Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(julioske @ 2010 12 12, 15:35)
perverciau net kelias knygas kol radau jusu taip vadinamus 'Twix'

verciu tiesiogiai tai uz klaidas nepykit

12 gabaliuku

115g. sviesto
175g. miltu
55g. 'caster' cukraus (kaip supratau taip vadinamas labai aukstos kokybes cukrus)
200g. karciojo sokolado

karamelei:
175g sviesto
115g rudojo cukraus (sesuo dedavo paprasta)
3 v.s. dirbtinio medaus
400g. kondencuoto pieno



tai čia gal cukraus pudra g.gif

o koks čia kondensuotas pienas? Virtas kaip rududu? Įdomu, gal šituo būdu konsistencija gaunasi panašesnė į tikros karamelės g.gif
Bet kuriuo atveju reiks bandyt ax.gif Tikriausiai bandysiu pagal Ulės receptą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 14 gruodžio 2010 - 17:57
Ir aš pabandžiau kepti kalėdinius sausainiukus pagal Neryte biggrin.gif
user posted image

Ir dar saldumynas iš Rududu ir kokoso drožlių
user posted image

biggrin.gif
Atsakyti
CASTER cukus yra tiesiog smulkus cukrus, bet ne cukraus pudra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyte DD @ 2010 12 14, 22:06)
Ir dar saldumynas iš Rududu ir kokoso drožlių
user posted image




labai skaniai atrodo, gal galima butu receptuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2010 12 14, 18:56)
tai čia gal cukraus pudra  g.gif

o koks čia kondensuotas pienas? Virtas kaip rududu? Įdomu, gal šituo būdu konsistencija gaunasi panašesnė į tikros karamelės  g.gif 
Bet kuriuo atveju reiks bandyt  ax.gif Tikriausiai bandysiu pagal Ulės receptą.

ne, vakar net sesrs klausiau, cia tiesiog kiek smulkesnis cukrus, rupesnis uz cukraus pudra smile.gif

o kondensuotas tai paprastas, baltas, net rasosi taip pat tongue.gif taip i karamele panasiau, as kaip tik siandien kepsiu pyraga kur tepsiu kaip snikersa bet ne su rududu, jei gerai pavyks su tel nufotkinti parodysiu tirstuma ax.gif
Papildyta:
kadangi megstu karamele, tai prisizvejojau visokiu karameliniu tortu receptu, dabar kaip tik verciu, yra tikrai idomiu deriniu. gal kiek gamyga tik sudetingesne, bet seile beskaitant recepta tysta ax.gif
tik klausimas kilo, ar tas cream cheese tai varskes surelis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julioske: 15 gruodžio 2010 - 15:05
Siandien kepiau imbierinius traskius sausainiukus sventems smile.gif
user posted image
Receptas toks mirksiukas.gif

Imbieriniai sausainiai.

Nekukliam kiekiui sausainių susirandam:

200 g sviesto
100 g cukraus
150 g medaus
kiaušinį
300 + 100 g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
3 šaukštus malto imbiero
2 šaukštus cinamono
šaukštelį kardamono
šaukštelį maltų gvazdikėlių

Procesas:

Kambario temperatūros sviestą išsukam iki purumo. Pilam cukrų, dedam medų ir bandom tai paversti viena mase. Ilgainiui pavyks, pažadu. Įmušam kiaušinį. Plakam bent minutę. Likusius ingredientus pora kartų persijojam, o paskui į tešlą. Dėmesio. Miltų kol kas imti 300 g, nes visai galimas daiktas, kad jūsų kiaušinis mažesnis, todėl daugiau nė nereiks. Išminkom tešlą, vyniojam į plėvelę ir paliekam bent porai valandų šaldytuve. Čia buvo lengvoji dalis. Kai jau praeina tos pora valandų, gausiai miltais pabarstom paviršių, ant kurio kočiosim, ir pradedam linksmintis. Kočiojom kiek įmanoma ploniau. Jei labai limpa, įminkom dar miltų. Žodžiu, tų kiekį reguliuojam taip, kad tešla vargo nekeltų. Kaitinam orkaitę iki 190, formelėmis spaudžiame sausainius ir kepame 5-10 minučių, priklausomai nuo sausainių storio. Svarbu. Kuo plonesni sausainiai, tuo labiau jie verti nuodėmės. Iškepusius ataušinam, dedam į sandarią dėžutę ir laukiam Kalėdų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realybe: 16 gruodžio 2010 - 20:30
QUOTE(julioske @ 2010 12 15, 16:02)
tik klausimas kilo, ar tas cream cheese tai varskes surelis?



o negali ten buti tarkim marskapone ar rikota?
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 12 17, 02:28)
o negali ten buti tarkim marskapone ar rikota?

Cream cheese yra lydytas sūris. Labiausiai tinkamas kepiniams yra Philadelphia (ypač "sūrio tortui" - cheesecake)
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 12 17, 17:58)
Cream cheese yra lydytas sūris. Labiausiai tinkamas kepiniams yra Philadelphia (ypač "sūrio tortui" - cheesecake)


g.gif tai Lt turbt kitokio be Philadelphia ir nera tinkamu, ar ne. O kaip angliskai raso jei tinka rikota su marskapone?
Atsakyti
Sveikos mergaites

Labai reikia pagalbos, net nezinau i kokia tema rasyt.

Kas draugauja su morengais? Mna reikia vieno sluoksnio morengo 25 cm skersmens, kokio 1-1,5 cm aukscio. Gal kas gali pamokyt. Is kiek baltymu, kaip dziovinti, kokioje temperaturoje

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2010 12 19, 12:34)
Sveikos mergaites

Labai reikia pagalbos, net nezinau i kokia tema rasyt.

Kas draugauja su morengais? Mna reikia vieno sluoksnio morengo 25 cm skersmens, kokio 1-1,5 cm aukscio. Gal kas gali pamokyt. Is kiek baltymu, kaip dziovinti, kokioje temperaturoje

Aciu


Aš neperseniausiai eksperimentavau su morengo lakštais, jei tau tai bent kiek pagelbės tai rašiau čia apie tai ir čia...tai va tiek to mano patyrimo... Svarbiausia, kapitališkai gerai išplakt baltymus... cukrų berti dalimis, įberi ir plaki iiiilgai, kol ištirpsta visiškai, tuomet vėl įberi cukraus ir vėl plaki, kol antroji porcija pilnai ištirpsta ir t.t. per kokius 4-5 kartus subėriau rolleyes.gif CUKRUS TURI BŪT PILNAI IŠTIRĘS BALTYMUOSE kuomet dėsi džiovinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 19 gruodžio 2010 - 14:13
ir dar butina citrinos rugstis, kad stabilizuot baltymus, nes kitaip jie buna linke skysteti
Atsakyti