Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(petrovna @ 2010 11 11, 12:05)
ziurekit,del to kekso recepto,rasot kad reikia minksta sviesta issuksti su cukrumi?ar galima su mikseriu?nes kazkada juo jau sukau,tai tik skystas sviestas kazkoks pasidare?ar yra skirtumas tarp to ar suki su saukstu ar su mikseriu?
gal ir kvailai klausiu


as ir taip, ir anaip esu sukus - man tai jokio skirtumo unsure.gif
Atsakyti
Pyragas su varske ir obuoliais

Teslai:
1 kiausinis
puse stiklines cukraus
2 stiklines miltu
175 gr margarino
1,5 saukstelio kepimo milteliu

Idarui:
1,5 pakelio varskes (apie 270 gr)
1 kiausinis
vanilinio cukraus
4 vidutinio dydzio obuoliai

Tesla: kiausinius isplakam su cukrum, sudedam margarina, issukam, supilam miltus, kepimo miltelius ir suminkom tesla. Padalinam i dvi dalis ir dedam i kamera porai valandu (turi susalti tiek, kad butu imanoma tarkuoti su tarka)

Idaras: sutarkuojam obuolius (be skuros ir viduriuku).
Imam kiausini, baltyma atskiriam nuo trynio. Tryni issukam su varske kuo smulkiau (as smulkinu su blenderiu, jei didesnis kiekis tai su kombainu), idedam pagal skoni vanilinio cukraus. Iki putu isplakam baltymus, sumaisom su varskes mase.

Puse saldytos teslos tarkuojam i kepimo inda, ant virsaus dedam obuolius, ant ju paskirstom visa varske, ir ant virsaus tarkuojam likusia dali teslos. Kepam 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 1 valanda laiko (as kai kepu stikliniam inde, tai matau kai jau vandens nebelieka, tai dar truputi pakepu ir viskas). Atsaldom ir ragaujam. Skanaus!

P. S. man jis skanesnis kai pastovi bent jau kokias 8 valandas (na tarkim per nakti) 4u.gif

user posted image
atsiprasau uz nekokybiska foto doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutuks: 11 lapkričio 2010 - 15:28
Karaliskas varskes trupiniuotis
user posted image
Trupininine tesla:
1 kiaus trynys
5 v.s. cukraus
10 v.s. miltu
1 a.s. sodos, nugesintos actu
150 gr islydyto sviesto.
Viska sudedam ir isminkom. (man truko miltu, tai as pora saukstu pridejau nuo saves)
Varskes sluoksnis:
600-700gr varskes
8-10 v.s. cukraus
1-2 v.s. manu
1 st razinu
4 kiaus tryniai.
Visus situso produktus sumaisom mikseriu. Atskirai isplakam visus 5 baltymus ir lengvai permaisom su varskes mase.
Tesla dalijam i 2 dalis. Viena-isklojam skardos dugna (24-26 cm skersmens), sudedam varske ir uztarkuojam likusia tesla (antra puse teslos geriausia palaikyt saldytuve- lengviau tarkuojasi).
Vsio, dedam i orkaite 180 C ir kepam ~1 val. Isimam is skardos atvesusi pyraga.
Skanaus essen.gif:
P.S. saugokit pyraga - bais greit nuo stalo dingsta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 11, 21:26)
Karaliskas varskes trupiniuotis


Oho bigsmile.gif niam,niam sitas tikrai bus isbandytas,nes vaizdas is koto verciantis thumbup.gif essen.gif swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2010 11 11, 11:05)
ziurekit,del to kekso recepto,rasot kad reikia minksta sviesta issuksti su cukrumi?ar galima su mikseriu?nes kazkada juo jau sukau,tai tik skystas sviestas kazkoks pasidare?ar yra skirtumas tarp to ar suki su saukstu ar su mikseriu?
gal ir kvailai klausiu

na klausimas nekvailas, bet as minksta sviesta ( t.y. per nakti palikta kambario temperaturoj) isplaku mikserio pagalba iki kol mase pasipucia . tada po kiausini imusu ir vis paplaku kelias sekundes mirksiukas.gif na paziurek cia daugiau ir atsiliepimu yra smile.gif

QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 11, 20:26)
Karaliskas varskes trupiniuotis

oi Dievuleliau koks cia skanumas swoon.gif
Atsakyti
Karamelinis obuolių pyragas

tris kartus kepiau kol isejo rezultatas kaip nurodyta recepte lotuliukas.gif bet visi kartai buvo skanus, man vis vaizdelis netiko lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

Sudėtis:

600 ml miltų

1/4 a.š. druskos

2 kiaušiniai

110 g. sviesto

5 šaukštai arba kiek reikia labai šalto vandens

Įdarui:

8 dideli obuoliai (geriausiai tinka rūgštoki ir mažiau miltingi)

200 ml cukraus

50ml vandens

50 ml cukraus sirupo (jei neturit galima pilti vandens)

50 ml 35% riebumo saldžios grietinėlės

šaukštas sviesto

citrinos sulčių

Užbarstymui:

2 v.š. cukraus

1 v.š. cinamono

Tešlai druską sumaišyti su miltais. Miltus supilti į dubenį arba ant lentos. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kapoti kol miltai sudrėks ir sušoks į trupinius. Sudėti 2 kiaušinių trynius (baltymai bus vėliau reikalingi). Po šaukštą pilti vandens ir maišyti kol tešla sušoks į vieną gumulą. Baigti minkyti rankomis. Padėti, susuktą į plėvelę, į šaldytuvą 2 valandoms.

