Gal galit kas patarima duot? noriu kepti obuoliu pyraga, bet ne su obuoleis o su obuoliene, idomu man ta obuoliene kada det, gal nat virsaus kai pyragas jau pakeps kazkiek, nes taip tai jauciu nusileis i apacia juk uogiene sunkesne uz tesla
QUOTE(kedute @ 2010 10 28, 12:44)
Gal galit kas patarima duot? noriu kepti obuoliu pyraga, bet ne su obuoleis o su obuoliene, idomu man ta obuoliene kada det, gal nat virsaus kai pyragas jau pakeps kazkiek, nes taip tai jauciu nusileis i apacia juk uogiene sunkesne uz tesla
aš ir taip darau kartais, bet dedu viską vienu metu, ir dar ant viršaus kartais arba trupini ų padarau arba juostelių iš tešlos, kad šiek tiek apgaubtų, nenusileidžia man kažkaip į apačią
QUOTE(grange @ 2010 10 28, 13:49)
aš ir taip darau kartais, bet dedu viską vienu metu, ir dar ant viršaus kartais arba trupini ų padarau arba juostelių iš tešlos, kad šiek tiek apgaubtų, nenusileidžia man kažkaip į apačią
nu reiks bandyt gal nenusileis,aciu
QUOTE(kedute @ 2010 10 28, 13:44)
Gal galit kas patarima duot? noriu kepti obuoliu pyraga, bet ne su obuoleis o su obuoliene, idomu man ta obuoliene kada det, gal nat virsaus kai pyragas jau pakeps kazkiek, nes taip tai jauciu nusileis i apacia juk uogiene sunkesne uz tesla
Štai paprastas pyragas su obuoliene (applesauce). Atrodo gardžiai
"Bananiukai"
Tešla: 200g sviesto,
100g grietinės,
0,5 a.š. kepimo miltelių,
2,5-3 st. miltų( nuo miltų priklauso)
Patepimui: kiaušinio trynys
Įdarui: 200g varškės,
0,5 st. cukraus ( galima ir daugiau),
3 v. š. miltų,
1 bananas,
2 a.š. vanilinio cukraus
Sviestą ištirpinti, supilti grietinę, išmaišyti, suberti miltus, kepimo miltelius, suminkyti tešlą, ją padalinti į nedidelius rutuliukus ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
Varškę ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trintu bananu, miltais, viską gerai išmaišyti.
Iš šaldytuvo išimti rutuliukus, juos iškočioti į pailgą formą, ant kraštelio dėti šaukštelį įdaro, užlenkti, gražiai užtaisyti kraštelį (panašiai kaip virtinukams), formuoti pailgos formos sausainuką, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų patepti plaktu tryniu ir kepti 180 laipsnių t. apie 15-20 min. reikia stebėti, kad nesudegtų
Labai skanūs sausainukai
Receptukas iš say.7
Tešla: 200g sviesto,
100g grietinės,
0,5 a.š. kepimo miltelių,
2,5-3 st. miltų( nuo miltų priklauso)
Patepimui: kiaušinio trynys
Įdarui: 200g varškės,
0,5 st. cukraus ( galima ir daugiau),
3 v. š. miltų,
1 bananas,
2 a.š. vanilinio cukraus
Sviestą ištirpinti, supilti grietinę, išmaišyti, suberti miltus, kepimo miltelius, suminkyti tešlą, ją padalinti į nedidelius rutuliukus ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
Varškę ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trintu bananu, miltais, viską gerai išmaišyti.
