Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir viskas, kas svarbu joje

QUOTE(Dareliz @ 2010 11 04, 21:09)
Tikslaus standarto nėra. Svarbu, kad ant darbastalio tilptų arbatinis ar kt. prietaisai. Dažniausiai daro nuo 45 iki 65 cm. Geriausiai pasimatuoti pagal pačios ūgį, kur bus patogu pasiekti dureles, lentynas ir pan. Man labai gražu simetrija, kai gartraukio apačia yra vienoje linijoje su spintelių apačia. Prie gartraukių būna instrukcija su gamintojo rekomendacijom. Atkreipk dėmesį, kad priklausomai nuo to ar pas jus elektrinė kaitlentė, ar dujinė viryklė, skiriasi gartraukio montavimo aukščiai.

Sėkmės!

aha, aciu 4u.gif
kaitlente pas mane. ir man grazu kai gartraukis lygu su spintelem. bet turiu viena dilema, as noriu spinteliu iki lubu g.gif o virsutines tada gaunasi didesnes nei apatines, kazi ar neatrodys kaip griozdas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 11 04, 22:20)
aha, aciu  4u.gif
kaitlente pas mane. ir man grazu kai gartraukis lygu su spintelem. bet turiu viena dilema, as noriu spinteliu iki lubu  g.gif o virsutines tada gaunasi didesnes nei apatines, kazi ar neatrodys kaip griozdas  g.gif

O jei sužaist ir pažemint visos ar tik dalies virtuvės lubas?
Jei gims kokia mintis - parašysiu čia.
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 11 05, 00:20)
aha, aciu  4u.gif
kaitlente pas mane. ir man grazu kai gartraukis lygu su spintelem. bet turiu viena dilema, as noriu spinteliu iki lubu  g.gif o virsutines tada gaunasi didesnes nei apatines, kazi ar neatrodys kaip griozdas  g.gif

aš ir galvoju apie spinteles iki lubų, o ko ten dulkes rinkt, tegul bus dar viena lentyna, nemanau, kad griozdiškai atrodys turiu net keletą pavyzdžių, bet čia skonio reikalas ir aš galvoju apie klasikinę virtuvę
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

user posted image

user posted image

Atsakyti
Kaip liudna, pabandem idet plautuve i stalvirsi ir visai nesiziuri spalvos. Sitiek pinigu paklojom doh.gif .
Gal kas zino, kur su nuolaida siuo metu gaut Franke plautuviu ir maisytuvu su eksentriniu ventiliu ir istraukiama duso zarna? Noretume Grafit juodos spalvos. Gal koki adresiuka kas imestu. Mes pirkom per www.boileriai.lt. Bet gal kur pigiau???????? verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(bugagašenka @ 2010 11 04, 22:20)
o aš noriu paklaust kas praktiškiau klijuot plyteles tarp kabančių ir pastatomų spintelių ar geriau plokštę dėt tokią pat kaip stalviršis na bent jau spalva tokia pat, stiklo nenoriu, tai vat visa tokia apmąstymuose  g.gif

Mes dejom plyteles, pailgas, baltas su nezymiu blizgesiu ir dekoracija(obuoliuku) viduri. Labai graziai ziurisi, nors dar tik prie karkaso matom, dureles neidetos.
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 11 04, 22:24)
O jei sužaist ir pažemint visos ar tik dalies virtuvės lubas?
Jei gims kokia mintis - parašysiu čia.

tai, kad jau lubos nuleistos, patalpos aukstis 240cm.

QUOTE(bugagašenka @ 2010 11 04, 22:26)
aš ir galvoju apie spinteles iki lubų, o ko ten dulkes rinkt, tegul bus dar viena lentyna, nemanau, kad griozdiškai atrodys turiu net keletą pavyzdžių, bet čia skonio reikalas ir aš galvoju apie klasikinę virtuvę

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 11 04, 23:10)
tai, kad jau lubos nuleistos, patalpos aukstis 240cm.
drinks_cheers.gif

