Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir viskas, kas svarbu joje

QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 20, 11:17)
Jei naudojot paprastą stiklokeramikinę - taip, maistą ten sunkiau pagaminti. Nes ji kol įkaista, kol atvėsta - problema. Bet su indukcine šios problemos išsisprendė. Pastarosios nekeisčiau nei į dujinę, nei į paprastą stiklokeramikinę  biggrin.gif

aš dabar gyvenu bute, kur yra sena elektrinė viryklė su tokiais metaliniais "blynais", net nežinau kaip paaiškint... Tai jau pajutau tą malonumą, kai norint iškepti blynų reikia ją prieš pusvalandį įjungti, kad įkaistų, o sumažinus kaitra, dar tiek pat laiko viskas svyla doh.gif košmaras kažkoks. Name planuoju stiklokeramikos paviršių, tai čia paskaičius supratau, kad su juo manęs laukia panaši situacija? g.gif Help, kaip ten yra ištikrųjų??? blink.gif
O kas turi indukcines - ar joms reikalingi specialus puodai, ar tinka ir tie paprasti iš "neržaveikos"?
Atsakyti
QUOTE(coconut @ 2010 10 21, 22:55)
aš dabar gyvenu bute, kur yra sena elektrinė viryklė su tokiais metaliniais  "blynais", net nežinau kaip paaiškint... Tai jau pajutau tą malonumą, kai norint iškepti blynų reikia ją prieš pusvalandį įjungti, kad įkaistų, o sumažinus kaitra, dar tiek pat laiko viskas svyla  doh.gif košmaras kažkoks. Name planuoju stiklokeramikos paviršių, tai čia paskaičius supratau, kad su juo manęs laukia panaši situacija?  g.gif Help, kaip ten yra ištikrųjų???  blink.gif

nieko panašaus apie savo stiklokeramiką pasakyt negaliu smile.gif nesiskundžiu. įkaista tikrai labai greit, pamažinus kaitrą, atvėsta irgi labai greit. nekeisčiau į jokią kitą.
Atsakyti
QUOTE(coconut @ 2010 10 21, 22:55)
aš dabar gyvenu bute, kur yra sena elektrinė viryklė su tokiais metaliniais  "blynais", net nežinau kaip paaiškint... Tai jau pajutau tą malonumą, kai norint iškepti blynų reikia ją prieš pusvalandį įjungti, kad įkaistų, o sumažinus kaitra, dar tiek pat laiko viskas svyla  doh.gif košmaras kažkoks. Name planuoju stiklokeramikos paviršių, tai čia paskaičius supratau, kad su juo manęs laukia panaši situacija?  g.gif Help, kaip ten yra ištikrųjų???  blink.gif
O kas turi indukcines - ar joms reikalingi specialus puodai, ar tinka ir tie paprasti iš "neržaveikos"?

Na, senos tarybinės - atgyvena. Su stiklokeramikine bus geriau, bet ne taip, kaip su indukcine. Indukcinei tiks puodai, kurių dugnas traukia magnetą. Jei finansai neleidžia įpirkti prabangių puodų, indukcinei tinka ir emaliuoti mirksiukas.gif

QUOTE(šešėlis @ 2010 10 22, 07:43)
nieko panašaus apie savo stiklokeramiką pasakyt negaliu smile.gif nesiskundžiu. įkaista tikrai labai greit, pamažinus kaitrą, atvėsta irgi labai greit. nekeisčiau į jokią kitą.

Tikrai turit paprastą elektrinę kaitlentę g.gif Nes paprasta tikrai kaista ilgiau, o tuo labiau - ilgiau atvėsta ax.gif Indukcinėj kaista tik puodo dugnas, todėl išbėgus skysčiui be problemų galima nuvalyti. O paprastos elektrinės kaitlentės nenuvalysi iškart, nes aplink puodą esanti vieta būna įkaitusi. Indukcinės kaitlentės pagrindinis pliusas - ji veikia dujų principu: jei sumažinai kaitrą, tai ji iškart ir sumažėja. Naudojant paprastą kaitlentę galėdavau ryžių ar grikių nebaigti išvirti, nes išjungus kaitlentę ji dar ilgai išlaikydavo šilumą ir maistas baigdavo virti. O indukcinę vėsią šilumą laiko max 5 min., todėl maistą reikia iki galo paruošti.
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2010 10 21, 16:43)
Mergaites, patarkit  4u.gif  Reikia plautuvės, noriu iš Franke ir būtent akmens masės. Tik bėda ta, kad pagal matmenis kaip ir tiktų 78 cm ilgio (su padėklu), bet švaraus darbastalio iki kaitlentės tada belieka tik 30 cm. Mažoka, bet taip norisi su padėklu, yra pasidėti indams kur, ar tiesiog rinktis paprastą be padėklo ir turėt daug laisvo stalviršio  g.gif  Arba tiesiog rinktis su mažesniu padėklu, bet tuomet reikia ne iš Franke, nes daugiau nėra tinkamo matmens  doh.gif

is be Franke yra kruva pasirinkimu.
mes nusipirkom Plados. nes tai buvo vos ne vienintele alternatyva be to pypciaus priekyje. pirkom Denzyje, gavom nu labai gera kaina.
Atsakyti
Sveikos,

mes irgi ruosiames renovuoti savo seno daugiabucio virtuve. Man labai noretusi isnaudoti ir palange, t.y. pasidaryti vietoj palanges stalvirsi ar galbut kriaukle ar pan. Taciau musu virtuves projektuotojas nesutinka, nes atseit visi stalvirsiai yra standartinio aukscio, o musu palange yra keliais cm zemiau nei stalvirsis, todel mano planas neigyvendinamas.. doh.gif Kas neseniai isirenginejote virtuves, negi tikrai apatiniu spinteliu (o kartu ir stalvirsio) aukstis yra tik standartinis ir jo neimanoma koreguoti? g.gif

