Atnesu skanu zemes riesutu sviesta
Produktai:
150 g. skrudintų žemės riešutų
0,5 a.š. aliejaus
0,25 a.š. druskos
Eiga:
Aš naudojau skrudintus-sūdytus riešutus, dėl to nebedėjau druskos.
Riešutus įberti į smulkintuvą ir susmulkinti iki kruopelytės dydžio. Tada nuimti dangtelį ir įpilti aliejų, ir jei reikia, druską. Viską pakratyti ir vėl pastatyti smulkinti. Laikas nuo laiko nuimant smulkintuvą ir pakratant. Pamatysit, kaip masė pradeda keistis į tąsią. Plakti iki norimos konsistencijos. Man visas šis "darbas" apėmė apie 3 minutes. Gautą sviestą sudėti į sandarų indą. laikyti šaldytuve iki 2 mėnesių.
Iš šio kiekio man gavosi apie 120 g. sviesto.
Labai skanu užtepus ant baltos duonos, taip pat ir ant skrudintos
QUOTE(davija @ 2010 12 03, 22:31)
tikrai ne bet koks net nusistebejau
Kepiau biskocius, bet per puse val. neiskepe - vidus buvo zalias. Ir pjaustant labai trupejo virsus, negraziai pjaustesi. Todel dar kisau pakepti. Bet vistiek pjaustant trupejo. Tai gavosi daug trupininiu biskociuku
QUOTE(*Keila* @ 2010 12 04, 12:16)
super o kazi jei daryt su lazdyni riesutais, kazi kas gautusi
QUOTE(bonza @ 2010 12 04, 15:23)
super o kazi jei daryt su lazdyni riesutais, kazi kas gautusi
net nzn . Bet manau, kad turetu gautis. Nes kazkada migdolus buvau taip dariusi. Gali pabandyti is mazesnio kiekio.
QUOTE(pienia @ 2010 12 04, 16:01)
Kepiau biskocius, bet per puse val. neiskepe - vidus buvo zalias. Ir pjaustant labai trupejo virsus, negraziai pjaustesi. Todel dar kisau pakepti. Bet vistiek pjaustant trupejo. Tai gavosi daug trupininiu biskociuku
gal labai stora dideli darei
QUOTE(Ulė @ 2010 12 04, 16:44)
gal labai stora dideli darei
Nea, bet virsus buvo traskus, o vidus dar neiskepes. Ir pjaunant luzinejo. Bet jau padziovinau, tai jau mirkyt reiks
Sveikinam *Keila* susikurus savo virtuve. Oi dabar lysim ten
QUOTE(pienia @ 2010 12 04, 18:58)
Sveikinam *Keila* susikurus savo virtuve. Oi dabar lysim ten
Oi laukiam, laukiam...mes sveteliu laukiam.
Šiandien išbandžiau aguoniukus tokius, receptukas labai paprastas, o išeina tikrai skaniai tiesa, pamiršau sviestu patepti batoną, gal būtų šiek tiek kitaip. Medaus šiaip nevalgau, nemėgstu, bet čia aguonos labai jautėsi, tai ir medus nekliuvo. Kitą kartą manau pabandysiu su kondensuotu pienu
http://www.gaspadine...aguoniukai.html
http://www.gaspadine...aguoniukai.html
QUOTE(Ulė @ 2010 12 01, 11:31)
Biscotti su migdolais ir šokoladu
QUOTE(dolly` @ 2010 12 02, 19:55)
biskociai su pistacijom ir spanguolem
Vakar kepiau ir vienus ir kitus. Kazkas nerealaus
Viskas kuo geriausiai gavosi pagal receptus. Tik as is teslos dariau dvi "malkas", kad tie biskociai gautusi mazesni. Ir vienus ir kitus kepiau 180C apie 30min. Iskepe kuo puikiausiai ir pjaustesi labai gerai, niekas nebyrejo, netrupejo
QUOTE(bonza @ 2010 12 04, 15:23)
super o kazi jei daryt su lazdyni riesutais, kazi kas gautusi
Žinoma, kad gautųsi. Gerai gautųsi. Man asmeniškai net ir skaniau lazdyno riešutų sviestas