padekit pameciau recepta pyragas buvo kepejos pavadintas narkomanu dziaugsmu. kepimo forma isklojama tesla, siek tiek pakepama tada dedama manu koses ir aguonu mase o virsus uzpilamas tepamo surelio kremu. gal turite kas issisaugoje. labai reikia
QUOTE(VAMI @ 2010 12 11, 20:53)
padekit pameciau recepta pyragas buvo kepejos pavadintas narkomanu dziaugsmu. kepimo forma isklojama tesla, siek tiek pakepama tada dedama manu koses ir aguonu mase o virsus uzpilamas tepamo surelio kremu. gal turite kas issisaugoje. labai reikia
receptas
[quote=Realybe,2010 12 11, 15:50]
Dar vieni meduoliukai pagal Cipciuka,tik su sokolado glaistu
Jau tokie grazus, net i Kaziuko muge gali nest
Dar vieni meduoliukai pagal Cipciuka,tik su sokolado glaistu
Jau tokie grazus, net i Kaziuko muge gali nest
As dariau vakar tuos twixsusu bet su nuosavos gabybos karamele. labai skubejau tai blogai ir gavosi. reikejo man pirmiau sustingdinti karamele, o paskui supjauscius apliet sokoladu, kaip esu rasius anksciau. bet per ta skubejima, sumyliau tris sluoksniu ir man tai pjaustosi sunkiau butent karamele, nes ji siek tiek tystanti, reikes isimti kazkaip visa is formos ir tada bandyti pjauti.
o skonis, del karameles primena twixsuus, bet tesla gal originaluose kazkokia kita ne kapota tai tikrai. Dar man labai saldu, nu ci jau kaip saldi porele
o skonis, del karameles primena twixsuus, bet tesla gal originaluose kazkokia kita ne kapota tai tikrai. Dar man labai saldu, nu ci jau kaip saldi porele
Mano Twix'iukai
Ačiū Ulei už receptuką
Ačiū Ulei už receptuką
QUOTE(Mayfly @ 2010 12 12, 13:10)
va pamaciau ir supratau kad uk tokius mano sesuo kepdavo, net seile nutyso.... yra dar receptas vienoj is jos ten pirktu knygu. reiks palyginti sudeti, jei kas skirsis parasysiu
perverciau net kelias knygas kol radau jusu taip vadinamus 'Twix'
britai juos vadina caramel chocolate shortbread
verciu tiesiogiai tai uz klaidas nepykit
12 gabaliuku
115g. sviesto
175g. miltu
55g. 'caster' cukraus (kaip supratau taip vadinamas labai aukstos kokybes cukrus)
200g. karciojo sokolado
karamelei:
175g sviesto
115g rudojo cukraus (sesuo dedavo paprasta)
3 v.s. dirbtinio medaus
400g. kondencuoto pieno
1. orkaite ikaitinti iki 180c. sviestu istepti 23cm kvadratine skardele.
sudeti sviesta, miltus ir cukru i kombaina ir sukti kol pasidarys vintisa mase (kitoje knygoje visos rusys shortbread gaminamos tesla kapojant peiliu) iskloti skardele ir islyginti pavirsiu. kepti 20-25min kol pasidarys aukso spalvos.
2. kol kepa biskvitas pasigaminkite karamele. sviesta, cukru, medu ir kondensuota piena sudeti i inda storu dugnu atsargiai sildyti kol istirps cukrus. uzvirinti ir sumazinus ugni dar 6-8 minutes pavirti intensyviai maisant kol pasidarys tirstas. aptepti biskvita. 2 valandas palaikyti saldytuve
3. istirpinti sokolada ir atvesinti, kad butu galima paskleisti ant karameles. 2 valandoms padeti i saldytuva. astru peiliu supjaustyti i 12 daliu.
mano pastebejimas toks, kad tu kur darydavo mano sesuo biskvitas buvo surokas, ji dedavo ziupsneli druskos. taip jai patare moteris kartu su ja dirbusi virtuveje ir tuos sausainiukus kepanti jau 20 metu (sesuo dirbo vienos privacios mokyklos virtuveje)
labai pasiseke kad knygoje nuo kurios nurasiau matai buvo nurodyti ne vien angliskais dydziais bet ir gramais
dabar kai prisiminiau siuos sausainiukus reiks issikepti... kai atkas kelia is kaimo i miesteli
pagooglinau tai dar panasiu recepteliu yra, aisku, angliskai
britai juos vadina caramel chocolate shortbread
verciu tiesiogiai tai uz klaidas nepykit
12 gabaliuku
115g. sviesto
175g. miltu
55g. 'caster' cukraus (kaip supratau taip vadinamas labai aukstos kokybes cukrus)
200g. karciojo sokolado
karamelei:
175g sviesto
115g rudojo cukraus (sesuo dedavo paprasta)
3 v.s. dirbtinio medaus
400g. kondencuoto pieno
1. orkaite ikaitinti iki 180c. sviestu istepti 23cm kvadratine skardele.
sudeti sviesta, miltus ir cukru i kombaina ir sukti kol pasidarys vintisa mase (kitoje knygoje visos rusys shortbread gaminamos tesla kapojant peiliu) iskloti skardele ir islyginti pavirsiu. kepti 20-25min kol pasidarys aukso spalvos.
2. kol kepa biskvitas pasigaminkite karamele. sviesta, cukru, medu ir kondensuota piena sudeti i inda storu dugnu atsargiai sildyti kol istirps cukrus. uzvirinti ir sumazinus ugni dar 6-8 minutes pavirti intensyviai maisant kol pasidarys tirstas. aptepti biskvita. 2 valandas palaikyti saldytuve
3. istirpinti sokolada ir atvesinti, kad butu galima paskleisti ant karameles. 2 valandoms padeti i saldytuva. astru peiliu supjaustyti i 12 daliu.
mano pastebejimas toks, kad tu kur darydavo mano sesuo biskvitas buvo surokas, ji dedavo ziupsneli druskos. taip jai patare moteris kartu su ja dirbusi virtuveje ir tuos sausainiukus kepanti jau 20 metu (sesuo dirbo vienos privacios mokyklos virtuveje)
labai pasiseke kad knygoje nuo kurios nurasiau matai buvo nurodyti ne vien angliskais dydziais bet ir gramais
dabar kai prisiminiau siuos sausainiukus reiks issikepti... kai atkas kelia is kaimo i miesteli
pagooglinau tai dar panasiu recepteliu yra, aisku, angliskai
http://www.topwalks....shortbread.html
http://partysugar.on...g/joy of baking (kiek zemiau pasiziurejus)
http://partysugar.on...g/joy of baking
http://www_taste_com...shortbread tart su riesutais
http://www.gling.com...hortbread-bars/ tiesiog su sokoladine karamele
http://www.thehungry...e-caramel-tart/ pyrago formos, su nuotr.
http://desertculinar...shortbread.html su neskaldytais lazdyno riesutais
visu situ recepturos siek tiek skiriasi, manau rasit ta kur jums geriausias
http://partysugar.on...g/joy of baking (kiek zemiau pasiziurejus)
http://partysugar.on...g/joy of baking
http://www_taste_com...shortbread tart su riesutais
http://www.gling.com...hortbread-bars/ tiesiog su sokoladine karamele
http://www.thehungry...e-caramel-tart/ pyrago formos, su nuotr.
http://desertculinar...shortbread.html su neskaldytais lazdyno riesutais
visu situ recepturos siek tiek skiriasi, manau rasit ta kur jums geriausias
Ule,keksas su aguonomis isties labai gardus tik man kepe virs valandos
kiek zinau "caster" apibudina ne kokybe ,o smulkuma sis cukrus yra siek tiek smulkesnis nei paprastas cukrus
QUOTE(julioske @ 2010 12 12, 13:35)
55g. 'caster' cukraus (kaip supratau taip vadinamas labai aukstos kokybes cukrus)
kiek zinau "caster" apibudina ne kokybe ,o smulkuma sis cukrus yra siek tiek smulkesnis nei paprastas cukrus
QUOTE(Ulė @ 2010 11 27, 16:56)
Karamelinis šokoladinis Beatos tortas
Ketvirtadieni ir as bandysiu si grozi gamint(vyro gimtadienis bus)noriu ji nustebint,jis pas mane labai megsta saldumynus
QUOTE(julioske @ 2010 12 12, 16:58)
Labai aciu, pasirinkimas neblogas, kiekv. pagal skoni