Tiesa, del kaitlentes man dabar irgi didelis galvos skausmas. Dabar turime dujine, stiklo keramikos, bet jau taip atsibodo sveisti ja ir puodus.. Labai noreciau indukcines, bet gasdina tai kad reiktu pirkti daug nauju puodu, (kaip tik neseniai pirkome nauja Tefal keptuve, Berghoff puodus) ir sparciai kylancios elektros kainos, nes kaip suprantu indukcine visgi "suvalgo" daug elektros, panasiai kaip elektrine. Gal kas zinote kiek per menesi jums kainuoja elektrine ar indukcine kaitlente?

Ir dar vienas klausimas mane kankina: turiu ideja naujoje virtuveje atsisakyti orkaites, o vietoj jos isigyti konvekcine krosnele. Gal ir cia yra taip nusprendusiu, ar nesigailite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kupeta: 22 spalio 2010 - 07:29
QUOTE(Upokšnis @ 2010 10 22, 07:55)
Tikrai turit paprastą elektrinę kaitlentę  g.gif Nes paprasta tikrai kaista ilgiau, o tuo labiau - ilgiau atvėsta  ax.gif Indukcinėj kaista tik puodo dugnas, todėl išbėgus skysčiui be problemų galima nuvalyti. O paprastos elektrinės kaitlentės nenuvalysi iškart, nes aplink puodą esanti vieta būna įkaitusi. Indukcinės kaitlentės pagrindinis pliusas - ji veikia dujų principu: jei sumažinai kaitrą, tai ji iškart ir sumažėja. Naudojant paprastą kaitlentę galėdavau ryžių ar grikių nebaigti išvirti, nes išjungus kaitlentę ji dar ilgai išlaikydavo šilumą ir maistas baigdavo virti. O indukcinę vėsią šilumą laiko max 5 min., todėl maistą reikia iki galo paruošti.

tikrai paprastą. ir ne nauja ji, jau gal kokie 6-7 metai. įkaista ne per sekundę, bet kažin, ar trunka ilgiau nei pusę minutės įkaisti iki maximumo. reaguoja į kairos pamažinimą-padidinimą tikrai greit, nesu prisvilinus blynų smile.gif atvėsta visiškai ne iškart, puodas paverda apie minutę dar išjungus, bet kai tai žinai, problemų nesudaro. man net labai patogu taip košes virti ax.gif ir labai patogu, kad pagamintas maistas ne iškart vėsta, nes kol susikviečiu visus prie stalo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kupeta @ 2010 10 22, 08:21)
Sveikos,

mes irgi ruosiames renovuoti savo seno daugiabucio virtuve. Man labai noretusi isnaudoti ir palange, t.y. pasidaryti vietoj palanges stalvirsi ar galbut kriaukle ar pan. Taciau musu virtuves projektuotojas nesutinka, nes atseit visi stalvirsiai yra standartinio aukscio, o musu palange yra keliais cm zemiau nei stalvirsis, todel mano planas neigyvendinamas.. doh.gif Kas neseniai isirenginejote virtuves, negi tikrai apatiniu spinteliu (o kartu ir stalvirsio) aukstis yra tik standartinis ir jo neimanoma koreguoti? g.gif

mano draugai dare mazesni langa ir stalvirsi sulyg palange.
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 10 22, 08:27)
mano draugai dare mazesni langa ir stalvirsi sulyg palange.

O kodel dare mazesni langa? Cia daugiabutyje?
Atsakyti
QUOTE(kupeta @ 2010 10 22, 07:21)
jo neimanoma koreguoti? g.gif

man atrodo įmanoma yra standartai kažkokie aš su baldininkui kai kalbėjau man darys vaidinamą amerikonišką standartą (aukštesnes pastatomas spinteles nei lietuviškas standartas) o dar kažkur buvau užropojus pastatomų spintelių reguliuojamas kojeles kur aukštį dali pasireguliuot kiek reikia, kaip suprantu ne spintelės gaminant paaukštinamos, o kojos didesnės po jomis pastatomos
Atsakyti
QUOTE(kupeta @ 2010 10 22, 08:31)
O kodel dare mazesni langa? Cia daugiabutyje?

nu tai tam kad padaryt tokio pat lygio palange kaip stalvirsis wink.gif taip daugiabuty 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kupeta @ 2010 10 22, 08:21)

tinginėlis projektuotojas smile.gif arba gamintojai tinginiai ir jam neleidžia daryti bet kokio dydžio. iš tiesų aukštis turi būti derinamas pagal pagrindinio valgio gamintojo ūgį biggrin.gif tiksliai nepamenu, bet ar tai 15 cm nuo sulenktos alkūnės g.gif
bet kokiu atveju, tokio kaip tikslaus standarto nėra. nebent šeimininkei paskui bus nepatogu, jei per žemai nuleis.
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 10 22, 08:46)
nu tai tam kad padaryt tokio pat lygio palange kaip stalvirsis wink.gif taip daugiabuty  4u.gif

Aisku 4u.gif Na musu langai nauji ir keisti jo nelabai noreciau..reiks dar pamastyti g.gif
Atsakyti