Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(Kuzulis @ 2010 10 24, 12:15)
Vakar kepiau Ulės blynus. Skonis geras, bet kol juos nuo kepimo popieriaus nuemiau man jie sulūžinėjo, gal popierius pasitaikė prastas, kaip kitoms pavyko, neprilipo?

apie kokius blynus jus kalbate g.gif
Papildyta:
QUOTE(lotutee @ 2010 10 23, 15:08)
Ule, tiek daug visko kepi, gal kartais štrudelį esi kepusi? labai patinka čili kaime štrudelis, norėčiau bent kažka panašaus iškepti, bet recepto nerandu blush2.gif

nei valgius nei kepus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2010 10 20, 04:26)
Pats paprasciausias keksas apipiltas sokoladu su riesutais ir papuostas bitutemis.


papuosimas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marta* @ 2010 10 24, 09:09)
turiu klausimeli viena. noriu atrasti gera recepta morku pyrago. internete receptu kruva, bet nezinia ar jis pavyks...gal turit koki? ax.gif

nu as geresnio ir ne tokio sunkaus recepto neatradus kaip sis mirksiukas.gif . Sitas irgi skanus, bet anas paprastesnis.

Ule na ko gero triubeles tavo bylnais vadina lotuliukas.gif man jos tai aukstasis pilotazas, delto virtualiai jomis pasisotinsiu tik tongue.gif
Atsakyti
Ule help.gif help.gif help.gif kiek reikia cukraus i Medaus riesutu pyraga ? Nes bloge tavo parasyta 2/3 stiklines,o konkurse receptas idetas ten nurodyta 1 saukstelis mastau.gif .Nes kiekis tikrai skirtingas mastau.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 10 26, 18:49)
Ule   help.gif  help.gif  help.gif  kiek reikia cukraus i Medaus riesutu pyraga ? Nes bloge tavo parasyta 2/3 stiklines,o konkurse receptas idetas ten nurodyta 1 saukstelis  mastau.gif  .Nes kiekis tikrai skirtingas  mastau.gif  blush2.gif

cukraus 1 saukstelis dedasi i medaus mase,anksciau dejau daugiau bet baisiai saldu,todel pakoregavau iki 1 saukstelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 26, 19:18)
cukraus 1 saukstelis dedasi i medaus mase,anksciau dejau daugiau bet baisiai saldu,todel pakoregavau iki 1 saukstelio 4u.gif

as ir kepiau si pyraga thumbup.gif , tikrai labai saldus gavosi, na bet skanus vistiek . Tai galvoju, gal i ta riesutu ir medaus mase galima is viso cukraus nedeti? Kazin ar galima? g.gif

Gal butina deti, nes turi itakos kietejimui tos medaus ir riesutu mases? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 10 26, 18:18)
cukraus 1 saukstelis dedasi i medaus mase,anksciau dejau daugiau bet baisiai saldu,todel pakoregavau iki 1 saukstelio 4u.gif

Aciu 4u.gif ,bet dejau pagal sena varianta wub.gif ,saldu bet laaaaabai skanu ok.gif .Jau pyrago galima sakyti,kad ir nebeliko dirol.gif flirt.gif hihihi.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles,niekur nerandu recepuko kur is sluoksniuotos teslos su obuoliais bandeles gal galit katra imesti nuoroda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 10 27, 10:07)
Aciu  4u.gif  ,bet dejau pagal sena varianta  wub.gif ,saldu bet laaaaabai skanu  ok.gif .Jau pyrago galima sakyti,kad ir nebeliko  dirol.gif  flirt.gif  hihihi.gif

as kai ji kepiau, tai kepiau siek tiek ilgeliau, tai man ta medaus - riesutu mase karamelizavosi essen.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 23, 13:27)
ką patartumėte pasigaminti, turint daug kiaušinių? kad būtų nesunku ir skanu smile.gif)


Na, kai turiu daug kiausiniu, daznai darau si pyraga bigsmile.gif Is visos normos gaunasi tikrai gan didelis, kartais darau tik is puses.

Pyragas „Aguonų šėlsmas”
• Aguonos - 450 g
• Lazdynų riešutai - 80 g
• Migdolai - 80 g
• Kiaušiniai - 9 vnt.
• Cukrus - 180 g
• Malti džiūvėsėliai - 70 g
• Manų kruopos - 70 g
• Citrinų sultys - 40 ml
• Sviestas formai patepti - 10 g
• Grietinėlė (35% rieb.) - 400 ml
• Cukrus (grietinėlės užpilui) - 150 g
• Sutirštintas pienas - 400 g arba indelis "Rududu".
Paruošimas
• 1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti.
• 2. Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
• 3. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles.
• 4. Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu.
• 5. Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
• 6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
• 7. Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šaukštą cukraus, kol suleisite visus trynius ir subersite cukrų.
• 8. Smulkintus riešutus, šviežiai spaustas citrinų sultis pilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
• 9. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir kartu su maltais džiūvėsėliais ir manų kruopomis atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
• 10. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją paruoštą masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą.
• 11. Kol pyragas kepa ruoškite grietinėlės užpilą. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami, kol nugaruos apie trečdalis skysčio. Ataušinkite maždaug iki 40 laipsnių.
• 12. Iškeptą pyragą susmaigstykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Tada pamažu pilkite ant jo grietinėlės užpilą, pyragą vėl pabadykite, kad grietinėlė kuo geriau susigertų į visą plotą.
• 13. Sutirštintą pieną „Rududu“ pašildykite vandens vonelėje, kad jis suskystėtų, ir tolygiai užtepkite ant pyrago.
14. Pyragą palikite 3-4 valandoms vėsioje vietoje, kad susigulėtų ir sutvirtėtų, tada ragaukite. Skanaus.

Nuotraukos ir issamus gaminimas cia:
http://receptai.iki....u-selsmas-/2813
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apia: 27 spalio 2010 - 13:31
QUOTE(Ulė @ 2010 10 23, 09:42)
Vamzdeliai


Prieš kelias dienas kepiau šiuos vamzdelius, kiek supratau kitų pavadintus "blynais" biggrin.gif Nežinau kodėl, bet man jie labai prilipo prie kepimo popieriaus. Kaip jūs kepėte, kad taip šauniai pavyko? blush2.gif Pati tešla gerai iškepė, o kiek kepimo popieriaus "atlaupiau" ir ragavau, tai tešlos skonis super thumbup.gif Tikiuosi, atsakysite man ir reikės vėl bandyti kepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruttaa @ 2010 10 27, 17:50)
Prieš kelias dienas kepiau šiuos vamzdelius, kiek supratau kitų pavadintus "blynais"  biggrin.gif Nežinau kodėl, bet man jie labai prilipo prie kepimo popieriaus. Kaip jūs kepėte, kad taip šauniai pavyko?  blush2.gif  Pati tešla gerai iškepė, o kiek kepimo popieriaus "atlaupiau" ir ragavau, tai tešlos skonis super  thumbup.gif  Tikiuosi, atsakysite man ir reikės vėl bandyti kepti  smile.gif



Padariau sau atradima tokioje situacijoje, gal ir kitos pasinaudos sia ideja 4u.gif Pirkau silikonini kilimeli teslai kocioti ir perjovus per puse gaunasi labai tinkantis klimelis i bleka mirksiukas.gif Ir sausainius ir sloksniuotos teslos pyragaicius ir panasios teslos kaip siu vamzdeliu kepu rozytems lapelius...neprilimpa niekas ir niekada!!! Ir kepimo popieriuas jau nebereika man mirksiukas.gif
Atsakyti