Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

Sausainėliai " Aromatiniai" smile.gif

100g minkšto sviesto,
125g varškės (dėjau liesą),
1 kiaušinis,
70g cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
1a.š. vanilino cukraus,
200-250g miltų,
100g razinų,
50g maltų migdolų,
lašas migdolų ar kitokios esencijos,
50g dž.melionų( galima dėti bet kokius dž.vaisius),
nuo 1 citrinos nutarkuota žievelė,
1a.š. malto imbiero,
cinamono pagal skonį,

Minkštą sviestą, varškę, cukrų, kiaušinį išplakti iki vientisos masės, sudėti likusius produktus, miltų dėti tiek, kad tešla lengvai minkytųsi rankomis, aš sudėjau 200g miltų.
Rankomis padaryti mažyčius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikti tarpelius, nes kepdami sausainiai pučiasi ir kepti 170-180 laipsnių apie 15 min. Čia nuo orkaitės priklauso.
Iškeptus pabarstyti cukraus pudra 4u.gif

user posted image



Receptukas iš rusiško forumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 05 gruodžio 2010 - 15:05
[quote=kisule,2010 12 03, 15:56]
[quote=dolly`,2010 12 02, 19:55]
biskociai su pistacijom ir spanguolem
Jus man neismanelei blush2.gif cool.gif pasakykit,kas per skonis siu biskociu? unsure.gif , cia kaip dziuveseliai ? ax.gif 4u.gif .Niekada nedariusi esu,vis mastau kad pasidaryti,bet nezinau kas cia per daiktas biggrin.gif ir tai sulaiko
[/quote]
va,merginos ir paaiskino smile.gif mano maziukui baisiai jie patinka,geriau nei bet kokie pirkti sausainiukai.

[quote=davija,2010 12 03, 19:31]
man biskociai tai ne betkos pyragas padziovintas blush2.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif taip gali sakyti tas,kuris neragaves tikru biskociu smile.gif

[quote=kenguriukas,2010 12 05, 09:39]
Vakar kepiau ir vienus ir kitus. Kazkas nerealaus thumbup.gif
Viskas kuo geriausiai gavosi pagal receptus. Tik as is teslos dariau dvi "malkas", kad tie biskociai gautusi mazesni. Ir vienus ir kitus kepiau 180C apie 30min. Iskepe kuo puikiausiai ir pjaustesi labai gerai, niekas nebyrejo, netrupejo thumbup.gif
wub.gif
[/quote]
smagu ,kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Šiek tiek ne į temą, bet turiu klausimą - ką jūs darote su likusiais baltymais - per pastarasias dvi dienas kiek ką kepiau, tai vis baltymas liko.. tai dabar 6 taip ir stovi šaldytuve.. išmesti kažkaip gaila, o ką padaryti irgi nesugalvoju. gal kokių patarimų būtų?.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reff @ 2010 12 05, 18:16)
Šiek tiek ne į temą, bet turiu klausimą - ką jūs darote su likusiais baltymais - per pastarasias dvi dienas kiek ką kepiau, tai vis baltymas liko.. tai dabar 6 taip ir stovi šaldytuve.. išmesti kažkaip gaila, o ką padaryti irgi nesugalvoju. gal kokių patarimų būtų?.. 4u.gif

Issikepkit morengu
Atsakyti
QUOTE(Reff @ 2010 12 05, 18:16)
Šiek tiek ne į temą, bet turiu klausimą - ką jūs darote su likusiais baltymais - per pastarasias dvi dienas kiek ką kepiau, tai vis baltymas liko.. tai dabar 6 taip ir stovi šaldytuve.. išmesti kažkaip gaila, o ką padaryti irgi nesugalvoju. gal kokių patarimų būtų?.. 4u.gif

