Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai" pagal Sonatiną200 g šokolado, sulaužyto gabaliukais
90 g sviesto
110 g cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
200 g miltų
25 g nesaldžios kakavos miltelių
0,5 a. š. kepimo miltelių
3/4 stiklinės cukraus pudros
Nedideliame puode storu dugnu ant silpnos ugnies nuolat maišant ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vientisos masės. Nukelti puodą nuo ugnies, suberti cukrų ir gerai išmaišyti, kol ištirps cukrus. Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti mikseriu. Dėti vanilę. Persijoti miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Suberti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Uždengti puodą plėvele ir 1 valandai pastatyti į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinti iki 165oC. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
Suberti cukraus pudrą į nedidelį indą. Arbatiniu šaukšteliu atgnybti šiek tiek tešlos ir delnais suformuoti ~ 2 cm skersmens rutuliuką. Rutuliukus po vieną dėti į cukraus pudrą ir gerai apvolioti (sausainis turi būti padengtas storu pudros sluoksniu). Dėti į skardą 4 cm atstumu. Kepti 10 - 15 min (kepdami sausainiai sutrūkinėja). Iškepusius sausainius 2 min. aušinti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių ir visiškai ataušinti. Laikyti sandariame inde.
Kepiau iš pusės produktų normos, gavosi ~50 nedidelių "Triufeliukų"