Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo Birža - 7 Tema

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 04, 22:43)
"iki įsiregistravimo darbo biržoje turite ne mažesnį kaip 18 mėn. nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėn"

O sakykit, į šį stažą įeina motinystės atostogos? Nes aš motinystės atostogose iki vaikui sukaks 3 metai, o paskui iš karto be darbo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 04, 23:43)
"iki įsiregistravimo darbo biržoje turite ne mažesnį kaip 18 mėn. nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėn"

Zinokit, matyt as blondine, nesupratau .... blush2.gif
Nedarbo staza? Jeigu as be pertraukos pries tai esu dirbus beveik 7,5 metus, tai man niekas nepriklausys? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2010 12 05, 09:27)
Zinokit, matyt as blondine, nesupratau ....  blush2.gif
Nedarbo staza? Jeigu as be pertraukos pries tai esu dirbus beveik 7,5 metus, tai man niekas nepriklausys?  doh.gif

Na kas čia ne aišku? g.gif
Kitaip tariant, iki išėjimo iš darbo, per 3 paskutinius metus, jus turit būti išdirbusi ne mažiau, kaip 1,5 metų. Tai yra, turėti 18 mėn. darbo stažą. Jeigu jūs turite 7,5 metų nepertraukimą darbo stažą, tai dar geriau. Šis kriterijus galėtų įtakoti nedarbo draudimo išmokos dydį. Bet kurio atveju bus žiūrima į paskutinių 36 mėn. VDU.
Kadangi nedarbo draudimo išmoka skaičiuojama nuo paskutinio ir prieš paskutinio ketvirčio priskaičiuoto DU, o po to dar imamas visų likusių mėnesių VDU.
Atsakyti
QUOTE(Eslanda @ 2010 12 05, 16:13)
Na kas čia ne aišku? g.gif
Kitaip tariant, iki išėjimo iš darbo, per 3 paskutinius metus, jus turit būti išdirbusi ne mažiau, kaip 1,5 metų. Tai yra, turėti 18 mėn. darbo stažą. Jeigu jūs turite 7,5 metų nepertraukimą darbo stažą, tai dar geriau. Šis kriterijus galėtų įtakoti nedarbo draudimo išmokos dydį. Bet kurio atveju bus žiūrima į paskutinių 36 mėn. VDU.
Kadangi nedarbo draudimo išmoka skaičiuojama nuo paskutinio ir prieš paskutinio ketvirčio priskaičiuoto DU, o po to dar imamas visų likusių mėnesių VDU.

Oi, aciu drinks_cheers.gif supratau dabar blush2.gif
Atsakyti
Ar bedarbio pašalpą pusę metų moka vienodą? Man biržoj pasakė,kad pašalpą man mokės pusę metų po 650 lt g.gif ar aš ne taip supratau?
Atsakyti
QUOTE(ugzzy @ 2010 12 05, 15:33)
Ar bedarbio pašalpą pusę metų moka vienodą? Man biržoj pasakė,kad pašalpą man mokės pusę metų po 650 lt g.gif ar aš ne taip supratau?

Taip, 6 mėn., jeigu jums priskaičiavo 650 lt, vadinasi jusų DU pakankamas buvo, kad gaut maksimalią išmoką.
Pašalpa mokama ne vienoda, 650 lt - maksimali dabar, anksčiau maksimali buvo - 1040 lt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eslanda: 05 gruodžio 2010 - 15:37
QUOTE(Eslanda @ 2010 12 05, 15:34)
Taip, 6 mėn., jeigu jums priskaičiavo 650 lt, vadinasi jusų DU pakankamas buvo, kad gaut maksimalią išmoką.
Pašalpa mokama ne vienoda, 650 lt - maksimali dabar, anksčiau maksimali buvo - 1040 lt doh.gif

ar visus 6 mėn ji bus vienodo dydžio t.y. 650? Ar mažės po 3 mėn,nes kai pamenu kada vyras prieš 1,5m biržoj užsiregistravęs buvo,tai jo pašalpa buvo sumažėjus po 3 mėn.Įdomu kaip yra dabar.Mažėja ji ar ne?
Atsakyti
QUOTE(ugzzy @ 2010 12 05, 17:40)
ar visus 6 mėn ji bus vienodo dydžio t.y. 650? Ar mažės po 3 mėn,nes kai pamenu kada vyras prieš 1,5m biržoj užsiregistravęs  buvo,tai jo pašalpa buvo sumažėjus po 3 mėn.Įdomu kaip yra dabar.Mažėja ji ar ne?

Taip, nuo 4 mėnesio apie 100 lt sumažės.
Atsakyti
QUOTE(Eslanda @ 2010 12 05, 20:33)

O jei daugiau nei puse metu darbo nerasiu? Dar po pusmecio bus kokia pasalpa, ar ne?
Atsakyti
gera zinia 4u.gif
DB atsisake savo skambuciu ir nuo sios dienos neisbrauks zmoniu ,neprisiskambinusi
tuo paciu negales isbraukt ,jai neateisi laiku(pagal paskirta laika)
dabar per zinias pasake thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eslanda @ 2010 12 05, 21:33)

nebūtinai,jeigu atliginimas prieš tai buvo pakankamas,tai galit ir visus 6mėn.gauti po 650lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2010 12 06, 13:06)
gera zinia 4u.gif
DB atsisake savo skambuciu ir nuo sios dienos neisbrauks zmoniu ,neprisiskambinusi
tuo paciu negales isbraukt ,jai neateisi laiku(pagal paskirta laika)
dabar per zinias pasake thumbup.gif

tikrai bigsmile.gif kazin kas jiems cia nutiko kad i realias taisykles perejo biggrin.gif
Atsakyti