Karamelinis šokoladinis Beatos tortas
Jau kelias savaites taip norėjau kažko šokoladinio...tokio net kartoko... radau Beatos antroje knygoje šį tortą ir aš išlošiau, kad jį padariau,gaminamas labai paprastai nors žinau, kad rašyti tai turėsiu daugg , labai sodraus skonio, tikras toks sodriai šokoladinis, užtrukau aš prie jo apie valandą tik, žodžiu labai rekomenduoju.
Receptas yra ir beatosvirtuve.lt tik knygoje jis jau šiek tiek patobulintas, aš taip pat kai ko pridėjau ,ko maniau man netruks nuėmiau
Biskvitui reikės:
250 g sviesto
440 g cukraus
4 kiaušiniai (dideli)
400 g miltų
80 g kakavos (kuo tamsesnė, tuo geriau, pageidautina speciali, skirta kepiniams, o ne kokia nors vaikiškiems kakavos gėrimams daryti )
2,5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
0,5 arbatiniai šaukšteliai druskos
350 ml pieno
4 šaukštai tirpios kavos (ištirpinti 3 šaukštuose karšto vandens)
Įjunkite orkaitę. 160-170 C. Pasiruoškite dvi torto formas. Būtinai dvi, jei neturite dviejų, tai reikės apsieiti su viena, tik užtruks ilgiau laiko, nes vienu ypu iškepsit tik pusę tešlos. taigi, dvi formos sutaupytas laikas. sviestas turi būti kambario temperatūros.
Sviestą ištrinti su cukrum iki baltumo, išplakus dėti po vieną kiaušinį ir plakti geras 15 minučių.
Atskiram dubenyje persijokite miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską. kuo daugiau kartų persijosite miltus, tuo daugiau oro pateks
.aš sijojau tik kelis kartus ir man pritrūko, kitą kartą tikrai netingėsiu ir padarysiu kaip liepta apie 4 kartus.
Dabar po truputį reikia sujungti sviesto-kiaušinių masę su miltais, tai darykite iš lėto, ramiai, jau be elektrinio mikserio, po truputį pilkite miltus ir vis pamaišykite, įmaišykite pusę miltų. tirpią kavą, ištirpintą vandenyje, supilkite į pieną
Pieną pilkite į tešlą, vėlgi po truputį, vis išmaišant. pabaikite maišyt tešlą, supildami likusius miltus.
Torto formas ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalinkite į abi formas ir šaukite į orkaitę 40-50 minučių. iškepusius biskvitus palikite ramybėj, kad atauštų. išimkite iš formos labai atsargiai.
*****
KREMAS
600 g mascarponės sūrio
indelis RU DU DU kremo
100 ml kavos likerio arba brendžio
pora šaukštų kavos tirpios, ištirpintos šaukšte vandens, arba kavos sirupo
svarbiausi ingridientai čia yra maskarponė ir ru du du jei nėra kavos likerio, tai nieko neatsitiks, galima tada vietoj to biskvitą truputį pašlakstyti brendžiu. arba išvis nedėti jokio alkoholio. Kadangi žinojau, kad tortą valgys ir vaikai aš nenaudojau nei brendžio nei tirpintos kavos, jos pilnai man užteko biskvituose. Biskvitą laisčiau šv. apelsino sultimis
Mascarponę išmaišyti mikseriu su kremu , jis bus tokios itin skanios kavos su daug pieno spalvos
Kiekvieną biskvitą atsargiai perpjaukite per pusę, kad iš viso būtų keturi biskvito apskritimai. Pertepkite kremu, dėdami vieną ant kito, sulipdytą tortą taip pat aptepkite kremu. Ant vieno biskvito išmėčiau neskaldytų lazdyno riešutų. Tortą palikti mažiausiai keliom valandom, aš palikau per naktį. Puošiame kaip kam patinka, aš išlydžiau juodąjį šokoladą ir sumaišiau su grietinėle, apipyliau torčiuką ir pabarsčiau riešutais.
Gal zinote, kuo butu galima pakeisti rududu? Gal kazkaip ji butu imanoma namu salygomis pasidaryti?
QUOTE(aga1 @ 2010 11 27, 16:02)
Gal zinote, kuo butu galima pakeisti rududu? Gal kazkaip ji butu imanoma namu salygomis pasidaryti?
