QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 23, 13:27)
ką patartumėte pasigaminti, turint daug kiaušinių? kad būtų nesunku ir skanu
)
Na, kai turiu daug kiausiniu, daznai darau si pyraga
Is visos normos gaunasi tikrai gan didelis, kartais darau tik is puses.
Pyragas Aguonų šėlsmas
Aguonos - 450 g
Lazdynų riešutai - 80 g
Migdolai - 80 g
Kiaušiniai - 9 vnt.
Cukrus - 180 g
Malti džiūvėsėliai - 70 g
Manų kruopos - 70 g
Citrinų sultys - 40 ml
Sviestas formai patepti - 10 g
Grietinėlė (35% rieb.) - 400 ml
Cukrus (grietinėlės užpilui) - 150 g
Sutirštintas pienas - 400 g arba indelis "Rududu".
Paruošimas
1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti.
2. Lazdynų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
3. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, minutę jame palaikykite, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, tada nulupkite migdolų luobeles.
4. Visus riešutus smulkiai sukapokite peiliu.
5. Aguonas sumalkite mėsmale 2-3 kartus arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
7. Į aguonų masę nuolat maišydami dėkite po vieną trynį ir po šaukštą cukraus, kol suleisite visus trynius ir subersite cukrų.
8. Smulkintus riešutus, šviežiai spaustas citrinų sultis pilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
9. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus ir kartu su maltais džiūvėsėliais ir manų kruopomis atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
10. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją paruoštą masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 1 valandą.
11. Kol pyragas kepa ruoškite grietinėlės užpilą. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami, kol nugaruos apie trečdalis skysčio. Ataušinkite maždaug iki 40 laipsnių.
12. Iškeptą pyragą susmaigstykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Tada pamažu pilkite ant jo grietinėlės užpilą, pyragą vėl pabadykite, kad grietinėlė kuo geriau susigertų į visą plotą.
13. Sutirštintą pieną Rududu pašildykite vandens vonelėje, kad jis suskystėtų, ir tolygiai užtepkite ant pyrago.
14. Pyragą palikite 3-4 valandoms vėsioje vietoje, kad susigulėtų ir sutvirtėtų, tada ragaukite. Skanaus.
Nuotraukos ir issamus gaminimas cia:
http://receptai.iki....u-selsmas-/2813