Dėdės jubiliejui sugalvojau iškept mano mėgsmiausią desertuką : trupininį skruzdėlyną
My Webpage
QUOTE(feminell'a @ 2010 11 16, 15:45)
O receptą atspėt turėtume?
QUOTE(BevardeX @ 2010 11 16, 14:50)
O receptą atspėt turėtume?
ale visai išsiblaškius aš
Reikės: 1stiklinės pieno
1 skardinės kondensuoto pieno
250g margarino
žiubselį druskos
miltų tiek, kad tešla būtų labai kieta.
Eiga: Iš pradžių 1.5val virkite kondensuotą pieną ir padėkit atvėsti. Ištirpinkite margariną, sumaišykite su pienu. tada berkite miltus ir maišykite tol kol tešla bus labai kieta. tešlą susmulkinti ir įdėti į šaldomąją. kai tešla sustingsta, sutarkuoti burokine tarka. įdėti į orkaitę ir kai pakepa ~15min nuolat maišyti trupinius, kad nesuliptų. gražia rusva spalva iškepusius trupinius sumaišyti rankomis su kondensuotu pienu, sudėti į norimą formą, įdėti į šaldytuvą kol sustings ir tada skanauti su arbatėle
QUOTE(dani84 @ 2010 11 16, 14:25)
labas rytas kepejeles
kadangi dauguma cia jusu stebinat tokiais ispudingais receptais, ismone ir sugebejimais, tai nusprendziau pasiklausti jusu
turiu tokiu visokiu likuciu ir nezinau ka skanaus galeciau iskepti seimynai turiu grieitneles indeli, kondensuoto pieno, riesutu, aisku miltai, kiausiniai .... bet va ka skanaus iskepti tai nezinau
labai knieti pameginti elenos "Sausainiai kankorėžiai " bet ten reikia rududu, o jei as vietoj jo deciau kondensuota piena, ar gautusi
kadangi dauguma cia jusu stebinat tokiais ispudingais receptais, ismone ir sugebejimais, tai nusprendziau pasiklausti jusu
turiu tokiu visokiu likuciu ir nezinau ka skanaus galeciau iskepti seimynai turiu grieitneles indeli, kondensuoto pieno, riesutu, aisku miltai, kiausiniai .... bet va ka skanaus iskepti tai nezinau
labai knieti pameginti elenos "Sausainiai kankorėžiai " bet ten reikia rududu, o jei as vietoj jo deciau kondensuota piena, ar gautusi
as kai nepripazystu rududu, tai viriau kondensuota piena. Gavosi nerealiai skanus koknoreziai
daznai cia uzsuku akis paganyti todel rasau as su tokiu dideliu prasymu, pasakykit kas man gavosi negerai... kazkodel su saldumynu gaminimu virtuveje kazkoks fiasko vyksta, bandziau elementariausius cornflakes sausainiukus kepti.. na nesigavo jie man tokia dailus kaip pas recepto autores buna, ir dariau kaip jos, tesla pavalioji tuose kukuruzuose, gavosi tokie blynukai su keliais tais kukuruzais, ir laukan visi ejo .. o gal tiesiog reikejo i tesla priberti tu kukuruzu ir tik tada saukstu pakabinti ir darbo butu maziau ir efektas gal butu geresnis? kaip manot?
QUOTE(saldūška @ 2010 11 17, 09:14)
daznai cia uzsuku akis paganyti todel rasau as su tokiu dideliu prasymu, pasakykit kas man gavosi negerai... kazkodel su saldumynu gaminimu virtuveje kazkoks fiasko vyksta, bandziau elementariausius cornflakes sausainiukus kepti.. na nesigavo jie man tokia dailus kaip pas recepto autores buna, ir dariau kaip jos, tesla pavalioji tuose kukuruzuose, gavosi tokie blynukai su keliais tais kukuruzais, ir laukan visi ejo .. o gal tiesiog reikejo i tesla priberti tu kukuruzu ir tik tada saukstu pakabinti ir darbo butu maziau ir efektas gal butu geresnis? kaip manot?
nu nezinau kodel Tau taip gavosi? daryk tirstesne tesla tada nesigaus blynai. As tai pasidarau tesla, o po to imu i rankas padarau mazuciukus kukuliukus ir tada isvolioju ir dedu i bleka su sviestiniu popieriumi, ir kepu. Gaunasi nuostabus kamuoliukai
QUOTE(saldūška @ 2010 11 17, 08:14)
as dariau taip: kai pasidarai tesla, ji gana tokia skystoka, i rankas nepaimsi, tai paemiau su saukstu pakabinau, tada dejau i kita lekste su tais dribsniais, isvoliojau (aplipo gausiai tais dribsniais) ir dejau i skarda, iskepe labai gerai, ir graziai atrode
sekmes kitakart tikrai pavyks
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 11 17, 10:28)
nu nezinau kodel Tau taip gavosi? daryk tirstesne tesla tada nesigaus blynai. As tai pasidarau tesla, o po to imu i rankas padarau mazuciukus kukuliukus ir tada isvolioju ir dedu i bleka su sviestiniu popieriumi, ir kepu. Gaunasi nuostabus kamuoliukai
aciu, o mano tesla buvo, nei tirsta nei kieta, ne blynine nei kazkokia, zodziu tarpine, bet rankose nepaminkysi.. bandysiu daryti kietesnius..
QUOTE(vivir @ 2010 11 16, 16:10)
as kai nepripazystu rududu, tai viriau kondensuota piena. Gavosi nerealiai skanus koknoreziai
labai aciu uz atsakyma
tik vakar nieko naujo negaminau ir nebandziau, o tiesiog seimynai pasmaguriauti meduti iskepiau
QUOTE(nesusipratele @ 2010 11 17, 11:13)
as dariau taip: kai pasidarai tesla, ji gana tokia skystoka, i rankas nepaimsi, tai paemiau su saukstu pakabinau, tada dejau i kita lekste su tais dribsniais, isvoliojau (aplipo gausiai tais dribsniais) ir dejau i skarda, iskepe labai gerai, ir graziai atrode
As pati pirma karta dariau tokia o po to tirstesne, kad iseitu i rankas paimti ir sukocioti rutuliukus
feminell'a, skruzdelynas taip ir norisi atsipjauti
Vaje,vaje,kiek skanumynu,o as ant dietos Prisiziurejau,net valyt uzsimaniau