Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

Sausainiai su obuoliais - labai skanus, nelabai saldūs sausainukai (is Sonatinos receptu)

user posted image

200 gr. margarino arba sviesto (su margarinu turėtų gautis trapesni)
200 gr. grietinės
2 tryniai
3 stiklinės (po 200 ml.) miltų
4 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono + 1 v.š. cukraus (obuoliams pabarstyti)
3-4 vienodo dydžio obuoliai (vidutiniai)

Miltus beriame ant stalo (arba lentos, nes reikes kapoti peiliu), ant viršaus tarkuojame sviestą arba margariną, supilame grietinę, dedame trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Imame peilį, braukiame juo nuo kraštų miltus ir viską kapojame, kol visi produktai susimaišo tarupsavyje. Tada šaltomis rankomis suminkome į tešlą.

Tešlą daliname į 4 dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kad gerai atvėstų (geriausia palikti nakčiai).

Iš šaldytuvo išimame tešlą - pakartotinai jos perminkyti nereikia (!), nes tešla neturi stipriai atšilti. Iškočiojame 30 cm. skersmens apvalų lakštą. Supjaustome į 12 dalių (trikampiais). Obuolius nulupame, pabarstome cinamono/cukraus mišiniu (truputį paliekame susainių pabarstymui). Dedame skiltelę ant platesnio trikampėlio galo ir suvyniojame į ragelį. Jei obuolių skersmuo labai platus, lakštą galima dalinti į 8 dalis, kad užtektų trikampėlio pločio obuoliui apvynioti.

Pabarstome sausainius likusiu cinamono/cukraus mišiniu (arba tik cukrumi). Kepame 190 C orkaitėje apie 20-30 min., kol viršus ima gražiai ruduoti. Skanaus!

P.S. Labai skanūs sausainukai. Prieš valgant leiskite jiems visiškai atvėsti, tuomet jie būna trapesni.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 11 13, 09:57)
Sausainiai su obuoliais -

aha situos kepus esu, tai liuks thumbup.gif tavo irgi dailiai iskepe wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 11 13, 11:25)
aha situos kepus esu, tai liuks  thumbup.gif  tavo irgi dailiai iskepe  wub.gif

Aciu, aguonele 4u.gif Patiko ir man labai - tokie, kuriu galima daug suvalgyt biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Linucia,2010 11 11, 03:06]
[b]Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai" [/b

klausimas, kai apvoliojat cukraus pudra ir kepat, ar neparuduoja cukraus pudra nuo kepimo ir karscio? nes cia tai labai balta matos
Atsakyti
Nespeja paruduoti, as praeita savaitgali irgi kepiau wub.gif Tik labai daug reikia cukraus pudros, kad butu labai labai balta, man kai kur patirpo, persisviete g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 11 13, 15:30)
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"

klausimas, kai apvoliojat cukraus pudra ir kepat, ar neparuduoja cukraus pudra nuo kepimo ir karscio? nes cia tai labai balta matos

Nuo kepimo ir karščio cukraus pudra tikrai neparuduoja, taip balta ir lieka kaip matosi nuotraukoje smile.gif O skonis kaip labai šokoladinių meduoliukų biggrin.gif
Atsakyti
Nova, labai skaniai atrodo sausainukai thumbup.gif prisiminiau vaikyste wub.gif kiek gaunasi sausainuku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte83: 13 lapkričio 2010 - 19:27
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 11, 20:26)
Karaliskas varskes trupiniuotis

Iškepiau ir aš tokį. Kaip ir jums, teko dėti daugiau miltų. Paragaut kol kas neteko - dar aušta...

Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 11 13, 20:25)
Nova, labai skaniai atrodo sausainukai  thumbup.gif prisiminiau vaikyste  wub.gif  kiek gaunasi sausainuku?

Aciu 4u.gif Ziurint i kiek daliu pjaustysi lakstus. Yra 4 lakstai. Jei 4 x 12 trikampeliu, tai turesi 48 sausainius smile.gif Bet mano obuoliai buvo didelio skersmens, tai as i 8 dalis supjauscius lakstus, nes kitaip nebuciau obuolio apvyniojus - per siaura butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 13 lapkričio 2010 - 22:55
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 14, 00:11)
Iškepiau ir aš tokį. Kaip ir jums, teko dėti daugiau miltų. Paragaut kol kas neteko - dar aušta...
[

na ir kaip skonis? gal vidaus foto turite g.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 11 14, 08:45)
na ir kaip skonis? gal vidaus foto turite g.gif

Skonis labai geras smile.gif Tik aš nedėjau jokių razinų ar kitų vaisių. Ir viršų netarkavau, o tarp pirštų tryniau, nes tarkos neturiu tongue.gif
Atsakyti
O aš pasirodau su savo "Malkom po sniegu", vakar kepiau pirmą kartą šitą tortuką, skonis laaabai patiko bigsmile.gif
receptukas iš Novos parašo 4u.gif
user posted image
user posted image
essen.gif
Atsakyti