Sausainiai su obuoliais - labai skanus, nelabai saldūs sausainukai (is Sonatinos receptu)
200 gr. margarino arba sviesto (su margarinu turėtų gautis trapesni)
200 gr. grietinės
2 tryniai
3 stiklinės (po 200 ml.) miltų
4 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono + 1 v.š. cukraus (obuoliams pabarstyti)
3-4 vienodo dydžio obuoliai (vidutiniai)
Miltus beriame ant stalo (arba lentos, nes reikes kapoti peiliu), ant viršaus tarkuojame sviestą arba margariną, supilame grietinę, dedame trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Imame peilį, braukiame juo nuo kraštų miltus ir viską kapojame, kol visi produktai susimaišo tarupsavyje. Tada šaltomis rankomis suminkome į tešlą.
Tešlą daliname į 4 dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kad gerai atvėstų (geriausia palikti nakčiai).
Iš šaldytuvo išimame tešlą - pakartotinai jos perminkyti nereikia (!), nes tešla neturi stipriai atšilti. Iškočiojame 30 cm. skersmens apvalų lakštą. Supjaustome į 12 dalių (trikampiais). Obuolius nulupame, pabarstome cinamono/cukraus mišiniu (truputį paliekame susainių pabarstymui). Dedame skiltelę ant platesnio trikampėlio galo ir suvyniojame į ragelį. Jei obuolių skersmuo labai platus, lakštą galima dalinti į 8 dalis, kad užtektų trikampėlio pločio obuoliui apvynioti.
Pabarstome sausainius likusiu cinamono/cukraus mišiniu (arba tik cukrumi). Kepame 190 C orkaitėje apie 20-30 min., kol viršus ima gražiai ruduoti. Skanaus!
P.S. Labai skanūs sausainukai. Prieš valgant leiskite jiems visiškai atvėsti, tuomet jie būna trapesni.
QUOTE(Nova @ 2010 11 13, 09:57)
aha situos kepus esu, tai liuks tavo irgi dailiai iskepe
QUOTE(aguonele @ 2010 11 13, 11:25)
aha situos kepus esu, tai liuks tavo irgi dailiai iskepe
Aciu, aguonele Patiko ir man labai - tokie, kuriu galima daug suvalgyt
[quote=Linucia,2010 11 11, 03:06]
[b]Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai" [/b
klausimas, kai apvoliojat cukraus pudra ir kepat, ar neparuduoja cukraus pudra nuo kepimo ir karscio? nes cia tai labai balta matos
[b]Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai" [/b
klausimas, kai apvoliojat cukraus pudra ir kepat, ar neparuduoja cukraus pudra nuo kepimo ir karscio? nes cia tai labai balta matos
Nespeja paruduoti, as praeita savaitgali irgi kepiau Tik labai daug reikia cukraus pudros, kad butu labai labai balta, man kai kur patirpo, persisviete
QUOTE(GITALE @ 2010 11 13, 15:30)
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"
klausimas, kai apvoliojat cukraus pudra ir kepat, ar neparuduoja cukraus pudra nuo kepimo ir karscio? nes cia tai labai balta matos
klausimas, kai apvoliojat cukraus pudra ir kepat, ar neparuduoja cukraus pudra nuo kepimo ir karscio? nes cia tai labai balta matos
Nuo kepimo ir karščio cukraus pudra tikrai neparuduoja, taip balta ir lieka kaip matosi nuotraukoje O skonis kaip labai šokoladinių meduoliukų
Nova, labai skaniai atrodo sausainukai prisiminiau vaikyste kiek gaunasi sausainuku?
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 11, 20:26)
Karaliskas varskes trupiniuotis
Iškepiau ir aš tokį. Kaip ir jums, teko dėti daugiau miltų. Paragaut kol kas neteko - dar aušta...
QUOTE(mergyte83 @ 2010 11 13, 20:25)
Nova, labai skaniai atrodo sausainukai prisiminiau vaikyste kiek gaunasi sausainuku?
Aciu Ziurint i kiek daliu pjaustysi lakstus. Yra 4 lakstai. Jei 4 x 12 trikampeliu, tai turesi 48 sausainius Bet mano obuoliai buvo didelio skersmens, tai as i 8 dalis supjauscius lakstus, nes kitaip nebuciau obuolio apvyniojus - per siaura butu.
QUOTE(Balta balta @ 2010 11 14, 00:11)
Iškepiau ir aš tokį. Kaip ir jums, teko dėti daugiau miltų. Paragaut kol kas neteko - dar aušta...
[
[
na ir kaip skonis? gal vidaus foto turite
QUOTE(GITALE @ 2010 11 14, 08:45)
na ir kaip skonis? gal vidaus foto turite
Skonis labai geras Tik aš nedėjau jokių razinų ar kitų vaisių. Ir viršų netarkavau, o tarp pirštų tryniau, nes tarkos neturiu