Įkraunama...
Įkraunama...

Žandikaulio sąnario sutrikimai, traškėjimas

Jau savaitę traška vienas žandikaulis smarkiai išsižiojant, nepanašu, kad nustotų, dabar tiesiog vengiu išsižioti labiau.

Internete rasta informacija:

Žandikaulio sąnario traškėjimas dažniausiai atsiranda dėl išsprūdusių iš savo vietos sąnarinių diskų - tą pirmasis pasaulyje 1930 m. nustatė amerikiečių gydytojas James Bray Costen, kurio vardu ir pavadintas Costeno sindromas (anglų k. "Costen's syndrome", vėliau pakeistas kitu terminu - "kraniomandibulinė disfunkcija)". Galimos priežastys: netaisyklingas sąkandis (netaisyklingas sukandimas), dantų praradimas, apatinio žandikaulio padėties pokyčiai ir kt.

Gal kas praktiškai yra susidūrę, išsigydę? Ar išvis verta kažką daryti, jeigu neskauda, tik traška?
Atsakyti
Musiskiai gydytojai nustato zandikaulio sanario osteochondroze ir gydymas toks,kaip stuburo osteochondrozes-sildymas,sildomieji tepalai-vienai mano pazistamai buvo.
Kaip blogeja,buna ,kad ir uzstringa sanariukas
Atsakyti
Mano mamai tas pats.. tik jai dar ir skaudet buvo pradeje. Kreipesi i gydytojus (odontologus) padare nuotrauka, paaiskejo, kad tikrai zandikaulis is vietos isejes. Zodziu, labai nieko gero.

Tai dabar vazineja i Vilniu ir tvrkosi visus dantis, kelis rove, kelis is naujo protezuoja kad sakandi kuo geriau sutvarkytu, nakciai kazkokias kapas ant dantu uzsideda. Nu zodziu, laaaabai daug pinigo jai atsieina sitas reikalas.

Patarciau nelaukti kol skaudet prades o nueiti pas dantista pasikonsultuoti...
nes jau kai skaudes tai bus daug bedos.
Atsakyti
jo, nemaloni sita kondicija... mano situacija tokia - persisaldziau, skaudejo gerkle, tai savaite ramiai gulejau, mazai kalbejau, smarkiai neissiziojau ir dabar lyg ir nebetraska issiziojus, bet stengiuos jo nevargint ir nelauzyt smile.gif
Atsakyti