atnešu labai skanų pyragą
Tešla:
1/2 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 stiklinės kefyro
100 g sviesto
Vidurinis sluoksnis
3-4 obuoliai
1 v.š. cukraus
Viršutinis sluoksnis
300 g jogurto (aš dėjau su mėtomis)
2 kiaušiniai
1v.š. cukraus
Eiga
Cukrų, miltus ir kepimo miltelius sumaišyti. Supilti ištirpdytą sviestą ir kefyrą. Viską išsukti iki vientisos masės. Iš šios masės suformuoti pagrindą su sienelėmis kepimo inde. Suberti plonai riekelėmis supjaustytus obuolius ir užberti cukraus. Pašauti į 200C orkaitę 15 min.
Jogurtą, kiaušinius ir cukrų gerai išsukti mikseriu. Ir šią masę užpilti ant obuolių. Dar kepti 15-20 min 200C orkaitėje.
Skonis superinis apatinis sluoksnis saldokas, obuoliai duoda rūgštoką skonį, o viršutis sluoksnis lyg gerai išpurenta varškytė.
Skanaus
QUOTE(guoda-paguoda @ 2010 11 28, 21:25)
atnešu labai skanų pyragą
labai labai skaniai atrodo is nuotraukos atrodo, kad ten varske ant virsaus
kepsiu treciadieni
QUOTE(GITALE @ 2010 11 28, 19:51)
taip sita kepiau, norejau ateiciai isbandyt, suvalgem iskart, galiu pasakyt kad jis is tokios normos storas nesigauna, cia vienam paplociui, dejau du vidutinius kiausus
taip taip, as ir rasiau, kad didint produktu kiekius. Mano nurodyti produktai tik 1 biskvitui (na kartais pakyla taip, kad i 2 perpjaunu).
Aciu Novai uz medaus torto receptuka, o Ulei uz argentinietiskus sausainius. Labai bijau eksperimentuoti su kepiniais, vis pritruksta drasos.
Sestadieni gaminau pagal Jusu receptukus.
Pavyko tobulai Be galo skanus tortas ir sausainiai tiesiog pasakiski
Sestadieni gaminau pagal Jusu receptukus.
Pavyko tobulai Be galo skanus tortas ir sausainiai tiesiog pasakiski
QUOTE(Ulė @ 2010 11 27, 16:56)
Karamelinis šokoladinis Beatos tortas
o kuo butu galima pakeisti Mascarpones suri? As kazkaip niekada jo nesu naudojusi, tai net nezinau kaip atrodo
QUOTE(aistutėlė @ 2010 11 29, 18:26)
o kuo butu galima pakeisti Mascarpones suri? As kazkaip niekada jo nesu naudojusi, tai net nezinau kaip atrodo
as keiciu tiesiog liesa varske
QUOTE(S@lsa @ 2010 11 29, 19:27)
merginos, kepusios keksa, susiruosiau ir as kepti sokoladini keksa, viska dariau pagal recepta, bet ta tesla man kazkokia skysta gavosi, tokia kaip grietine. Gal galite parasyt kokia ji turetu but, nes niekur nerandu info. Idejau kept ziuresim, kas cia gausis
JEI APIE RUGIAGELES NEGRA KALBA EINA, TAI TOKS IR TURI BUTI
QUOTE(Fregata @ 2010 11 28, 21:12)
labai labai skaniai atrodo is nuotraukos atrodo, kad ten varske ant virsaus
kepsiu treciadieni
kepsiu treciadieni
Labai skanus ir yra
bet patarčiau viršutiniam sluoksniui baltymus atskirti ir labai gerai isplakti, o tada atsargiai imaisyti i jogurta+cukrus+tryniai misinį.
QUOTE(S@lsa @ 2010 11 29, 19:27)
merginos, kepusios keksa, susiruosiau ir as kepti sokoladini keksa, viska dariau pagal recepta, bet ta tesla man kazkokia skysta gavosi, tokia kaip grietine. Gal galite parasyt kokia ji turetu but, nes niekur nerandu info. Idejau kept ziuresim, kas cia gausis
man dažnau keksų tešla skystoka gaunasi, kepk neaukštoj temperatūroj, jei matysi,kad viduriukas neiškepė - pridenk folija
nors jau turbūt suvalgei tą keksą
QUOTE(guoda-paguoda @ 2010 11 28, 19:25)
išbandžiau pyragą. Tik viršutinis sluoksnis gavos kiek per skystas (gal mano jogurtas per liesas buvo? gal reikia riebaus?).
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 29, 23:57)
išbandžiau pyragą. Tik viršutinis sluoksnis gavos kiek per skystas (gal mano jogurtas per liesas buvo? gal reikia riebaus?).
[
[
Kazkodel virsutinio sliuoksniuko nesimato, ar jis susigere , nes ten obuoliai kaip ir per viduri matos