Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

Super labai skaniai atrodo! smile.gif viena karta esu kepusi meduty, ir pavyko visai neblogai biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Nova,2010 10 29, 10:58]
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas smile.gif Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas wub.gif

Tai va is kur tortas thumbup.gif Ne veltui vakar po 5 balus "Skaniausiu seimos kepiniuose" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienia: 29 spalio 2010 - 12:45
QUOTE(grange @ 2010 10 29, 13:07)
o jetus  verysad.gif  nežinau ką atiduočiau už medučio gabaliuką  verysad.gif  thumbup.gif  labai norėčiau kada pabandyt, bet nemanau kad man išeis  verysad.gif

grange, kiek pagal sita recepta yra kepe zmoniu, tai negirdejau ne vieno, kuriam butu nepavyke smile.gif Taip kad pabandyk tikrai - sekmes 4u.gif

QUOTE(Sielaa @ 2010 10 29, 13:37)
Super labai skaniai atrodo!  smile.gif viena karta esu kepusi meduty, ir pavyko visai neblogai  biggrin.gif

Aciu 4u.gif

QUOTE(pienia @ 2010 10 29, 13:44)
Tai va is kur tortas thumbup.gif Ne veltui vakar po 5 balus "Skaniausiu seimos kepiniuose" 4u.gif

pienia, aciu biggrin.gif Vis neprisiruosdavau ikelt recepto biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 29 spalio 2010 - 13:08
Karameliniai voriukai
4u.gif

user posted image

Fainuoliai karameliniai voriukai - Helloween’o stalo puošmena.

Sudėtis:

1 stiklinė cukraus

1/2 stiklinės vandens

1/4 stiklinės grietinėlės

1 valgomas šaukštas tirpinto sviesto

1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

truputis druskos

tarkuoto šokolado

10 didelių razinų

graikinių riešutų puselių

truputis saldaus glaisto

sezamo sėklų

Pasiruoškite graikinius riešutus. Razinas supjaustykite plonomis juostelėmis. Kad peilis neliptų prie jų, aš patepdavau ašmenis aliejumi. Pasiruoškite lapą sviestinio popieriaus, jį patepkite labai plonu sluoksniu aliejaus. Bus lengviau nuimti prilipusią karamelę. Pasiruoškite kitus dekoravimo elementus, nes viskas turės būti daroma labai greitai.

Į vandenį supilti cukrų ir ant labai mažos ugnies maišyti kol cukrus ištirps, tada ugnį padidinti ir kaitinti apie 10 minučių. Laikas gali ir skirtis. Masė turėtų įgauti gintaro spalvą. Kol masė verda jokiu būdu nemaišykite, nes ant indo sienelių pradės kristalizuotis cukrus ir karamelė bus nekokybiška. Galima indo sieneles tepti šaltu vandeniu, tai padės išvengti kristalizacijos. Pakitus spalvai, nukelti nuo ugnies ir po truputį maišant supilti grietinėlę (atsargiai, nes ji labai virs ir taškysis). Sudėti sviestą, vanilinį cukrų bei druską. Vėl pakaitinti kol masė pradės virti tirštais limpančiais burbulais. Ši masė greitai stingsta ir kietėja, tad jei nespėsite dekoruoti, kiek pašildykite. Kuo ilgiau šildysit, tuo masė taps tamsesnė ir galop įgaus kartumo skonį, nes pradės degti.

Ant sviestinio popieriaus dėkite truputį karamelės, ant jos graikinį riešutą ir vėl padenkite karamele. Sudėkite “kojytes”, sezamo sėklas, dekoruokite glaistu šokolado drožlėmis. Leiskite voriukui sustingti.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
super voriukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(karamele_21 @ 2010 10 29, 16:35)
super voriukai  thumbup.gif

4u.gif dekui
Atsakyti
[quote=Bossi,2010 10 29, 15:57]
Karameliniai voriukai
4u.gif

Na ir fantazija, na ir grozis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienia: 29 spalio 2010 - 16:40
QUOTE(Bossi @ 2010 10 29, 15:57)
Karameliniai voriukai

Oho bigsmile.gif cia tai jau sakyciau aukstokas pilotazas,bet kokie fainuoliai wub.gif
noreciau pasigamint,bet kazkaip nelabai pasitikiu savo jegom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 10 29, 13:07)
o jetus  verysad.gif  nežinau ką atiduočiau už medučio gabaliuką  verysad.gif  thumbup.gif  labai norėčiau kada pabandyt, bet nemanau kad man išeis  verysad.gif

Iseis, iseis smile.gif
Atsakyti
Nors nekenciu visokius vorus ir kitus slikstuolius biggrin.gif bet Asseni voriukus jauciu lapnociau pilna burna lotuliukas.gif Asseni, nerealus saldainiukai wub.gif
Atsakyti
[quote=pienia,2010 10 29, 17:39]
[quote=Bossi,2010 10 29, 15:57]
Karameliniai voriukai
4u.gif
Na ir fantazija, na ir grozis 4u.gif
[/quote]

[quote=laurilija,2010 10 29, 18:05]
Oho bigsmile.gif cia tai jau sakyciau aukstokas pilotazas,bet kokie fainuoliai wub.gif
noreciau pasigamint,bet kazkaip nelabai pasitikiu savo jegom blush2.gif
[/quote]

4u.gif VISAI VISAI nesukunu juos pagaminti. Gaunasi skanus karameliniai ciulpinukai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 10 29, 15:57)

Fainuoliai karameliniai voriukai - Helloween’o stalo puošmena.

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti