Irmulia, Kaune gertrudos gatvej Kepejas parduotuve. Formeles puikios,tvirtos, nereik deti papildomai i keksiuku forma,is sviestinio dailaus popieriaus,dugnas is kartono,kaina 30cnt/vnt.
Yra ir keksam ir pyragam formyciu tokiu pat
Tortas "Trys šokoladai" - aš su nauju tortuku Trys šokoladai viename torte - kuris Jums patinka labiausiai: juodas, pieniškas, baltas? Čia rasite kiekvienas pagal savo skonį
Tortas 28 cm. apvaliai formai (skliausteliuose nurodytas kiekis - 20 cm. formai)
Šokoladiniam biskvitui:
100 gr. miltų (50)
100 sviesto (50)
30 gr. cukraus (sviestui) (15)
100 gr. juodojo šokolado (50)
labai mažas žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
11 gr. kepimo miltelių (5)
4 kiaušiniai (2)
130 gr. cukraus (baltymams) (75)
3-4 v.š. kreminio likerio (šviesaus) (2-3)
Juodojo šokolado musas:
200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!) (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)
Pieniško šokolado musas:
200 gr. pieniško šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)
Balto šokolado musas:
200 gr. balto šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kremino likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)
Papuošimo glajus:
100 gr. balto šokolado (50)
50 ml. grietinėlės (25)
50 gr. sviesto (25)
4 gr. želatinos (3)
Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi (30 gr.) ir vanilinu iki purumo. Įberti druską, supilti ant vandens garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi (130 gr.) iki standumo (paviršius turi būti blizgantis, lygus, baltymai nerentantys iš apversto dubenio). Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku - jei pagaliukas jau sausas - biskvitas iškepęs).
Apipjauname iškepusio ir atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų 1 cm. tarpas). Biskvitas labai trapus - tad atsargiai ji nuiminėkite nuo kepimo popieriaus! Biskvitą sulaistome likeriu ir dedame į šaldymo kamerą (!) tol, kol ruošime musą.
Musai. Visą želatiną (24 gr.) užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
Darome juodojo šokolado musą. Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta (neužviriname!). Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Dedame jį į formą nuimamais kraštais (jei Jūsų forma nėra labai sandari - išklokite ją maistine plėvele, kad palei dugną neišbėgtų kremas). Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldymo kamerą.
Pieniško ir balto šokolado musai. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl statome į kamerą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome.
Papuošimo glajus. Želatiną užpilame 1,5 v.š. grietinėlės, paliekame išbrinkti. Grietinėlę pakaitiname kartu su sviestu, kol sviestas ištirpsta. Užviriname. Sudedame baltą šokoladą. Kaitiname, kol ištirpsta. Sudedame išbrinkusią želatiną, visiškai ištirpiname, bet neužviriname. Glajų atvėsiname ir atsargiai supilme ant sustingusio torto, pakreipdami formą į šonus, kad glajus tolygiai pasiskirstytų. Statome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų.
P.S. Šį receptą turėjau jau gal 2 metus, vis maniau, kad labai sudėtingas tortas, bet pasirodo - viskas labai paprasta, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Originaliame recepte autorė rašė, kad jei tortą užšaldyt - jis buna labai panašus į šokoladinius ledus... Bet aš tiesiog nespėjau užšaldyt nė gabaliuko - torto labai greitai nebeliko
Tortas 28 cm. apvaliai formai (skliausteliuose nurodytas kiekis - 20 cm. formai)
Šokoladiniam biskvitui:
100 gr. miltų (50)
100 sviesto (50)
30 gr. cukraus (sviestui) (15)
100 gr. juodojo šokolado (50)
labai mažas žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
11 gr. kepimo miltelių (5)
4 kiaušiniai (2)
130 gr. cukraus (baltymams) (75)
3-4 v.š. kreminio likerio (šviesaus) (2-3)
Juodojo šokolado musas:
200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!) (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)
Pieniško šokolado musas:
200 gr. pieniško šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)
Balto šokolado musas:
200 gr. balto šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kremino likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)
Papuošimo glajus:
100 gr. balto šokolado (50)
50 ml. grietinėlės (25)
50 gr. sviesto (25)
4 gr. želatinos (3)
Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi (30 gr.) ir vanilinu iki purumo. Įberti druską, supilti ant vandens garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi (130 gr.) iki standumo (paviršius turi būti blizgantis, lygus, baltymai nerentantys iš apversto dubenio). Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku - jei pagaliukas jau sausas - biskvitas iškepęs).
Apipjauname iškepusio ir atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų 1 cm. tarpas). Biskvitas labai trapus - tad atsargiai ji nuiminėkite nuo kepimo popieriaus! Biskvitą sulaistome likeriu ir dedame į šaldymo kamerą (!) tol, kol ruošime musą.
Musai. Visą želatiną (24 gr.) užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
Darome juodojo šokolado musą. Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta (neužviriname!). Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Dedame jį į formą nuimamais kraštais (jei Jūsų forma nėra labai sandari - išklokite ją maistine plėvele, kad palei dugną neišbėgtų kremas). Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldymo kamerą.
Pieniško ir balto šokolado musai. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl statome į kamerą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome.
Papuošimo glajus. Želatiną užpilame 1,5 v.š. grietinėlės, paliekame išbrinkti. Grietinėlę pakaitiname kartu su sviestu, kol sviestas ištirpsta. Užviriname. Sudedame baltą šokoladą. Kaitiname, kol ištirpsta. Sudedame išbrinkusią želatiną, visiškai ištirpiname, bet neužviriname. Glajų atvėsiname ir atsargiai supilme ant sustingusio torto, pakreipdami formą į šonus, kad glajus tolygiai pasiskirstytų. Statome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų.
