Nu nezinau.... Man pirma syki taip Tai kuom ten tas vistas seria, kad ju kiausiu baltymai nesiplaka
kad gerai išsiplaktų baltymas, kiaušiniai turi būti švieži ir nors baltymas gerai atšaldytas. Pirktiniai dažnai būna neišsiplaka, kad yra nešvieži.
QUOTE(Jurginė @ 2010 11 07, 17:14)
vištos niekuo dėtos.
b ) kiaušiniai buvo šviežūs.
kuo senesnis ir šaltesnis baltymas, tuo geriau išsiplaka.
b ) kiaušiniai buvo šviežūs.
kuo senesnis ir šaltesnis baltymas, tuo geriau išsiplaka.
QUOTE(janiku @ 2010 11 07, 17:48)
kad gerai išsiplaktų baltymas, kiaušiniai turi būti švieži i
NU IR KUR TEISYBE
Iškepto biskvito kokybė pirmiausia priklauso nuo kiaušinių šviežumo, tinkamo plakimo ir tešlos ruošimo eigos. Tam, kad kiaušinio baltymas tinkamai išsiplaktų, reikia stengtis, kad atskiriant kiaušinio baltymą, į jį nepatektų nė kruopelytės trynio, kitaip baltymus paprasčiausiai teks išmesti.
Jei turimi kiaušiniai ne visiškai švieži ir jų baltymas yra vandeningas, plakant į baltymą reiktų įberti žiupsnelį druskos ar kelias kruopeles citrinos rūgšties.
http://www.lev.lt/in...n...=67&lang=lt ir ttp per visa zine google ie mano pacios patirti
Jei turimi kiaušiniai ne visiškai švieži ir jų baltymas yra vandeningas, plakant į baltymą reiktų įberti žiupsnelį druskos ar kelias kruopeles citrinos rūgšties.
http://www.lev.lt/in...n...=67&lang=lt ir ttp per visa zine google ie mano pacios patirti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 11 07, 15:50)
Kepiau siandien melyniu ir varskes pyraga. Naudojau pirktinius kiausinius, tai kai reikejo baltymus iki purumo isplakti, tai jie man nesiplake , nesupratau kodel, kazkiek issiplake, bet vistiek ne taip kaip turi buti. Ta mase tokia skysta kaip pienas gavosi . Gal del to, kad kiausiniai pirktiniai......
Prieš plakant į baltymus cukraus nepylėte? Jeigu įpylėtė, dėl to ir neišsiplakė iki putų. Nekartą per užmarštumą yra buvę
Pyragas Angelo ašaros pagal Elenos receptą. keptas jau n-tąjį kartą, tik tų ašarų niekaip neišspaudžia, kame problema? Nors skoniui nekenkia
Obuolių pyragas
Radau šį receptą internete, nuostabaus skonio obuolių pyragas tapo mėstamiausiu pyragu.
200 gr. sviesto ištirpinti, įdėti 270 gr. cukraus, išmaišyti, įmušti 2 kiaušinius, įpilti 360 gr miltų, šaukstelį kepimo miltelių, 2 šaukštelius vanilinio cukraus, viską išmaišyti, tešla greitai stingsta.
Supjaustyti skiltelėmis 5 vidutinio dydžio obuolius. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Dėti vieną sluoksnį tešlos, ant jos obuolių eilę, vėl tešlos, dar obuolių eilę ir iš likusios tešlos padaryti tinklelį. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kol gražiai paruduos apie val.
Kartais vietoj obuolių dedu šaldytų braškių, tik sluoksnį tada dedu vieną. Gaunas taip pat labai skanus.
Viršų apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra.
Obuolių pyragas
Radau šį receptą internete, nuostabaus skonio obuolių pyragas tapo mėstamiausiu pyragu.
200 gr. sviesto ištirpinti, įdėti 270 gr. cukraus, išmaišyti, įmušti 2 kiaušinius, įpilti 360 gr miltų, šaukstelį kepimo miltelių, 2 šaukštelius vanilinio cukraus, viską išmaišyti, tešla greitai stingsta.
Supjaustyti skiltelėmis 5 vidutinio dydžio obuolius. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Dėti vieną sluoksnį tešlos, ant jos obuolių eilę, vėl tešlos, dar obuolių eilę ir iš likusios tešlos padaryti tinklelį. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kol gražiai paruduos apie val.
Kartais vietoj obuolių dedu šaldytų braškių, tik sluoksnį tada dedu vieną. Gaunas taip pat labai skanus.
Viršų apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra.