Keksas kiausiniu baltymu sunaudojimui tongue.gif
http://www.supermama...;#entry21445812
Atsakyti
guoda -paguoda kepė matomai skanu pyraga su jogurtu ,norejau paklausti koks turi būti jogurta ar paprasciausia jogurtas tas kuris būna su bananais,melynemis ir kaip ji išplakti ar išmaišyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2010 12 04, 11:09)
Aguonele,ir mane domintu pats gaminimo procesas, nes niekad nesu kepus blush2.gif
O jie gaunasi minksti, ar kieti?


jie gaunasi kietoki mirksiukas.gif Vakar velgi kepiau, tad eiga surasite cia mirksiukas.gif
QUOTE(daivaP @ 2010 12 05, 14:55)
Sausainėliai " Aromatiniai" smile.gif

nu koks geris cia wub.gif dievinu visus kepinius, i kuriuos varske dedas thumbup.gif
Atsakyti
Skanus, gaivus, lengvai saldus ir kartu traškus desertas.
Į indą dėti šaldytų aviečių(aš neturėjau, tai dėjau vyšnias)ant viršaus plaktos grietinėlės su šaukšteliu cukraus pudros ir žiupsneliu druskos, ant grietinėlės, pakeptų ant trupučio sviesto ir šaukštelio cukraus migdolų.Toks trumpas receptas, bet skanus.Vaišinu smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 12 07, 20:07)
Skanus, gaivus, lengvai saldus ir kartu traškus desertas.
Į indą dėti šaldytų aviečių(aš neturėjau, tai dėjau vyšnias)ant viršaus plaktos grietinėlės su šaukšteliu cukraus pudros ir žiupsneliu druskos, ant grietinėlės, pakeptų ant trupučio sviesto ir šaukštelio cukraus migdolų.Toks trumpas receptas, bet skanus.Vaišinu smile.gif

Niu labai ačiū, tikrai labi skanu, gal būtų galima receptuką (niekam neišduočiau) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2010 12 07, 20:16)
Niu labai ačiū, tikrai labi skanu, gal  būtų galima receptuką (niekam neišduočiau) mirksiukas.gif

Tai, kad parasiau, tiksliu proporciju kaip ir neturiu, pagal skoni kiekis uogu, kiekis plaktos grietineles ir riesutuku.Grietineles tokiems dviems indeliams sunaudojau apie 250gr., kaupina sauksteli cukraus pudros, slakeli druskos(geriau su ja issiplaka, nereikia standiklio).Riesutu apie dvi saujeles, kaupina sauksteli cukraus ir sviesto gabaliuka nedideli, viska pakepiau, kol parudavo ir atvesinau, paskui ant grietineles uzdejau. :mirksiukas:Reiktu saldytuve pusvandi palaikyti padarius, kad gerai atsaltu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 07 gruodžio 2010 - 19:49
Pakalbam apie biscotti'cius tongue.gif Kepiau ir pagal ule ir dar kazkoki blush2.gif , kur dedas du kiausiniai, tai man viskas gerai, bet tas skonis toks kaip biskvito, kai jaucias kiausiniai, truputi nepatiko. Sian dariau pagal Neryte, tai jau geriau, kiausiu nesijaucia, o svarbiausia kiekis beveik tas pats gavos.... Bet man dar jie nelabai kaip pirkdavau italu kepykleles blush2.gif ten jie tokie nelabai saldus ir toks specifinis dar skonis, net ne aromatai.... Zodziu atidirbinet dar yra ka, bet man jie beprotiskai fantastiski thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Kokosiniai sausainiai su kukurūzų dribsniais

Reikės:
* 3 kaiušinių baltymai
* 250 g cukraus
* 3 ml vanilės ekstrakto
* 185 g kokosų drožlių
* 40 g kukurūzų dribsnių

Baltymus išplakti iki standumo, sumaišyti su cukrumi ir vanile. Suberti kokosus. Kukurūzų dribsnius sugrūsti, sumaišyti su likusiais ingredientais.
Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Šaukštu suformuoti sausainius ant skardos (aš dedu vieną šaukštą ir tada suploju, kad gautųsi plokščias) ir kepti 15-18 min.

Atsakyti