Virti kondensuota piena skardineje.
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2010 11 27, 15:56)
Karamelinis šokoladinis Beatos tortas
Tortas jau irasytas i eile isbandymui fantastiskai atrodo!
O jis pjaunasi gerai? Ta prasme ar jis nera labai "skystas"?
Ule, tortas atrodo nuostabiai, tobulai skanus Tik vis ziuriu ziuriu, ir kaip taip graziai gavosi vertikaliom juostelem kremas atrodo lyg maisytas su sokoladu. Cia taip isigere i biskvita?
susiruosiau kepti argentinietiskus sausainukus,bet neparasyta kiek cukraus deti i sausainiu mase,o prie gaminimo irasyta kad sudeti i margarina cukru
QUOTE(daivuteklp @ 2010 11 27, 16:19)
susiruosiau kepti argentinietiskus sausainukus,bet neparasyta kiek cukraus deti i sausainiu mase,o prie gaminimo irasyta kad sudeti i margarina cukru
As deciau kokius 200 g manau...
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 27, 17:07)
Tortas jau irasytas i eile isbandymui fantastiskai atrodo!
O jis pjaunasi gerai? Ta prasme ar jis nera labai "skystas"?
O jis pjaunasi gerai? Ta prasme ar jis nera labai "skystas"?
gerai pjaunas
na va pirmas pjuvis tai pusvalandi ant stalo stovejes matosi kad jau patizes ,o kiti tik is saldytuvo
QUOTE(convict @ 2010 11 27, 17:11)
Ule, tortas atrodo nuostabiai, tobulai skanus Tik vis ziuriu ziuriu, ir kaip taip graziai gavosi vertikaliom juostelem kremas atrodo lyg maisytas su sokoladu. Cia taip isigere i biskvita?
kremas skystokas toks buna tai tik sutepus turbut persigere gerai Paskui saldytuve kremas sutvirtejo
Cukraus i sausainius 3/4 stiklines
QUOTE(Ulė @ 2010 11 27, 16:26)
gerai pjaunas
na va pirmas pjuvis tai pusvalandi ant stalo stovejes matosi kad jau patizes ,o kiti tik is saldytuvo
kremas skystokas toks buna tai tik sutepus turbut persigere gerai Paskui saldytuve kremas sutvirtejo
Cukraus i sausainius 3/4 stiklines
na va pirmas pjuvis tai pusvalandi ant stalo stovejes matosi kad jau patizes ,o kiti tik is saldytuvo
kremas skystokas toks buna tai tik sutepus turbut persigere gerai Paskui saldytuve kremas sutvirtejo
Cukraus i sausainius 3/4 stiklines
Aciu, isbandysim pati ka tik iskepiau pyraga, imesiu recepta veliau
Ule, tortas labai apetitnai atrodo
QUOTE(Ulė @ 2010 11 27, 17:26)
o man miltu-krakmolo misinio liko ,nes jei buciau visa sudejus ten jau nieks nebebutu lipe...ir tai rodos perkieta pasidariau...na iskeps ir ziuresim kas gaunasi o dar noriu paklausti ule ..kepiau jusu obuoliu pyragelius ir ten nurodyta puse kg miltu(500g.) ar ten neturit omeny 500ml,kaip sakant 2,5stikliniu?nes man miltu taip pat liko,sveriau tikrai gramais su svarstyklem,bet 500g tokiam ruosiamos teslos kiekiui jau vizualiai matesi kad perdaug (as visu nesukraciau tai pyrageliai gavosi puikiai,bet noreciau pasitikslinti del tu gramu ir ml) jusu receptai nevienas isbandytas
sausainukai isbandyti,viskasgerai gavosi,skanus tik idomu kodel man ,kazkur apie stikline,miltu-krakmolo misinio liko
merginos nezinau kur klaust, tai gal cia bus bent kiek i tema
Turiu daug skardiniu sutirstinto nesaldyto kondensuoto pieno, ka galima is jo padaryti ????
gal galite receptuku
ir ar galima is jo kazkaip padaryti tingini ?
Turiu daug skardiniu sutirstinto nesaldyto kondensuoto pieno, ka galima is jo padaryti ????
gal galite receptuku
ir ar galima is jo kazkaip padaryti tingini ?