QUOTE(picco @ 2010 11 07, 18:56)
Prieš plakant į baltymus cukraus nepylėte? Jeigu įpylėtė, dėl to ir neišsiplakė iki putų. Nekartą per užmarštumą yra buvę
Neturi reiksmes, kada pilt cukru. As visada pilu iskart cukru ir viskas puikiai issiplaka iki reikiamo standumo.
Neissiplaka siaip del trynio patekimo i baltyma. Kartais galima net nepastebeti, kad jo pateko. Uztenka labai nedaug.
Varškės pyragas
http://skanusgyvenim...es-pyragas.html
Pagrindui:
5 šaukštai miltų
120 g sviesto
1 arb. šaukšt. sodos
3 šaukštai cukraus
1 kiaušinio trynys
Viską sumaišom, tešla net gaunasi tokia daugiau rupi, tai ją iškart į skardą ir į orkaitę. Kepam apie 170-180 laipsnių temp., kol truputį paruduoja, tiksliau, kol pasiruošiam varškę.
Varškės masei reikia:
0,5 kg varškės
skardinė mangų
3 kiaušinių
razinų, vanilino
8 šaukštų cukraus
75 g sviesto
2 šaukštų miltų
Kai varškę pasiruošiam, sukrečiam ją ant kepamo pagrindo, išdėliojam konservuotus mangus ar persikus.
http://skanusgyvenim...es-pyragas.html
Pagrindui:
5 šaukštai miltų
120 g sviesto
1 arb. šaukšt. sodos
3 šaukštai cukraus
1 kiaušinio trynys
Viską sumaišom, tešla net gaunasi tokia daugiau rupi, tai ją iškart į skardą ir į orkaitę. Kepam apie 170-180 laipsnių temp., kol truputį paruduoja, tiksliau, kol pasiruošiam varškę.
Varškės masei reikia:
0,5 kg varškės
skardinė mangų
3 kiaušinių
razinų, vanilino
8 šaukštų cukraus
75 g sviesto
2 šaukštų miltų
Kai varškę pasiruošiam, sukrečiam ją ant kepamo pagrindo, išdėliojam konservuotus mangus ar persikus.
[quote=Ulė,2010 11 07, 21:55]
Varškės pyragas
http://skanusgyvenim...es-pyragas.html
Tu nereali . Tiek prigaminti per diena ir dar tokiu
Varškės pyragas
http://skanusgyvenim...es-pyragas.html
Tu nereali . Tiek prigaminti per diena ir dar tokiu
Naminiai Marshmallow
Sudėtis:
2 v.š. želatinos
6 v.š. vandens
260 g. cukraus
140 g. vandens
1/6 a.š. smulkios jūros druskos
1 ir 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Ištirpinkite želatiną 6 šaukštuose vandens, jei reikia pakaitinkit, tik neužvirkite. Supilkite į mikserio indą.
Į prikaistuvį supilkite cukrų ir vandenį ir kaitindami ant silpnos ugnies maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Tada padidinkite ugnį ir kaitinkit iki 115 laipsnių. Kai cukrus užvirs maišyti negalima. Karštą cukrų supilti į želatinos masę ir maišyti su mikseriu kol ji pasidarys labai tiršta ir tąsi. Tada supilti druską, pamaišyti, supilti vanilę.
Indą iškloti kepimo popieriumi ir ištepti sviestu, supilti masę, ir uždengti išteptu sviestu popieriumi. Palaikyti per naktį. Kita dieną sukarpyti žirklėmis ir apvolioti cukraus pudroje.
Sudėtis:
2 v.š. želatinos
6 v.š. vandens
260 g. cukraus
140 g. vandens
1/6 a.š. smulkios jūros druskos
1 ir 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Ištirpinkite želatiną 6 šaukštuose vandens, jei reikia pakaitinkit, tik neužvirkite. Supilkite į mikserio indą.
Į prikaistuvį supilkite cukrų ir vandenį ir kaitindami ant silpnos ugnies maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Tada padidinkite ugnį ir kaitinkit iki 115 laipsnių. Kai cukrus užvirs maišyti negalima. Karštą cukrų supilti į želatinos masę ir maišyti su mikseriu kol ji pasidarys labai tiršta ir tąsi. Tada supilti druską, pamaišyti, supilti vanilę.
Indą iškloti kepimo popieriumi ir ištepti sviestu, supilti masę, ir uždengti išteptu sviestu popieriumi. Palaikyti per naktį. Kita dieną sukarpyti žirklėmis ir apvolioti cukraus pudroje.