QUOTE(kupeta @ 2010 10 22, 08:21)
mes irgi ruosiames renovuoti savo seno daugiabucio virtuve. Man labai noretusi isnaudoti ir palange, t.y. pasidaryti vietoj palanges stalvirsi ar galbut kriaukle ar pan. Taciau musu virtuves projektuotojas nesutinka, nes atseit visi stalvirsiai yra standartinio aukscio, o musu palange yra keliais cm zemiau nei stalvirsis, todel mano planas neigyvendinamas..
Kas neseniai isirenginejote virtuves, negi tikrai apatiniu spinteliu (o kartu ir stalvirsio) aukstis yra tik standartinis ir jo neimanoma koreguoti?
Tiesa, del kaitlentes man dabar irgi didelis galvos skausmas. Dabar turime dujine, stiklo keramikos, bet jau taip atsibodo sveisti ja ir puodus.. Labai noreciau indukcines, bet gasdina tai kad reiktu pirkti daug nauju puodu, (kaip tik neseniai pirkome nauja Tefal keptuve, Berghoff puodus) ir sparciai kylancios elektros kainos, nes kaip suprantu indukcine visgi "suvalgo" daug elektros, panasiai kaip elektrine. Gal kas zinote kiek per menesi jums kainuoja elektrine ar indukcine kaitlente?
Kaip jau minėjo mergaitės, tikrai galima keisti aukštį ir jį reikia derinti prie žmogaus ūgio. Jei šeimininkė maža, tai žemiau, jei aukšta - aukščiau
Dažniausiai aukštis reguliuojamas kojelių pagalba, t.y. pati spintelė yra standartas ir ji uždedama ant kojelių, kurios yra kelių aukščių. Pati ne taip seniai dariausi virtuvę ir mūsų klausė, kokio aukščio norime.
Aš tai kaip tik galvoju, kad elektros suvartojimo atžvilgiu indukcinė yra žymiai ekonomiškiau nei paprasta elektrinė stiklo keramikos. Nes su indukcine kaitinamas tik pats puodas, o paprasta bereikalingai šildo ir aplinką. Žodžiu su paprasta prarandama daug šilumos. O jeigu pirkai Berghoff puodus, tai jie gi tinka indukcinei. Žodžiu gerai apgalvokite, gal ir nereiks tiek daug tų puodų pirkti