Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

O miltus kaip matuoti, puodeliais?
Atsakyti
Dariau ir as "Sniego pyraga", tikrai nerealiai skanus bigsmile.gif Viska darykite pagal recepta, neperkepkite (man net graziau, kai jis baltas, virsu pabarsciau migdolu drozlemis) ir viskas gausis tikrai labai gerai. Svarbiausia, kad spetu sustingti ir subresti saldytuve, o ne tai, kad kepate ilgiau.
As tik netycia citrinos rugsties daugiau iberiau i grietinele, jau maniau, kad bus per rugstu, bet kai susimaise su kondensuotu pienu, gavosi labai gerai - toks citrininis smile.gif
Ir kremas man gavosi visai ne skystas, gal per mazai grietinele plaket?
QUOTE(laselis @ 2010 10 19, 18:37)
Kepiau ir as vakar, bet isemus ryta is saldytuvo, tai nepasakyciau, kad pjaustosi kaip suris  g.gif , greiciau kaip gerai isplakta apstingusi grietinele., bet tikrai ne suris.  schmoll.gif gal, kad pas mane sluoksnis storesnis  g.gif
Skonis gal ir nieko, bet man per saldu. Gal daugiau citrinos sulciu reiktu, labai jau maza citrina turejau. O kiti valge ir pakartot parase. biggrin.gif
likuti siandien dar ikisau i orkaite 10 min. ziuresiu kas gausus? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apia: 23 spalio 2010 - 11:43
ką patartumėte pasigaminti, turint daug kiaušinių? kad būtų nesunku ir skanu smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Apia @ 2010 10 23, 12:41)
Dariau ir as "Sniego pyraga", tikrai nerealiai skanus bigsmile.gif Viska darykite pagal recepta, neperkepkite (man net graziau, kai jis baltas, virsu pabarsciau migdolu drozlemis) ir viskas gausis tikrai labai gerai. Svarbiausia, kad spetu sustingti ir subresti saldytuve, o ne tai, kad kepate ilgiau.
As tik netycia citrinos rugsties daugiau iberiau i grietinele, jau maniau, kad bus per rugstu, bet kai susimaise su kondensuotu pienu, gavosi labai gerai - toks citrininis  smile.gif
Ir kremas man gavosi visai ne skystas, gal per mazai grietinele plaket?

Va, cia ir diskutuotinas klausimas kiek kepti bigsmile.gif
kadangi mano sniego pyrago sluoksnis buvo dvigubaai storesnis nei pas Ule (tokia tik skarda turejau), tai 8 minuciu buvo tikrai mazai. Po nakties isemus is saldytuvo man tikrai nesipjauste kaip suris, o apacioj net ir norejo begti, nors kepiau 10 min. Tai as dar 10 min ikisau i orkaite blush2.gif , tai dar kita diena tikrai pjaustesi panasiai kaip suris. thumbup.gif
O del skonio tai kita karta rinkciausi didesne citrina, nes man buvo saldoka.
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2010 10 23, 11:44)
O miltus kaip matuoti, puodeliais?

taip,puodelis 236 ml
einu pataisyt atsiprasau 4u.gif

QUOTE(Apia @ 2010 10 23, 12:41)
Dariau ir as "Sniego pyraga", tikrai nerealiai skanus bigsmile.gif

aciu wub.gif
Atsakyti
Ule, tiek daug visko kepi, gal kartais štrudelį esi kepusi? labai patinka čili kaime štrudelis, norėčiau bent kažka panašaus iškepti, bet recepto nerandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2010 10 23, 15:08)
labai patinka čili kaime štrudelis, norėčiau bent kažka panašaus iškepti, bet recepto nerandu blush2.gif

Obuolių štrudelis
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook

keturi 25 x 45 cm phyllo tešlos lakštai
60 g sviesto, ištirpdyti
30 g baltų maltų džiūvėsėlių
15 g migdolų „žvynelių“
cukraus pudra papuošimui

Įdaras:
750 g obuolių, nulupti, susmulkinti
1 citrinos žievelė ir sultys
3 šaukštai karamelinio cukraus
½ šaukštelio cinamono
125 g razinų „Sultana“
60 g kapotų migdolų

1. Padarykite įdarą: sumaišykite visus ingridientus.
2. Sutepkite tešlos lakštą tirpdytų sviestu, ant jo dėkite kitus patepdami sviestu. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais ir dėkite įdarą per vidurį. Suvyniokite į vyniotinį ir dėkite ant paruoštos skardos.
3. Viršų patepkite sviestu ir pabarstykite migdolų žvyneliais.
4. Kepkite 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kai tešla taps traški ir auksinės spalvos. Pabarstykite cukraus pudra ir valgykite šiltą ar atvėsintą.

P.S. Aš kolkas dar nekepiau, bet greitu laiku planuoju šį receptą išbandyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Failas: 23 spalio 2010 - 14:34
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 23, 13:27)
ką patartumėte pasigaminti, turint daug kiaušinių? kad būtų nesunku ir skanu smile.gif)

apart eklerų nė nežinau ką ir patart eitų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 10 23, 23:42)
apart eklerų nė nežinau ką ir patart eitų...  g.gif

Taip ekleriams reikia daug kiausu...
Atsakyti
sveikos, kepejeles 4u.gif

vakar kepiau dregna sokoladini pyraga pagal sonatina. sakykit, ar jis man sukrito, ar jis toks ir turejo gautis? sunkus, vidus lipnus g.gif bet skonis tai nerealus rolleyes.gif wub.gif

einu kepti Ules blynu mergaitems smile.gif

turiu klausimeli viena. noriu atrasti gera recepta morku pyrago. internete receptu kruva, bet nezinia ar jis pavyks...gal turit koki? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Marta*: 24 spalio 2010 - 09:13
Ule yahoo.gif BLYNAI ploja.gif
Atsakyti
Vakar kepiau Ulės blynus. Skonis geras, bet kol juos nuo kepimo popieriaus nuemiau man jie sulūžinėjo, gal popierius pasitaikė prastas, kaip kitoms pavyko, neprilipo?
Atsakyti