P.S. Šį receptą turėjau jau gal 2 metus, vis maniau, kad labai sudėtingas tortas, bet pasirodo - viskas labai paprasta, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Originaliame recepte autorė rašė, kad jei tortą užšaldyt - jis buna labai panašus į šokoladinius ledus... Bet aš tiesiog nespėjau užšaldyt nė gabaliuko - torto labai greitai nebeliko
Labai skaniai tortukas atrodo
Butinai reikes isbandyti
Butinai reikes isbandyti
QUOTE(Nova @ 2010 11 19, 08:59)
Tortas "Trys šokoladai"
Nova, nerealu jau taaaaaaaip skaniai ir gražiai atrodo ir aš būtinai bandysiu prie progos Nova, smalsu paklaust kodėl savo tortukus keli į šitą temą, o ne į tortų jie paskui susiplaka su visais pyragais ir sausainiais ir sunku surast, o tortai būtų visi vienoj krūvoj - ta tema visada susisteminama bet aišku čia tau rinktis kur labiau patinka
irmulia, ačiū už atsakymą
QUOTE(RiMami @ 2010 11 19, 13:19)
Nova, nerealu jau taaaaaaaip skaniai ir gražiai atrodo ir aš būtinai bandysiu prie progos Nova, smalsu paklaust kodėl savo tortukus keli į šitą temą, o ne į tortų jie paskui susiplaka su visais pyragais ir sausainiais ir sunku surast, o tortai būtų visi vienoj krūvoj - ta tema visada susisteminama bet aišku čia tau rinktis kur labiau patinka
Rimami, aciu Man sitas tortas tokio dangisko skonio... Maniau bus labai sunkus, nes sitiek sokolado.. Bet tie musai tokie tirpstantys burnoje
O del tortu temos, esu kazkada ir ten kelus tortu, bet kad ten, pastebejau, nauji niekam neidomus - visa tema tik apie Rafaelo is Snikersa, kiek paskaitai
Bet ikelsiu ir ten sita, jei taip mielai pasiulei
QUOTE(Nova @ 2010 11 19, 08:59)
Tortas "Trys šokoladai" - aš su nauju tortuku Trys šokoladai viename torte - kuris Jums patinka labiausiai: juodas, pieniškas, baltas? Čia rasite kiekvienas pagal savo skonį
Įdomu, kiek laiko užtruko tokį padaryt Kažkaip man baisu, tie daugiasluoksniai tortai visą amžinybę užima...
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 19, 15:15)
Įdomu, kiek laiko užtruko tokį padaryt Kažkaip man baisu, tie daugiasluoksniai tortai visą amžinybę užima...
Man 20 cm. skersmens torto gamyba uzeme 3-3,5 valandas (visiskai neskubant, atsiputus, karts nuo karto pro langa paziopsant ). Neskaitant to galutinio stingdymo, kai jau visi sluoksniai ir glajus uzpiltas. Tada jau per nakti palikau.
Nera taip sudetinga ir ilga, kaip atrodo.
QUOTE(Nova @ 2010 11 19, 14:18)
Man 20 cm. skersmens torto gamyba uzeme 3-3,5 valandas (visiskai neskubant, atsiputus, karts nuo karto pro langa paziopsant ). Neskaitant to galutinio stingdymo, kai jau visi sluoksniai ir glajus uzpiltas. Tada jau per nakti palikau.
Nera taip sudetinga ir ilga, kaip atrodo.
Nera taip sudetinga ir ilga, kaip atrodo.
Na nemažai Bet svarbiai progai galima tas tris valandas rasti
QUOTE(irmulia @ 2010 11 19, 07:53)
na labai skonis kaip nesiskiria ar valgyti po kelių valandų palaikymo šaldytuve (iki pilno sustingimo) , ar po poros dienų - žožu, skanu
labiau sskonį gali įtakoti pasirinkta šokoladas - juodasis ar pieniškas, ar pvz.: papildomi priedai kaip griliažas ir pan.
labiau sskonį gali įtakoti pasirinkta šokoladas - juodasis ar pieniškas, ar pvz.: papildomi priedai kaip griliažas ir pan.
jasna. mėginsiu
sveikos mergaitės, gal galit koki receptuka pyrago su moliūgu ikelt ,ar kokia užuomina imest
Nu nerandu dabar, tokio, kad būt geri atsiliepimai ir dar su fotke
labai prašau. Radau internete toki iš IKI galk as kepėt, bandėt, atrodo neblogai
iš anksto ačiū
Nu nerandu dabar, tokio, kad būt geri atsiliepimai ir dar su fotke
labai prašau. Radau internete toki iš IKI galk as kepėt, bandėt, atrodo neblogai
iš anksto ačiū
Nova, tortukas issaugojau receptuka ir butinai bandysiu dievinu tokius tortus ypac kur dauuug sokolado
QUOTE(vidal @ 2010 11 19, 20:17)
sveikos mergaitės, gal galit koki receptuka pyrago su moliūgu ikelt ,ar kokia užuomina imest
Nu nerandu dabar, tokio, kad būt geri atsiliepimai ir dar su fotke
labai prašau. Radau internete toki iš IKI galk as kepėt, bandėt, atrodo neblogai
iš anksto ačiū
Nu nerandu dabar, tokio, kad būt geri atsiliepimai ir dar su fotke
labai prašau. Radau internete toki iš IKI galk as kepėt, bandėt, atrodo neblogai
iš anksto ačiū
http://surfingthewor...io-pyragas.html
http://dautarte.blog...ba-moliugu.html
http://savaites.blog...it-apvalga.html
Cia man patinka Pabandykit