jei yra žemės sklypas prie buto, tai tada kažkas kažkur "užkliūva", jei sklypas didelis, bet kadangi pas mus to sklypo 2,5 aro, tai niekam jis nebuvo įdomus.

Sorry, už OT
Atsakyti
Sveiki,norejau paklausti prieš išejima iš darbo pvz 2men prabuvus biuleteni ar nukentes mano iš darbo biržos bedarbio pašalpa ir nuo kurių menesių skaičiuoja g.gif
Atsakyti
Norėčiau patarimo ir paaiškinimo, ar tai teisinga ir kaip elgtis toliau, kai situacija tokia:
Žmogus nuo 2008 m. gruodžio mėnesio stovėjo DB (jokių išmokų DB nemokėjo, nes žmogus neturėjo 18 mėn. nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėn). Atstovėjo metus, tuomet 2009 m. gruodžio mėnesį išmetė. Tuomet vėl atsistojo į DB 2010 m. kovo mėn., per visus 2010 m. buvo liepę ateiti tik kelis kartus, davė porą darbo pasiūlymų, kurie, susisiekus su įmonėmis, pasirodo, nebegaliojo. Savarankiškos paieškos bevaisės. Kadangi turi nusiskundimų sveikata, DB liepė atlikti sveikatos patikrinimą, kad būtų nustatytas tinkamumas darbui. Per patikrinimą be migrenos nustatė ir dar nežinotų problemų kaip besiformuojanti kaklo slankstelių išvarža, dešinės rankos riešo tunelinis sindromas, dėl kurio sunkiau valdyti ranką, išlaikyti daiktus neišmetus. Gydytojai paskyrė reabilitaciją visam sausio mėnesiui, taip pat kelis tyrimus vasario ir kovo mėnesiui. Šiandien nunešus visas patikrinimo išvadas bei vykstančios reabilitacijos lapą į DB, konsultantė (kuri visuomet pikta kaip rūpužė doh.gif ) po ir taip ilgai trukusio nervų tampymo pareiškė, kad žmogus pasiimtų invalidumo grupę (nors jam nepriklauso) ir čia daugiau nesirodytų. Pamačiusi, kad nuo spalio mėnesio žmogus dar ir pradėjo gauti socialinę pašalpą, pasipiktino, kad pinigų jam ir taip užtenka fool.gif (lyg iš savo kišenės mokėtų g.gif ). Taip pat perspėjo, kad sekantis apsilankymas 2011 m. kovo mėn. 15 d. bus paskutinis. Tiesa, pasiūlė po išmetimo kitą dieną vėl užsiresgistruoti DB, tik jau ne pas ją. Kaip galima taip šaipytis iš žmonių? verysad.gif Užsiregistravus iš naujo, vėl reikės prastovėti 6 mėn., kad gauti iš SP centro socialinę pašalpą?
Atsakyti