Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(bonza @ 2010 12 09, 00:07)
Dariau zemes riesutu sviesta (pora psl atgal). Nu ir ne velnio nesigavo  biggrin.gif  Pirkau beveik kila riesutu, su didziausiu entuziazmu puse dienos as juos blenderiavau ir nieko, turiu tiek pat smulkintu sudytu zemes riesutu su medum ir aliejum  ax.gif  Tai nezinau, ar mano aparatas netiko, ar kame reikalas. Dabar bus  daug kepiniu su zemes riesutais  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif medaus dejau pacioj pabaigoj, kad nors kokio tasumo gautu mase, bet kaip buvo biri taip ir liko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

4u.gif O man gavosi kuo puikiausiai. Tik sakyciau is namie keptu riesutu man skaniau nei is pirktiniu- sudytu. Dariau jau 2 kartus.
Atsakyti
Paprasti, bet laaabai skanus keksiukai
user posted image
4 kiausiniai
1 stikline grietines
100g sviesto
1,5 stiklines cukraus
3-4 stiklines miltu
1 a.s. kepimo milteliu
Pora saukstu kokoso drozliu
Galima deti cinamono, ar vietoj kokoso nuplikyru aguonu....

Pirmiausia i grietine suberiau kepimo miltelius, ismaisiau ir palikau ramybeje (per kelias minutes grietines beveik padvigubeja). Kiausinius issukau su cukrumi, supyliau istirpinta ir pravesusi sviesta, tada supyliau grietine, miltus ir kokoso drozles. Tesla gavosi grietines tirstumo. Kepiau iki 180 ikaitintoje orkaiteje apie 45 min.

P.S. dariau is puses normos tai man gavosi 12 keksiuku. Nuotraukoje matosi, kad kai kurie keksiukai pries pasaunant i orkaite apibarstyti cinamonu.
Atsakyti
QUOTE(angeliukesmamyte @ 2010 12 08, 18:35)
kokia turi gautis varskes mase kai iskepa? kieta ar minksta? man gavosi minksta..

kol silt ajo minkstoka, o kai pilnai atsala, tai normaliai kieta. Nu kaip atsalusio varskes apkepo mirksiukas.gif pjaustosi puikiai bent jau man- nesiterlioja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2010 12 08, 22:07)
Dariau zemes riesutu sviesta (pora psl atgal). Nu ir ne velnio nesigavo  biggrin.gif  Pirkau beveik kila riesutu, su didziausiu entuziazmu puse dienos as juos blenderiavau ir nieko, turiu tiek pat smulkintu sudytu zemes riesutu su medum ir aliejum  ax.gif  Tai nezinau, ar mano aparatas netiko, ar kame reikalas. Dabar bus  daug kepiniu su zemes riesutais  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif medaus dejau pacioj pabaigoj, kad nors kokio tasumo gautu mase, bet kaip buvo biri taip ir liko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


O su kuom tu juos malei? 4u.gif Nu turejo gautis. Is biriu pavirsti i tokia tepia mase.

QUOTE(janiku @ 2010 12 09, 13:47)
4u.gif O man gavosi kuo puikiausiai. Tik sakyciau is namie keptu riesutu man skaniau nei is pirktiniu- sudytu. Dariau jau 2 kartus.

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif , kad skaniau is namie kepintu.
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 12 09, 14:51)
Paprasti, bet laaabai skanus keksiukai

Mmm, reikės kelionei išsikept wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2010 12 09, 16:02)
O su kuom tu juos malei? 4u.gif Nu turejo gautis. Is biriu pavirsti i tokia tepia mase.
Pilnai sutinku drinks_cheers.gif , kad skaniau is namie kepintu.

Smulkintuvu kur yra blenderis ir prie jo atskirai smulkintuvas toks nedidelis
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2010 12 09, 13:47)
4u.gif O man gavosi kuo puikiausiai. Tik sakyciau is namie keptu riesutu man skaniau nei is pirktiniu- sudytu. Dariau jau 2 kartus.



QUOTE(*Keila* @ 2010 12 09, 14:02)
O su kuom tu juos malei? 4u.gif Nu turejo gautis. Is biriu pavirsti i tokia tepia mase.
Pilnai sutinku drinks_cheers.gif , kad skaniau is namie kepintu.

su blenderio peiliais, virtuviniam kombainiuke 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 12 09, 14:51)
Nuotraukoje matosi, kad kai kurie keksiukai pries pasaunant i orkaite apibarstyti cinamonu.

Taip pat nuotraukoje matosi, kad jie spalvotose formelėse... blush2.gif Ar tos formelės - tai spalvoti popierėliai? Ar juose ir kepėt? Neprilipo?
Atsakyti
Kiek esu kepusi popiereliuose/formelese, niekada nieks neprilipo. Keksiukai labai graziai is ju issiima.
Atsakyti
Twix pyragėliai
user posted image


Tešlai:


250 gr. miltų
55 gr. persijotos cukraus pudros
150 gr. šalto margarino
4-6 šaukštai šalto vandens
žiupsnelis druskos


Karamelei:


1 skardinė Rdu du du
1 šaukštas sviesto

Šokolado sluoksniui:


300 gr. šokolado
2 šaukštai sviesto


Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai mankom išminkyti ,kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, bet ne visą, išminkykite tešlą, jei trūksta vandens pripilkite dar. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iškloti tešla plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių 20 minučių.
Ru du du ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele.
Dėti ant iškeptos tešlos.
user posted image

Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir dėti sluoksnį ant karamelės., papuošti riešutų drožlėm.
Dėti į šaldytuvą keliom valandom, kad atvėstų.
Skanaus!
user posted image

Atsakyti
O sakykit kiek laiko meeduolii gali stovet iskepti? Noriu kepti kledini nameli, bijau peranksti iskepti. Bet tiek darbu lauki pries sventes tai mastau kiek ankciau galeciau kepti?
Papildyta:
Vsio darysiu tvixs'us. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bandysiu pirstelius pjaustyti ir volioti sokolade. Kazin gasis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 12 10, 10:33)

Vsio darysiu tvixs'us.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif bandysiu pirstelius pjaustyti ir volioti sokolade. Kazin gasis? g.gif

gausis bigsmile.gif
as pradzioj supjausciau dideliais gabaleliais ir pasigailejau 4u.gif
nepatogu valgyti buvo smile.gif
kita karta irgi pjaustysiu juostelemis drinks_cheers.gif
Atsakyti