Sausainėliai " Aromatiniai"
100g minkšto sviesto,
125g varškės (dėjau liesą),
1 kiaušinis,
70g cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
1a.š. vanilino cukraus,
200-250g miltų,
100g razinų,
50g maltų migdolų,
lašas migdolų ar kitokios esencijos,
50g dž.melionų( galima dėti bet kokius dž.vaisius),
nuo 1 citrinos nutarkuota žievelė,
1a.š. malto imbiero,
cinamono pagal skonį,
Minkštą sviestą, varškę, cukrų, kiaušinį išplakti iki vientisos masės, sudėti likusius produktus, miltų dėti tiek, kad tešla lengvai minkytųsi rankomis, aš sudėjau 200g miltų.
Rankomis padaryti mažyčius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikti tarpelius, nes kepdami sausainiai pučiasi ir kepti 170-180 laipsnių apie 15 min. Čia nuo orkaitės priklauso.
Iškeptus pabarstyti cukraus pudra
Receptukas iš rusiško forumo.
[quote=kisule,2010 12 03, 15:56]
[quote=dolly`,2010 12 02, 19:55]
biskociai su pistacijom ir spanguolem
Jus man neismanelei pasakykit,kas per skonis siu biskociu? , cia kaip dziuveseliai ? .Niekada nedariusi esu,vis mastau kad pasidaryti,bet nezinau kas cia per daiktas ir tai sulaiko
[/quote]
va,merginos ir paaiskino mano maziukui baisiai jie patinka,geriau nei bet kokie pirkti sausainiukai.
[quote=davija,2010 12 03, 19:31]
man biskociai tai ne betkos pyragas padziovintas
[/quote]
taip gali sakyti tas,kuris neragaves tikru biskociu
[quote=kenguriukas,2010 12 05, 09:39]
Vakar kepiau ir vienus ir kitus. Kazkas nerealaus
Viskas kuo geriausiai gavosi pagal receptus. Tik as is teslos dariau dvi "malkas", kad tie biskociai gautusi mazesni. Ir vienus ir kitus kepiau 180C apie 30min. Iskepe kuo puikiausiai ir pjaustesi labai gerai, niekas nebyrejo, netrupejo
[/quote]
smagu ,kad patiko
[quote=dolly`,2010 12 02, 19:55]
biskociai su pistacijom ir spanguolem
Jus man neismanelei pasakykit,kas per skonis siu biskociu? , cia kaip dziuveseliai ? .Niekada nedariusi esu,vis mastau kad pasidaryti,bet nezinau kas cia per daiktas ir tai sulaiko
[/quote]
va,merginos ir paaiskino mano maziukui baisiai jie patinka,geriau nei bet kokie pirkti sausainiukai.
[quote=davija,2010 12 03, 19:31]
man biskociai tai ne betkos pyragas padziovintas
[/quote]
taip gali sakyti tas,kuris neragaves tikru biskociu
[quote=kenguriukas,2010 12 05, 09:39]
Vakar kepiau ir vienus ir kitus. Kazkas nerealaus
Viskas kuo geriausiai gavosi pagal receptus. Tik as is teslos dariau dvi "malkas", kad tie biskociai gautusi mazesni. Ir vienus ir kitus kepiau 180C apie 30min. Iskepe kuo puikiausiai ir pjaustesi labai gerai, niekas nebyrejo, netrupejo
[/quote]
smagu ,kad patiko
Šiek tiek ne į temą, bet turiu klausimą - ką jūs darote su likusiais baltymais - per pastarasias dvi dienas kiek ką kepiau, tai vis baltymas liko.. tai dabar 6 taip ir stovi šaldytuve.. išmesti kažkaip gaila, o ką padaryti irgi nesugalvoju. gal kokių patarimų būtų?..
QUOTE(Reff @ 2010 12 05, 18:16)
Šiek tiek ne į temą, bet turiu klausimą - ką jūs darote su likusiais baltymais - per pastarasias dvi dienas kiek ką kepiau, tai vis baltymas liko.. tai dabar 6 taip ir stovi šaldytuve.. išmesti kažkaip gaila, o ką padaryti irgi nesugalvoju. gal kokių patarimų būtų?..
Issikepkit morengu
QUOTE(Reff @ 2010 12 05, 18:16)
Šiek tiek ne į temą, bet turiu klausimą - ką jūs darote su likusiais baltymais - per pastarasias dvi dienas kiek ką kepiau, tai vis baltymas liko.. tai dabar 6 taip ir stovi šaldytuve.. išmesti kažkaip gaila, o ką padaryti irgi nesugalvoju. gal kokių patarimų būtų?..
Keksas kiausiniu baltymu sunaudojimui
http://www.supermama...;#entry21445812
QUOTE(babis @ 2010 12 04, 11:09)
Aguonele,ir mane domintu pats gaminimo procesas, nes niekad nesu kepus
O jie gaunasi minksti, ar kieti?