Iš šaldytuvo išimti rutuliukus, juos iškočioti į pailgą formą, ant kraštelio dėti šaukštelį įdaro, užlenkti, gražiai užtaisyti kraštelį (panašiai kaip virtinukams), formuoti pailgos formos sausainuką, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų patepti plaktu tryniu ir kepti 180 laipsnių t. apie 15-20 min. reikia stebėti, kad nesudegtų
Labai skanūs sausainukai
Receptukas iš say.7
QUOTE(Guvile @ 2010 10 28, 17:31)
dekui
daiva, labai skaniai skamba bananiukai
o as atnesu labai skaniu obuoliuku
http://www_neringa-b...obuoliukai.html
kai iskepiau tai su vaiku negalejom sustoti valgyti, paprastuciai, bet labai skanus
o as atnesu labai skaniu obuoliuku
http://www_neringa-b...obuoliukai.html
kai iskepiau tai su vaiku negalejom sustoti valgyti, paprastuciai, bet labai skanus
Sausainiukai su ricotta
Sudėtis:
1 stiklinė cukrus
1/2 stiklinės kambario temperatūros sviesto
200 gr. ricotta sūrio
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 v.š. kepimo miltelių
truputis druskos
Papuošimui:
tirpintas šokoladas
Dr. Oetker glazūra
Cukrų ir sviestą sukti iki vientisos masės. Sukant sudėti vanilinį cukrų, po truputį ricotta sūrį, kiaušinius. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei druska ir sukant sudėti į masę. Į skardą dėti su šaukšteliu ant kepimo popieriaus. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Iš tirpinto šokolado piešti voratinklį, o iš glazūros suformuoti voriukus.
Skanaus
Sudėtis:
1 stiklinė cukrus
1/2 stiklinės kambario temperatūros sviesto
200 gr. ricotta sūrio
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 v.š. kepimo miltelių
truputis druskos
Papuošimui:
tirpintas šokoladas
Dr. Oetker glazūra
Cukrų ir sviestą sukti iki vientisos masės. Sukant sudėti vanilinį cukrų, po truputį ricotta sūrį, kiaušinius. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei druska ir sukant sudėti į masę. Į skardą dėti su šaukšteliu ant kepimo popieriaus. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Iš tirpinto šokolado piešti voratinklį, o iš glazūros suformuoti voriukus.
Skanaus
[quote=Borneocity,2010 10 28, 12:53]
[quote=Ievsius,2010 10 27, 21:35]
~350g saldžios obuolių tyrės ( man gavosi beveik pilnas 0,5l stiklainėlis)
Ar čia obuolienė turi būti ar paprasčiausiai išspausti obuolius ir tirštimą sudėti?
[/quote]
Obuolienė. Atsiprašau, gal suklaidinau. Net užmiršus tokį pavadinimą buvau.
[quote=Ievsius,2010 10 27, 21:35]
~350g saldžios obuolių tyrės ( man gavosi beveik pilnas 0,5l stiklainėlis)
Ar čia obuolienė turi būti ar paprasčiausiai išspausti obuolius ir tirštimą sudėti?
[/quote]
Obuolienė. Atsiprašau, gal suklaidinau. Net užmiršus tokį pavadinimą buvau.
[quote=Nerytė,2010 10 28, 20:21]
daiva, labai skaniai skamba bananiukai
o as atnesu labai skaniu obuoliuku
Labai grazus, o jau skanus tai net neabejoju Bandysime
daiva, labai skaniai skamba bananiukai
o as atnesu labai skaniu obuoliuku
Labai grazus, o jau skanus tai net neabejoju Bandysime
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas
Tortas 26 cm. skersmens
Matavimui naudojama 200 ml stiklinė
Papločiams:
100 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
2 v.š. medaus
1 a.š. sodos
4 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
Kremui:
1 litras riebios grietinės (20-30 %)
5 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
4 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
1 v.š. želatinos
Papločiai. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm., kad apipjovus jau iškepusų paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą. Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekme.
Kremas. Želatiną užpilme 150 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą. Man pakankamai sustingo per 30 min.
Surinkimas. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa). Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus
Tortas 26 cm. skersmens
Matavimui naudojama 200 ml stiklinė
Papločiams:
100 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
2 v.š. medaus
1 a.š. sodos
4 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
Kremui:
1 litras riebios grietinės (20-30 %)
5 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
4 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
1 v.š. želatinos
Papločiai. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm., kad apipjovus jau iškepusų paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą. Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekme.
Kremas. Želatiną užpilme 150 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą. Man pakankamai sustingo per 30 min.
Surinkimas. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa). Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus
o jetus nežinau ką atiduočiau už medučio gabaliuką labai norėčiau kada pabandyt, bet nemanau kad man išeis