Tuomet viskas super gaunas! Tarkim: darbastalis 93 cm (aukštiems žmonėms) + 55 cm tarpas = 1.48 m; 2.4-1.48=viršutinės spintelės 92 cm. Jei tokios per aukštos, galima jas daryt ~82 cm ir atsiradusį tarpą užpildyt gipsu, lygiu su spintelių fasadais.
Atsakyti
Apie aukštas spinteles galvoju ir aš. Tik dabar suku galva-norisi gulsčių spintelių, kad platintų erdvę. Jos turėtų būti dviejų pakopų. Tik kaip reikės atidarinėti viršutinę pakopą..? Gal kas turi idėjų?
Susiradau porą variantų vyrių (kur abejų pakopų durelės atidaromos vienu metu), tai pigesni nepritaikomi, vien dėl to, kad viršuje jiems reikia pailikti erdvės atsidarymui. O brangiųjų vieneto kaina apie 800 Lt... doh.gif
Gal kas turi įgyvendinę panašią idėją tik pigiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bugagašenka @ 2010 11 04, 23:20)
o aš noriu paklaust kas praktiškiau klijuot plyteles tarp kabančių ir pastatomų spintelių ar geriau plokštę dėt tokią pat kaip stalviršis na bent jau spalva tokia pat, stiklo nenoriu, tai vat visa tokia apmąstymuose  g.gif

mes uzsidejom tokia plokste kaip stalvirsis smile.gif labai ciki atrodo thumbup.gif ir tikrai esu be galo patenkinta wub.gif lengva valyt bigsmile.gif man patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dareliz @ 2010 11 04, 23:27)
Tuomet viskas super gaunas! Tarkim: darbastalis 93 cm (aukštiems žmonėms) + 55 cm tarpas = 1.48 m; 2.4-1.48=viršutinės spintelės 92 cm. Jei tokios per aukštos, galima jas daryt ~82 cm ir atsiradusį tarpą užpildyt gipsu, lygiu su spintelių fasadais.

niu, didelis pas mus tik mano vyras, kuris nei pirsto virtuvej neprikisa biggrin.gif tai darbastalis max 90cm gali buti. bet ideja su gipsu tai visai priimtina rolleyes.gif bet tai ta gipsa, po viso sumontavimo reikia deti?
vel glaistymas ir dulkes? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2010 11 04, 23:45)
bet tai ta gipsa, po viso sumontavimo reikia deti?
vel glaistymas ir dulkes?  doh.gif

Tai jei jau turit tokią idėją, tai dėkit ne gipsą, o tą pačią baldinę plokštę, dar ir pašvietimą ten galit įpaišyt, padarydama alia karnyziuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2010 11 05, 00:15)
Tai jei jau turit tokią idėją, tai dėkit ne gipsą, o tą pačią baldinę plokštę, dar ir pašvietimą ten galit įpaišyt, padarydama alia karnyziuką  mirksiukas.gif

Kad išvengt masyvių viršutinių spintelių efekto, reiktų dėt arba gipsą, arba lubų spalvos plokštę. Jei daryt tą pažemėjimą ne lygiai su spintelių fasadais, o praleist toliau, tarkim kad būtų simetrija su darbastaliu, tada galima įleist halogenus, kurie apšvies darbastalį.

Jei pasiseks rast nekreivarankius meistrus, dulkių bus minimaliai. Juk daug ką galima apklijuot plona plėvele ir po to viską gražiai susirinkt. Viskas priklauso nuo darbo kultūros.
Atsakyti
QUOTE(princesiuke @ 2010 11 04, 15:14)
gal kas susidūrėt su gartraukio išvedimo į ventiliaciją problema? Nežinau ką su ja daryti? Ta naga yra kitoje sienoje nei viryklė ir dar ne palubėje, o vos ne centre sienos  doh.gif

Na, kad ant kitos sienos tai nebeda smile.gif galima su lankscia zarna nuvesti iki jos nuo gartraukio, zinoma reiktu tada galingesnio gartraukio, kad kompensuot prarandama galinguma del atstumo... O del to, kad ne palubej tai manau irgi issprendziama smile.gif logiskai mastant tas ventiliacinis kanalas turi eiti vertikaliai smile.gif tiesiog reiktu padaryti nauja skyle palei lubas wink.gif o sena tiesiog uztaisyti smile.gif jei spinteles eis iki lubu, tai vamzdi galima jose paslepti, o jei spinteles zemiau bus tada paslepti vamzdi gipskartoniu smile.gif
Atsakyti