Super labai skaniai atrodo! viena karta esu kepusi meduty, ir pavyko visai neblogai
[quote=Nova,2010 10 29, 10:58]
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas
Tai va is kur tortas Ne veltui vakar po 5 balus "Skaniausiu seimos kepiniuose"
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas
Tai va is kur tortas Ne veltui vakar po 5 balus "Skaniausiu seimos kepiniuose"
QUOTE(grange @ 2010 10 29, 13:07)
o jetus nežinau ką atiduočiau už medučio gabaliuką labai norėčiau kada pabandyt, bet nemanau kad man išeis
grange, kiek pagal sita recepta yra kepe zmoniu, tai negirdejau ne vieno, kuriam butu nepavyke Taip kad pabandyk tikrai - sekmes
QUOTE(Sielaa @ 2010 10 29, 13:37)
Super labai skaniai atrodo! viena karta esu kepusi meduty, ir pavyko visai neblogai
Aciu
QUOTE(pienia @ 2010 10 29, 13:44)
Tai va is kur tortas Ne veltui vakar po 5 balus "Skaniausiu seimos kepiniuose"
pienia, aciu Vis neprisiruosdavau ikelt recepto
Karameliniai voriukai
Fainuoliai karameliniai voriukai - Helloweeno stalo puošmena.
Sudėtis:
1 stiklinė cukraus
1/2 stiklinės vandens
1/4 stiklinės grietinėlės
1 valgomas šaukštas tirpinto sviesto
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
truputis druskos
tarkuoto šokolado
10 didelių razinų
graikinių riešutų puselių
truputis saldaus glaisto
sezamo sėklų
Pasiruoškite graikinius riešutus. Razinas supjaustykite plonomis juostelėmis. Kad peilis neliptų prie jų, aš patepdavau ašmenis aliejumi. Pasiruoškite lapą sviestinio popieriaus, jį patepkite labai plonu sluoksniu aliejaus. Bus lengviau nuimti prilipusią karamelę. Pasiruoškite kitus dekoravimo elementus, nes viskas turės būti daroma labai greitai.
Į vandenį supilti cukrų ir ant labai mažos ugnies maišyti kol cukrus ištirps, tada ugnį padidinti ir kaitinti apie 10 minučių. Laikas gali ir skirtis. Masė turėtų įgauti gintaro spalvą. Kol masė verda jokiu būdu nemaišykite, nes ant indo sienelių pradės kristalizuotis cukrus ir karamelė bus nekokybiška. Galima indo sieneles tepti šaltu vandeniu, tai padės išvengti kristalizacijos. Pakitus spalvai, nukelti nuo ugnies ir po truputį maišant supilti grietinėlę (atsargiai, nes ji labai virs ir taškysis). Sudėti sviestą, vanilinį cukrų bei druską. Vėl pakaitinti kol masė pradės virti tirštais limpančiais burbulais. Ši masė greitai stingsta ir kietėja, tad jei nespėsite dekoruoti, kiek pašildykite. Kuo ilgiau šildysit, tuo masė taps tamsesnė ir galop įgaus kartumo skonį, nes pradės degti.
Ant sviestinio popieriaus dėkite truputį karamelės, ant jos graikinį riešutą ir vėl padenkite karamele. Sudėkite kojytes, sezamo sėklas, dekoruokite glaistu šokolado drožlėmis. Leiskite voriukui sustingti.
Skanaus
Fainuoliai karameliniai voriukai - Helloweeno stalo puošmena.
Sudėtis:
1 stiklinė cukraus
1/2 stiklinės vandens
1/4 stiklinės grietinėlės
1 valgomas šaukštas tirpinto sviesto
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
truputis druskos
tarkuoto šokolado
10 didelių razinų
graikinių riešutų puselių
truputis saldaus glaisto
sezamo sėklų
Pasiruoškite graikinius riešutus. Razinas supjaustykite plonomis juostelėmis. Kad peilis neliptų prie jų, aš patepdavau ašmenis aliejumi. Pasiruoškite lapą sviestinio popieriaus, jį patepkite labai plonu sluoksniu aliejaus. Bus lengviau nuimti prilipusią karamelę. Pasiruoškite kitus dekoravimo elementus, nes viskas turės būti daroma labai greitai.
Į vandenį supilti cukrų ir ant labai mažos ugnies maišyti kol cukrus ištirps, tada ugnį padidinti ir kaitinti apie 10 minučių. Laikas gali ir skirtis. Masė turėtų įgauti gintaro spalvą. Kol masė verda jokiu būdu nemaišykite, nes ant indo sienelių pradės kristalizuotis cukrus ir karamelė bus nekokybiška. Galima indo sieneles tepti šaltu vandeniu, tai padės išvengti kristalizacijos. Pakitus spalvai, nukelti nuo ugnies ir po truputį maišant supilti grietinėlę (atsargiai, nes ji labai virs ir taškysis). Sudėti sviestą, vanilinį cukrų bei druską. Vėl pakaitinti kol masė pradės virti tirštais limpančiais burbulais. Ši masė greitai stingsta ir kietėja, tad jei nespėsite dekoruoti, kiek pašildykite. Kuo ilgiau šildysit, tuo masė taps tamsesnė ir galop įgaus kartumo skonį, nes pradės degti.
Ant sviestinio popieriaus dėkite truputį karamelės, ant jos graikinį riešutą ir vėl padenkite karamele. Sudėkite kojytes, sezamo sėklas, dekoruokite glaistu šokolado drožlėmis. Leiskite voriukui sustingti.
Skanaus
super voriukai
[quote=Bossi,2010 10 29, 15:57]
Karameliniai voriukai
Na ir fantazija, na ir grozis
Karameliniai voriukai
Na ir fantazija, na ir grozis
QUOTE(Bossi @ 2010 10 29, 15:57)
Karameliniai voriukai
Oho cia tai jau sakyciau aukstokas pilotazas,bet kokie fainuoliai
noreciau pasigamint,bet kazkaip nelabai pasitikiu savo jegom
QUOTE(grange @ 2010 10 29, 13:07)
o jetus nežinau ką atiduočiau už medučio gabaliuką labai norėčiau kada pabandyt, bet nemanau kad man išeis
Iseis, iseis
Nors nekenciu visokius vorus ir kitus slikstuolius bet Asseni voriukus jauciu lapnociau pilna burna Asseni, nerealus saldainiukai
[quote=pienia,2010 10 29, 17:39]
[quote=Bossi,2010 10 29, 15:57]
Karameliniai voriukai
Na ir fantazija, na ir grozis
[/quote]
[quote=laurilija,2010 10 29, 18:05]
Oho cia tai jau sakyciau aukstokas pilotazas,bet kokie fainuoliai
noreciau pasigamint,bet kazkaip nelabai pasitikiu savo jegom
[/quote]
VISAI VISAI nesukunu juos pagaminti. Gaunasi skanus karameliniai ciulpinukai
[quote=Bossi,2010 10 29, 15:57]
Karameliniai voriukai
Na ir fantazija, na ir grozis
[/quote]
[quote=laurilija,2010 10 29, 18:05]
Oho cia tai jau sakyciau aukstokas pilotazas,bet kokie fainuoliai
noreciau pasigamint,bet kazkaip nelabai pasitikiu savo jegom
[/quote]
VISAI VISAI nesukunu juos pagaminti. Gaunasi skanus karameliniai ciulpinukai
QUOTE(Bossi @ 2010 10 29, 15:57)