Į didesnį dubenį įpilti šalto vandens ir įspausti citrinos sulčių. Į šį vandenį dėti nuluptus ir be sėklidžių obuolius. Jie netaps rudi.

Karamelei į prikaistuvį supilti cukrų, vandenį ir sirupą. Kaitinant ant silpnos ugnies, maišyti kol cukrus ištirps. Padidinti ugnį ir leisti virti cukrui apie 8-10 min. NEMAIŠYTI. Temperatūra turi pasiekti 160 laipsnių. Cukrus pradės ruduoti. Nukelti nuo ugnies ir po truputį atsargiai maišant supilti grietinėlę. Vėl kaitinti kol masė taps tiršta. Apie 3 minutes. Leisti karamelei kiek atvėsti. Jei atvės ir sustings, pakaitinkite ant silpons ugnies.

Atpjauti kiek daugiau nei pusę tešlos, likusią palikti šaldytuve. Iškočioti apvalų blyną 28-29 cm skersmens (skarda 26 cm). Ja iškloti skardą. Imti obuolius ir juos pjaustyti labai labai plonai. Kuo ploniau, tuo skaniau. Obuoliuose, sudėtuose skardoje, neturėtų būti oro tarpų. Galima ir tarkuoti, bet tada nebus gražaus vaizdelio tongue.gif Obuolius dėti sluoksniais, o ant kiekvieno sluoksnio užpilti karamelės. Jei obuoliai nėra rūgštūs, tai užlašinti truputį citrinos. Ant viršutinio sluoksnio dar uždėti truputį sviesto.

Išimti kitą dalį tešlos. Iškočioti blyną. Apatinę jo dalį patepti kiaušinių baltymais. Uždengti pyragą, gerai užspausti kraštus. Uždengti aliuminio folija. Tai apsaugos pyrago viršų nuo perkepimo kol įdaras iškeps. Kepti 25 min. 175 laipsniu įkaitintoje orkaitėje.

Sumaišyti cukrų ir cinamoną. Po 25 min. pyragą atidengti ir apibarstyti cukrumi sumaišytu su cinamonu. Kepti dar 25-30 min.

P.S. Labai svarbu ir kad tešla iškeptų ir įdaras nesukristų. Turi matytis pjaustyti obuoliukai.

Prapjauti mažiausiai už 1 valandos.

Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 11 12, 15:16)
Karamelinis obuolių pyragas

Vau thumbup.gif Tai bent grozis ir jau isivaizduoju koks skanus,bus isbandyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2010 11 11, 12:05)
ziurekit,del to kekso recepto,rasot kad reikia minksta sviesta issuksti su cukrumi?ar galima su mikseriu?nes kazkada juo jau sukau,tai tik skystas sviestas kazkoks pasidare?ar yra skirtumas tarp to ar suki su saukstu ar su mikseriu?
gal ir kvailai klausiu

as mikserio neturiu,sviesta issuku su ranka,puikiai pavyksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuks @ 2010 11 11, 16:26)
Pyragas su varske ir obuoliais


super atrodo thumbup.gif neteko ragauti tokio dar pyrago
QUOTE(Bossi @ 2010 11 12, 15:16)
Karamelinis obuolių pyragas

ziurint i foto man iskilo klausimelis toks g.gif ar nera per daug ant virsaus cinamono pribarstyta? negadina skonio jis?
o atrodai labai skaniai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tigriukas*: 12 lapkričio 2010 - 19:24
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 11 12, 20:23)
super atrodo  thumbup.gif neteko ragauti tokio dar pyrago

ziurint i foto man iskilo klausimelis toks g.gif ar nera per daug ant virsaus cinamono pribarstyta? negadina skonio jis?
o atrodai labai skaniai



nu man tai skanu kai daug cinamono, bet gi kiekviena seimininke recepta pritaiko savo ir savo seimos skoniui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2010 11 12, 21:26)
nu man tai skanu kai daug cinamono, bet gi kiekviena seimininke recepta  pritaiko savo ir savo seimos skoniui.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 11, 18:26)
Karaliskas varskes trupiniuotis

Atrodo laaabai skaniai-butinai isbandysiu bigsmile.gif
Atsakyti