[quote=kristynka*,2010 11 27, 20:33]
ir ar galima is jo kazkaip padaryti tingini ?[/b]
Manau, kad galima padaryti tinginį, aš darau su paprastu pienu,
tinginių temoje man atrodo yra receptas,
Dar galite padaryti lengvą desertą- putėsius,padaryti žele iš pokelių tik vandens dėti apie 250 ml, palaukti kol atšals ir pradės truputį stingti. Šaltą pieną plakti mikseriu kol patrigubės ir plona srovele pilti želė. Gausite skanų lengvą ir nekaloringą desertą. Skanaus
Turejau kokosu pieno, tai isbandziau pyragaicius
KOKOSINIAI PYRAGAICIAI
Receptas is cia
Reikės:
300 g miltų;
75 g minkšto kambario temperatūros sviesto;
100 g cukraus;
2 šaukštelių kepimo miltelių (su nedideliu kaupu);
400 g kokosų pieno (vienos skardinės);
ant peilio galo maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto;
nutarkuotos pusės citrinos žievelės (kupino šaukšto tarkių);
šaukšto citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos;
400 g saldinto kondensuoto pieno (vienos skardinės);
kelių šaukštų džiovintų kokoso drožlių;
gabalėlio sviesto kepimo formai ištepti ir kupino šaukšto rupaus malimo kvietinių miltų kepimo formai pabarstyti.
Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Sviestą dubenyje išsukite su cukrumi, kol pabals. Sudėkite pasirinktą vanilės formą, tarkuotą citrinos žievelę, druską, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
Kokosų pieno skardinės turinį gerai išplakite ir plakdami įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį. Greitai sukant šaukštu arba rankine plaktuve ant viršaus po truputį prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Šiam darbui į pagalbą galite pasitelkti elektrinį plaktuvą. Tešlą gerai išmaišykite. Tešla turi būti minkšta ir vis dar sukama šaukštu.
Kepimo formą (geriausiai tiktų nedidelė stačiakampė arba apvali nuimamais kraštais) ištepkite sviestu, pabarstykite rupaus malimo miltais. Sukrėskite tešlą ir tolygiai paskirstykite, išlyginkite paviršių. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite 30-35 minutes. Iškepusį pyragą išimkite, leiskite keletą minučių praaušti ir tankiai subadykite šakute. Ant paviršiais tolygiai supilkite kondensuotą pieną ir palikite kelioms valandoms susigerti bei išmirkti. Kondensuotas pienas ilgainiui subėgs į šakute subadytas bei paties pyrago ertmes.
Prieš patiekiant pabarstykite pyragą sluoksniu kokoso drožlių, supjaustykite kvadratėliais arba rombais ir išimkite iš formos.
Pyragaičius mirkti galite palikti per naktį - kitą dieną beliks pabarstyti kokoso drožlėmis ir supjaustyti.
Pyragaičius mirkti galite palikti per naktį - kitą dieną beliks pabarstyti kokoso drožlėmis ir supjaustyti.
---------------------
Tik atrodo cia daug prirasyta, bet pasigaminti juokas, ir tikrai skanu, dregna kas megsta kokosinius gaminius, rekomenduoju!
KOKOSINIAI PYRAGAICIAI
Receptas is cia
Reikės:
300 g miltų;
75 g minkšto kambario temperatūros sviesto;
100 g cukraus;
2 šaukštelių kepimo miltelių (su nedideliu kaupu);
400 g kokosų pieno (vienos skardinės);
ant peilio galo maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto;
nutarkuotos pusės citrinos žievelės (kupino šaukšto tarkių);
šaukšto citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos;
400 g saldinto kondensuoto pieno (vienos skardinės);
kelių šaukštų džiovintų kokoso drožlių;
gabalėlio sviesto kepimo formai ištepti ir kupino šaukšto rupaus malimo kvietinių miltų kepimo formai pabarstyti.
Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Sviestą dubenyje išsukite su cukrumi, kol pabals. Sudėkite pasirinktą vanilės formą, tarkuotą citrinos žievelę, druską, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
Kokosų pieno skardinės turinį gerai išplakite ir plakdami įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį. Greitai sukant šaukštu arba rankine plaktuve ant viršaus po truputį prasijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Šiam darbui į pagalbą galite pasitelkti elektrinį plaktuvą. Tešlą gerai išmaišykite. Tešla turi būti minkšta ir vis dar sukama šaukštu.
