QUOTE(coconut @ 2010 10 21, 22:55)
aš dabar gyvenu bute, kur yra sena elektrinė viryklė su tokiais metaliniais "blynais", net nežinau kaip paaiškint... Tai jau pajutau tą malonumą, kai norint iškepti blynų reikia ją prieš pusvalandį įjungti, kad įkaistų, o sumažinus kaitra, dar tiek pat laiko viskas svyla
košmaras kažkoks. Name planuoju stiklokeramikos paviršių, tai čia paskaičius supratau, kad su juo manęs laukia panaši situacija?
Help, kaip ten yra ištikrųjų???
O kas turi indukcines - ar joms reikalingi specialus puodai, ar tinka ir tie paprasti iš "neržaveikos"?
Na, senos tarybinės - atgyvena. Su stiklokeramikine bus geriau, bet ne taip, kaip su indukcine. Indukcinei tiks puodai, kurių dugnas traukia magnetą. Jei finansai neleidžia įpirkti prabangių puodų, indukcinei tinka ir emaliuoti
QUOTE(šešėlis @ 2010 10 22, 07:43)
nieko panašaus apie savo stiklokeramiką pasakyt negaliu
nesiskundžiu. įkaista tikrai labai greit, pamažinus kaitrą, atvėsta irgi labai greit. nekeisčiau į jokią kitą.
Tikrai turit paprastą elektrinę kaitlentę
Nes paprasta tikrai kaista ilgiau, o tuo labiau - ilgiau atvėsta
Indukcinėj kaista tik puodo dugnas, todėl išbėgus skysčiui be problemų galima nuvalyti. O paprastos elektrinės kaitlentės nenuvalysi iškart, nes aplink puodą esanti vieta būna įkaitusi. Indukcinės kaitlentės pagrindinis pliusas - ji veikia dujų principu: jei sumažinai kaitrą, tai ji iškart ir sumažėja. Naudojant paprastą kaitlentę galėdavau ryžių ar grikių nebaigti išvirti, nes išjungus kaitlentę ji dar ilgai išlaikydavo šilumą ir maistas baigdavo virti. O indukcinę vėsią šilumą laiko max 5 min., todėl maistą reikia iki galo paruošti.