O jie gaunasi minksti, ar kieti?
jie gaunasi kietoki Vakar velgi kepiau, tad eiga surasite cia
QUOTE(daivaP @ 2010 12 05, 14:55)
Sausainėliai " Aromatiniai"
nu koks geris cia dievinu visus kepinius, i kuriuos varske dedas
Skanus, gaivus, lengvai saldus ir kartu traškus desertas.
Į indą dėti šaldytų aviečių(aš neturėjau, tai dėjau vyšnias)ant viršaus plaktos grietinėlės su šaukšteliu cukraus pudros ir žiupsneliu druskos, ant grietinėlės, pakeptų ant trupučio sviesto ir šaukštelio cukraus migdolų.Toks trumpas receptas, bet skanus.Vaišinu
Į indą dėti šaldytų aviečių(aš neturėjau, tai dėjau vyšnias)ant viršaus plaktos grietinėlės su šaukšteliu cukraus pudros ir žiupsneliu druskos, ant grietinėlės, pakeptų ant trupučio sviesto ir šaukštelio cukraus migdolų.Toks trumpas receptas, bet skanus.Vaišinu
QUOTE(Srove @ 2010 12 07, 20:07)
Skanus, gaivus, lengvai saldus ir kartu traškus desertas.
Į indą dėti šaldytų aviečių(aš neturėjau, tai dėjau vyšnias)ant viršaus plaktos grietinėlės su šaukšteliu cukraus pudros ir žiupsneliu druskos, ant grietinėlės, pakeptų ant trupučio sviesto ir šaukštelio cukraus migdolų.Toks trumpas receptas, bet skanus.Vaišinu
Į indą dėti šaldytų aviečių(aš neturėjau, tai dėjau vyšnias)ant viršaus plaktos grietinėlės su šaukšteliu cukraus pudros ir žiupsneliu druskos, ant grietinėlės, pakeptų ant trupučio sviesto ir šaukštelio cukraus migdolų.Toks trumpas receptas, bet skanus.Vaišinu
Niu labai ačiū, tikrai labi skanu, gal būtų galima receptuką (niekam neišduočiau)
QUOTE(Failas @ 2010 12 07, 20:16)
Tai, kad parasiau, tiksliu proporciju kaip ir neturiu, pagal skoni kiekis uogu, kiekis plaktos grietineles ir riesutuku.Grietineles tokiems dviems indeliams sunaudojau apie 250gr., kaupina sauksteli cukraus pudros, slakeli druskos(geriau su ja issiplaka, nereikia standiklio).Riesutu apie dvi saujeles, kaupina sauksteli cukraus ir sviesto gabaliuka nedideli, viska pakepiau, kol parudavo ir atvesinau, paskui ant grietineles uzdejau. :mirksiukas:Reiktu saldytuve pusvandi palaikyti padarius, kad gerai atsaltu.
Pakalbam apie biscotti'cius Kepiau ir pagal ule ir dar kazkoki , kur dedas du kiausiniai, tai man viskas gerai, bet tas skonis toks kaip biskvito, kai jaucias kiausiniai, truputi nepatiko. Sian dariau pagal Neryte, tai jau geriau, kiausiu nesijaucia, o svarbiausia kiekis beveik tas pats gavos.... Bet man dar jie nelabai kaip pirkdavau italu kepykleles ten jie tokie nelabai saldus ir toks specifinis dar skonis, net ne aromatai.... Zodziu atidirbinet dar yra ka, bet man jie beprotiskai fantastiski
Kokosiniai sausainiai su kukurūzų dribsniais
Reikės:
* 3 kaiušinių baltymai
* 250 g cukraus
* 3 ml vanilės ekstrakto
* 185 g kokosų drožlių
* 40 g kukurūzų dribsnių
Baltymus išplakti iki standumo, sumaišyti su cukrumi ir vanile. Suberti kokosus. Kukurūzų dribsnius sugrūsti, sumaišyti su likusiais ingredientais.
Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Šaukštu suformuoti sausainius ant skardos (aš dedu vieną šaukštą ir tada suploju, kad gautųsi plokščias) ir kepti 15-18 min.
Reikės:
* 3 kaiušinių baltymai
* 250 g cukraus
* 3 ml vanilės ekstrakto
* 185 g kokosų drožlių
* 40 g kukurūzų dribsnių
Baltymus išplakti iki standumo, sumaišyti su cukrumi ir vanile. Suberti kokosus. Kukurūzų dribsnius sugrūsti, sumaišyti su likusiais ingredientais.
Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Šaukštu suformuoti sausainius ant skardos (aš dedu vieną šaukštą ir tada suploju, kad gautųsi plokščias) ir kepti 15-18 min.