Kepimo formą (geriausiai tiktų nedidelė stačiakampė arba apvali nuimamais kraštais) ištepkite sviestu, pabarstykite rupaus malimo miltais. Sukrėskite tešlą ir tolygiai paskirstykite, išlyginkite paviršių. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite 30-35 minutes. Iškepusį pyragą išimkite, leiskite keletą minučių praaušti ir tankiai subadykite šakute. Ant paviršiais tolygiai supilkite kondensuotą pieną ir palikite kelioms valandoms susigerti bei išmirkti. Kondensuotas pienas ilgainiui subėgs į šakute subadytas bei paties pyrago ertmes.
Prieš patiekiant pabarstykite pyragą sluoksniu kokoso drožlių, supjaustykite kvadratėliais arba rombais ir išimkite iš formos.
Pyragaičius mirkti galite palikti per naktį - kitą dieną beliks pabarstyti kokoso drožlėmis ir supjaustyti.
Pyragaičius mirkti galite palikti per naktį - kitą dieną beliks pabarstyti kokoso drožlėmis ir supjaustyti.
---------------------
Tik atrodo cia daug prirasyta, bet pasigaminti juokas, ir tikrai skanu, dregna kas megsta kokosinius gaminius, rekomenduoju!
ULE , gal turite koki skanaus biskvito recepta? Isbandyta
ACIU
siandien bandysiu kepti Novos rekomenduota
ACIU
siandien bandysiu kepti Novos rekomenduota
QUOTE(aistutėlė @ 2010 11 28, 12:50)
ULE , gal turite koki skanaus biskvito recepta? Isbandyta
ACIU
siandien bandysiu kepti Novos rekomenduota
ACIU
siandien bandysiu kepti Novos rekomenduota
as ji vakar bandziau tai super biskvitas, uztepiau rududu ant iskepto
QUOTE(GITALE @ 2010 11 28, 12:25)
as ji vakar bandziau tai super biskvitas, uztepiau rududu ant iskepto
o pagal koki recepta kepei? Man Nova rekomendavo persikinio pyrago biskvita.....
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 13:35)
labukas parasiau i keksu tema, bet noriu greit kept tai kol sulauksiu atsakymo, tikiuosi cia ji gauti greiciau ka suteikia keksiukams vanilinis pudingas? susiradau recepta maziem keksiukam bet neturiu vanilinio pudingo, ar galiu ji kazkuo kitu pakeisti ar galima gal isvis be jo apseiti?
Jei turi krakmolo, keisk juo ir vanilinio cukraus idek
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 14:35)
labukas parasiau i keksu tema, bet noriu greit kept tai kol sulauksiu atsakymo, tikiuosi cia ji gauti greiciau ka suteikia keksiukams vanilinis pudingas? susiradau recepta maziem keksiukam bet neturiu vanilinio pudingo, ar galiu ji kazkuo kitu pakeisti ar galima gal isvis be jo apseiti?
Man atrodo, vietoje pudingo galima naudoti krakmolą, nes pudingas iš jo ir susideda. Bet jau turbūt pavėlavau su atsakymu
QUOTE(dekoratyvine @ 2010 11 28, 17:25)
Man atrodo, vietoje pudingo galima naudoti krakmolą, nes pudingas iš jo ir susideda. Bet jau turbūt pavėlavau su atsakymu
o krakmolo deti ir tiek kiek butu reikeje to pudingo? recepte rasoma 5 valg. saukstai pudingo, tai ir krakmolo deti 5 valg. saukstus ir vanilinio pagal skoni, taip? nepavelavote
QUOTE(Ulė @ 2010 11 27, 16:56)
Karamelinis šokoladinis Beatos tortas
Tiesiog fantastika
Bus isbandyta,ir tikriausiai jau sventem
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 17:42)
o krakmolo deti ir tiek kiek butu reikeje to pudingo? recepte rasoma 5 valg. saukstai pudingo, tai ir krakmolo deti 5 valg. saukstus ir vanilinio pagal skoni, taip? nepavelavote
Būtent taip aš ir dėčiau
QUOTE(aistutėlė @ 2010 11 28, 14:23)
o pagal koki recepta kepei? Man Nova rekomendavo persikinio pyrago biskvita.....
taip sita kepiau, norejau ateiciai isbandyt, suvalgem iskart, galiu pasakyt kad jis is tokios normos storas nesigauna, cia vienam paplociui, dejau du vidutinius kiausus